Hemmasegrar

Ja det blev två hemmasegrar i kvällens semifinaler. Skellefteå gick upp till 2-1 i matcher efter att ha besegrat AIK med hela 5-1.

Skellefteå fick inte mycket till motstånd ikväll. Viktor Fasth blev helt utlämnad av sitt försvar redan från början och det var han som på egen hand såg till att det var spännande och jämnt en bit in i andra perioden.

AIK-spelarna såg trötta ut och blev mer och mer frustrerade ju längre matchen led. För Roger Melins och AIK:s eget bästa måste man kunna ladda om nu, sluta lägga fokus på motståndarna och fokusera på sitt eget spel.

Annars kan AIK glömma SM-final.

Som sagt, riktigt irriterat i slutet med lite kramkalas mellan Martin Lundberg och Oscar Steen. Tror det kommer bli betydligt grinigare och tuffare spel redan från start på söndag på Hovet.

Då bör nog AIK vinna om man inte har tänkt ta semester nästa vecka.

***

Brynäs imponerade ikväll då man på riktig krigar-inställning jobbade ner Färjestad och vann med 4-2. Johan Larsson stod för matchens delikatess då han skickade upp gamla Luleå-backen Kristoffer Berglund på läktaren och snyggt satte dit 1-0.

Zappade en hel del under sista tio minutrarna eftersom matchen i Skellefteå redan var avgjord. Jag är ruskigt imponerad av Gävle-publiken som fullständigt bar fram laget till seger. Har aldrig varit med om dess like till tryck och inramning under en hockeymatch i Läkerol Arena.

Riktigt roligt. Hoppas det fortsätter så!

Ha nu trevlig fredagkväll.

// Berra

Full fart

Det har skett en hel del idag. Att Elias Fälth skulle lämna Luleå har varit klart länge, och idag blev det officiellt att det blir spel i Hv71 för Stockholmaren nästa säsong.

Elias har betydit otroligt mycket för Luleå under sina två år i klubben och det är bara att önska honom lycka till i Jönköping.

Att Mattias Persson lämnar kom däremot som en liten större nyhet. Han ska ha trivts i laget men utanför isen ska det sociala inte ha fungerat.

Så här säger Persson till Luleå Hockeys officiella hemsida:

- Jag trivdes jättebra med hockeyn i Luleå. Vi hade ett bra lag med jättebra medspelare, tränare och fans plus en förening som har tagit väl hand om mig. Tyvärr har inte det sociala utanför hockeyn fungerat för mig och min sambo – vilket gjort att jag inte kunnat känna den glädje och harmoni som jag önskat.

Samma här. Bara att önska Mattias stort lycka till i Malmö där han ska spela nästa säsong.

***

Och ersättaren för Mattias är också klar idag. Det är den spelare som jag redan i mitten av mars skrivit om här på bloggen, som nu alltså är officiellt klar också.

Jens Jakobs ifrån Mora IK. En spännande spelare som är snabb på rören och har bra teknik.

Jens säger så här om övergången:

- Det känns väldigt inspirerande att få den här chansen av Luleå Hockey. Jag har bara hört bra om Luleå och hur man tar hand om sina spelare. Plus att man har en bra historia av att släppa fram spelare från Allsvenskan så det här skall bli riktigt roligt.

// Berra

Vilken nattmangling!

Skellefteå har tagit tillbaka hemmafördelen i semifinalen mot AIK. Jimmie Ericsson avgjorde i den SJÄTTE perioden. Vilken galen tillställning.

Skellefteå såg starkare ut i förlängningen och även om AIK hade en hel del målchanser så tycker jag att det är rättvist att Skellefteå får avgöra.

Ny match på fredag i Skellefteå. Vilken galen tillställning det kommer bli.

Den här matchen som slutade just före midnatt var en perfekt uppvärmning inför Stanley Cup-slutspelet som drar igång om ett par veckor.

***

I den andra semin slog Brynäs på bortais Färjestad med 2-4.

1-1 i den matchserien också.

God natt.

// Berra

Hedman klar

Luleå Hockey har idag presenterat ett nytt nyförvärv inför nästa säsong. Och det rör sig om en ny 102-kilos bjässe. Anton Hedman har skrivit på för två år.

Helt rätt av Luleå enligt mig. Luleå saknade tyngd i slutspelet och med dessa två värvningar (Robin Jacobsson och Anton Hedman) visar Luleå att man direkt tänkt åtgärda det inför nästa säsong.

Silly season har helt klart börjat intressant för oss Luleåsupportrar.

// Berra

Tufft för Djurgården

Timrå fortsätter att imponera i kvalserien. Ikväll tog laget deras sjätte raka seger genom att slå Djurgården med 3-2.

Det ser ljust ut för Timrå som mest troligt bara behöver vinna en match till av de fyra återstående matcherna för att säkra nytt elitseriekontrakt.

För Djurgården är det desto tyngre. Idag är man spelmässigt mycket bättre än Timrå, men det är mycket individuella misstag som kostar för mycket i såna här jämna matcher.

Sex inspelade poäng på sex matcher är på tok för dåligt, och nu måste Djurgården nästan gå rent sista fyra matcherna samtidigt som man måste ha flyt med andra resultat.

Tufft läge för "Challe" Berglund. På torsdag möter Djurgården kvalserie-jumbon Örebro på Hovet.

Snacka om måstematch!

// Berra

Vilken start!

Ja vilken förstakväll vi fick i semifinal-spelet. AIK bortabesegrar Skellefteå med 1-4.

Ruskigt imponerande.

AIK spelade exakt samma spel som mot Luleå i kvartsfinalen, och då är man fruktansvärt svårslagna. Skellefteå spelade snällt och faktum är att detta är en av de snällaste slutspelsmatcher jag någonsin sett. Ikväll vann AIK på det.

Skellefteå måste höja farten och det fysiska spelet massor om det ska bli någon ny SM-final i Västerbotten. Rond två på onsdag i ett fullsatt Hovet.

Det blir något att bita i för Skellefteå.

***

Färjestad besegrade Brynäs med 2-3 efter en maratonförlängning som avgjordes ett par minuter in i den femte perioden. Riktigt underhållande övertid där Brynäs med lite flyt kunnat avgöra redan under första tjugo.

Färjestad brände en straff med bara minuter kvar av den första övertids-perioden.

Det blev alltså Färjestad som genom Patrik Lundh kunde vinna den första semifinalen och erövra hemmaplansfördelen till Karlstad.

***

Inför rond två på onsdag är det alltså fördel för de i grundserien sämre placerade lagen. Men det är mycket hockey kvar och först till fyra som gäller.

// Berra

Mitt semifinaltips

Ni får ha överseende med att det inte har blivit så mycket bloggande i helgen, det har varit hektiskt och full fart hela helgen.

Riktigt roligt!

Någonting annat riktigt roligt är att imorgon måndag så drar äntligen semifinalspelet i ishockeyns SM-slutspel igång.

Så här tror jag att det slutar:

Skellefteå-AIK 2-4 i matcher
Kommentar:
Jag tror att AIK kommer fortsätta rida på sin enorma våg av framgång som man hade i sitt spel mot Luleå. Hittar AIK in i samma flyt och harmoni som under kvartsfinalerna så kommer Skellefteå att få det riktigt svettigt.

Brynäs-Färjestad 3-4 i matcher
Kommentar:
De regerande mästarna Färjestad som har trampat upp farten ordentligt, mot unga och spelskickliga Brynäs. Detta kommer bli en riktigt rolig och häftig semifinal som kommer innehålla fart och garanterat en hel del snygga mål. Färjestad går vidare på grund av att man har "sheriffen" där bak, Jonas Frögren, som kommer göra livet surt för Silfverberg och Järnkrok. Dessa två kommer inte kunna dominera lika fritt som mot Frölunda. Det vet jag att Frögren kommer se till. Färjestad vinner match sju också på grund av sin enorma slutspelsrutin.

// Berra

Örebros första poäng

Örebro tog sina två första poäng i kvalserien ikväll då man besegrade Djurgården med 3-2 efter straffar.

Jag såg matchen och det var i princip bara Djurgården sett över sextiofem minuter. Örebro krigade och slet i varje moment och det var riktigt häftigt att se hur man riktigt kunde "stjäla" två poäng från Djurgården ikväll.

***

Avslutningsvis måste jag gratulera Munksund/Skuthamn som i damernas Riksserie-slutspel besegrade Brynäs med 3-1 i den första semifinal-matchen ikväll i LF Arena. Nu väntar två matcher på bortais för Munksund eftersom att Brynäs kom före Munksund i tabellen. 

Matchserierna går i bäst av tre.

En riktig skräll av Munksund som fortsätter att ånga på efter att ha slagit ut AIK i kvartsfinalen med 2-0 i matcher. 1618 personer var på plats för att se matchen ikväll. Det råder hockeyfeber i Piteå igen, och det är damerna som har skapat den!

// Berra

Första VM-lägret

Till det första VM-lägret som kommer att äga rum i Segeltorp är Luleå Hockeys unga målvakt Joel Lassinantti uttagen.

Anledningen till att Joel är uttagen är att ishockeyförbundet valt att ta med tio spelare från team 19 som ska slåss om en JVM-plats i nästa säsongs landslag.

Elias Fälth, Simon Hjalmarsson, Niklas Olausson och Sebastian Enterfeldt är också spelare med Luleå-anknytning som är uttagna.

// Berra

Cam stannar - "Fabbe" på G?

Chris har redan skrivit på. Nu meddelar Luleå Hockey att man är muntligt överrens om en kontraktförlängning med brodern Cameron Abbott. I kontraktet ska det vara en hälsoklausul inskriven, vilket är bra med tanke på Cams skadebekymmer.

Det innebär att båda parter har möjlighet att bryta kontraktet om Cam skulle få tillbaka sina problem med huvudskadan.

***

Karl Fabricius ryktas vara på väg tillbaka till Luleå efter en säsong i KHL. "Fabbe" är en riktig karaktärsspelare som jag alltid har gillat skarpt.

Så här säger sportchef "Osten" till Norrbottens-Kuriren: 

- Han är en bra ledare och pådrivare i laget. Med tanke på hur det såg ut i slutspelet kan jag tycka att den ingrediensen var vi lite på korta och för tunna på.

***

Inte nog med det. Luleå ska tydligen, enligt "Osten" själv, ha skrivit kontrakt med en spelare som fortfarande spelar. Därför vill man inte gå ut med det ännu.

Många blickar vänds mot Örebros kanadensare Jared Aulin. Processen med att få svenskt medborgarskap till Chris och Cam har plötsligt tagit enorm fart och det är ju ett måste för att Jared ska kunna spela i Luleå nästa år. Man får bara ha högst två icke-EU-spelare i sitt lag.

Det blir spännande att se vem det är. Så länge kvalserien pågår tror jag inte vi kommer få reda på något i denna fråga.

// Berra

Brynäs och Färjestad

Brynäs IF är klara för semifinal. Jakob Silfverberg sköt Gävle-laget till deras första semifinal sedan år 2000 då han avgjorde i förlängningen i Scandinavium ikväll.

3-4 blev slutresultatet. 

4-2 i matcher till Brynäs.

Jag är imponerad av Brynäs, jag trodde inte att man skulle slå Frölunda i bäst av sju matcher. Idag slarvar dock Frölunda själv bort sin 3-1-ledning.

I början av tredje har man straff och jätteläge att gå upp till 4-1, då skulle matchen i princip varit avgjord och vi hade kunnat blicka framåt mot en sjunde avgörande i Gävle på fredag. Fyra minuters powerplay i sträck utan mål, i en sådan här viktig match, är såklart också enormt dåligt av göteborgarna.

Istället kunde alltså Brynäs komma ikapp och kvittera med endast 27 sekunder kvar att spela. Och i sudden krävdes det som sagt inte många minuters spel innan Jakob Silfverberg klev fram.

***

Färjestad slog ut Hv71 i en riktigt fysisk och underhållande batalj. Rickard Wallins grabbar kunde vinna med 2-0 efter stor dramatik då HV flera gånger bara var små marginaler från 1-1.

Men det är små marginaler och sett över sex matcher tycker jag ändå det är rättvist att Färjestad spelar semifinal.

***

Det blir alltså Brynäs mot Färjestad och Skellefteå mot AIK i semifinalerna. På måndag startar detta och inom en snar framtid kommer mitt officiella semifinaltips att komma upp här på bloggen.

Ha tålamod.

Nu får ni ha en fortsatt trevlig kväll.

// Berra

Komarek får inte vara kvar

Konstantin Komarek lämnar Luleå Hockey inför nästa säsong. Jag tycker det är bra. Österrikaren har inte levt upp till förväntningarna denna säsong och ett miljöombyte är på sin plats.

Hoppas att Luleå skött detta på ett snyggt och profesionellt sätt så att man har chans att ta tilbaka talangen när han senare etablerat sig som elitspelare.




// Berra

Skellefteå-AIK

Skellefteå bortabesegrar Modo ikväll med 1-2 i en jämn och tight rysare, precis som en kvartsfinal ska vara. Skellefteås drömstart efter mål av Bud Holloway och Joakim Lindsttröm blev avgörande.

Modo bombarderade Skellefteåmålet stundtals men fick inte in mer än en puck bakom storspelande Joacim Ericsson.

Nu blir det intressant att se hur det kommer gå i semifinalen då det alltså står klart att det blir Skellefteå mot AIK i en semifinal.

Har redan ett tips kring denna matchserie klart för mig och ni som följer mig på Twitter och på Facebook kan läsa det där, ni andra bloggläsare får vänta tills det står klart vilka som möts i den andra semifinalen. Då kommer mina semifinaltips ut här på bloggen

Och det kan avgöras redan imorgon då det är dags för kvartsfinal nummer sex mellan Frölunda-Brynäs (2-3 i matcher) och Färjestad-Hv71 (3-2 i matcher).

// Berra


Imponerande bortasegrar

Färjestad bortaslog Hv71 ikväll med 3-5 och har därmed matchboll, att med 3-2 i matcher på onsdag kunna avgöra på hemmais i Karlstad och avancera till semifinal.

Färjestad visade idag upp ett stort tålamod och ett tight försvarsspel, något som har sett till att värmläningarna nu har vunnit i Kinnarps Arena två gånger under slutspelet.

Blir spännande på onsdag.

***

Spännande på onsdag blir det definitivt i Scandinavium också. Efter förnedringen senast besegrade Frölunda Brynäs ikväll med 1-2 på bortais.

Därmed har Brynäs fortfarande matchboll i och med 3-2 i matcher, men Frölunda fixar vid hemmaseger på onsdag fram en sjunde avgörande match på fredag i Gävle.

Som sagt, dramatik.

***

Imorgon tisdag är det dags för kvartsfinal nummer sex mellan Modo och Skellefteå. 3-2 i matcher till Skellefteå som vid seger imorgon blir andra laget som avancerar till semifinal.

Spänning varje kväll, precis som det ska vara i ett slutspel.

// Berra

Säsongen är över

AIK är mycket rättvist vidare till semifinal. Man har varit bättre än Luleå i fyra av matchseriens fem matcher. Luleå saknade vinnare och en riktig krigarinställning för att nå semifinal, detta hade däremot AIK.

Dessutom har AIK en coach i Roger Melin som är ett geni på att läsa sönder motståndarnas spel. I fjol skickade han Hv71 på semester, och i år var det alltså seriesegrarna Luleås tur att få känna på konsekvenserna av Melins scouting och granskning av motståndare.

Alldeles för många spelare i Luleå har underpresterat för att ens kunna utmana AIK om semifinalplatsen.

Det ska bli riktigt intressant att följa AIK i semifinalspelet nu. Jag tror att Skellefteå, i och med dagens seger mot Modo, kommer fixa en semifinalbiljett. I så fall skulle det betyda att det blir Skellefteå mot AIK i en semifinal. Men vi är inte där än.

Först är det tre kvartsfinaler till som ska avgöras, och imorgon har Brynäs på hemmaplan matchboll och jätteläge att slå ut Frölunda.

Jag kommer kika på mästarmötet mellan Hv71-Färjestad. Denna matchserie har utvecklats till en klassiker där de senaste matcherna varit otroligt sevärda.

Vinnaren imorgon tror jag kommer spela semifinal. Match fem är oftast väldigt avgörande, framför allt vid ställningen 2-2 i matcher.

Och kom ihåg det. Bara för att Luleå åkte ut idag så kommer bevakningen av SM-slutspelet här på bloggen inte att minska. Slutspelet är fortfarande lika intressant enligt mig, även om man såklart hade velat att Luleå skulle varit i semifinal.

Luleå Hockey har redan påbörjat lagbygget inför nästa säsong och idag presenterade klubben alltså backen Robin Jacobsson från Tingsryd. Honom kan ni läsa mer om i ett inlägg längre ner här på bloggen.

***

Hockeydramatiken fortsätter och slutspelet och kvalserien rullar vidare. Tips till alla Luleåsupportrar, försök att glömma detta så fort som möjligt och njut istället som neutral åskådare av fantastisk hockeyunderhållning fortsättningsvis under våren.

Det kommer jag att göra, och imorgon har jag glömt detta. Då är blickarna riktade mot nästa säsong med Luleå Hockey.

// Berra

Tingsrydbacken klar

Man kan nu på Twitter läsa att Luleå Hockey officiellt har gjort klart med backen Robin Jacobsson från Tingsryd.

Robin är en riktig bit på 187 centimeter och 102 kilo. Räkna med att det kommer dåna i Coop Arenas sarger de kommande två säsongerna.

För just det, kontraktet är skrivet på två säsonger. Med tanke på att Elias Fälth lämnar inför nästa säsong så tycker jag att detta är en bra värvning. Sen om han kommer lyckas ersätta Fälth, det är en annan femma.

LÄNK

***

0-0 mellan Luleå-AIK efter första tjugo. Nu kör vi andra perioden.

// Berra

Inför kvartsfinal 5: Måstematch

Ja idag gäller ingenting annat för Luleå Hockey. Det är vinna eller försvinna. Luleå blir vid förlust idag utslagna med 4-1 i matcher, vem hade kunnat ana det på förhand inför denna kvartsfinalserie?

Det kommer bli tight och tufft som i de tidigare matcherna och det finns absolut stora chanser för seger idag då Luleå-spelarna med sin fantastiska hemmapublik i ryggen kommer offra alla tänder för att vinna om så behövs.

Jag är upptagen ikväll så jag hinner inte upp till Luleå för att se matchen. Jag kommer se den på TV men det kommer dröja till sent ikväll innan det kommer något inlägg om matchen. Då får vi se om Luleå är kvar i det här slutspelet eller om man har fått ta semester.

Omöjligt att tippa idag. Men jag tror att Luleå med hemmaplansfördelen vinner.

// Berra

Modo-Skellefteå 2-2

Modo avgjorde i övertiden efter mål av Nicklas Danielsson. Kan inte påstå att avgörandet varken var rättvist eller orättvist. I förlängningen böljade spelet fram och tillbaka och precis som under hela matchen skapades det målchanser åt bägge håll.

Det som är anmärkningsvärt är att det är en solklar tripping på Skellefteås Jimmie Ericsson som fälls bakom Skellefteå-målet bara sekunder före det att Danielsson avgör.

Domarna FÅR inte släppa en sådan situation, speciellt inte i övertid i ett slutspel. Jag blev irriterad, som alltid vid solklara domartabbar oavsett åt vilket håll det sker. Tänk då hur irriterad jag hade varit om jag hållit på Skellefteå.

2-2 och den här matchserien känns betydligt mer öppen nu än vad den gjorde i måndags då Skellefteå nollat Modo på bortais och gått upp till 2-0 i matcher.

Dock så är det fortfarande fördel Skellefteå eftersom man har hemmaplan på söndag och chans att skaffa sig 3-2 och matchboll.

// Berra

Tre raka

Ja nu är det bara tre raka segrar som gäller. AIK besegrade Luleå på Hovet ikväll med 4-1 och går därmed upp till 3-1 i matcher. Luleås mål gjordes av Joonas Vihko.

Jag bestämde redan tidigt idag att jag skulle kika på Modo-Skellefteå på grund av att nerverna inte pallar matcherna på Hovet. Eftersom jag inte har sett matchen kan jag inte säga så mycket mer om den. Men vad som gäller för Luleå nu är som sagt ganska solklart.

Seger på söndag i Coop Arena, seger på tisdag på Hovet och seger på torsdag i Coop Arena och Luleå är i semifinal.

Tufft? Absolut.

Omöjligt? Inte alls.

Djurgården var uträknade ifjol mot Luleå efter match tre. Sedan tog man tre raka segrar, två på hemmais och en på bortais, innan man då förlorade match sju uppe i Luleå.

Jag har inte gett upp än.

***

Modo-Skellefteå står 0-0 efter sextio spelade minuter. En riktigt bra ishockeymatch med mängder av målchanser åt bägge håll. Joacim Ericsson och Mikael Tellqvist har sett till att det nu väntar övertidsspel i Ö-vik.

Dramatiken fortsätter..

// Berra

Luleå värvar från allsvenskan

Luleå Hockey har idag gjort klart med ett nyförvärv. Det handlar om forwarden Jens Jakobs från Mora IK. Jens har gjort mängder med poäng i allsvenskan de senaste åren och har varit het på marknaden bland elitserieklubbarna den senaste tiden.

Vet inte speciellt mycket om honom. Men det har ju visat sig rätt av Luleå att satsa på allsvenska "doldisar" tidigare, så varför inte?

Här läser ni mer om värvningen.

Mer information om Jens Jakobs här.

// Berra

Vilken kväll!

Hv71 tog "sista" chansen i matchserien mot Färjestad. Seger med 4-3 i sudden innebär nu 2-1 i matcher till de regerande mästarna från Karlstad. Jag tittade på hela matchen från Kinnarps Arena, och vilken match det var. Absolut en av de bästa ishockeymatcher jag sett denna säsong.

Nu ska det bli intressant att se om Hv71 på lördag kan åka upp till Karlstad och kriga till sig en bortaseger.

Christopher Nihlstorp fick utgå på grund av en befarad nackskada. Intressant att se vad detta kan få för påverkan på matchserien om Nihlstorp skulle bli borta en längre tid.

Jag måste bara få berömma Per Ledin. Vilken krigare, vilken kämpe, vilken vinnarskalle. Oj vad han är värdefull för sitt Hv71. Det är ingen slump att det är han som krigar in 3-2-pucken för HV i mitten på tredje perioden då matchen står och väger som mest.

***

Även i Gävle krävdes det sudden death för att skilja Brynäs och Frölunda åt. Brynäs vann med 4-3 efter att Ryan Gundersson, i powerplay naturligtvis, avgjort med ett skott från blålinjen i förlängningen.

Starkt av Brynäs som har fått igång lirarna Järnkrok och Silfverberg ordentligt. Ska bli spännande att se hur det går i Scandinavium på lördag.

Slutspelsfesten, den fortsätter!

***

Till sist lite kvalserien. Kvällens största rubrik från omgång ett är ohotat Rögles enorma skräll-seger på Hovet mot Djurgården.

Jag såg sista tio minuterna av matchen och jag blev ruskigt imponerad av Rögles hårda arbete. Ett arbete som kommer att ställa till det för fler storlag under denna kvalserie.

Detta var dock bara omgång ett och det är ingen idé att dra för stora växlar av det här. Jag tror fortfarande att Djurgården kommer fixa nytt kontrakt.

Men en sak är säker.

Challe Berglund har inte fått någon rolig start på sitt nya tränarjobb, och skulle Djurgården förlora även nästa match så kommer det att börja blåsa kalla vindar kring Stockholms stolthet.

Var så säkra.

// Berra

Slutspel och kvalserie

Det är torsdag och vi har en härlig kväll framför oss med både slutspels-och kvalseriehockey på agendan. Måstematch för Hv71 mot Färjestad i Kinnarps Arena. Skulle värmlänningarna gå upp till 3-0 i matcher så är det kört för HV.

I Gävle är det ovisst. 1-1 i matcher mellan Brynäs och Frölunda i en matchserie som kan bli lång. Jag står dock fast vid mitt tips, 2-4 i matcher till Frölunda. Jag tror att göteborgarna kniper en seger i Läkerol Arena ikväll.

***

Ikväll rullar den ångestladdade kvalserien igång. Det ska bli riktigt spännande att över tio omgångar följa de sex lagen som slåss om två elitserieplatser. Ikväll spelas den första omgången enligt följande:

Djurgården-Rögle
Örebro-Leksand
Timrå-Bofors

Så här tror jag kvalserien 2011/2012 slutar:

1. Leksand
2. Djurgården

3. Timrå
4. Rögle
5. Örebro
6. Bofors

Kommentar: Leksand känns  starka. Laget har kommit mer och mer på slutet och man har ett komplett och hungrigt lag. Djurgården har seriens bästa lag på pappret och ska bara fixa detta. Stockholmarnas största motståndare är de själva. Vid lite motgång i början kan det låsa sig rejält i huvudena hos Djurgården-spelarna. Men visst ska man fixa nytt kontrakt. 

Tyvärr Timrå. Det finns för stora brister i lagets spel. Dessutom är självförtroendet i laget efter mängder med förluster i elitserien långt ifrån topp.

Rögle, Örebro och Bofors kommer säkert att ställa till det för elitserie-klubbarna i någon match. Men sett över tio matcher ska dessa tre lag sluta på den nedre halvan. 

// Berra

Rättvis AIK-seger

AIK var bättre än Luleå i två perioder och vinner rättvist kvällens match i Luleå med 2-3. Luleå började först i tredje perioden att kämpa och visa lite vilja. Man fick också rätt tidigt i tredje in 2-3-reduceringen efter en tavla av Viktor Fasth.

Niklas Olausson målskytt.

Detta tände hemmalaget och framför allt hemmapubliken som var i chocktillstånd efter den usla andraperioden.

Luleå ångade sedan på och även om man skapade helt galna lägen för att kvittera så är det bara att erkänna, AIK:s seger var rättvis.

Nu har Stockholmarna ett riktigt bra läge att på fredag, på Hovet, kunna koppla ett enormt hårt grepp om den här kvartsfinalen.

***

Modo håller liv i matchserien mot Skellefteå. Rob Schremp avgjorde i sudden death då han på straff sköt första slutspelssegern 2012 till Ö-vik. 2-3 till Modo i den matchen och 2-1 i matcher till Skellefteå. Ny match på fredag i Ö-vik.

// Berra

Tre matcher

Chris Abbott stängs av tre matcher i kvartsfinalserien efter tacklingen på Rastislav Pavlikovsky. Det innebär att Chris är tillbaka i spel vid först i en eventuell kvartsfinal sex.

Jag orkar inte ens kommentera detta. Matchstraffet tycker jag är korrekt, men tre matcher plus böter blir bara parodi.

Luleå Hockey kommer att överklaga straffet, vilket är helt rätt:

– Vi tycker den är felaktig så klart och vi kommer att överklaga. Jag är ifrågasättande över disciplinnämnden, där jag tror ingen medlem har haft kontakt med elitishockeyn de senaste 20 åren, säger Lars "Osten" Bergström till Sportbladet.

Här hela domen i sin helthet, sen orkar jag inte lägga mer energi på den här soppan. 

BESLUT

Efter en match mellan AIK IF och Luleå HF, Elitserien, den 12 mars 2012, åläggs Chris Abbott, Luleå HF, följande straff för tackling bakifrån:

1. Avstängning fr.o.m. den 13 mars t.o.m. den 18 mars 2012. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

2. Böter om 40 000 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

Bestraffningen motsvarar totalt fem matchers avstängning, varav två matcher omvandlas till böter.

 

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av domarens anmälan, ett yttrande från Chris Abbott samt har granskat filmsekvenser från händelsen.

Av anmälan framgår att Chris Abbott jagar en AIK-spelare bakom AIK:s målbur. Cirka två meter från sargen utdelar Abbott en knuff i AIK-spelarens ryggslut vilket gör att motspelaren kastas in i sargen, oförmögen att skydda sig, med huvudet före.

Chris Abbott har i huvudsak anfört att AIK-spelaren tittar över sin vänstra axel och därmed är fullt medveten om att han är jagad av Chris Abbott. I det läget väljer AIK-spelaren att sakta ner farten och invänta Chris Abbott för att få till stånd en utvisning på denne. Precis innan tacklingsögonblicket har AIK-spelaren sin axel vänd mot Chris Abbott men i ögonblicket därefter vänder han sig mot sargen. Chris Abbotts tackling träffar på sidan eller baksidan av axeln och det är absolut ingen knuff i ryggen. AIK-spelaren försätter sig själv i situationen och bär ett ansvar för densamma.

Av anmälan och filmsekvenserna framgår enligt Disciplinnämndens bedömning att Chris Abbott utdelar en tackling i ryggen på en AIK-spelare där Chris Abbott avslutar tacklingen genom att trycka ifrån med armen i ryggen på motspelaren. Tacklingen utdelas nära sargen och det förhållandet att Chris Abbott fullföljer med armen medför att motspelaren hamnar i obalans och faller handlöst med huvudet in i sargen. Ett visst ansvar åvilar emellertid AIK-spelaren att i den uppkomna situationen förbereda sig på tackling och/eller åka undan. Disciplinnämnden finner att Chris Abbott gjort sig skyldig till en tackling bakifrån som ska bestraffas.

Till detta kommer att Chris Abbott nyligen ådömdes en påföljd av Disciplinnämnden för en förseelse som i flera avseenden liknar den nu aktuella. Disciplinnämnden konstaterar att Chris Abbott på kort tid har gjort sig skyldig till två förseelser som utsatt motspelare för stor risk för skada och att detta respektlösa beteende medför att återfallet ska beaktas i straffskärpande riktning.

Mot denna bakgrund ska Chris Abbott ådömas en påföljd motsvarande totalt fem matchers avstängning, varav två matcher omvandlas till böter.

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar, utvisning enligt 523 b.

I händelse av missnöje får talan mot detta beslut föras av såväl den anmälande som bestraffade parten hos Riksidrottsnämnden, Idrottens Hus, 114 73 Stockholm. Klagoskriften skall ha inkommit till Riksidrottsnämnden inom två veckor från den dag då det med överklagandet avsedda beslutet meddelats.

I avgörandet har deltagit Cecilia Hager, Alexander Ramsay, Ulf Lindgren, Hans-Göran Elo och Stefan Persson.

Enhälligt.

***

Krossa AIK ikväll.

// Berra


Inför tredje kvarten: Nyckelmatch

Dags för kvartsfinal tre i Coop Arena ikväll. 1-1 i matcher och ett Luleå utan avstängda Chris Abbott. Matchstraffet som han fick på Hovet i måndag resulterade automatiskt i en match avstängning. I eftermiddag kommer disciplinnämndens beslut om huruvida Chris kommer missa ytterligare matcher, och i så fall hur många.

Jag har valt att sätta ordet "nyckelmatch" i rubriken idag, och med Luleåögon sett så är det verkligen en nyckelmatch som väntar ikväll.

Vinner Luleå Hockey kan man lugnt och avslappnat med 2-1 i ryggen åka ner och försöka knipa en seger på Hovet på fredag, och därmed sätta sig i ett riktigt bra utgångsläge.

Skulle däremot AIK knipa segern i kvällens match i Coop Arena, så kan det bli en mardrömslik fredagkväll för oss Luleåsupportrar.

Skulle AIK ta matchen i Hovet på fredag efter att ha vunnit ikväll, har Stockholmarna plötsligt två matchbollar på sig innan en sjunde avgörande match i Luleå.

Som sagt, viktig match. Och vinner Luleå ikväll är jag rätt så övertygad om att Luleå kommer gå till semifinal.

***

Nu ska jag bege mig ut för en heldag i pulkbacken med korvgrillning, tävlingar och lite andra aktiviteter. Ha en trevlig onsdag så ses vi i Coop Arena ikväll.

// Berra

Bra hockeymatch ett kokande Hovet

Ja vilken match det var på Hovet ikväll. Slutspel när det är som allra bäst. AIK hade beslutat sig för att vinna kvällens match mot Luleå och gjorde det rättvist med 4-2.

Luleå dominerade första perioden då man fullständigt åkte sönder AIK. Rättvis Luleå-ledning efter första tjugo då Toni Koivisto, succévärvningen av "Osten", kunde göra 0-1 i powerplay.

Men sedan var det AIK:s match sista fyrtio, och det utan tvekan. "Gnaget" höjde sig ett snäpp samtidigt som Luleå såg ut att ha gjort av med nästan all energi i deras galna och hänsynslösa förstaperiod. AIK hade en mycket rättvis 3-1-ledning inför tredje.

Luleå försöker i tredje perioden att komma nära med en reducering och visst skapar man några halvchanser, men istället kan AIK i en spelvändning göra 4-1.

Sebastian Enterfeldt gör i slutet ett tröstmål för Luleå med sjutton sekunder kvar som betydde slutresultatet 4-2. Det är slutspel och matcherna kommer tätt. Imorgon är den här fighten glömd och på onsdag är det dags för ny slutspelsfest i Coop Arena.

Detta är två lag som är otroligt jämna och lika i sitt sätt att spela ishockey. Därför kommer det bli små marginaler som kommer avgöra matcherna. Det handlar om att vinna en mot en-kamperna ute på isen och idag vann AIK fler än Luleå.

Chris Abbott åkte ut för matchstraff efter en tackling på AIK:s Rastislav Pavlikovsky. Slovaken skickades till sjukhus efter smällen som var ruskigt otäck. I Canalplus-studion var det stor debatt då Petter Rönnqvist och Arto Blomsten tyckte helt olika om situationen.

Min personliga uppfattning är att det är onödigt att med tio sekunder kvar av andra perioden satsa så där hårt. Samtidigt förstår jag Abbott som efter matchen (starkt av Chris att efter omständigheterna ställa upp på en intervju på så kort varsel med TV) i intervjun med Canalplus undrande frågar Tommy Åström, reportern, om han "ska åka fram och peta med klubban".

Visst måste man få fullfölja och tackla, annars är sporten ishockey illa ute. Men det handlar om respekt och sunt förnuft, och det vet jag inte om Chris visade i just den situationen.

Svårt att bedöma men jag protesterade inte mot matchstraffet. Att det ska bli ytterligare avstängningar på centern har jag dock svårt att se, men man vet aldrig.

Nog talat om den situationen och den här matchen.

Luleå-AIK 1-1 i matcher.

***

Skellefteå bortabesegrade ett tydligen ganska så uddlöst Modo med hela 0-4 ikväll. 2-0 i matcher till Skellefteå som därmed ångar på mot semifinal. För vänder Modo på det här, då vet jag inte vad jag gör.

Det skulle vara en GIGANTISK skräll.

// Berra

Inför kvartsfinal 2

Måndag och dags för kvartsfinalhockey på Hovet ikväll. Luleå leder matchserien med 1-0, och kvällens match känns oerhört viktig för AIK. Skulle Luleå vinna ikväll så väntar hemmamatch på onsdag och läge att gå upp till 3-0 i matcher. Då skulle den här kvartsfinal-serien vara över.

Båda lagen är mycket hemlighetsfulla kring kvällens laguppställningar.

Jag tror inte på något nytt målkalas ikväll. AIK har pressen på sig och kommer spela ännu tightare än vad man gjorde i lördags. Spelar bara Luleå sitt spel så finns det alla förutsättningar för en ny underhållande tillställning ikväll.

// Berra


Imponerad av Färjestad

Såg första och andra perioden av den första kvartsfinalen mellan Hv71-Färjestad. Karlstad-laget vann klart med 1-4 efter en imponerande bortamatch.

Färjestad lät HV föra spelet, spelade tight bakåt och högg blixtsnabbt då Hv71 slarvade. Rickard Wallin är en riktig slutspelsveteran och det är ingen slump att Färjestads-kaptenen kliver fram och gör två mål idag.

Det ska bli intressant att se hur HV svarar på detta nederlag i nästa match på tisdag i Karlstad. Vinner Färjestad då så ser det riktigt tufft ut för Ulf Dahléns gäng.

***

Såg tredje perioden av den andra kvartsfinalen mellan Brynäs-Frölunda, en match som Brynäs vann med 3-1.

Jag tippade Frölunda vidare till semifinal med 4-2 i matcher inför matchserien, och efter den här matchen är jag, trots resultatet, ännu mer övertygad om att Frölunda kommer vinna det här.

Frölunda matchade bort Silfverberg och grabbarna på ett otroligt bra sätt, och det var bara en omutlig Johan Holmqvist i Brynäs-kassen som såg till att första ronden gick till Gävle.

Frölunda spelar en bättre slutspelshockey än Brynäs och det kommer segra i längden tror jag. Nu väntar match på tisdag i Scandinavium, och räkna med att det kommer smälla ännu mer där. Som Frölunda spelade idag så är jag säker på att man kommer knipa en match i Läkerol Arena.

***

En period kvar av skåne-derbyt mellan Malmö och Rögle i för-kvalserien. 4-2 till Malmö inför sista tjugo. Dramatiskt.

***

NHL-hockey senare ikväll, också kvartsfinal två mellan Modo-Skellefteå och AIK-Luleå imorgon. Mycket hockey som det ska vara.

// Berra

1-0

Första matchen är avklarad, och vilken galen match det blev. Luleå vinner med 6-3 i en match som kännetecknade vad ett slutspel är. Kamp och fysiskt spel blandat med riktiga skitmål och enormt läckra mål.

Inför tredje perioden stod det 2-2, men det var inget snack under sista tjugo. Luleå kom ut och körde över motståndet och efter två riktigt snygga mål av Sebastian Enterfeldt och Johan Harju släppte aldrig Luleå greppet om tvåmåls-ledningen.

I slutet rann det iväg då Sebastian Meijer kunde sätta 5-2 i tom bur, och efter en AIK-reducering kunde Simon Hjalmarsson sätta slutresultatet 6-3. Även detta mål då Fasth satt på bänken och tjurade.  

Riktigt imponerande att se hur Luleå, trots att man hamnar i underläge med både 0-1 och 1-2, fortsätter att konsekvent spela sitt spel till punkt och pricka.

Det var viktigt att få 1-0 och jag är ganska säker på att AIK inte kommer orka med denna hockey över sju matcher. Stockholmarna är inte nog bra tränade.

Men något 4-0 i matcher blir det inte.

Toni Koivisto gjorde ett mål och blev utsedd till matchens lirare. Men enligt mig var Johan Harju och Chris Abbott tillsammans med slutspelsbjörnen Niclas Wallin bäst på planen.

Nu är match ett avklarad. Ny match på måndag i Stockholm. Imorgon får vi njuta av de andra två kvartsfinalerna som sparkas igång. Hv71-Färjestad och Brynäs-Frölunda. Tror jag ska kika på den i Jönköping.

***

Skellefteå gick upp precis som Luleå till 1-0 i matcher. Modo besegrades i den första matchen idag med 3-2.

// Berra

Inför kvartsfinal 1

Så var det lördag. Solen skiner och vädret riktigt andas SM-slutspel. Idag börjar kampen, kampen om SM-Guldet. Klockan 15.00 släpps pucken i den första kvartsfinalen mellan Luleå-AIK och Skellefteå-Modo.

Jag kommer självklart att befinna mig i Coop Arena i eftermiddag, och det kommer bli riktigt häftigt. Det är något speciellt med slutspelshockey, det går inte att komma ifrån.

Luleås lagledning är väldigt hemlighetsfulla med laguppställningen, men i princip alla förutom Cam Abbott ska vara tillgängliga för spel idag. Konstantin Komarek fick en smäll mot huvudet i gårdagens J-20-match men skulle ändå ha stått över idag.

Vem som vaktar målet i hemmalaget vill man inte heller avslöja. Men jag tippar på att det blir Johan Gustafsson. Killen har TRE hållna nollor mot AIK denna säsong. Det vore väldigt konstigt om inte han fick inleda kvartsfinalserien idag.

För Luleå blir det enormt viktigt att tidigt få hål på Viktor Fasth i AIK-målet. Man får inte låta han växa ut som ett monster redan från början. Då kan detta bli en tuff resa för Luleå.

15.00 släpps pucken, vi ses i Delfinen!

// Berra

"Osten" jobbar på

Lars "Osten" Bergström ligger i hårt med att förlänga kontrakt. Morgonens nyhet är riktigt rolig att läsa. Både den stabile defensiva backen Topi Jaakola och spelgeniet Niklas Olausson har förlängt sina kontrakt med Luleå Hockey ytterligare två säsonger.

Om gårdagens nyhet om att Berglund och Mannberg stannar var bra, så var den här nyheten sjukt bra. Topi Jaakola gör inte mycket väsen av sig ute på isen, men det är precis så en defensiv back ska vara när man är som bäst.

Det finns ingen i årets Luleå Hockey som är nogrann och seriös med förberedelser inför träning och match. Att Topi stannar i Luleå Hockey två säsonger till är riktigt roligt.

Niklas Olausson vet ni alla vad han kan. En halvtaskig kväll ute på isen och han har ändå gjort 0+2 eller något liknande. Helt sjukt spelsinne och den stora glädjespridaren och "pajasen" i laget utanför isen.

Bra "Osten". Riktigt bra.

Imorgon börjar slutspelet. Oj så häftigt!

// Berra

Mannberg och Berglund förlänger

Luleå Hockey meddelar idag att man förlänger kontraktet med både Daniel Mannberg och Jonas Berglund. Båda forwardarnas kontrakt är förlängt med två säsonger.

- Daniel och Jonas är två norrbottenskillar som gått genom vår organisation och är på väg att etablera sig i Elitseriekostymen. Dom har båda gjort det bra under säsongen när vi haft skador och har visat att med sin höga ambition så har dom stora möjligheter till utvecklas ytterligare tillsammans med Luleå Hockey i framtiden, säger sportchefen Lars Bergström till Luleå Hockeys officiella hemsida.

Bra av Luleå. Dessa killar har gjort sig förtjänta av nya kontrakt och det är viktigt att som topplag ha en bra bredd att luta sig tillbaka mot då skadefyllda perioder kommer.



// Berra

Kvartsfinaltips

God morgon!

Ny dag och dags att lägga grundseriespelet bakom sig. Slutspelsvalen är gjorda och den riktiga säsongen kan börja. Det är nu det gäller att vara som bäst om man ska ha chans att gå hela vägen och vinna SM-guld. På lördag rullar kvartsfinalerna igång och här kommer mitt tips om hur det slutar:

Luleå-AIK 4-2 i matcher
Kommentar:
Luleå är favoriter helt klart, men ingen har nog glömt vad AIK lyckades åstadkomma mot Hv71 i fjol. Detta har Jonas Rönnqvist garanterat med i bakhuvudet och han kommer inte låta det ske detta år, denna gång mot hans Luleå. Det kommer bli tighta matcher, men i längden så är Luleå ett bättre hockeylag och är mer konsekventa i sitt spel. Det blir avgörande. Luleå till semifinal.

Skellefteå-Modo 4-2 i matcher
Kommentar:
Tvåan mot åttan. Ett härligt norrlandsderby som kan bli en riktigt intressant kvartsfinalserie. Jag tror dock inte att det kommer bli särskillt spännande. Modo är för ojämna, samtidigt som Skellefteå med normal standard i sitt spel inte ska ha några problem med Modo över sju matcher. Men Ö-viks-laget kommer definitivt att ge Västerbottningarna en match. Skellefteå till semi.

Hv71-Färjestad 4-3
Kommentar:
Ett riktigt klassikermöte mellan två av 2000-talets stora hockeygiganter. Helt klart den mest svårtippade matchserien, men väljer HV på grund av hemmaplansfördel i en sjunde avgörande match. Hv71 till semi.

Brynäs-Frölunda 2-4
Kommentar:
Gävle-laget tror jag blir det enda laget från topp fyra som inte når semifinal. Jag har sagt det under en längre tid och säger det igen. Du överlever inte ett slutspel med endast ett bra powerplay. Brynäs spel fem mot fem är inget vidare, och i slutspelet kommer domarnivån att höjas några snäpp. Dessutom anser jag att Brynäs försvarsspel inte håller i de täta matcherna. Gävle-lagets "lathet" i hemjobbet kommer kosta dem en semifinalplats. Frölunda till semifinal.

Det är vad jag tror. På lördag drar hockeyfesten äntligen igång. Oj vad jag längtar!

// Berra

AIK - väntat val

Ja vilken galen kväll vi fick. Den sista omgången blev så dramatisk som vi på förhand anade. Matchen mellan Modo och Linköping är den bästa hockeymatch jag sett på oerhört länge.

Slutsatser: Linköping fick med sig poäng efter strafförlust mot Modo samtidigt som Djurgården förlorade med 2-1 mot Hv71. Det innebär att Djurgården får spela kvalserien tillsammans med Timrå.

Luleå besegrade Växjö med klara 4-1 och därmed knep Modo den sista slutspelsplatsen. Vilket drama vi hade ikväll.

***

Så till slutspelet. Nu är det alltså klart vilka kvartsfinaler det blir. Luleå valde ganska väntat AIK, och enligt mig är det ändå helt rätt.

Om man tittar på vilka lag som fanns att välja på så är AIK det klart bästa alternativet. Luleå har kraftig minusstatistik mot Modo, och Frölunda eller Färjestad är inga roliga lag att möta i ett slutspel.

På lördag drar det igång med kvartsfinal 1 i Coop Arena. Blir ruskigt spännande och roligt.

Här är samtliga kvartsfinaler:

Luleå-AIK
Skellefteå-Modo
Hv71-Färjestad
Brynäs-Frölunda

Återkommer i dagarna med ett slutspelstips kring kvartsfinalerna.

// Berra

Ikväll avgörs det

Så var dagen kommen. Ute skiner solen, det är fantastiskt väder och inget tyder på att detta för framför allt två lag (Djurgården och Linköping) är den stora domedagen.

Vem klarar sig kvar och vem får svettas i tio tuffa matcher mot allsvenskt hungrigt motstånd, samt sedan länge kvalserieklara Timrå.

Modo och Växjö är också extra nervösa lag ikväll. Där handlar det inte om överlevnad, men nästan. Slutspel är enormt bra för ekonomin då du får minst två extra hemmamatcher.

Sen är det surt om säsongen skulle ta slut redan den 6 mars, så räkna med nerv hos Modo och Växjö också.

Jag har laddat inför kvällen med några timmars hockeylir i det fantastiska vårvädret, men är så otroligt glad att jag ikväll lugnt och tryggt kan sitta och följa dramatiken från TV-soffan.

Vi har en häftig kväll framför oss!

// Berra

Nilssons första nolla

Anders Nilsson höll i natt karriärens första NHL-nolla när hans NY Islanders besegrade Pittsburgh med 1-0.

Riktigt roligt för Anders som nu blir hyllad runt om i USA. Det ska bli fortsatt intressant att följa Nilssons resa där borta, då han efter gårdagskvällen definitivt kommer få fler chanser i målet.

// Berra

Så slutar det på tisdag

På tisdag skall det så avgöras. Femtiofyra spelade omgångar är bortglömda, allt ska avgöras i den sista omgången.

Toppen av tabellen bryr sig knappast någon utomstående om, och så har det varit ett bra tag nu. Alla blickar är riktade mot streckstriden som ska få sitt avgörande.

Vi börjar med slutspelsstriden.

Inblandade lag: Modo och Växjö.

Båda lagen står på 77 poäng inför den sista omgången, men det är Modo med bättre målskillnad som har allt i egna händer. Seger mot Linköping och det blir slutspelshockey i Ö-vik denna vår.

Växjö möter Luleå borta, ett Luleå som självklart går för vinst i varje match. Men som vi såg igår mot Skellefteå så finns det garanterat ett omedvetet fokus på slutspel där inne hos spelarna. Luleå borta är ingen rolig match, men Växjö kan mycket väl vinna den matchen.

Fördel: Modo har den fördelen att man ligger före inför avgörandet och har allt i egna händer och hemmamatch. Men den är egentligen det enda. Man möter ett desperat Linköping som slåss för att undvika kvalserien. Dessutom har som sagt Växjö ett Luleå på andra sidan planhalvan som inte har något att spela för.

Tips: Jag tror ändå Modo fixar det. Ulf Samuelssons gäng är enligt mig ett bättre hockeylag än Växjö över 55 omgångar, dessutom vill nog Luleå gärna få en seger i ryggen inför slutspelet.

***

Då går vi vidare till den mer skräckfyllda striden. Striden runt kvalseriestrecket.

Inblandade lag: Djurgården och Linköping.

Här ligger Djurgården en poäng före Linköping som just nu är på kvalserieplats. Djurgården möter Hv71 borta, ett HV som slåss med Brynäs om fjärdeplatsen och hemmafördel i kvartsfinalerna. Seger för Djurgården och man klarar sig undan kvalspel.

Linköping möter Modo borta. Ett Modo som slåss för slutspel. Ingen lätt match för LHC.

Fördel: Här är det fördel Djurgården. Man har allt i egna händer, behöver inte förlita sig på några andra resultat utan kan helt och hållet sköta sitt. Det är helt klart lättare att möta ett lag som redan är klara för slutspel än ett lag som riskerar att missa slutspel i sista omgången. Stor fördel DIF!

Tips: Det här grejar Djurgården efter stor dramatik. Jag tror det. Man verkar ha en tryggare känsla inom gruppen än vad Linköping har. Linköping får ställa sitt hopp till att Fredrik Norrena spikar igen samt att Hv71 slår Djurgården.

Så här tror alltså jag. På tisdag får vi svaret.

// Berra

Väntat resultat

Luleå åkte ner till Skellefteå utan Niclas Wallin och Niklas Olausson som hade små-skavanker och vilade. Inget att spela för och blickarna på slutspelet som börjar nästa lördag. Ändå började Luleå bra och kunde ta ledningen genom Johan Harju en bit in i första perioden.

Men sen orkade Luleå inte stå emot och Skellefteå kunde vinna med 3-1. Ett väntat resultat med tanke på förutsättningarna inför matchen.

Jag var på plats på bortastå och har aldrig varit med om ett roligare derby. Att få stå och sjunga konstant matchen ut, fira seriesegern rakt i ansiktet på Skellefteåpubliken var något alldeles speciellt som jag önskar alla skulle få chans att uppleva.

När sen Luleåspelarna kom ut i bara underställ, efter att vi i klacken stått kvar och ropat ut dem cirka tio minuter efter att arenan tömts, visste jublet inga gränser.

Jag tror det är ganska många som inte förstår hur svårt och enormt stort det är att vinna en elitseriens grundserie. Nu ska den femtiofemte omgången spelas på tisdag innan slutspelet äntligen kan dra igång.

Luleå möter Växjö hemma, men jag funderar på att stanna hemma i soffan och följa streckdramatiken på TV istället. Luleå har inget att spela för och att åka upp till Luleå på tisdagkväll känns inte speciellt lockande. Seriesegern har firats ordentligt igår och idag, nu går vi vidare.

Vi hörs.

// Berra

Fälth sköt miljonen till Luleå!

Spel 4 mot 3, en riktigt underhållande match som var mållös efter tre perioder. Sudden, spel i AIK:s zon, PANG!

Elias Fälth avgjorde i sudden death med sitt 0-1-mål. Skellefteå förlorade med 3-2 mot Linköping och därmed vinner Luleå Hockey grundserien säsongen 2011/2012. Enormt starkt att säkra segern och miljonen med två omgångar kvar.

Vill också skicka ett stort tack till Linköpings HC. För fyra år sedan avgjorde Linköping i sudden mot Mora och räddade Luleå undan en kvalserie. Nu besegrar man Skellefteå och krigar något så enormt i slutet.

Man blir glad.

Att Pär Arlbrandt stänker dit det matchvinnande 3-1-målet i mitten på tredje perioden är som en saga för bra för att vara sann. För fyra år sedan var det den förra Luleå-spelaren Tomas Surovy som sänkte Mora IK, ikväll klev en annan före detta Luleå-spelare fram.

Jag tror inte på slumpen, bara så ni vet.

Derbyt på lördag mot Skellefteå kommer bli underbart. Ska åka ner med Luleåfans, och vilken stämning det kommer vara i bussarna.

Matchen kommer inte spela någon roll. Seriesegrarna kommer anlända till Västerbotten glada, och lämna länet ännu gladare.

Luleå Hockey kommer vara Sveriges bästa ishockeylag efter 55 spelade omgångar. 

God natt.

// Berra :) (kostar på mig en smiley idag) 

Inför AIK-Luleå

Ikväll gästar Luleå Hovet för match mot AIK. En match som kan vara en uppvärmning inför en trolig kvartsfinal om någon vecka.

Det ska bli intressant att se Luleå ikväll som fullständigt öst in mål senaste tre matcherna. Ikväll ställs man mot ett "Gnaget" som alltid spelar tight och tätt. Tror inte på någon målfest ikväll.

Här är Luleås laguppställning ikväll:

Mv: Gustafsson (Rautio)

1: Jaakola, Fälth-Hjalmarsson, Enterfeldt, Harju

2: Fransson, Sandström-Koivisto, Olausson, Persson

3: Jonsson, Kilström-Karlsson, Viitaluoma, Komarek

4: Wallin, Gunnarsson-Meijer, Berglund, Mannberg

// Berra

RSS 2.0