Kanonväder och Piteå Summer Games!

Det är fantastiskt väder just nu, och då får ni ha överseende med att det blir lite stiltje här på bloggen. Dessutom när det är ungefär lika mycket torka på silly season som det är utomhus nu.

Ni fick inget lördagsgodis förra helgen eftersom det var midsommar, det kommer igen i helgen som vanligt. Däremot kan ni inte räkna med så mycket annan uppdatering i helgen. Piteå Summer Games går av stapeln och då är det fullt upp för min del. Hoppas ni har förståelse för det.

// Berra


Bra värvning av Djurgården

Djurgården har gjort klart med ett nyförvärv. Efter sex säsongers väntan är Daniel Tjärnqvist tillbaka i Stockholms-klubben till hösten. 

– Han förstärker backsidan på ett bra sätt, säger sportchefen Jan Järlefelt.

I fjol spelade Daniel i KHL där det blev 7 poäng på 24 matcher i Lokomotiv Yaroslavl.



// Berra


Skellefteå förlänger med spelare

Midsommarhelgen går mot sitt slut och jag hoppas att alla där ute har haft det lika trevligt som jag. Det har inte hänt speciellt mycket på silly season. Skellefteå förlänger kontraktet med Melker Karlsson, det är väl ungefär det.

Bra av Skellefteå. De matcher som jag har sett med Skellefteå har Melker aldrig varit dålig och hans arbetsinsats och inställning är ruskigt häftig att se.

***

I NHL-draften blev Skellefteås Adam Larsson vald som nummer fyra i första rundan, och han valdes av New Jersey Devils. Inte alls något dåligt lag att komma till. New York ett stenkasst från sig och ett lag som har en spännande framtid och som det känns är på väg upp.

Fyra svenskar bland de tio första spelarna. Det har aldirg hänt förut. Riktigt häftigt.

Ha nu en lugn och skön kväll.

// Berra 

Glad midsommar!

Idag är det midsommar och det innebär att det lär vara rätt så dött på bloggen under dagen och kvällen. Ha en trevlig eftermiddag och kväll, så hörs vi senare.

Glad midsommar!

// Berra

Lidström störst enligt mig

I natt fick Nicklas Lidström ta emot Norris Trophy, priset som NHL:s bäste back. Och han gjorde det för sjunde gången i sin karriär. Vi ska också komma ihåg att karln är 41 år gammal, otroligt stort.

Enligt mig råder det inga tvivel, Nicklas Lidström är den bästa svenska spelaren genom tiderna.

***

Daneil Sedin blev också prisad. Han vann Ted Lindsay Award, NHL-spelarnas eget pris. Riktigt kul för Daniel som inte lyckades ta hem Hart Trophy, priset för ligans mest värdefulla spelare. Det vanns istället av Anaheims måltjuv Corey Perry.

// Berra

Lee Goren till Skellefteå

Så börjar det plötsligt hända lite saker på silly season. Lee Goren återvänder till sin gamla klubb Skellefteå AIK. Kontraktet är skrivet på ett år.

– Det gick ganska snabbt. De tog kontakt med mig för en eller två veckor sedan, och i söndags kväll blev allt klart. Det ska bli väldigt spännande att komma tillbaka, säger Goren till Sportbladet.

Skelleffteå har tappat några tunga namn inför nästa säsong. Detta var en bra värvning och ett tecken på att sportchefen Lasse Johansson har inlett arbetet med att ersätta de tunga tappen.

// Berra

En lugn dag på silly season

Det har verkligen varit lugnt på silly season idag. Vi får hoppas att det börjar hända saker snart så att man får något att skriva om. Men midsommar närmar sig och då är det kanske inte någon tillfällighet att tempot på marknaden går ner en aning.

Jag återkommer så fort det händer något matnyttigt, men det är lätt hänt att det kan bli glest med inlägg under dessa dagar då det råder "silly-torka".

Säger som Bollnäs-Martin på Bandit Rock: Ha det king, tjingeling!

// Berra

Lördagsgodis 18/6

Ännu en lördag är här och det innebär att vi ska titta på ännu ett härligt hockeyklipp. Och idag får ni som läser denna blogg och är Skellefteåsupportrar ursäkta. Men det sitter på sin plats med en video om Luleås finfina säsong.

Här kommer en mängd samling höjdpunkter från den gångna säsongen. Tyvärr är inte slutspelet med.

Tack för säsongen grabbar!

LÄNK

// Berra

Nattens NHL: Boston - värdiga Stanley Cup-mästare

Vi har kommit fram till det sista inlägget i min serie "Nattens NHL" som pågått under hela slutspelet.

Vancouver var för beroende av tvillingarna Sedin, och när de två inte producerade hade man inte mycket att komma med i den sjunde avgörande finalen. Bostons defensiv är något som jag kommer bära med mig när vi nu går in i sommaren, och cirka två månader utan live-hockey att titta på.

Med Thomas längst bak kunde backarna spela ett tryggt och lugnt försvarsspel med Chara som härförare under hela slutspelet. 

Detta ordspråk säger en hel del: " Offence wins games but Defence wins champions"

Det är bara att säga grattis Boston. Ni är värdiga mästare av Stanley Cup 2011.

***  

Nu ska ni inte tro att bloggen kommer ta sommarlov bara för att hockeysäsongen 2010/2011 är över, nej nej. Nu blir det fullt fokus på silly season. Jag kommer ta en liten semester från bloggen senare under sommaren, men det är ett tag dit ännu.

// Berra

Grattis Boston Bruins!

Världens bästa klubblag i ishockey heter Boston Bruins. 4-0 på bortais i en sjunde avgörande final imponerar stort. Tim Thomas var återigen fantastiskt bra, medans Roberto Luongo i Canucks-kassen agerade osäkert och kändes ostabil vid flera ingripanden.

Conn Smythe Trophy, priset som mest värdefulla spelaren för sitt lag under slutspelet, gick som väntat till Tim Thomas. Han har varit ovärdelig för sitt Boston och att hålla nollan på bortais i en Game 7 visar på både psykisk och fysisk styrka.

För ett par minuter sedan höjde Zdeno Chara bucklan mot taket i Rogers Arena. Just nu pågår firandet för fullt ute på isen. Nu går jag och lägger mig och återkommer med mer tankar och reflektioner i eftermiddag om den avgörande finalen.

Sov gott och dröm sött - hockeysäsongen 2010/2011 är över.

// Berra 

Lindström lämnar Skellefteå!

Joakim Lindström lämnar Skellefteå, han har skrivit på för NHL-klubben Colorado Avalanche. Ett mycket tungt avbräck för Skellefteå och Lasse Johansson. Hela förra årets förstakedja har lämnat Skellefteå, ska bli intressant att se vilka spelare kommande säsongs förstakedja kommer innehålla för Västerbottens-laget.

Sportchefen Lasse Johansson om tappet ikväll:

- Vi tycker att vi har en bra grund att stå på redan, men förstår att vi tappat topp, så vi får gå ut och leta.

// Berra


Wallin blir lagkapten - klar för Luleå!

Ikväll blev det klart, Niclas Wallin flyttar hem från Nordamerika och blir lagkapten i Luleå Hockey. Ett mycket bra nyförvärv av Luleå och Lars Bergström.

Wallin kommer tillföra enormt med rutin och stabilitet i det defensiva. Så här säger sportchef Bergström om det senaste nytillskottet:

- Niclas kommer med sina egenskaper och stora rutin att få en naturlig roll som framtida lagkapten och tillika försvarschef i Luleå Hockey, säger Lars ”Osten” Bergström till Luleås hemsida.

- Vi har under en lång tid fört en positiv dialog med Niclas och det känns nu jättebra att vi för framtiden kan räkna in honom i vår grupp med intressanta spelare och den stora utvecklingspotential som finns i vårt lag för att återigen vara en utmanare i svensk ishockey, fortsätter sportchefen.

Och tränaren Jonas Rönnqvist är också nöjd med nyförvärvet:

- För en tränare är tillskottet av en spelare av Niclas Wallins kaliber oerhört värdefull. Det är kanske ingen spelare som kommer att återfinnas högst upp i poängligan men en tuff och genuin spelare som kommer att vara enormt viktig för att ge oss förutsättningarna som behövs för att nå framgång, säger Jonas Rönnqvist till Luleås hemsida.

// Berra


I natt avgörs det

I natt smäller det. Världens bästa klubblag i ishockey ska koras, och det är en enda match som ska avgöra allt. Alla andra matcher är totalt betydelselösa.

För Boston och Vancouver gäller det att vinna nattens match, det lag som inte gör det får bittert stå och se på hur motståndarna firar.

Jag tror Henrik Sedin får lyfta bucklan tillslut. Jag tippade Vancouver som segrare före slutspelet, så jag ser ingen anledning till att ändra mitt tips inför den sista matchen för säsongen. Go Canucks!

Häftigare än så här blir det inte!

Lämnar er med det här klippet. Uppladdningen har börjat!

LÄNK

// Berra

Nattens NHL: Vancouver lyckades inte knyta ihop säcken

Vancouvers insats i natt var minst sagt bedrövlig. Matchen avgjordes under första perioden då Boston tilläts att gå upp till 4-0.

Canucks sprattlade till och försökte skapa lite spänning, men det blev en säker 5-2-seger för Bruins som därmed tar den här matchserien till en Game 7.

Fattar ni. En sjunde, helt avgörande match. I en Stanley Cup-final. I KANADA. Natten mot torsdag kommer bli en natt då history will be made, och jag råder er för allt i världen att inte missa den matchen.

Vilka vinner då?

Tjah, Boston har en galen målvaktt i Tim Thomas. Vancouver skapade en hel del giftiga lägen i natt då jag hann tänka, nu blir det mål. Men då var han där, den omänsklige TT.

Vancouver kommer inte bara ha de 18 000 kanadensare som kommer finnas i arenan med sig, de kommer ha en hel nation med sig i ryggen. Och ser man till vilket lag som har hemmaplan så är det fördel Vancouver. Bruins och Canucks har ju vunnit sina respektive hemmamatcher hittills under denna finalserie.

Det kommer bli stenhårt, och jag blir inte ett dugg förvånad om det är en slump-puck i sudden death som kommer avgöra. Hur som helst så är det något stort som vi har framför oss. Jag lämnar er med dessa ord tills vidare. Imorgon kommer jag med ett tips om vilka som får lyfta bucklan.

// Berra

And here we come - Game 7!

Ber om ursäkt att det inte kom något inlägg i andra pasusen. Men det här som kallas sömn gjorde sig påminnt och jag såg andra halvan av matchen med ett öga.

Boston vinner med 5-2 och man gör det rättvist. Segern var aldrig hotad. Nu blir det en hejdundrande tillställning i Rogers Arena natten mot torsdag. Men mer om det senare idag.

God natt.

// Berra

Vancouver förnedras i TD Garden!

TD Garden är verkligen en mardrömsarena för Vancouver. Efter första perioden har vi 4-0 till Bruins som fullständigt kört över allt i deras väg under första tjugo.

Efter Bostons 3-0-mål i powerplay, då Alexander Edler satt utvisad efter en mindre intelligent boarding, byttes Cory Schneider in i målet. Det dröjde inte länge innan Michael Ryder kunde styra in 4-0.

TD Garden badar i oranget och hemmafansen älskar det de får se. Stackars de Vancouver-supportrar som rest flera timmar för att inte riskera att missa matchen då Canucks första Stanley Cup-titel skulle bärgas, också händer detta.

Nåväl, det är två perioder kvar. Men just nu talar ALLT för att vi får en Game 7 natten mot torsdag.

Återkommer i nästa paus.

// Berra

Nu är det nära

Det här måste ha varit bland den segaste väntan inför en match som jag någonsin varit med om. Men nu är den här.

Stämningen börjar stiga.

Nervositeten ligger i luften.

Nu är det nära till nedsläpp.

Detta blir en klassiker gott folk.

Vi hörs efter första tjugo.

// Berra

Liveblogg i natt

Har valt att inte uppdatera bloggen på nätterna under matcherna tidigare under slutspelet. Men i natt kan det alltså avgöras och därför kommer det bli en form av liveblogg i natt.

Det kommer komma inlägg i pauserna mellan perioderna och ett kort inlägg direkt efter slutsignal. Sedan kommer det en längre sammanfattning under morgondagen.

Häng med från 02.00!

// Berra

"Osten" friad

För en liten stund sedan kom disciplinnämndens dom mot Luleå Hockeys sportchef Lars "Osten" Bergström som påståtts ha skrikit rasistiska kommentarer mot Skellefteås AIK:s Yared Hagos i samband med en semifinal mellan Skellefteå och Luleå i vårens SM-slutspel.

Beslutet är knappast överraskande, "Osten" frias med hänvising till att det är ord som står mot ord. Så här skriver disciplinnämnden i sitt uttalande:

”Disciplinnämndens utgångspunkt vid bedömningen om Lars Bergström har gjort sig skyldig till de påstådda uttalandena är att den som påstår att annan har gjort sig skyldig till en förseelse ska styrka påståendet. I tveksamma fall ska hellre frias än fällas. Mot denna bakgrund och med hänsyn till att ord står mot ord och att Lars Bergström dessutom åberopat två vittnen som styrker hans uppgifter finner Disciplinnämnden att det i ärendet inte är tillräckligt utrett att Lars Bergström har gjort sig skyldig till rasistiska uttalanden på det sätt som påståtts. Anmälan ska därför lämnas utan bifall.”

// Berra

God morgon

Efter nästan en hel vecka med fantastiskt väder och höga temperaturer börjar vi nu komma ihåg hur den svenska försommaren egentligen ser ut. Svala vindar och allmänt dåligt väder.

Men vi ska inte klaga, under ett par dagar har vi blivit bortskämda med galen värme, och det ser faktiskt ut att kunna bli rätt hyggligt väder längre fram under veckan.

I natt kan Vancouver och bröderna Sedin få lyfta Stanley Cup-bucklan. Även om jag inför finalserien tippade 4-2 i matcher till Canucks hoppas jag på Boston och att vi får en Game 7 i Vancouver natten mot torsdag.

Vancouver har inga bra minnen från de två tidigare finalmatcherna i TD Garden och jag tror det finns stora chanser att vi får sitta uppe ytterligare en natt efter denna innan vi får ta hockey-sommarlov. En sak vet jag med säkerhet - det kommer inte vara några svala temperaturer i TD Garden i natt.

// Berra


Lördagsgodis 11/6

Vi fortsätter lördagsgodis-serien med mer Linus Omark. Förra veckan fick ni se hans straff i NHL då han avgjorde en straffläggning för sitt Edmonton.

Här kommer en annan populär straff från Övertårneå-grabben. Njut.

LÄNK

// Berra

Nattens NHL: Canucks skaffade sig matchboll

Vancouver fick tillslut hål på Tim Thomas. En bit in på den tredje perioden lyckades Maxim Lapierre få in pucken bakom Boston-målvakten som på nytt gjorde en fantastiskt bra insats.

Men det räckte alltså inte. Roberto Luongo var riktigt het i Vancouver-kassen och höll nollan. Vancouver vann med 1-0 och har därmed matchboll och smashläge i match sex på bortais natten mot  tisdag.

Men som jag skrev inför nattens möte, vinner Vancouver får vi en Game 7 - och det står jag fast vid. Jag tror alltså att Bruins kniper en seger i sin hemmaborg. Även om jag har tippat 4-2 i matcher till Canucks.

// Berra

Inte lika säker längre

Inför den första finalen var jag stensäker på att Canucks skulle ta hem det. Efter de två första matcherna hade Vancouver 2-0 i matcher och jag var ännu säkrare på att bucklan skulle hamna i Ö-vik i sommar.

Nu, efter fyra spelade matcher, är jag inte alls lika säker längre. Boston har kommit tillbaka starkt och krossat Vancouver i två raka. 2-2 i matcher har vi alltså inför nattens femte möte.

Jag tror den här matchen blir oerhört viktig. Skulle Bruins vinna i natt ser det tufft ut för Vancouver. Då måste Canucks knipa en seger i TD Garden för att få fram en sjunde avgörande match. Vinner Vancouver i natt tror jag vi får se en Game 7 natten mot torsdag nästa vecka.

02.00 släpps pucken, som vanligt.

// Berra

Burra stannar i Luleå Hockey

Anders Burström blir kvar inom Luleå Hockey. Han kommer vara en del av Luleås ungdomsverksamhet där han kommer att jobba med framtida talanger och de allra yngsta i föreningen.

- Det känns enormt kul och inspirerande att få fortsätta jobba i Luleå Hockey, säger Anders Burström till Luleå Hockeys hemsida.



// Berra

Nattens NHL: Thomas spelade Vancouver ett nytt spratt

Tim Thomas är fullständigt fenomenal i målet. Man skrattar och skakar på skallen på samma gång när man sitter uppe på nätterna och tittar på matcherna.

Det blev en ny "kross" i natt. Boston vann med 4-0 och har därmed kvitterat till 2-2 i matcher. Som jag skrev, hade Boston förlorat i natt tror jag det hade varit kört. Nu kan det gå hur som helst.

Bruins spelar snuskigt disciplinerat, och när chanserna dyker upp är man skoningslösa. Man ska även komma ihåg att Roberto Luongo i Vancouver-kassen inte har varit bra de två senaste matcherna. I natt blev han utbytt efter 4-0-målet.

Cory Schneider kom in och gjorde det riktigt bra. Jag tror ändå vi får se Roberto i kassen igen då det vankas match fem i Rogers Arena natten mot lördag.

// Berra

Snack i kvällssolen

Värmen är enorm och det blir inte mycket tid inomhus. Man känner att sommaren är här på riktigt nu. Tänkte bara snabbt reflektera över dagens stora snackis - Modos värvning av Mikael Tellqvist.

Ett riktigt bra nyförvärv av Näslund och Forsberg som visar att man på allvar tänker bygga upp föreningen Modo Hockey till en vinnande klubb igen. Min åsikt och personliga känsla kring detta är dock att det inte går att bara köpa sig bort från problemen.

När man som klubb har varit på väg utför i ett flertal år och i våras nådde botten i och med kvalserien, krävs det en helrenovering. Man måste se över ungdomsverksamheten, styrelse - allt som har med organisationen att göra.

Luleå Hockey var på väg i samma riktning för ett antal år sedan, när man med minsta möjliga marginal slapp kvalspel. Där ingrep man innan det värsta inträffade - och nu, efter några år av motgångar och dåliga sportsliga resultat, gick man till semifinal den gångna säsongen. Och i år är man ett av de lag som av många tippas på topp fyra i tabellen inför säsongen 2011/2012.

Visst är det bra att man värvar, men det räcker inte. Det jag vill få fram är att även om Modo kommer komma högre upp i år tack vare några stora värvningar, så har Näslund och grabbarna mycket jobb framför sig, under många år. Att rusta upp en förenng, det tar tid.

// Berra


Nattens NHL: Slakt i TD Garden

Det var verkligen ingen dramatisk tredje match vi bjöds på i natt. Boston förnedrade Vancouver och vann med hela 8-1. Ett kokande TD Garden kunde bevittna Luongo släppa in puck efter puck.

Det här var en viktig seger för Bruins, men nästa match är ännu viktigare. Match fem är alltid av stor karaktär, speciellt vid det här läget i matchserien. 3-1 eller 2-2, det är vad vi kommer ha efter match fem. Och det är skillnad.

// Berra

Så nära men ändå så långt borta - det är ingen tillfällighet

Boston har åkt på två minst sagt blytunga förluster i finalspelet i Stanley Cup. I första matchen var man bara 19 sekunder från sudden, och vem vet hur det hade gått där.

I andra matchen hade men ledningen med tio minuter kvar av tredje perioden då Daniel Sedin kvitterade. I förlängingen tog det bara 11 sekunder efter att Tim Thomas gjort ett av mycket få misstag under detta slutspel då han var för aggresiv mot Alexandre Burrows som kunde runda målet och lägga in pucken i öppen bur.

Det jag försöker säga är att med lite flyt med sig kunde det lika gärna varit Boston som haft en 2-0-ledning i matcher inför nattens tredje match. Så nära - men ändå så långt borta.

Jag, som många andra, tror dock inte att det är någon tillfällighet att det är Vancouver som dragit det längsta strået i de två inledande matcherna. Det är Canucks tur i år helt enkelt.

Nattens match i TD Garden är oerhöt viktig för Bruins. Jag hoppas på en lång och spännande matchserie - men vinner Vancouver i natt tror jag det är kört för Boston. Då blir det 4-0 eller 4-1 till Vancouver. Det är min känsla.

***

Jag ber om ursäkt till er som inte är intresserade av NHL för att det blir mycket NHL-snack här på bloggen. Det är trots allt världens bästa hockeyliga och kanske det största slutspelet som finns i sportväg. Ni får helt enkelt ha överseende med detta, det är bara några matcher kvar nu. Håll ut!

// Berra 

Nattens NHL: Vancouver är halvvägs mot bucklan

Vancouver besegrade Boston i natt med 3-2 efter sudden. Canucks har 2-0 i matcher när matchserien nu drar till Boston och TD Garden för två matcher.

Alexandre Burrows blev matchhjälte med sina två mål. I sudden avgjorde han redan efter 11 sekunder.

Boston har nu åkt på två brutala förluster i rad. Det ska bli intressant att se om de orkar resa sig, nästa match på hemmaplan är mycket viktig för Bruins.

***

Det är vackert väder idag och det vankas dam-allsvensk fotboll i eftermiddag. Bloggen tar därmed ledigt för resten av söndagen.

// Berra

Lördagsgodis 4/6

I brist på hockeynyheter får vi idag i alla fall lite härligt lördagsgodis att smaska, eller egentligen se, på. Linus Omark bar Luleå Hockey på sina axlar nästan helt på egen hand för ett par år sedan. Nu tillhör han som ni vet Edmonton Oilers organisation.

I vintras avgjorde Övertårneå-sonen en straffläggning mellan Edmonton och Tampa Bay med en straff som gav eko i hela hockeyvärlden.

Jag skulle kunna länka hur mycket som helst från Omark, men det är en lång sommar. Detta blir definitivt inte det sista ni kommer få se av honom. 

LÄNK

// Berra

Nattens NHL: Match ett till Canucks

Match ett levde upp till förväntningarna. Full fart, mycket chanser och två fantastiska målvakter. Vancouver var dock starkast i natt och kunde vinna med 1-0.

Seger-målet kom med endast 19(!) sekunder kvar av den tredje perioden. Vancouvers Raffi Torres blev stor hjälte då han placerad i slottet styrde in pucken bakom Tim Thomas.

Nu blir det intressant att se hur Boston orkar ladda om till nästa match som spelas på lördag. För visst är det merntalt tungt att vara med så länge också förlora då man är 19 sekunder från en sudden death. 

// Berra


Stanley Cup-tipset - dessa får lyfta Lord Stanley

Så var då den stora dagen här. I natt drar det största man som hockeyspelare kan få uppleva igång, finalserien i Stanley Cup-slutspelet. Ni som har följt bloggen de senatste månaderna, ja de senaste vekcorna räcker, vet vilket lag jag tror kommer få lyfta Lord Stanleys buckla. Här är mitt tips i alla fall:

Vancouver-Boston 4-2
Kommentar:
Bröderna Sedin är i storform och även om Tim Thomas har haft som aktivitet under hela det här slutspelet att skicka stjärnor på semester tror jag inte att Thomas kan stoppa "the supertwins". Det är Vancouvers år och det är hög tid att bucklan får komma till Kanada. Sist ett kanadensiskt lag vann Stanley Cup var 1993, då stod Montreal Canadiens som segrare. 

// Berra


RSS 2.0