Båtbensfraktur

Kim Karlsson fick igår ett tungt besked angående sin handskada som stoppade honom från spel mot AIK. Magnetröntgen visade på en båtbensfraktur som innebär operation på tisdag och sedan en lång läk-period med rehabiliteringsträning.

Tungt för Älvsby-grabben som sett riktigt het ut de senaste matcherna.

***

Kommer vara upptagen under morgondagen, det innebär att det inte blir något inför-inlägg innan lördagkvällens match mot Timrå. Men jag kommer vara på plats i Coop Arena och se matchen så ett inlägg efter matchen dyker upp här på bloggen. Förmodligen ganska sent på lördagkväll.

Nu får jag önska en trevlig helg!

// Berra

Defensiven grundlade segern

Luleå bortabesegrar AIK med 0-1 ikväll. David Rautio får hålla nollan och när man skulle stänga matchen i tredje perioden fungerade defensiven till hundra procent. Ja sanningen är att det här är den bästa defensiva insats jag sett Luleå göra den här säsongen.

Johan Harju gav Luleå ledningen i mitten av den första perioden fint framspelad av Chris Abbott. Det räckte för tre poäng.

AIK kom inte till många chanser under tredje perioden då Luleå pressade "Gnaget" över hela banan konstant. Bäst hos gästerna, bortsett från Rautio, tycker jag Sebastian Enterfeldt var. Återigen gör han en gedigen arbetsinsats och skapar en del framåt också.

Två matcher. Tre gjorda mål. Noll insläppta mål. Snacka om att defensiva och disciplinerade Luleå är tillbaka.

Nu väntar Timrå i Coop Arena på lördag. Timrå som tog en efterlängtad seger ikväll när man slog Linköping med 4-2.

// Berra

Inför AIK-Luleå

Ikväll väntar en tuff uppgift för Luleå på Hovet. AIK borta är ingen lätt match, och om Viktor Fasth har en bra kväll så kommer Luleå få jobba stenhårt för att få med sig poäng från Stockholm.

I Luleå är det David Rautio som vaktar målet. Mattias Persson, Robin Jonsson och Cam Abbott saknas sedan tidigare. Ikväll finns inte heller Kim Karlsson med i laguppställningen. En handskada sätter stopp för spel. Kim ersätts troligtvis av Jonas Berglund. Junioren Michael Haga följer med som extraspelare.

Jag är nöjd om det blir seger ikväll, det spelar ingen roll om det blir två eller tre poäng. En poäng är okej, men det känns som att Luleå ska kunna knipa två eller tre poäng ikväll. Dock så kommer det bli stenhårt och gästerna kommer inte få något gratis av Roger Melins mannar.

// Berra



Kul att det händer saker!

Hv71 var upprörda över Christian Söderströms tackling på Adam Almqvist under gårdagens match i Skellefteå Kraft Arena. Nu har Söderström blivit anmäld till disciplinnämnden och det får Skellefteå, och framför allt Söderström, att koka över.

Idag går Söderström ut och kallar Per Ledin för Sveriges sämste spelare. Riktigt roligt att det händer saker och att det skapas rubriker runt elitserien. Sista ordet lär inte vara sagt mellan dessa två lag.

***

Färjestad "panikvärvar" Hannes Hyvönen. Finländaren var verksam i klubben under början av 2000-talet då han bland annat vann dubbla SM-silver med Färjestad åren 2003 och 2004.

Visst kommer Hannes att göra lite poäng här och där men tycker ändå att det känns som en väldigt desperat och osäker värvning från Loob och grabbarna.

// Berra


En riktig lagseger

Luleå besegrar Färjestad med 2-0 ikväll efter en relativt seg men spännande tillställning. Efter två perioder var det fortfarande mållöst i Coop Arena och det kändes som en typisk förlängningsafton.

Spelet i den tredje perioden böljade fram och tillbaka och förlängningen kom närmare och närmare. Men då hände det. 16.19 in i tredje perioden kunde Sami Sandell trycka in 1-0 i nättaktet framför ståplatspubliken och villt jubel utbröt.

Det var dock fortsatt nervöst efter målet då Färjesatd gick för en kvittering, men med uttagen målvakt slutade det som så många gånger förut. Simon Hjalmarsson kunde lägga in 2-0 och därmed var segern säkrad.

Bortsett från tre poäng var kvällens största glädjeämne Johan Gustafsson som fick hålla nollan. Johan bjöd även på en fin dans inför hemmaklacken efter matchen. En ny tradition på gång månne?

Detta var en snuskigt disciplinerad insats av Luleå Hockey, men det fanns vissa spelare som inte kom upp i normal standard ikväll. Niklas Olausson, Damien Fleury och Johan Harju är några av de som måste höja sig.

Men efter att ha nollat Färjestad och tagit tre poäng ska man inte klaga för mycket, nu suger vi på den här karamellen ikväll och imorgon är det fullt fokus inför AIK borta på torsdag.

***

Skellefteås segersvit stannade på två segrar. Ikväll blev det hemmaförlust med 1-3 mot Hv71, trots vinst i skotten med hela 38-19.

// Berra 

Jonsson spelar inte - blir borta minst en vecka

Robin Jonsson spelar inte mot Färjestad ikväll. Robin har fått en fraktur och kommer bli borta på obestämd tid. 

– Han får inte spela på ett tag framöver. Han är borta en vecka i alla fall, sen får vi se, säger assisterande tränaren Thomas ”Bulan” Berglund till Sportbladet.

Här är Luleås preliminära laguppställning inför kvällen:

Forwards

Fleury – Abbott – Hjalmarsson

Harju – Olausson – Meijer

Sandell – Viitaluoma – Vihko

Komarek – Enterfeldt – Karlsson

Berglund

Backar

Sandström – Fransson

Fälth – Jaakola

Wallin – Kilström

Gunnarsson

Målvakter

Gustafsson (Rautio)


// Berra

Inför Luleå-Färjestad: Ett sargat Färjestad väntar

Ikväll gästas Luleå och Coop Arena av ett Färjestad som är rejält sargat av förluster de senaste matcherna. Inför kvällens match har Karlstad-laget fortfarande inte lyckats ta någon tre-poängare, så räkna med ett desperat bortalag ikväll.

I Luleå saknas Mattias Persson och Daniel Mannberg definitivt då båda vilar efter att ha dragit på sig varsin hjärnskakning. Robin Jonsson fick en smäll mot huvudet i lördagens match mot Hv71 och hans medverkan ikväll bestäms senare idag.

Johan Gustafsson står mellan stolparna i hemmamålet. Det brukar alltid bli tuffa och underhållande matcher när dessa lag möts i Coop Arena och det finns ingenting som talar för något annat ikväll. 

Jag tror dock Luleå fortsätter med det fina spelet från den senaste hemmamatchen mot Djurgården och att Joonas Vihko blir matchvinnare för hemmalaget.

Tips: Luleå-Färjestad 3-2 

// Berra

Arlbrandt har show!

Pär Arlbrandt har inlett kvällens match mellan Linköping och AIK på bästa möjliga sätt. Efter bara 3.51 i den första perioden leder Linköping med 2-0, och Arlbrandt har gjort båda målen. Två riktigt snygga mål dessutom.

Ingen rolig start för AIK:s andramålvakt Markus Svensson som fått förtroendet ikväll och AIK har tagit time out.

// Berra

En pinne mot HV

Luleå förlorade mot Hv71 ikväll med 3-2 efter straffar. En poäng borta mot HV är jag helt klart nöjd med. Däremot är det fortfarande vissa detlajer i defensiven som behöver förbättras.

Johan Harju fortsätter att producera, ikväll gav han gästerna ledningen i den första perioden. Kvällens andra målskytt för Luleå var en mer ovan målgörare.

Sebastian Meijer var riktigt bra ikväll och förutom att få assist på Harjus 0-1-mål så gjorde han själv 1-2 i tredje perioden. Detta var Sebastians första mål i Luleådressen sedan han kom till Norrbotten inför förra säsongen.

Det var många som underpresterade idag. Niklas Olausson såg seg ut och gick in halvhjärtat i närkamperna. Elias Fälth var rent sagt bedrövlig idag.

Målvaktsspelet fortsätter dock att fungera. David Rautio var riktigt bra och höll kvar Luleå i matchen under andra perioden. Sett över 60 minuter var det ändå rättvist med två poäng till HV och ett till Luleå i en match som i överlag var ganska avslagen.

Jukka Voutilainen i Hv71 var bäst på isen. Karln har ett fruktansvärt skott och satte den avgörande straffen i straffläggningen.

Jesse Joensuu tacklade Robin Jonsson våldsamt in i sargen med huvudet före. Skulle tippa på att Robin blir borta cirka en vecka. Vi såg en idiotisk tackling i torsdags, och ytterligare en idag alltså. Straffet två minuters utvsining var åt skogen för dåligt. 

Jag har sett alla Luleås matcher hittills i årets elitserie samt en hel del andra elitseriematcher och har tyckt att domarnivån varit riktigt bra så här under inledningen av säsongen. Men vid såna här tillfällen lyser fegheten hos de svenska domarna igenom, tyvärr...

***

Skellefteå tog sin andra raka seger genom att bortabesegra Växjö med 1-4. Skellefteå kom ut bra och det blev aldrig spännande efter att Skellefteå gått upp till 0-3 i den andra perioden. Hemmapubliken i Växjö får fortsätta vänta på säsongens första hemmaseger.

// Berra

Inför Hv71-Luleå

Ny match och idag står Hv71 för motståndet. Det kommer bli stenhårt och så här i inledningen av säsongen är det i princip omöjligt att tippa hur det kommer sluta.

Luleå ställer David Rautio i mål istället för Johan Gustafsson som senast. Sebastian Meijer tar Mattias Perssons plats precis som i matchen mot Djurgården efter att Persson fått utgå med en hjärnskakning. Dessutom kommer Jonas Berglund in i laget.

Så här ser hela laget ut:

Målvakt: David Rautio (Johan Gustafsson)

Första femman
Jan Sandström, Johan Fransson
Damien Fleury, Chris Abbott, Simon Hjalmarsson

Andra femman
Elias Fälth, Topi Jaakola
Sebastian Meijer, Niklas Olausson, Johan Harju

Tredje femman
Niclas Wallin, Robin Jonsson
Joonas Vihko, Ville Viitaluoma, Sami Sandell

Fjärde femman
Lukas Kilström, Jonas Berglund
Kim Karlsson, Sebastian Enterfeldt, Konstantin Komarek

Nedsläpp 16.00!

// Berra


Ölvestad anmäld

Jimmie Ölvestad tacklade Luleås Mattias Persson in i sargen igår med huvudet före och fick 2+10-minuters utvisning. Under morgonen har gårdagens domarpar Sören Persson och Mikael Nord tittat närmare på situationen och anmält Ölvestad till disciplinnämnden.

Om Ölvestad fälls kan det bli en eller flera matchers avstängning, och kanske kombinerat med böter. Ölvestad är spelbar tills dess att ett beslut tas.

// Berra


Klar seger mot Djurgården

Luleå vann klart mot Djurgården ikväll med 5-2. Efter två perioder hade hemmalaget en trygg ledning med 3-0.

Simon Hjalmarsson gjorde Luleås tredje mål för kvällen och såg därmed till att Luleå ikväll nådde milstolpen 4000 gjorda mål i elitseriens grundserie.

I den tredje perioden gjorde även Hjalmarsson 4-0, och då kändes det avgjort. Djurgården hade dock inte gett upp och när klockan stod på 15.00 visade resultattavlan 4-2.

Det blev ändå aldrig spännande. Bara 37 sekunder senare frispelade Niclas Wallin med en läcker passing Johan Harju som inte gjorde några misstag i avslutningen mot Tim Sandberg i Dif-målet.

Ikväll spelade Luleå sitt egna spel i sextio minuter och Djurgården hade inte mycket att sätta emot. Joonas Vihkos 1-0-mål i första perioden var riktigt snyggt.

Johan Fransson var stotlig på isen och gjorde i princip en felfri match, dessutom gjorde han Luleås 2-0-mål i den första perioden.

Trots att publiksiffran var några hundra under 5000 så var det en härlig inramning i Coop Arena. "Segern är vår" är alltid lika härlig att sjunga de sista minutrarna innan slutsignalen ljuder.

Johan Gustafsson fortsätter att ge ett lugnt och stabilt intryck i målet. Det ska mycket till om Rautio ska knipa förstaspaden i år.

Nu väntar Hv71 borta på lördag, HV som ikväll tog säsongens första poäng i elitserien genom att krossa Färjestad med 6-2.

Skellefteå nollade Linköping med 0-4 på bortais. Alltid starkt att hålla nollan, speciellt på bortaplan.

// Berra

Andersen fortsätter imponera

Har suttit och tittat på kvällens enda elitseriematch mellan Brynäs och Frölunda, en match som gästerna från Göteborg kunde vinna med 0-2. Därmed drygar Frölunda ut sin segersvit som nu är uppe i fyra raka matcher med tre poäng.

Mest av alla imponerar Frölundas danske målvakt Frederik Andersen. I mitten av andra perioden vid ställningen 0-0 håller han kvar Frölunda i matchen när Brynäs trummade på rejält. I stället kunde Frölunda ta sig ur pressen och göra två snabba mål i slutskedet av mittenperioden.

Frölunda har inlett säsongen mycket bra, men jag tycker även att Brynäs ser bra ut och jag tror att Tommy Jonsson kan ha något intressant på gång i Gävle.

Som sagt, det blir en jämn elitserie i år.

// Berra

Inför Luleå-Djurgården: Het batalj att vänta

Imorgon torsdag är det dags för det första mötet i grundserien 2011/2012 mellan Luleå och Djurgården. Under försäsongen vann Luleå med 2-3 på Hovet och då slogs alla spelare med varandra efter slutsignalen. Det kommer garanterat bli tufft och grinigt även under torsdagskvällen.

Så här ställer Luleå upp:

Målvakt: Johan Gustafsson (David Rautio)

Första femman: Johan Fransson, Elias Fälth-Simon Hjalmarsson, Chris Abbott, Damien Fleury

Andra femman: Topi Jaakola, Jan Sandström-Mattias Persson, Niklas Olausson, Johan Harju

Tredje femman: Niclas Wallin, Robin Jonsson-Sami Sandell, Ville Viitaluoma, Joonas Vihko

Fjärde kedjan: Kim Karlsson, Sebastian Enterfeldt, Konstantin Komarek

Extra spelare: Lukas Kilström, Sebastian Meijer

// Berra

Första derbyt till Djurgården

Ikväll spelades säsongens första Stockholmsderby, och det var Djurgården som kunde kliva av isen som vinnare i det prestigefyllda mötet. AIK tog ledningen, men efter att Djurgården tidigt gjort tre raka mål i den andra perioden orkade aldrig AIK komma igen, och Djurgården kunde vinna med 4-2 tillslut.

***

I kvällens andra elitseriematch vann Linköping med 2-1 mot Hv71. Det fortsätter att gå tungt för Hv som är det enda laget som inte tagit en enda poäng i årets elitserie så här långt.

// Berra

Bra nyförvärv av Piteå!

Piteå Hockey har gjort klart med Petter Emanuelsson. Ni som inbitet följer elitserien känner säkert igen Petter från Skellefteå AIK:s organisation.

I fjol vann han poängligan i J-20 super Elit och nu kommer han tillföra välbehövlig spets i Piteå samtidigt som han utvecklas för att så småning om kunna ta en plats i Skellefteås A-lag.  

Piteå inledde säsongen igår med vinst på straffar borta mot Kiruna. På onsdag är det ny match då man ställs mot Björklöven på bortais. Tuff värdemätare redan i omgång två alltså.

// Berra

Ny förlust - och samma matchbild

Luleå tappade 0-1-ledningen som man skaffat sig efter en väl genomförd förstaperiod borta mot Frölunda, och förlorade med 2-1.

Återigen spelar Luleå ishockey i en period och sedan tar motståndarna över initiativet. Det hände mot Växjö i torsdags och det hände mot Frölunda ikväll.

Hos gästerna är det, precis som senast, ett fåtal spelare som lyckas få godkänt. David Rautio agerade bra i målet och såg stabil ut. Joonas Vihko jobbade hårt över hela banan och hade ett ribbskott från 2-2 i den tredje perioden.
Sebastian Enterfeldt och Topi Jaakola är två andra spelare som skötte sig okej. Hos resten av laget finns massor mer att utkräva. Johan Harju gjorde visserligen Luleås enda mål ikväll, men bortsett från det var han osynlig.

Nu kommer det ett mindre "uppehåll" då det inte är match för Luleå föräns på torsdag, då gästar Djurgården Coop Arena. Nu har man några dagar på sig att svetsa samman laget ännu mer och träna på de detaljer som inte fungerat i de två inledande matcherna.

"Bulan", Åkerström och Rönnqvist - ni har det ni gör i veckan.

// Berra

Ny straff-förlust för Skellefteå

Timrå bortaslog Skellefteå med 2-3 efter straffar. Det var ingen höjdarmatch men dramatiken kan man inte klaga på. Med cirka två minuter kvar kvitterade Skellefteå till 2-2 men det var alltså Timrå som drog det längsta strået i straffavgörandet.

Man ser att det finns mycket att jobba på hos båda lagen. Framför allt är det försvarsspelet som behöver bli mycket bättre hos både Skellefteå och Timrå.

Just nu pågår matchen mellan Frölunda och Luleå. Norrbottningarna har ledingen med 0-1 efter första tjugo, Johan Harju har gjort Luleås mål. Det kommer garanterat bli spännande ända in i kaklet även i denna match.

Eftersom att det är lördagkväll så kommer det att dröja innan något inlägg efter matchen publiceras.

// Berra

Inför Frölunda-Luleå: Jaakola in i laget

Med premiären avklarad gäller det att blicka framåt och gå vidare. Imorgon väntar en tuff uppgift på bortais när Luleå gästar Scandinavium för match mot Frölunda.

Luleå kommer till spel med i princip samma lag som senast. Topi Jaakola, som stod över gårdagens match på grund av känningar i ryggen, är tillbaka imorgon. Sebastian Meijer vilar, det innebär att Luleå ställer upp med tretton forwards och sju backar. David Rautio vaktar målet.

// Berra


Ingen rolig premiär

Växjö fick åka hem med två poäng från Coop Arena efter straff-seger med 2-3.

Luleå spelade bra i tjugo minuter och gick upp till en 2-0-ledning genom mål av Konstantin Komarek och Ville Viitaluoma. Sedan slutade Luleå spela ishockey.

Det var stirrigt, slarvigt och fullständigt värdelöst i de två resterande perioderna. Förlängningen böljade fram och tillbaka utan att det skapades några jättefarliga chanser.

Johan Gustafsson såg bra ut. Sebastian Enterfeldt bäst på planen utan tvekan. Joonas Vihko åkte skridskor som vanligt men fick inte ut så mycket. Klarar sig ändå och får ett godkänt på grund av hans enorma arbetsmoral över hela isen. Annars är det inte många som får godkänt. Johan Fransson gör en okej match. Inte mer.

Det syns att det kommer ta några omgångar för Niclas Wallin att lära sig spelet på stor rink.

Johan Harju var seg, såg trött ut och var relativt osynlig.

Det enda som gladde ikväll var powerplay-spelet. Där kommer Luleå avgöra många matcher i vinter. Snuskigt bra.

Hockey spelas i 3X20 minuter och om man bara har tänkt glida genom två perioder så blir det svårt att ta tre-poängare. 2-3 efter straffar var fullt rättvist.

Nu gäller det att glömma. Hemmapremiären inför en förväntansfull och krävande hemmapublik är bortgjord. Nu väntar Frölunda borta på lördag. Då kan Luleå gå ut och spela avslappnat och försöka ta revansch efter kvällens förlust.

***

Skellefteå tog, precis som Luleå, en poäng ikväll. 3-2-förlust efter straffar blev det för västerbottningarna borta mot Färjestad. Oscar Möller och Bud Holloway gjorde målen för Skellefteå som möter Timrå hemma på lördag.

// Berra

Inför Luleå-Växjö: Gustafsson står i premiären

Imorgon smäller det. Premiär för Luleå Hockey i ett rött, kokande och förhoppningsvis fullsatt Coop Arena. Johan Gustafsson får förtroendet i målet vilket man haft på känn en längre tid.

Växjö har en match i benen medans Luleå gör deras första match i elitserien 2011/2012. Det ska bli intressant att se om detta kan ge någon inverkan på matchen.

Här är morgondagens hemmalag:

Målvakt: Johan Gustafsson (David Rautio).

Förstafemman:
Lukas Kilström, Johan Fransson - Damien Fleury, Chris Abbott, Simon Hjalmarsson.

Andrafemman:
Niclas Wallin, Robin Jonsson - Mattias Persson, Niklas Olausson, Johan Harju.

Tredjefemman:
Jan Sandström, Elias Fälth - Joonas Vihko, Ville Viitaluoma, Sami Sandell.

Fjärdekedjan:
Konstantin Komarek, Sebastian Enterfeldt, Kim Karlsson.

Extra spelare:
Sebastian Meijer och Jonas Berglund.

// Berra

Ingen anmärkningsvärd premiär

Frölunda besegrade Växjö ikväll med 2-0. Matchen var verkligen ingen kanonmatch och underhållningsvärdet var så där emellanåt.

Frölunda är ett helt nytt lag i år, det syns direkt. Men tror ändå de kommer få kriga på den nedre halvan av tabellen, men slutspel blir det.

Nykomlingen Växjö genomförde matchen på ett bra sätt och spelade tigth. Dessutom visade Martin Gerber upp sig från sin bästa sida och var lysande i målet hela matchen.

Växjö visade hockeysverige direkt att man kommer bli jobbiga att möta i vinter och man kommer strida till sista svettdroppe, varje match.

Nu är vi igång. På torsdag drar det igång på allvar med full omgång. Oj vad jag längtar!

// Berra

Premiärveckan är här!

Så är det äntligen vecka 37 och dags för elitserien att dra igång. Imorgon spelas den första matchen för säsongen. Nybyggda Frölunda tar emot nykomlingen Växjö i Scandinavium. Det kommer bli en mycket intressant match. Sedan är det full omgång som gäller på torsdag.

På länken nedan hittar ni information kring Canalplus inledande sändningar och får en titt på vilka som ingår i Canalplus "elitserieteam". En sak är säker - det är inget B-lag man mönstrar i vinter.

LÄNK

// Berra

Ny straffseger mot Kärpät

När lagen tidigare under försäsongen möttes i European Trophy vann Luleå med 6-5 efter straffar. Ikväll vann Luleå på nytt efter straffar, 4-5 blev slutresultatet.

Den sista träningsmatchen är avklarad och nu är det fullt fokus på premiären hemma mot Växjö den 15 september som gäller.

Målskyttar för Luleå: Simon Hjalmarsson, Ville Viitaluoma, Sami Sandell och Joonas Vihko.

Avgörande straff: Joonas Vihko.

// Berra

Laget mot Kärpät

Johan Gustafsson vaktar målet ikväll. Damien Fleury finns inte med, det är oklart varför. Han ersätts av Jonas Berglund. Topi Jaakola är också bort, precis som Niclas Wallin och Cam Abbott. 

Här är hela laget:

Målvakt: Johan Gustafsson (David Rautio).

Förstafemman: Lukas Kilström, Johan Fransson - Simon Hjalmarsson, Chris Abbott, Jonas Berglund.

Andrafemman: Janne Sandström, Elias Fälth - Johan Harju, Niklas Olausson, Mattias Persson.

Tredjefemman: Robin Jonsson, Daniel Gunnarsson - Sami Sandell, Ville Viitaluoma, Joonas Vihko.

Fjärdekedjan: Kim Karlsson, Sebastian Enterfeldt, Konstantin Komarek.

Extra spelare: Sebastian Meijer, Marcus Fagerudd.

// Berra


Genrep ikväll

Ikväll är det dags för Luleå Hockeys sista träningsmatch innan premiären på torsdag nästa vecka. Kärpät står för motståndet och laget släpps i eftermiddag. 

Nu ska jag iväg på ICA och inhandla Aftonbladets och Expressens hockeybiblar. Har underbar läsning framför mig resterande del av dagen.  

// Berra

AIK besegrade Skellefteå

Satt och såg delar av kvällens tränigsmatch på Canalplus Hockey mellan Skellefteå och AIK. Det var en ganska sval tillställning som gästerna från Solna kunde vinna med 2-3 efter straffar.

Skellefteås Oscar Lindberg skadades i den tredje perioden efter att ha ramlat mot sargen. Oscar fick ledas av isen. Linus Videll satte den avgörande straffen för AIK.

// Berra

Liv med på planet

Enligt lokala ryska medier ska Stefan Liv ha varit med på planet som kraschade. Besättningsmannen Alexander Sizov och landslagsspelaren Alexander Galimov överlevde kraschen, men deras tillstånd uppges vara allvarligt.

Ett tekniskt fel på planet skall vara orsaken till kraschen.

LÄNK

// Berra

Otäck krasch

Det ryska hockeylaget Lokomotiv Yaroslavs flygplan har kraschat i Ryssland. Enligt uppgifter ska 42 av 44 personer ombord på planet ha dött. Det är oklart om den svenska målvakten Stefan Liv fanns med på planet.

Riktigt hemskt, en tragedi...

// Berra

Upptaktsträff

Idag har samtliga tränare i elitserien samt någon spelare från varje lag varit på den årliga upptaktsträffen som äger rum i Globen.

Niklas Wikegård från TV4 och Björn Oldeén från Canal Plus var värdar för träffen och intervjuade representanter från vardera lag uppe på scenen.

Varje tränare fick också svara på frågan om vilket lag som vinner SM-Guld, och så här såg det ut.

AIK, Roger Melin: HV71

Brynäs, Tommy Jonsson: Brynäs

Djurgården, Hardy Nilsson: "Det blir en oerhört jämn serie, därför är det svårt att lämna ett seriöst tips"

Frölunda, Kent Johansson: Djurgården

Färjestad, Niklas Czarnecki: Färjestad

HV71, Ulf Dahlén: HV71

Linköping, Hans Särkijärvi: Linköping

Luleå, Jonas Rönnqvist: "Säger som Hardy, det är oerhört svårt att tippa en vinnare"

MODO, Ulf Samuelsson: Färjestad

Skellefteå, Anders Forsberg: Skellefteå

Timrå, Per-Erik Johnsson: Luleå

Växjö, Janne Karlsson: Djurgården



// Berra

Tabelltips 2011/2012

Idag är det exakt en vecka till premiären i elitserien säsong 2011/2012. Tisdag den 13/9 möter Frölunda-Växjö i en liten aptitretare. Sedan brakar det löst på riktigt på torsdag den 15:e.

Här är mitt tips på hur grundserien kommer se ut efter 55 spelade omgångar, samt vilka som tar hem SM-Guldet.

1. Djurgården
2. Färjestad
3. Luleå
4. Linköping
5. Skellefteå
6. Hv71
7. Frölunda
8. AIK

9. Modo
10. Brynäs

11. Växjö
12. Timrå

Kommentar: Djurgården och och Färjestad ser klart starkast ut på pappret. Det kommer vara ett getingbo mellan plats 3-5, där kommer Luleå, Linköping och Skellefteå att göra upp. Från plats 6 och ner till kvalstrecket är det otroligt svårt att tippa. Hv71 känns givna till slutspel, även Frölunda. Men det har det där laget från Göteborg känts förut också. Hur jag skulle placera AIK, Modo och Brynäs drog jag i princip lott om. Det kommer bli ett race där nere även detta år, men det här är den känslan som jag har i skrivande stund. Växjö har värvat mycket, men backsidan ser alldeles för tunn ut. Sorry Småland, men jag tror på kvalserien för er till våren. Timrå sist, hoppas dem kan bevisa motsatsen. Just nu finns det dock inte mycket som talar för det.

SM-Guld: Det ligger otroligt mycket hjärta i det här tipset. Men i år måste jag tippa Luleå HF som vinnare av SM-Guldet.

// Berra

Luleå klart för slutspel

Dagens matcher gick Luleås väg, det innebär att Luleå nu är helt klara för slutspelet i Österrike den 16-18 december.

Dessa datum går även landslagsturneringen Channel One Cup av stapeln, Luleå har ju en hel del tänkbara namn som Pär Mårts säkert kommer vilja ha med. Ska Luleå delta i slutspelet utan stjärnor, eller hur har Rönnqvist tänkt?

Nu är det ett bra tag dit men det kommer bli intressant att föja. Slutspelet ger även ett litet klirr i kassan för Luleå, 200.000 kronor direkt till föreningen gav avancemanget.

// Berra

Seger mot Liberec - slutspelet nära

Vet att jag skrev "vi hörs imorgon" i det tidigare inlägget, men måste bara snabbt få skriva lite kring kvällens nyheter.

Luleå bortaslog Liberec ikväll med 2-3. Målskyttar för Norrbottningarna blev Johan Harju, Chris Abbott och Simon Hjalmarsson. Dagens övriga matcher gick Luleås väg, det innebär att chansen till slutspel fortfarande finns. Luleå måste få med sig resultaten i de övriga matcherna imorgon.

Till kvällens tråkiga händelse. Niclas Wallin är förd till sjukhus. Kaptenen blev tacklad i ryggen i slutet av den första perioden och fördes till sjukhuset i Tjeckien.

– De gör en undersökning för säkerhets skull, meddelar Luleås videocoach och pressansvarige Robert Hedlund, som inte vill ge någon mer information.

// Berra

Laguppställningen ikväll

Kastar in Luleås laguppställning mot Liberec ikväll, matchen drar igång 19.00 för er som undrar. Nu får ni ha en trevlig lördagkväll så hörs vi imorgon. 

Simon Hjalmarsson - Chris Abbott - Damien Fleury
Jonas Berglund - Niklas Olausson - Johan Harju
Sami Sandell - Ville Viitaluoma - Joonas Vihko
Kim Karlsson - Sebastian Enterfeldt - Konstantin Komarek
Sebastian Meijer

Lukas Kilström - Johan Fransson
Niclas Wallin - Robin Jonsson
Jan Sandström - Elias Fälth

David Rautio
(Johan Gustafsson)
 

// Berra

God morgon!

Topi Jaakola har lämnat laget och rest hem till Luleå på grund av magsjuka. Mattias Persson blev krasslig redan innan matchen mot Djurgården och finns inte heller med mot Liberec idag. Klart är i allafall att David Rautio vaktar kassen.

Igårkväll hade man inte bestämt sig för om de ska spela med sju backar eller fjorton forwards.
- Vi får se om vi matchar in Meijer som haft lite problem med sin rygg, säger tränaren Thomas Bulan Berglund.

Det ser tungt ut för Luleå att nå slutspelet eftersom HIFK vann sin match mot Tappara igår, men hoppet är det sista som överger en.

// Berra

Luleå vann - känslorna sitter kvar

Luleå vinner kvällens match mot Djurgården med 2-3 och därmed lever hoppet om slutspelet i Österrike i december månad.

Djurgården tog ledningen i den första perioden och höll den perioden ut. I den andra perioden gjorde Luleå två snabba mål genom Damien Fleury i powerplay och Sebastian Enterfeldt framspelad av Kim Karlsson och Konstantin Komarek.

I tredje perioden kvitterade Djurgården innan Damien Fleury kunde göra sitt andra mål för kvällen. 16.09 stod matchuret på när fransmannen satte 3-2 i powerplay och sköt segern till Luleå.

Oerhört skönt med seger och även om det bara är försäsong så smäller segrar mot lag som Färjestad och Djurgården alltid högt.

Matchen avslutades med ett stort slagsmål i samband med slutsignalen där alla spelare från båda lagen var inblandade. Känslorna från vårens kvartsfinalserie sitter kvar.

// Berra


Straffseger för Skellefteå

Skellefteå besegrade Västerås ikväll med 1-2 efter straffar. Såg straffläggningen och det var inga höjdar-straffar direkt. Oscar Möller satte sin straff och Skellefteå kunde därmed vinna efter att Hadelöv stoppat Västerås straff därefter.

Luleå och Djurgården är en bit in i tredje perioden. 2-2 är ställningen just nu. Fleury och Enterfeldt har gjort målen för Luleå.

Kan bli en aning sen med inlägget efter matchen på grund av en fullspäckad TV-kväll på TV4 med Robinson och Parlamentet.

// Berra

Bra värdemätare ikväll

Djurgården-Luleå ikväll på Hovet. Jag tror det garanterat kommer bli en svår nöt att knäcka för Luleå. Djurgården har gått bra under försäsongen och enligt rapport har deras senaste matcher innehållit högt tempo och mycket bra ishockey.

Det finns även en hel del känslor kvar mellan lagen efter att Robin Jonsson skjutit ut Djurgården ur fjolårets SM-slutsepel. Sebastian Meijer står över kvällens match och Fagerudd får spela på lördag mot Liberec. Daniel Gunnarsson är sjundeback och Johan Gustafsson vaktar målet.

Här är kvällens lag:

Målvakt: Johan Gustafsson (David Rautio).

Förstafemman: Lukas Kilström, Johan Fransson - Simon Hjalmarsson, Chris Abbott, Damien Fleury.

Andrafemman: Robin Jonsson, Elias Fälth - Johan Harju, Niklas Olausson, Mattias Persson.

Tredjefemman: Niclas Wallin, Topi Jaakola - Sami Sandell, Ville Viitaluoma, Joonas Vihko.

Fjärdekedja: Kim Karlsson, Sebastian Enterfeldt, Konstantin Komarek.

Extra spelare: Daniel Gunnarsson, Jonas Berglund.

// Berra

RSS 2.0