Sex raka!

Luleå Hockey besegrade Kärpät ikväll med 2-4 på bortais och tog därmed lagets sjätte raka seger i European Trophy.
 
Gästerna hamnade i underläge med 1-0 men vände på bara ett par sekunder matchen till 1-2-ledning. Kärpät försökte sedan komma ikapp men Luleå kunde alltså starkt hålla undan och vinna.
 
Luleås målskyttar: Karl Fabricius, Chris Abbott, Linus Persson och Daniel Gunnarsson.
 
Luleåfans var på plats i hallen med ett tjugotal supportrar för att stötta laget.
 
// Berra

Antingen eller!

Jag tycker det är bra att ändringar angående sparkregeln har gjorts. Idag presenterade nämligen Hockeyligan att det redan under denna säsong kommer vara tillåtet att sparka pucken i mål, så länge skenan är i isen.
 
Helt rätt tycker jag.
 
Jag hade inte klagat om man total-förbjudit att sparka heller. Det viktiga är att det blir en "antingeneller-regel" så att det inte blir som det varit tidigare år. En massa bedömningar som görs olika från match till match.
 
Det kommer även att vara tillåtet att vara i målgården och göra mål så länge inte målvakten störs. Här kan det bli problem. Störs målvakten eller inte, kommer vara en återkommande diskussion under vinterns elitseriematcher.
 
Jag hade nog hellre sett att man total-förbjudit att stå i målgården istället. Men men.
 
Är som sagt mycket nöjd med den nya sparkregeln.
 
***
 
Ikväll spelar Luleå Hockey bortamatch mot Kärpät i European Trophy. Nedsläpp 17.30 svensk tid. 
 
Kommer sjätte raka segern ikväll?
 
// Berra

Piteå VS Boden

Ikväll spelas det träningsmatch i LF Arena. Piteå Hockey möter Boden klockan 19.00.
 
Luleå har ju haft några dagar spelledigt, så då får man hitta annan intressant ishockey. Kommer tyvärr inte ha möjlighet att se kvällens match. Men om ni inte har något för er tycker jag att ni ska ta er till LF för att kolla in årets upplaga av Piteå Hockey.
 
// Berra

Seger mot Plzen

Luleå Hockey tog sin femte raka seger i European Trophy ikväll när Plzen besegrades med 1-4 på bortais. Luleå tog ledningen i den andra perioden genom Kim Hirschovits.
 
Plzen kvitterade nästan omgående men efter det var det inget snack om saken och Luleå kunde gå ifrån i målprotokollet.
 
Nästa match för Luleå i ET är borta mot Kärpät på torsdag den 30/8.
 
Målskyttar för Luleå: Kim Hirschovits, Linus Klasen, Pavel Skrbek och Chris Abbott.
 
// Berra
 
 

Snart match

Snart släpps pucken mellan Plzen och Luleå i Tjeckien. Luleå går för femte raka segern i European Trophy.
 
Matchen börjar klockan 19.00 och visas på både Viasat Hockey och TV10 för er som vill se matchen.
 
// Berra

Luleå ångar på

Igår tog Luleå Hockey lagets fjärde raka seger i European Trophy då man besegrade tjeckiska Brno med 6-2. Toni Koivisto fortsätter att vara glödhet och gjorde två nya mål igår. Dessutom ska sista målet ha varit ett riktigt drömmål från Tonis sida.
 
Övriga mål i Luleå gjordes av Linus Persson, Cam Abbott, Joonas Vihko och Pavel Skrbek.
 
Daniel Gunnarsson fick en smäll på knäet och är borta på obestämd tid. Janne Sandström utgick med ljumskproblem men ska med största säkerhet kunna vara tillbaka redan i nästa match.
 
Och den spelas redan imorgon söndag då man möter nytt tjeckiskt motstånd i form av Plzen.
 
// Berra

Vesce och Strömberg

Två tunga värvningar inom svensk hockey har blivit klara idag. Imorse presenterade Skellefteå AIK att man gjort klart med amerikanen Ryan Vesce. Kontraktet är ett så kallat "artistkontrakt" som gäller under sex månader, det betyder att Ryan kommer ansluta till klubben någon gång i början av Oktober.
 
En bra värvning av Skellefteå som spetsar till forwardsuppsättningen inför säsongen. Det ska bli intressant att se vad högerskytten kan bjuda på i vinter.
 
***
 
Den andra spelaren som fått en ny arbetsgivare idag är veteranen, legendaren och artisten Conny Strömberg. Det blev allsvenska Asplöven till sist. Ett grymt bra nyförvärv för Happaranda-klubben som stärker sina aktier i allsvenskan enormt i och med den här värvningen.
 
Det lär bli en och annan resa upp till happis i vinter, var så säkra.
 
***
 
Ikväll på Canal + Hockey visas träningsmatchen mellan AIK och Skellefteå med start klockan 19.00. Har ni ingenting för er och vill stilla hockeyabstinensen en aning så kan ni ju alltid kolla in det.
 
// Berra

Tredje raka segern

Luleå Hockey tog ikväll lagets tredje raka seger när Kärpät besegrades med 3-1. Därmed är Luleå fortsatt obesegrade i årets European Trophy-turnering efter tre omgångar.
 
Hemmalagets mål gjordes av Jens Jakobs, Niklas Fogström och Anton Hedman. Men enligt rapporter efter matchen ska Toni Koivisto och Johan Gustafsson ha varit bäst i Luleå.
 
Nu väntar nästa match på fredag då LHF möter HC Kometa Brno på bortais.
 
***
 
Skellefteå AIK förlorade ikväll med 5-2 borta mot Leksand i en träningsmatch.
 
// Berra
 
 
 

Kross mot Salzburg

Luleå besegrade Salzburg i eftermiddag med hela 7-2 i en match som ska ha varit riktigt underhållande. Dels för att det bjöds på många snygga mål, men också för att det var riktigt grinigt ute på isen. Båda bröderna Abbotts åkte på matchstraff.
 
Toni Koivisto fortsätter att spela bra och gjorde två nya mål ikväll. Bland målskyttarna fanns även Karl Fabricius. Kul för "hemvändaren" Fabbe att få sätta en kasse.
 
Nästa match för Luleå är på tisdag i Coop Arena, då mot Kärpät.
 
// Berra

Tillbaka på banan

Nu är jag hemma från Stockholm och tokladdad inför en spännande höst med träningsmatcher. Och den 13/9 drar äntligen elitserien igång.
 
Luleå Hockey befinner sig i European Trophy-spel just nu. I fredagens premiär blev det seger hemma mot HC Mountfield med 5-2, och idag klockan 17.00 väntar EC Red Bull Salzburg i Coop Arena.
 
Återkommer ikväll angående hur det gick i den matchen. Ha nu en fortsatt trevlig söndag.
 
// Berra

Abbotts ställs över

Chris och Cam Abbott spelar inte morgondagens derby mot Skellefteå. Anledningen är att tränarna vill ge andra forwards mer speltid och hinna titta noga på alla spelare. Låter klokt enligt mig. Av de kanadensiska bröderna vet tränarna vad man får.
 
Jag åker till Stockholm imorgon och kommer hem först på söndag, så det blir några dagar nu som bloggen inte kommer vara uppdaterad.
// Berra

Seger för Skellefteå

Skellefteå AIK besegrade ikväll Kärpät med 3-1 i lagets första träningsmatch för säsongen. Målskyttar blev Sam Marklund gånger två och Joakim Lindström.
 
På onsdag drabbar Luleå och Skellefteå samman i ett försäsongsderby i Coop Arena.
 
// Berra
 

Tjeck till juniorerna

Luleå Hockey har gjort klart med en tjeckisk 17-åring till föreningens juniorlag. Det handlar om en stor center vid namn Richard Zehnal. Han har sedan tidigare sin tvillingbror Ondrej Zehnal i laget.
 
Har varit borta i helgen, det är därför som bloggen inte har uppdaterats.
 
***
 
Ikväll spelar Skellefteå AIK sin första träningsmatch på försäsongen. Bortamatch mot finska Kärpät. Luleå spelade som bekant mot Asplöven i onsdags, det innebär att båda lagen kommer ha en match i benen inför försäsongs-derbyt i Coop Arena på onsdag.
 
// Berra

Seger mot Asplöven

Luleå besegrade Asplöven enkelt med 4-0 i säsongens första träningsmatch. Målen gjordes av Linus Persson, Jens Jakobs, Daniel Gunnarsson och Chris Abbott.
 
Linus persson gjorde 1-0 redan efter nio (!) sekunders spel. Det ska ha varit en ganska typisk försäsongsmatch med en del snygga mål och halvdåligt tempo. Som det brukar vara tidigt på försäsongen med andra ord.
 
 
// Berra

Laget mot Asplöven

Ikväll är det dags för Luleå Hockeys första träningsmatch denna höst. Surrade lite med Fredrik Svensson igår som meddelade att han själv, Sami Sandell, Robin Jonsson, Pavel Skrbek och Kim Hirschovitz inte kommer till spel mot Asplöven.
 
Så här ställer Luleå preliminärt upp ikväll:
 
1. Kukan, Fransson
Koivisto, Olausson, Persson

2. Kilström, Jacobsson
Klasen, Berglund, Fabricius

3. Gunnarsson, Sandström
Abbott, Abbott, Hedman

4. Vihko, Fogström, Jakobs

Extra: Porsberger, Mannberg
 
// Berra
 

Skrbek på plats

Var i Coop Arena i förmiddags och kollade in Luleås träningspass. Första träningspasset med backbjässen Pavel Skrbek på isen.
 
Pavel har inte varit på is under ungefär sex månader, och det märktes till och från. I försvarsspelet var han hyfsat säker med positionering osv. Men med puck var det lite si och så.
 
Rätt förståeligt.
 
Sedan första ispasset i onsdags har tempot drivits upp en hel del. Robin Jacobsson har börjat ta för sig mer och mer i det fysiska spelet. Idag mosade han Linus Persson så att förre Bofors-forwarden fick vara ner och vända på isen.
 
På onsdag är det alltså dags för första träningsmatchen då Asplöven väntar. Även om man alltid ska ta försäsongs-resultat med en nypa salt så måste jag erkänna att det ska bli spännande att se var Luleå står och vad en match så här tidigt på säsongen kan sluta mot ett allsvenskt motstånd.
 
För två säsonger sedan förlorade Luleå mot Division 1-laget Björklöven på försäsongen, för att sedan gå hela vägen till semifinal på våren.
 
Som sagt, försäsong är försäsong. Glöm inte det.
 
 
// Berra

Luleå Hockeys försäsong

Här kommer en lista på Luleå Hockeys försäsong 2012/2013. Jag lägger ut både "vanliga" träningsmatcher och European Trophy-schemat.
 
Träningsmatcher:
 
8/8 Asplöven - Luleå
15/8 Luleå - Skellefteå
6/9 Luleå - Modo
 
European Trophy:
 
17/8 Luleå - HC Mountfield
19/8 Luleå - EC Red Bull Salzburg
21/8 Luleå - Oulun Kärpät
24/8 HC Kometa Brno - Luleå
26/8 HC Plzen 1929 - Luleå
30/8 Oulun Kärpät - Luleå
8/9 Hamburg Freezers - Luleå
23/10 Luleå - Eisbären Berlin
 
// Berra

Första träningen avklarad

Så var första ispasset avklarat. Cirka en timma och tio minuter höll man på där det varvades mellan slalomövningar med avslut, passningsövningar och en hel del skridskoåkning. Sami Sandell gled runt på isen men deltog inte i några övningar.
 
Pavel Skrbek deltog inte alls.
 
Några som imponerade lite extra bland nyförvärven var Robin Jacobsson med sitt tunga skott och ändå hyfsade fart på rören för sin storlek. Linus Persson såg vass ut i avsluten.
 
Linus Klasen vet man vad man får av, ruskiga dragningar och bra blick för spelet.
 
Chris och Cam Abbott bjöd som vanligt på full fart, krig i varje moment och en hel del irritation blandat med skämt på isen.
 
Niklas Olausson var, som vanligt på försäsongen, seg och lite rostig med puckbehandlingen. Men så har det alltid varit på försäsongen sedan han kom till Luleå, inget att oroa sig för.
 
I övrigt såg det fokuserat ut men första träningen får man ta med en nypa salt. Det är först på slutet av försäsongen i mitten av september som man kan börja dra lite slutsatser från olika spelares prestationer.
 
En sak är då säker. Luleå Hockey har vuxit rejält från ifjol.
 
// Berra

RSS 2.0