Inför finalen 2015

Skellefteå mot Växjö i SM-final. En finalserie som jag ser fram emot oerhört mycket. Uppstickaren Lakers som gör sin första final någonsin i klubbens historia. Mot svensk hockeys stora giganter som från och med våren 2011 spelat fyra raka SM-finaler. På söndag inleder Skellefteå AIK deras femte raka final. Det är enormt starkt.
 
Hur går då detta?
 
Som jag ser det så är inte alls Skellefteå så klara favoriter som många vill göra gällande inför den här finalen. Växjö Lakers har efter en rätt medioker grundserie prickat formen precis rätt. Man städade av Örebro utan större problem och ett skadedrabbat och sargat Frölunda blev inte heller något vidare bekymmer för Smålands bästa klubb. 
 
Enligt mig har Växjö Lakers alla möjligheter att fälla de tvåfalldiga regerande mästarna Skellefteå, och således snuva Wallsson på den mycket sällsynta bedriften att bli mästarcoach för tredje året irad. 
 
Sam Hallam förfogar över ett ruskigt vasst och brett material, och ser man på pappret spelare för spelare råder det ingen tvekan om att Lakers har ett bättre lag än Skellefteå. Kan man hålla sig skadefria och få lite vind i seglen, genom att exempelvis knipa match ett i Skellefteå på söndag, då kommer denna finalserie bli en rysare.
 
Skellefteå AIK är givetvis ett fruktansvärt bra hockeylag även i år, annars skulle man inte stå här i final med åtta vinster och bara en förlust i detta slutspel hittills. Det som ska bli intressant vad gäller Skellefteå är att se hur laget uppträder när man blir hårt pressade. Säg att man hamnar i underläge med 0-1 och åker ner till Växjö för en galet viktig match två, hur kommer man hantera den situationen?
 
Jag vet, nu är det en hel del hypotetiskt spekulerande men jag kan inte undgå den tanken. Årets Skellefteå har inte samma självklara ledargestalter som man haft tidigare år, och faktum är att man inte blivit pressade en enda gång under denna säsong. Man har kvar kulturbärare som Erik Forssell och Fredrik Lindgren. Den där Jimmie Ericsson-typen som kväll efter kväll leder sina mannar ut i strid, ser jag dock inte i årets Skellefteå AIK. Fixar laget att resa sig om man blir vända på rygg av Lakers inledningsvis i finalserien?
 
Hur som helst ska det bli mycket roligt och intressant att följa denna finalserie. På söndag kommer jag vara på plats i Skellefteå Kraft Arena för match ett. 
 
Finaltips: 4-2 Lakers
 
Let the MADNESS begin! 
 
// Berra

RSS 2.0