Defensiven grundlade segern

Luleå bortabesegrar AIK med 0-1 ikväll. David Rautio får hålla nollan och när man skulle stänga matchen i tredje perioden fungerade defensiven till hundra procent. Ja sanningen är att det här är den bästa defensiva insats jag sett Luleå göra den här säsongen.

Johan Harju gav Luleå ledningen i mitten av den första perioden fint framspelad av Chris Abbott. Det räckte för tre poäng.

AIK kom inte till många chanser under tredje perioden då Luleå pressade "Gnaget" över hela banan konstant. Bäst hos gästerna, bortsett från Rautio, tycker jag Sebastian Enterfeldt var. Återigen gör han en gedigen arbetsinsats och skapar en del framåt också.

Två matcher. Tre gjorda mål. Noll insläppta mål. Snacka om att defensiva och disciplinerade Luleå är tillbaka.

Nu väntar Timrå i Coop Arena på lördag. Timrå som tog en efterlängtad seger ikväll när man slog Linköping med 4-2.