Krönika: Succéstarten som ingen kunde drömma om

Det är måndag, det har snart gått två dygn sedan den senaste urladdningen av Luleå hockey i hemmamötet mot Hv71. Luleå har inlett serien på ett helt fantastiskt sätt och tretton poäng på fem matcher är verkligen imponerande.

Vad är det då som ligger bakom denna mirakulösa start?

Visst, att inte påstå att tränarna Jonas Rönnqvist och Tomas Berglund har ett stort finger med i spelet vore lika korkat som den nya tv-serien "Kungarna av Tylösand". Enligt mig så finns det dock fler bidragande orsaker:

*Målvaktssidan som iallafall enligt mig var det största frågetecknet inför säsongen känns otroligt stabil. Anders Nilsson och David Rautio, ett målvaktspar där rollerna kändes väldigt tydligt-Nilsson etta, Rautio tvåa. David har dock bevisat motsattsen och det kommer bli ett krig om förstaspaden i vinter. Matchningen av målvakterna där de står varannan match har visat sig fungera mycket bra. Det ska bli intressant att se när det bestämms vem av målvakterna som kommer få en utpräglad förstamålvaktsroll.

* Försvaret anses av många se virrigt ut och att det är otroligt rörigt i egen zon, så är det inte. Det är just Luleås försvarsspel som får det att se virrigt ut, man är överallt och ivägen när motståndarna väl kommer till skott. Ett mycket effektivt försvarsspel om ni frågar mig.

* Anfallsspelet är i en klass för sig och den enorma skridskoåkning och intensitet som spelarna har visat upp hitills gör årets upplaga av Luleå Hockey betydligt mer underhållande att titta på motför tidigare år. Då var det styrspel och bågar, nu är det full gas och raka rör.

Många frågar sig hur länge detta kommer hålla i sig innan en förlust under ordinarie tid kommer att komma och det kan faktiskt ingen svara på. Det kan ske på torsdag mot Djurgården, det kan ske om två veckor, det är bara vänta och se.


// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0