Delad seger

Det har blivit en liten lustig situation i tipstävlingen mellan mig och tobbe som båda hade tre rätt var i kvällens tipstävling. Utslagsgissningen med totalt antal mål lyckades inte heller skilja oss åt där antalet mål ikväll blev 29 stycken. Jag hade gissat på 26 och tobbe på 32, därmed är vi båda lika nära det rätta antalet. Detta gör att vi inte har någon vinnare av den första omgången och därför så har jag beslutat att vi delar på segern ikväll, men en ny regel införs till nästa torsdag för att slippa fler delade segrar. Den som är mest positiv i sitt tips om hur många mål det blir kommer också vinna i ett sånt här läge. Alltså så om regeln hade gällt ikväll så hade tobbe vunnit eftersom han tippat 32 mål och jag 26 mål. Detta införs alltså till nästa omgång men gäller endast vid sånna här situationer då två tävlande är lika nära det rätta antalet. Nu vet ni det.

Så till kvällens match mellan Djurgården-Luleå, en match som Luleå kunde vinna med 2-3 efter rejäl nerv i sista perioden. Luleå spelade smart och gjorde en riktigt bra bortamatch i två peridoer och man hade en betryggande 0-3 ledning inför tredje. Det skulle dock bli nervös efter att Luleå backat hem och bjudit in Djurgården i matchen som med lite flyt kunde ha kvitterat i slutet.

Hur som helst så är det starkt gjort att ta med sig alla tre poäng som bortalag på Hovet och det gjorde Luleå ikväll. Fabricius sliter otroligt hårt och spelar mycket box-play, han förtjänar beröm, dessutom två assist från hans klubba ikväll.

Cam Abbotts avslut till 0-3 var snyggt, men frågan är om inte Janne Niinimaas framspelning höll ännu högre klass.

En härlig krigarinsatts av Luleå Hockey som fortsätter att knäppa hela hockeysverige på näsan.

Skellefteå besegrade AIK hemma ikväll med 3-2, det blev spännande i slutsekunderna men Skellefteå kunde ro hem tre poäng efter mål av blandannat David Runblad. 

Avslutar med en låt som passar in väldigt bra just nu, bara knäppa upp Elitserietabellen och lyssna! Klicka här

// Berra


Nytt moment i tipstävlingen!

Tipstävlingen fortsätter även på denna blogg och det är som vanligt torsdagsmatcherna som tippas med det klassiska 1, X, 2 systemet. En seger för ett lag efter förlängning eller straffar räknas ändå som kryss, men det tror jag ni vet, vill bara skriva det så det inte uppstår några missförstånd.

Ett nytt moment som kommer in från och med denna omgång är en utslagningsfråga/gissning. Ibland kan det hända att två eller fler har samma antal rätt på tippningen, förut när detta har inträffat så har dessa personer fått dela på segern, men det är de slut på nu. Från och med denna omgångs tipstävling så ska ni förutom att tippa matcherna även tippa hur många mål totalt som det kommer göras under torsdagskvällen, det är närmast korrekt antal mål som vinner. Denna tippning/gissning kommer användas vid en eventuell utslagning så att det alltid kommer bli en ensam segrare. Alltså, det är inte säkert att detta kommer behövas nyttjas varje gång.
Tipsen skrivs på kommentarsfälltet under detta inlägg innan 19.00 torsdag då matcherna drar igång.

Jag kommer hålla ordning på vem som kommer att ha flest segrar då grundserien är färdigspelad framåt våren och för denna person väntar ett litet pris, vad vet jag dock inte än. Första omgången är alltså imorgonkväll och det är alltså från och med denna omgång som segrarna börjar räknas. En fördel för att ta hem totalsegern framåt våren är ju att vara med och tippa så många gånger som möjligt.

Då var regelgenomgången klar, här kommer mitt tips:

Skellefteå-AIK 1
Kommentar: AIK imponerade senast mot Djurgården samtidigt som Skellefteå har tagit fem poäng på de två senaste matcherna. Skellefteå är alltid hemmastarka och det kommer man visa imorgon tror jag.

Modo-Timrå X
Kommentar: Tror på ett tight Västernorrlandsderby som kommer sluta med ett kryss.

Brynäs-Södertälje 1
Kommentar: Brynäs vet man inte riktigt vart man har och Södertälje har fått en tung start, det här tar Brynäs hem.

Djurgården-Luleå 2
Kommentar: Djurgården kommer vara revanschsugna från derbytorsken mot Gnaget senast, frågan är bara om man orkar ladda om på två dagar från ett kokande derby. Luleå har varit spellediga från och med i lördags och kommer till matchen fyllda med energi. Detta resonemang blandat med lite hjärta i mitt tips slutar med en tvåa.

Färjestad-Linköping 1
Kommentar: Trean mot tvåan, det kommer bli en jämn match men jag tror Färjestad ror hem det.

HV71-Frölunda 1
Kommentar: HV71 har precis som Frölunda inlett serien lite smådarrigt. HV71 har inte lyckats ta en enda trepoängare hittills, den kommer dock i denna match.

Antal mål denna omgång: 26 mål.


Det var mitt tips, nu väntar jag med spänning på era!


// Berra

Rättvis AIK-seger

AIK vann kvällens derby mot Djurgården rättvist med 5-2. Djurgården blixtrade till en stund i andra perioden men sett över hela matchen så var AIK bättre på allt, både på isen och på läktaren.

Johan Andersson i AIK var glödhet och frälste Gnaget-supportrarna två gånger om.

Djurgårdsanhängarna lämnade läktarna ett bra tag innan matchens slut medans AIK-publiken skanderade "Ni är sämst i stan, Djurgårn!"

En riktigt trevlig match att titta på med neutrala ögon. AIK imponerade på mig samtidigt som Djurgården inte såg ut som ett lag som enligt många experter är tippade att hamna topp 4.


// Berra

Fortsättning - Pierre Johnsson

Kurirens hockeyblogg har pratat med Pierre Johnsson och enligt honom så känns det jobbigt och tungt men att det bara är att följa programmet han har fått. Han meddelar iallafall att han inte blir borta till nyår.

Kvällens sysselsättning blir självkalrt att titta på Stockholmsderbyt mellan AIK-Djurgården.

Kommer bli en riktig kanonmatch.


// Berra

Fransson till AHL

Johan Fransson har fått besked från L.A Kings organisation, det blir farmaligan och farmalaget Manchester Monarchs för den förra Luleåbacken.

Skulle vara intressant att se hur tankarna går i "Ostens" skalle just nu, för vad gör han om Fransson tröttnar på att vara i farmaligan, enligt mig finns bara ett alternativ - ta hem han.

Luleå skulle bli ännu slagkraftigare och tänk vilket backpar, Niinimaa och Fransson, ja ni hör ju själva. Eller så placerar man ut herrarna i varsitt backpar och får en ruskig bredd på backsidan.


// Berra

Krönika: Succéstarten som ingen kunde drömma om

Det är måndag, det har snart gått två dygn sedan den senaste urladdningen av Luleå hockey i hemmamötet mot Hv71. Luleå har inlett serien på ett helt fantastiskt sätt och tretton poäng på fem matcher är verkligen imponerande.

Vad är det då som ligger bakom denna mirakulösa start?

Visst, att inte påstå att tränarna Jonas Rönnqvist och Tomas Berglund har ett stort finger med i spelet vore lika korkat som den nya tv-serien "Kungarna av Tylösand". Enligt mig så finns det dock fler bidragande orsaker:

*Målvaktssidan som iallafall enligt mig var det största frågetecknet inför säsongen känns otroligt stabil. Anders Nilsson och David Rautio, ett målvaktspar där rollerna kändes väldigt tydligt-Nilsson etta, Rautio tvåa. David har dock bevisat motsattsen och det kommer bli ett krig om förstaspaden i vinter. Matchningen av målvakterna där de står varannan match har visat sig fungera mycket bra. Det ska bli intressant att se när det bestämms vem av målvakterna som kommer få en utpräglad förstamålvaktsroll.

* Försvaret anses av många se virrigt ut och att det är otroligt rörigt i egen zon, så är det inte. Det är just Luleås försvarsspel som får det att se virrigt ut, man är överallt och ivägen när motståndarna väl kommer till skott. Ett mycket effektivt försvarsspel om ni frågar mig.

* Anfallsspelet är i en klass för sig och den enorma skridskoåkning och intensitet som spelarna har visat upp hitills gör årets upplaga av Luleå Hockey betydligt mer underhållande att titta på motför tidigare år. Då var det styrspel och bågar, nu är det full gas och raka rör.

Många frågar sig hur länge detta kommer hålla i sig innan en förlust under ordinarie tid kommer att komma och det kan faktiskt ingen svara på. Det kan ske på torsdag mot Djurgården, det kan ske om två veckor, det är bara vänta och se.


// Berra

Ett mardrömmsbesked - om det stämmer

Luleåbacken Pierre Johnsson har varit skadad och missat ett par matcher men man har räknat med att han ska göra comeback på torsdag.

Nu har det dock kommit fram att det är betydligt värre med Johnsson än vad det har uppgetts och i värsta fall så kommer han inte spela någon tävlingsmatch föräns efter årsskiftet.

NSD-bloggen "Rödgul röra" berättar om att Luleå Hockey kommer göra en ordentlig utredning och jobba fram en rehabplan som kommer få ta den tid det tar. NSD har haft fel förr och det är väl bara att hoppas att det är så nu också, men om vi sätter oss in i det faktum att det som NSD säger stämmer-vad innebär då detta?

Med största säkerhet så kommer Pierre bli borta ett par månader, vilket är ett stort avbräck för Luleå och deras backbesättning. Det är ingen kattastrof, Luleå har spelat utan honom nu under seriestarten och ni vet ju hur det har gått. I längden så behövs han dock på backsidan som inte kommer klara av så många skador till under vintern.

Pierre gör alltid bra matcher och med sin stentuffa spelstil så har han blivit en publikfavorit i Coop Arena. Tragiskt bara att han ska ha så otur med skador, men på sikt så är väl det här den bästa lösningen, även om det just nu inte känns nå roligt alls.

Som sagt, inget bekräftat än men det känns inte bra och det kan säkert stämma det som NSD säger.

Fortsättning följer.



Krigaren Pierre Johnsson kan komma att bli borta länge, vilket skulle vara mycket tragiskt.


// Berra

Seger i hemmapremiären

Var och bevittnade Piteå Hockeys hemmapremiär mot Clemensnäs idag, det blev Piteåseger med 7-6 etfer en imponerande vändning från underläge med 3-6 till seger. Piteå spelade faktiskt riktigt bra men Clemensnäs var äckligt effektiva och gästerna hade en ledning med 3-4 inför sista perioden, en period som skulle komma att bli en helt galen period.

Det började med två Clemensnäsmål och underläge med 3-6 åtta minuter in i tredje, då hade jag räknat bort Piteå.
Piteå visar dock prov på en otrolig lagmoral när man får spela powerplay i 5 minuter efter att en Clemensnässpelare korkat anfallit domaren och självfallet fått matchstraff. Detta efter att Piteå gjort mål och reducerat till 4-6 efter att Clemensnäs målvakt blivit liggande av någon anledning och spelet fortsatt pågå.
kan förstå irritationen hos gästerna men att hoppa på domaren rent fysiskt är ju bara korkat.

Piteå utbyttjade detta gyllene läge att ta sig in i matchen igen och när klockan visade 15.25 så hade Piteå fullbordat sin enorma vändning och gjort 7-6 som sedan stod sig matchen ut.

Luleå Hockey vände 0-2 till seger med 3-2 mot Hv71 igårkväll, och Piteås vändning idag höll hög klass -  vilken hockeyhelg det har varit.


// Berra

Första inlägget

Om det finns några nytillkommna läsare där ute så kan jag meddela att jag som kommer driva den här bloggen heter Jonathan Berglund, är 16 år och bor i Piteå. Jag älskar Luleå Hockey och jag kallas för "Berra", därav bloggnamnet. Har tidigare drivit en blogg med en kompis men kommer nu att fortsätta på egen hand.

Eftersom jag håller på Luleå och ser större delen av deras matcher så kommer bloggens innehåll naturligtvis handla om Luleå Hockey. Men jag kommer även skriva en del om norrhockeyn i övrigt, Piteå Hockey och en del om Skellefteå AIK, våran största konkurrent i Elitserien.

Bloggen ser väldigt tråkig ut i utseénde men den kommer få en upprustning, när återstår att se. Jag hoppas ni kommer tycka att bloggen kommer vara intressant att följa och jag kommer hålla den så uppdaterad som möjligt.


// Berra


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0