Hedström och tillfälligt blogg-uppehåll

Asplöven gjorde idag klart med Jonathan Hedström, en riktigt bra förstärkning inför Allettan som drar igång i Januari. Luleå, Kärpät, och nu alltså Asplöven.

Kommer åka bort imorgon och vara borta över nyår fram till lördag. Detta innebär alltså att bloggen kommer ligga nere under dessa dagar. Tyvärr så innebär det också att det inte kommer bli någon uppdatering inför torsdagens stekheta derby i Coop Arena, men så är det ibland.


Ha de bra så hörs vi igen på lördag, då med förhoppningsvis Luleå som serieledare.


// Berra

Det gamla Luleå Hockey är tillbaka

Seger med 2-1 mot Hv71 och idag var de det gamla Luleå Hockey som var tillbaka på isen. Full fart, tokhög for-checking och varenda en i laget slet som djur så fort Hv vann pucken. Då är det inte lätt att vara motståndare.

Mats Lavander och Sebastian Meijer fick utgå från matchen, båda med hjärnskakningar. Det innebär minst en veckas vila för dessa herrar.

Niklas Olausson och Pär Arlbrandt har ryktats på väg till Hv till nästa säsong. Idag sänkte man Jönköpings-klubben med varsitt mål.

Anders Nilsson blev helt rättvist utsedd till matchens lirare, killen stod för några riktiga monsterräddningar och nu hoppas jag att han får fortsatt förtroende till Modo-matchen på tisdag.

Stort cred ska även de inlånade spelarna ha, och främst av dem alla var Daniel Mannberg. Han skapar lägen och blir mer och mer van Elitserietempot för varje match som går.

Annandags-hockey, vilken fröjd. Mycket folk på läktarna, en sittplatspublik som tillsammans med ståplats skapar en enorm stämning i hallen, och framförallt - ett hemmalag som spelar som om det vore det sista man gjorde här på jorden.

Det var den inställningen som överraskade hockeysverige i höstas, och det var den inställningen som satte stopp för Hv71 denna afton.

**

Skellefteå fick ingen rolig omstart efter juluppehållet. Brakförlust med 5-1 mot Djurgården, det tätnar i striden om förstaplasten.

**

Sverige fick en enkel öppning på JVM då man besegrade Norge med hela 7-1.


// Berra

Inför Luleå-Hv71: Full fart att vänta

Hej på er, hoppas julhelgen har varit bra och att den bjudit på många trevliga stunder.

Idag rullar Elitserien igång igen efter jul-uppehållet och i Coop Arena bjuds vi på ett toppmöte mellan serietvåan Luleå och trean Hv71. Allt tyder på att det kommer bli en stenhård drabbning och det känns som att det kan sluta hur som helst.

I hemmalaget saknas Cam Abbott och Lars Lökken Östli pågrund av skada, samt Fredrik Styrman som är på JVM-uppdrag.

Hos gästerna från Jönköping saknas Lance Ward sedan tidigare, dessutom är Jesper Fasth och Jesper Thörnberg precis som Styrman på JVM-uppdrag. Hv71 får tillbaka en viktigt trio från skadelistan. Det rör sig om Jukka Voutilainen, Kamil Piros och Fredrik Bremberg.

Luleå har tränat hårt på att rätta till detaljerna i spelet som inte klickade här innan uppehållet och jag hoppas och tror att vi kommer få se full fart från bägge håll i eftermiddag. Det är alltså bäddat för en trevlig ishockeymatch i Coop Arena. 

Mitt Tips: Luleå-Hv71 2-1


// Berra  

God Jul och Gott Nytt Hockeyår!

Så har vi kommit fram till den 23 December och det innebär en hel del stök och förberedelser inför morgondagen. Bloggen kommer inte att uppdateras mer idag, om inte någon extrem nyhet kommer fram. Imorgon och under Juldagen kommer bloggen att vara död som ni förstår.

På Annandagen är vi igång igen med Elitserie-omgång och Luleå-Hv71. En Annandag-jul i Coop Arena, kan det bli bättre?

Till sist vill jag bara tacka alla er som följt mig och bloggen under hösten och önska alla läsare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt Hockeyår.


// Berra

Även LHF vill arrangera JVM

Det råder sannerligen stort intresse om att få arrangera JVM 2013/2014. Nu har även Luleå Hockey visat intresse och gått ut med att man vill arrangera mästerskapet.

Dock så har man ännu inte besämt sig om vilken samarbetspartner man kommer ha.

Tycker det är otroligt roligt att det är så stort intresse här uppe i norr för att få arrangera ett sånt här stort evenemang.

För det är inte bara själva ishockeyn som är bra, utan det kommer marknadsföra länet och sätta Norrbotten på kartan över hela världen. Precis som med Västerbotten om Skellefteå får det, tillsammans med Piteå.


// Berra

Globen - en slaktplats

Jag bad om en fest, om ett magsikt derby. Okej, matchen i sig var underhållande och det var en bra hockeymatch som Djurgården kunde vinna med 1-3. Det positiva stannar dock på isen, för på läktaren utspelades bland det värsta jag någonsin sett på en Elitserie-arena.

Folk slogs, vettskrämda barn och vuxna flydde för sina liv. Scenerna som utspelade sig på Globens läktare under derbyt är så fruktansvärt tragiskt att man bara vill explodera av ilska och besvikelse.

När det var som värst kunde man hemifrån TV-soffan se hur människor slogs blodiga, folk som antände pyroteknik och spelare som inte vågade vara kvar på isen.

Nu måste man aggera och göra någonting så man får slut på denna idioti. Jag vet inte hur, men att bryta matcherna för att lagkaptenerna från sina respektive lag ska försöka lugna ner sina egna supportrar det är ingen hållbar lösning om ni frågar mig. Det kommer bara att fortsätta och fler hockeyfester kommer att bli förstörda i framtiden om inget görs. 

Avslutar med ett citat från Expressens Mattias Ek, samt några bilder från kvällen i Globen.

"Om idioterna fick bestämma i Globen, och det får de nästan, så skulle AIK och Djurgården spela i tät bengaldimma medan folk på läktarna brinner upp".










// Berra

Otroligt häftigt!

Ingenting är bestämt och ansökan är inte ens inskickad, men lek lite med tanken. Visst skulle det vara häftigt att kunna gå och se JVM i Skellefteå och Piteå 2013/2014.

Idag berättade Piteå och Skellefteå om deras intresse för att arrangera turneringen.

- Innan vi slutgiltigt bestämmer oss för att ansöka vill vi samla in all information som krävs och det är den processen som vi nu startat. Samarbetet med Piteå känns självklart då det i våra respektive städer och föreningar finns hög kompetens och erfarenhet, både inom ishockey och större arrangemang, säger Pär Nordlund, ordförande i Skellefteå AIK Hockey i ett pressmeddelande.

I Skellefteå förlängs det kontrakt med spelare åt höger och vänster, samarbeten och diskussioner om arrangemang förs. "Osten och Company" i sin tur verkar ha tagit julledigt och funderar väl på vad som ska finnas med på julbordet på fredag.


// Berra

Väntat resultat

Frölust med 4-1 mot Kanada inatt, ett ganska väntat resultat. Såg inte matchen och Sverige ska ändå ha spelat med bra energi och får godkänt av experterna. Det är inte nu man ska vara på topp, utan då turneringen startar.

Ikväll får vi avnjuta den sista Elitserie-matchen före Julafton, och det är inte vilken match som helst. Stockholms-derby mellan AIK-Djurgården.

Ge oss en fest.

Ge oss en show.

Ge oss ett magiskt derby!


// Berra

Inför nattens bravader på andra sidan Atlanten

Inatt 01.30 svensk tid, ställs Juniorlandslaget Tre Kronor mot Kanada i genrepet inför Junior-VM.

Air Canada Centre har varit utsålt i månader för detta möte, eller som förbundskaptenen i Sverige, Roger Rönnberg, kallar det - krig.

Trots att det inte gäller några poäng inatt så råder det full fokus och en fruktansvärd laddning från båda lagen.

Vilka vinner då?

Tjaah, Kanada är alltid en svår nöt att knäcka, speciellt inför deras fanatiska hemmapublik. Tror på ett par måls marginal till Kanadas fördel då slutsignalen ljuder.

Det viktigaste är ändå att få ihop laget och spela ihop grabbarna så mycket som möjligt. Men ingen kan sticka under stolen med att en förlust mot Kanada svider - oavsett karaktär på matchen.

Matchen ser ni på SVT Play, sändningen startar 01.15


// Berra


Cam på väg tillbaka

Cam Abbott är på bättringsvägen från de långvariga sviterna av den hjärnskakning han ådrog sig mot Färjestad den sjätte November.

Imorgon kör Cam igång rejält med träningen och vi hoppas såklart på ett positivt besked.

Kastar in en bild också, det var inte igår.




// Berra


Sammanfattning från helgen

Det blev ingen uppdatering på bloggen under gårdagen, därför kommer en liten sammanfattning i punktform om vad som hänt i helgen.

*Johan Forsberg förlänger två år med Skellefteå AIK. Johan, som har haft otur med ett krånglande öga under hösten, är en rikigt bra spelare och jag förstår att Lasse Johansson vill ha kvar honom i klubben.

*Modo fortsätter att förstärka laget, i helgen gjorde man klart med backen Anders Eriksson, som man tjuvade från konkurrenten Timrå.

*Sverige gick på pumpen i sista matchen mot Tjeckien i Channel One Cup, förlust med 4-1 innebar en tredjeplats i turneringen och endast tre poäng på tre matcher - inget vidare facit.

*Svensken Loui Eriksson avgjorde i förlängingen till 4-3 för Dallas och förstörde därmed festen för Chris Osgood som hade chans att ta sin 400:e vinst med Detroit i natt. Jag satt och såg halva tredje perioden och förlängningen och jag tror att Dallas, om man får ha tur med skador, kan gå ganska långt i Stanley Cup-slutspelet.

Snart är det Julafton, men innan det ska vi hinna med ett Stockholms-derby mellan AIK-Djurgården på onsdag, det blir riktigt roligt att titta på.


// Berra

Sverige krossade Finland

Sverige tog en enkel seger mot Finland i dagens match i Channel One Cup. Slutresultatet skrevs till 6-1.

Bland målskyttarna fanns blandannat Skellefteåspelaren Joakim Lindström. För övrigt så gjorde Daniel Brodin, Niklas persson samt målvakten Daniel Larsson riktigt bra ifrån sig.

Imorgon avslutar man turneringen då man möter Tjeckien.


// Berra

Lite korta noteringar

Ska börja med att be om ursäkt för att det inte kom något inlägg igårkväll men det var något fel på inloggningen så det gick inte att ta sig in på bloggen.

*Sverige förlorade öppningsmatchen i Channel One Cup mot Ryssland med 5-3. Efter att ha sett matchen kan man bara konstatera att Ryssland vann rättvist. Tror dock att Sverige absolut kan slå både Tjeckien och Finland i de två kvarvarande matcherna, det ska bli intressant att se.

*Linus Omark gjorde succé inatt då hans Edmonton besegrade Columbus med 6-3. Ett mål och två assist blev det för Övertårneågrabben, otroligt roligt!

*Cam och Chris Abbott vill stanna minst en säsong till i Luleå Hockey, det avslöjade Norrbottens-kuriren idag. De kanadensiska bröderna är mycket nöjda med nya tränarna och deras sätt att se på ishockey.

*Fredrik Styrman är uttagen i 24-mannatruppen till J-VM som Roger Rönnberg presenterade igår. Grattis Fredrik!

Hela truppen hittar ni här.


// Berra

Piteå straffade Asplöven

Piteå hade ledningen med 3-0, men tappade till 3-3 vilket var ställningen inför den sista perioden. I tredje tog Piteå åter igen ledningen med 4-3, för att sedan tappa till 4-4. Matchen gick till förlängning, en förlängning som blev mållös.

Det blev straffar som fick avgöra och där visade Piteå mest kyla då Joakim Högberg och Daniel Olofsson med varsitt straffmål, tillsammans med målvakten Marcus Nyberg blev hjältar.

Piteå tog därmed två poäng och är nu även teoretiskt sett klara för Allettan.


// Berra

Modo fortsätter värva

Lubos Bartecko igår, och idag gjorde Ö-viks-klubben klart med ännu ett nyförvärv, NHL-meriterade forwarden Ladislav Nagy har skrivit på och är klar för spel. Dessutom kommenterar sportchefen Fredrik Andersson att Modo inom en snar framtid kan komma att göra klart med en back, helt klart mycket intressant.

Ikväll blir det att bege sig till LF Arena för att beskåda Divison 1-matchen mellan Piteå-Asplöven. Piteå är praktiskt sett klara för Allettan men matcherna mot Haparanda-gänget brukar alltid bjuda på något extra, vi får hoppas på det även ikväll.


// Berra


Bartecko till Modo

Modo Hockey ligger näst sist i Elitserien och det pratas om kris. Idag kan klubben dock presentera ett nyförvärv som de hoppas ska rädda klubben ur bottenträsket.

Slovaken och den föredetta Luleå-spelaren Lubos Bartecko har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. Helt klart en bra värvning av Modo om Lubos får det att stämma.

Visst, en spelare gör inte ett helt lag men Lubos har förändrat lägen hos lag förut. Ni minns väl för två årsen då han gjorde sin första match i Luleå, efter att Luleå hade gått riktigt trögt de första 9-10 matcherna så vann man med hela 8-2 mot Frölunda och började sedan klättra i tabellen.

Tror det kan bli en lite så nu i Modo också, men självklart så är det hela laget som måste höja sig då.


// Berra

Rangers gjorde köttfärs av Washington

Nattens match blev aldrig någon match. Rangers kontrollerade matchen från början till slut och vann tillslut med hela 7-0. Henrik Lundqvist höll därmed sin 29:e nolla i sin NHL-karriär.

Washington har inte vunnit på sex raka matcher nu och man är inne i en rejäl formsvacka. "Bäckis" och resten av stjärnorna i Capitals bänkades under slutet av matchen.

Ikväll ligger fokus faktiskt inte på ishockey, ja man hinner ju se lite mer än halva Linköping-Modo men kvällens stora höjdpunkt är självklart Premier Leauge-matchen mellan Manchester United och Arsenal.

Jag hoppas mitt United kan tvåla dit Wengers mannar och gå upp i serieledningen ikväll.


// Berra

Luciavaka (läs NHL-vaka)

Elitserien har tagit juluppehåll, eller det återstår ju två matcher innan jul - Linköping-Modo imorgon måndag också ett sprängladdat derby mellan AIK-Djurgården onsdag den 22 December. Hur som helst så blir det genast utrymme för en massa annat att skriva om då Elitserien går ner i varv.

Idag är det ju dagen före den trettonde December och Luciavakan står för dörren. Är egentligen inte så imponerad av dessa vakor men då kom jag ju på min egna lilla speciella vaka, NHL-vakan. 01:00 inatt möts nämligen NY Rangers och Washington Capitals, en match som kan komma att bli mycket sevärd.

Så om ni vakar i natt och ni tycker det blir lite långtråkigt, slå på ESPN America klockan ett inatt, för där får ni action - det lovar jag er!


// Berra



Ett välbehövligt uppehåll

Förlust med 3-2 mot Södertälje och äntligen kommer juluppehållet. Luleå har gått trögt med mycket skador de senaste 7-8 omgångarna och idag var det åter en match där det enligt rapporter (kunde inte se matchen pågrund av förhinder) saknades både fart och intensitet. Två av de absolut viktigaste ingredienserna i Luleås spelfilosofi.

Det förra uppehållet, det innan Karjala Cup, kom olägligt för Luleå som var inne i ett stim då man vann i princip varje match och spelade riktigt bra. Med det här uppehållet är det tvärtom, det kunde inte ha kommit lägligare. Nu får Rönnqvist träna ihop laget och slipa på de detaljer i spelet som inte fungerat den senaste tiden.

Jag ser redan fram emot annandagjul-matchen hemma mot HV71, ska bli ruskigt intressant att se hur juluppehållet påverkat laget. 

Skellefteå är riktigt starka nu och befäste sin serieledning idag då man hemmaslog Färjestad med 5-2.

**

Har varit fullt upp idag så jag har inte hunnit skriva något om Linus Omark och hans debut i NHL inatt, natten mellan fredag och lördag. Ett assist och en riktigt snygg straff som avgjorde straffläggningen mellan Edmonton och Tampa Bay. Vad ska man säga? Den här killen vet hur man gör sitt namn känt, efter den här matchen vet hela NHL vem Linus är.

Här ser ni Linus straff från inatt.


// Berra 

Inför Södertälje-Luleå

Det är dags för den sista fulla omgången av Elitserien innan juluppehållet och för Luleå innebär det AXA Sports Center och match mot Södertälje.

Luleå kommer till matchen med nästan full trupp, det är endast Cam Abbott som saknas.

Södertälje ligger sist i tabellen och kommer slåss som djur för att avsluta med en vinst innan juluppehållet. Luleå kommer garanterat också att vara rejält taggade och vid vinst ta över serieledningen, om konkurrenterna söderut förlorar eller bara tar två poäng, vill säga.


Mitt Tips: Södertälje-Luleå 1-3


// Berra

Grattis Danne!

Danne tar hem kvällens tipstävling med sina fyra rätt och går därmed in i juluppehållet som senaste tipssegrare. Grattis!

Luleå vann med 2-1 efter förlängning mot AIK ikväll. Kunde tyvärr inte se kvällens match, vare sig live eller på TV pågrund av förhinder men Luleå ska ha bombarderat Viktor Fasth och vann skotten med hela 40-19.

Chris Abbott kvitterade i slutet av andra perioden efter att AIK tidigare tagit ledningen med 0-1. I förlängningen avgjorde Elias Fälth på egen hand efter att han brutit in framför kassen och sattit pucken i nät.

Skönt att man vinner och får in lite vinnarmentalitet i gruppen igen efter två raka förluster. Nu hoppas jag på tre poäng borta mot SSK på lördag.

Skellefteå slog just SSK ikväll med hela 4-1 och är därmed nya serieledare med bättre målskillnad än Luleå.


// Berra

Stort!

Linus Omark har kallats upp till Edmonton Oilers och NHL. Att han dessutom ställs mot Johan Harju och Tampa Bay i sin debutmatch natten mot lördag gör ju inte saken sämre.

03:00 alltså natten mellan fredag och lördag möts de, barndomskompisarna från Övertårneå.

Grymt häftigt!


// Berra

Tipstävling - omgång 9

Då har vi kommit fram till den nionde omgången av tipstävlingen, och detta är även den sista omgången innan juluppehållet. Nästa omgång av tipstävlingen kommer att bli den 6/1-11, alltså är det här den sista omgången för i år också.

Här är mitt tips:


Luleå-AIK 2
Kommentar: Har en ond känsla av att Viktor Fasth kan bli ett spöke här, det kommer bli en tuff match men även om Niklas Olausson och mest troligt även Pierre Johnsson är tillbaka så tror jag det kommer bli förlust. Både AIK och Luleå är under isen och det blir en match där målvakterna kommer avgöra och då håller jag Fasth högre än Rautio.

Skellefteå-Södertälje 1
Kommentar: Skellefteå har varit i en liten svacka men Södertälje hemma ska normalt sett vara vinst och det tror jag också Västerbottningarna klarar av.

Brynäs-Timrå X
Kommentar: Timrå ska ha gjort en bra match senast mot Skellefteå även om det bara blev en poäng. Brynäs är ett svårspelat lag och jag tror på kryss här.

Färjestad-Hv71 1
Kommentar: Ruskigt svårt att tippa, Färjestad är riktigt bra men det är även Hv. Tror hemmaplan blir avgörande här.

Linköping-Djurgården 2
Kommentar: Djurgården spelade riktigt bra senast mot Luleå och spelar man likadant mot LHC så kommer hemmalaget att få problem.

Frölunda-Modo 1
Kommentar: Vid vinst kan Frölunda rycka ifrån Modo som ligger under kvalstrecket och i Scandinavium tror jag Frölunda kommer lyckas med det. Här blir det hemmavinst.


Totalt antal mål denna omgång: 29 stycken


Det var mitt tips, kommentera in era tips innan 19.00 torsdag!


// Berra

Pinsamt bedrövligt kasst

Kvällens Luleå Hockey var verkligen ingen fröjd för ett öga som tillhör en Luleå-supporter. Det spel, eller spel och spel, (man stod iallafall på isen) som man visade upp ikväll hoppas jag aldrig mer behöva se.

Hela laget såg ut att åka runt med varsitt hjärnspett i arslet medans Djurgården körde full fart och pressade Luleå stenhårt över hela banan.

Det enda positiva var... nej förlåt, det finns inget positivt att skriva om kvällens match på Hovet. Jag tror skridskoskydden satt kvar på Luleåspelarnas skridskor - fort gick det då inte.

Förlust med 4-1 och nu kräver jag seger i de två återstående matcherna, AIK hemma på torsdag och Södertälje borta på lördag.

Skellefteå tog sin andra raka seger på straffar då man efter ett långt straffavgörande kunde vinna borta mot Timrå med 2-3. David Rundblad blev matchvinnare för Skellefteå, även detta för andra matchen i rad.


// Berra


Truppen till Channel One Cup

Nu har förbundskapten Mårts släppt truppen till landslagsturneringen Channel One Cup som spelas i Ryssland den 16-19/12.

Inga Luleåspelare finns med, däremot finns det hela fyra Skellefteåspelare med: David Rundblad, Joakim Lindström, Fredrik Warg och Jimmie Ericsson.

Här hittar ni hela truppen.


// Berra


Inför Djurgården-Luleå

Imorgon gästar Luleå Hovet för match mot Djurgården, en tuff bortamatch men Luleå har plusstatistik på DIF denna säsong (2-3 borta och 3-1 hemma). Det är historia och imorgon väntar ett Djurgården som har gått trögt på slutet, och om Luleå fortsätter med sin varannandags-hockey så blir det vinst imorgon.

Anders Nilsson är precis som väntat tillbaka i Luleåkassen och nu hoppas jag lagledningen resten av säsongen väntar tills matchen är över innan man bestämmer vem som ska stå nästa match. Cam Abbott och Pierre Johnsson saknas men idag kom beskedet att Pierre är friskförklarad och redo för spel till torsdagens match mot AIK, om ledarna vill använda honom.

Spelar Luleå och Anders Nilsson som man gjorde mot Linköping i torsdags så är jag ganska säker på tre poäng på Hovet imorgon, och optimistisk som jag är tror jag på Luleåvinst imorgon.

Larsha, du får inte hallshugga mig om jag har fel nu också;)

Mitt Tips: Djurgården-Luleå 1-2


// Berra

Luleå vek ner sig

Luleå hade lednignen med 2-1 efter första perioden och man fullkomligt ägde matchen. I pausen var jag helt säker på att detta skulle landa på minst 5-1 till Luleå, så bra spelade man.

Tyvärr så var det bara i första perioden som man spelade sitt spel. Ju längre matchen led desto mer tog Brynäs över och Luleå blev segare och segare. Brynäs vann med 2-3 och det var fullt rättvist.

David Rautio gjorde ingen jättetavla men verkligen inte någon jättebra match heller. Är helt övertygad om att Anders Nilsson skulle ha tagit ett av målen, kanske två till och med.

Varannandags-hockeyn fortsätter och då borde det ju bli vinst på Hovet mot Djurgården på tisdag.

Skellefteå besegrade AIK med 5-4 efter straffar i en match som innehöll både videogranskningar och slagsmål. Lite av en "Kaosmatch" som kvällstidiningarna beskrev det.


// Berra

Uppdatering skadeläget

Som jag skrev tidigare så är Fredrik Styrman med ikväll, nu är det klart att även Janne Niinimaa och Niklas Olausson spelar ikväll. Otroligt skönt att se med drygt tre och en halv timma till nedsläpp.

David Rautio vaktar kassen, glömde skriva det i det tidigare inlägget.

// Berra


Inför Luleå-Brynäs: Styrman prövar spel

Idag 17.00 möter Luleå Hockey-Brynäs i Coop Arena. Luleå har verkligen spelat varannandags-hockey här på slutet och nu hoppas jag man kan få ordning på detta och vinna idag, trots att man vann mot Linköping i torsdags.

I hemmalaget är det fortfarande oklart om vilka spelare som var skadade mot Linköping kommer till spel idag. Det enda man släppt är att Fredrik Styrman kommer testa och alltså spelar han mest troligt.

Hos gästerna från Gävle utgick Magnus Kahnberg i matchen mot Färjestad senast och lär inte komma till spel idag. Annars är Gävle-laget skadefritt.

Tror på en ganska jämn match, det finns inga lätta matcher och Luleå måste vara fullt på tå om man ska vinna ikväll, precis som Brynäs också måste vara. Det luktar ändå tre poäng, tror inte man vill göra matchen mot Frölunda till någon vana att behöva utstå för hemmapubliken.


Mitt Tips: Luleå-Brynäs 3-2


// Berra 

Styrman uttagen

Fredrik Styrman har blivit uttagen i den preliminära JVM-trupp som Roger Rönnberg presenterade ikväll i "Hockeykväll".

Här hittar ni truppen.


// Berra

Grattis Larsha!

Larsha tar hem kvällens tipstävling. Jag, Larsha och Jörgen hamnade båda på två rätt vardera och målgissningen fick alltså avgöra. Totalt föll 27 mål ikväll och därmed tar Larsha hem det eftersom han var närmast med sina 22 mål. Grattis!

Luleå Hockey gjorde en enormt bra bortamatch ikväll mot Linköping och vann med 0-2. En imponerande laginsats där man krigade på med endast fem backar. Ruggit imponerande.

Den tredje periodens spel var bland det bästa jag sett av Luleå denna säsong hittills. Man åkte skridskor, var först in i alla dueller och gav inte Linköping någon lugn och ro. Simon Hjalmarsson fortsätter att producera poäng - ikväll blev det två assist.

Anders Nilsson fick chansen i kassen ikväll efter Rautios darriga insats senast, och tog den verkligen. Anders stod helt klart för säsongens hittills bästa målvaktsinsats och hade naturligtvis bra hjälp av försvaret.

Luleå vinner och drygar därmed ut avståndet till fem poäng ner till tvåan Skellefteå.

// Berra

Tipstävling - omgång 8

Det är onsdag och snart torsdag, därmed är det dags för en ny omgång av tipstävlingen, här är mitt tips:

Modo-Södertälje X
Kommentar: Modo har säkert ganska bra självförtroende i laget efter bortasegern mot Skellefteå och med Södertälje med i bilden vet man aldrig vad som kan hända. Känns som ett kryss här.

Timrå-Hv71 2
Kommentar: Timrå känns på gång efter en klar bortaseger mot Södertälje senast. Hv71 tog en imponerande seger på Hovet men spelet skrämde då inte mig. Däremot så har man Daniel Larsson i målet som kommer sätta skräck i många Timrå-spelare imorgon.

Brynäs-Färjestad 1
Kommentar: Färjestad har varit väldigt upp och ner på slutet och Brynäs brukar vara knepiga att möta i deras hemmahall.

Linköping-Luleå X
Kommentar: Luleå kommer med största säkerhet vara rejält revanschsugna efter hemmaförlusten i måndags. Linköping borta är ingen lätt uppgift men med hjärtat med i bilden så sätter jag ett kryss här.


Totalt antal mål denna omgång: 16


Det var mitt tips, kom in med era innan 19.00 torsdag!


// Berra

RSS 2.0