"Bulan" förlänger kontraktet med Luleå Hockey

Tidigare har trion Daniel Henriksson, Roger Åkerström och Jonas Rönnqvist förlängt sina kontrakt med Luleå Hockey. Nu är den sista pusselbiten i succé-kvartetten klar också.
 
Thomas "Bualn" Berglund förlänger sitt kontrakt med Luleå Hockey och därmed kommer tränarkvartetten att vara intakt även över säsongen 2013/2014.
 
Skönt.
 
 
// Berra

Helg-ledigt

Undertecknad kommer ha fullt upp i helgen med start redan imorgon torsdag. Därmed kommer det inte att bli så mycket aktivitet på bloggen de kommande dagarna. 
 
Jag kommer kanske hinna trycka in ett inlägg på lördag förmiddag, men annars så hörs vi på söndag då vi får se hur läget inför sista omgången av elitserien ser ut.
 
Tills dess får ni ha en trevlig helg och njut av det fina vädret som råder just nu. Det ska i allafall jag försöka hinna göra.
 
Som sagt, på söndag är jag tillbaka till 100 procent. Då har jag laddat upp batterierna till max inför sista omgången av grundserien samt ett brinnande SM-slutspel som stundar runt hörnet. 
 
Lite längre fram har vi ju även kvalserien till elitserien och Stanley Cup-slutspelet som väntar, men först och främst fokus på SM-slutspelet och elitserien så länge det håller på.
 
// Berra

Cehlariks stora kväll

Luleå Hockey besegrade Linköping ikväll med 2-6 i en match där gästerna från Norrbotten, för en gångs skull, visade prov på effektivitet och skärpa när pucken skulle in i mål.
 
Kvällens snackis är givetvis 17-åringen Peter Cehlarik som gjorde två mål ikväll. Cehlarik har nu gjort tre mål och två assist på fem matcher. Ruskigt kul för Peter som i och med detta verkar ha fått sitt stora genombrott på elitnivå.
 
Hela fjärdekedjan ska dock ha beröm (Cehlarik, Fogström, Vihko) för deras enorma slit och producerande spel.
 
Vi fick även en till tvåmålsskytt ikväll i Luleå då Niklas Olausson satte 1-3 och sedan 2-6 i tom kasse. Niklas har varit bra de senaste matcherna och har fått göra lite mål på slutet också. Alltid bra för självförtroendet. 
 
David Rautio gjorde en bra match i målet där enda plumpen var hans ingripande på Linus Hultströms 2-3-mål. Den pucken skulle han ha tagit som gick in lite väl enkelt mellan Rautios ben.
 
Karl Fabricius gör, precis som alltid, en jätteinsats då han sliter och kämpar med sitt energispridande spel. Kul för "Fabbe" att få näta ikväll också. Fabricius prestation när han trycker in 2-5-pucken visar på otrolig vilja. 
 
I och med denna seger skiljer det nu sju poäng ner till Linköping och fjärdeplatsen i tabellen är till 99 procent säkrad. Så är känslan. 
 
Dessutom vann Skellefteå glädjande mot Färjestad med 3-2 ikväll. Därmed är tredjeplatsen absolut inom räckhåll för Luleå då endast två poäng skiljer mellan Luleå och Färjestad med tre omgångar kvar.
 
Luleå möter även Karlstad-laget hemma på lördag. Chansen för topp tre finns definitivt.
 
***
 
AIK tog in två poäng på Brynäs ikväll runt slutspelsstrecket. Därmed skiljer det endast tre poäng mellan AIK och Brynäs. På lördag möts de båda lagen på Hovet.
 
Ojojoj..
 
 
// Berra

Playoff 2 är lottat

Piteå Hockey slog, som väntat, ut Sollefteå i playoff 1. 2-5 borta i Sollefteå följdes upp med en 10-2-kross av Piteå i LF Arena i lördags. Därmed är Piteå vidare till playoff 2 som inleds nu på torsdag.
 
Nu på morgonen, klockan 10.00, lottades vilka som får möta varandra i playoff 2. Nu är det klart att Piteå Hockeys motståndare blir Åkers Strängnäs.
 
Har rätt dålig koll på det laget men enligt vissa insatta division1-personer som jag har pratat med ska det vara det bästa tänkbara motståndet som Piteå kunde få.
 
Precis som i playoff 1 inleder Piteå borta på torsdag för att sedan ha match två på hemmais på lördag. En eventuell tredje match spelas i LF Arena på söndag.
 
Segraren mellan Piteå och Åkers Strängnäs får sedan möta Sundsvall i playoff 3.
 
***
 
Kiruna ställs mot Enköping.
 
// Berra

Två förlorade poäng

Det är känslan man har inombords efter lördagens snöpliga derby-förlust med 3-4 efter straffar. Luleå var, sett över hela matchen, betydligt bättre än Skellefteå och skulle ha stängt matchen i andra perioden då man dominerade kraftigt.
 
Nu straffade sig istället ett dåligt powerplay och en enorm ineffektivitet till slut genom att Pontus Petterström kunde kvittera med endast sju sekunder kvar.
 
Luleå var så nära tre välförtjänta poäng - men en ishockeymatch spelas i sextio minuter. Hoppas att detta blir en läxa för hemmalaget som förhoppningsvis spelar hela matchen ut nästa gång.
 
En poäng ikväll känns väldigt futtigt, ja nästan som ett hån med tanke på hur matchbilden såg ut.
 
Som jag skrev tidigare var powerplay-spelet riktigt uselt. Det måste bli betydligt bättre om Luleå har tänkt vinna täta slutspels-fighter om några veckor.
 
Något positivt ikväll var den fantastiska inramningen i Coop Arena under hela matchen. Jag har inte upplevt någon sådan hög ljudkuliss denna säsong på plats, som ikväll.
 
Riktigt mäktigt!
 
Kul för junioren Peter Cehlarik att få näta i derbyt. Detta är en talang som Luleå bara måste skriva fast. Stor framtidspotential i den killen.
 
Nu är det bara att ladda om för Luleå. På tisdag väntar Linköping på bortais, ett LHC som jagar Luleå och fjärdeplatsen i tabellen. Fyra poäng skiljer lagen åt inför tisdagens omgång. Hörde jag uttrycket "sexpoängs-match"?
 
// Berra

Laget mot Skellefteå

Luleå Hockey meddelar att man kommer ställa upp med exakt samma lag mot Skellefteå AIK imorgon som man hade senast mot Växjö. 
 
Det betyder alltså att Johan Gustafsson får fortsatt förtroende i kassen. Helt rätt beslut av tränar-teamet. Om en målvakt håller nollan ska han få stå nästa match. Det är min åsikt.
 
Det känns ganska ovisst inför morgondagen och otroligt svårtippat. Men en sak är säker. De fyra tidigare derby-mötena har varit mycket underhållande, och jag tror inte vi får något undantag i det femte och säsongens (grundseriens i alla fall) sista derby. 
 
Så här ser laget mot Skellefteå ut: 
 
Målvakter: Johan Gustafsson (David Rautio)
 
Första: Daniel Gunnarsson, Johan Fransson - Cam Abbott, Chris Abbott, Linus Persson.
 
Andra: Dean Kukan, Jan Sandström - Toni Koivisto, Niklas Olausson, Jens Jakobs.
 
Tredje: Fredrik Svensson, Lukas Kilström - Linus Klasen, Mika Pyörälä, Sami Sandell.
 
Fjärdekedjan: Karl Fabricius, Niklas Fogström, Peter Cehlarik.
 
Extraback: Gustaf Burström.
 
 
// Berra

En stabil bortamatch

Luleå Hockey besegrade Växjö på bortais ikväll med 0-2 efter två mål av Niklas Olausson. Detta var Luleås åttonde raka seger mot Växjö Lakers.
 
Sett över hela matchen gör Luleå en stabil bortainsats utan att förta sig. Tre poäng är det som räknas. Kul för Johan Gustafsson att få hålla nollan. 
 
I övrigt finns det inte så mycket att säga om kvällens match i Vida Arena. 
 
***
 
Skellefteå krossade Brynäs med hela 9-1. Oscar Möller svarade upp sitt fyra-års-kontrakt med att göra fyra(!) mål ikväll.
 
Svenska mästarna är i totalt förfall och frågan är om Brynäs kommer orka försvara sin slutspelsplats säsongen ut.
 
AIK tog in två poäng på Brynäs ikväll efter att ha hemmabesegrat Färjestad på straffar med 3-2. Det kommer bli dramatik runt slutspelsstrecket, var så säkra.
 
// Berra

Häng med Fabricius under en matchdag

Så här en vanlig och kanske lite långtråkig onsdageftermiddag vill jag tipsa er blogg-läsare om ett riktigt sevärt reportage där man får följa med Luleå Hockeys krigare Karl Fabricius under en matchdag.
 
Ett intressant och roligt inslag som jag tycker alla hockeyintresserade borde prioritera och titta på. Tio minuter är inte mycket. Ta er den tiden.
 
LÄNK
 
***
 
Ikväll väljer jag bort elitserien och Rögle-Frölunda. Istället kommer jag kika på Viasat Hockey och matchen mellan Djurgården och Leksand.
 
Ett utsålt Hovet ska försöka bära fram sitt Djurgården mot en direktplats i kvalserien. Mycket står på spel och det kan bli en riktigt häftig match.
 
// Berra

Stabil seger mot Frölunda

Har varit borta hela dagen och såg inte lördagens match mot Frölunda. Men 6-1 säger sig självt, Luleå var rätt överlägsna i Coop Arena mot Frölunda.
 
Bra att ta tre poäng och befästa greppet om fjärdeplatsen. Niklas Fogström är glödhet för tillfället. Efter målet senast mot Timrå följde finnen idag upp det med ett hat-trick. Imponerande.
 
I övrigt kan jag inte säga så mycket mer. Det verkar ha varit en stabil laginsats och kul för Klasen och Vihko att få hänga varsin puck.
 
Nu väntar Växjö borta på torsdag för Luleå.
 
// Berra
 
 

Trenden bröts - tillsist

Luleå besegrade Timrå med 1-3 ikväll och bröt den negativa trenden mot Timrå och inkasserade därmed tre mycket viktiga poäng i kampen om topp fyra. 
 
Luleå kom ut riktigt bra från start och tog tidigt ledningen när Cam Abbott, fri med Daniel Bellissimo, kunde sätta pucken mellan benskydden på Timrå-målvakten.
 
2-0 var ett snyggt powerplay-mål där Anton Hedman avslutade distinkt upp i nät efter en fin framspelning av Johan Fransson. 
 
Luleå kontrollerade sedan händelserna i en mållös andraperiod och det kändes tryggt inför tredje perioden.
 
Timrå skulle dock skapa lite nerv då Per Hallin med några minuter kvar av matchen, på ett mycket märkligt sätt fick in pucken bakom David Rautio efter ett ihopslag långt ute vid blålinjen.
 
Pucken seglade in i en hög båge över Rautio och i mål. David var lika förvånad efteråt som alla andra spelare. Luleå sänkte dock relativt omgående Timrås kvitterings-förhoppningar genom den finske centern Niklas Fogström som med ett snyggt solonummer kunde göra 1-3. 
 
En stark bortaseger av ett skadedrabbat Luleå. Hoppas att laget hinner få tillbaka några, eller i allafall någon spelare till på lördag då Luleå möter Frölunda i Coop Arena.
 
// Berra

Inför Timrå-Luleå

Torsdag och dags för elitserieomgång ikväll. Luleå gästar Medelpad för match mot Timrå, norrbottningarnas skräckmotståndare nummer ett. Luleå Hockey har fortfarande inte vunnit mot Timrå på full tid denna säsong, blir det första segern ikväll?
 
David Rautio vaktar kassen och Luleå reser ner i eftermiddag med 21 spelare. Det som blir intressant ikväll är att se två unga debutanter som får chansen. Det handlar om juniorerna Raymond Bamberg och Peter Cehlarik som plockas upp från junior-laget.
 
Dessa två kommer bilda kedja med Niklas Fogström som center, spännande.
 
Det känns ovisst inför kvällens drabbning i E:ON Arena. Statistiken talar naturligtvis för ett nytt kryss och straffläggning. Men Luleå lär vara ruskigt revanschsugna efter den bleka insatsen i Ängelholm senast.
 
Förhoppningsvis kommer Luleås kvalitér och betydligt vassare lag på pappret att dra det längsta strået ikväll.
 
Nedsläpp 19.00!
 
// Berra
 

Lyckad kväll för Norrbotten!

Ikväll har vi två stora glädjeämnen för ishockeyn i Norrbotten. 
 
Nummer ett: Asplövens HC bortabesegrade Almtuna ikväll med 2-4 och säkrade i och med denna seger nytt allsvenskt kontrakt. Riktigt stort och en enorm prestation av Asplöven som sent i somras fick beskedet om att man skulle få lira i Hockeyallsvenskan denna säsong. 
 
Man fick på kort tid försöka värva ihop ett hyfsat "allsvenskt lag" och säsongsinledningen var inte lätt för Haparanda-klubben som direkt placerades i botten av tabellen och blev enligt de flesta tippade att åka ur. 
 
Asplöven har bevisat motsatsen och detta är självklart otroligt bra för ishockeyn i Norrbotten.
 
Grattis Asplöven!
 
***
 
Nummer två: Piteå Hockey hemmaslog Kiruna ikväll med 4-2 i Allettan och tog därmed sin nionde raka seger. I och med kvällens seger är Piteå nu klara för nästa steg, playoff, på vägen mot en plats i den allsvenska kvalserien.
 
Mycket starkt gjort av Piteå, som efter en riktigt tuff start på Allettan har rest sig på nio efter Burras intåg i laget och nu pekar formkurvan spikrakt uppåt. 
 
Hoppas att den kommer fortsätta göra det. 
 
Grattis Piteå!
 
// Berra

Kilström lämnar efter säsongen

Ikväll blev det bekräftat att SSK-fostrade Luleåbacken Lukas Kilström mest troligt lämnar Luleå Hockey och Norrbotten efter denna säsong.
 
Skälet är att Lukas sambo studerar söderut och då är det såklart svårt för Luleå att locka kvar Lukas med ett sådant stort avstånd till sambon. 
 
Jag väntar tills denna säsong är över med att tacka för det han gjort i klubben eftersom han lär göra en hel del mer innan vi gör bokslut för säsongen 2012/2013.
 
Men visst, Lukas har tagit ett jättekliv framåt sedan ifjol och det är enormt tråkigt att Luleå tappar en sådan skicklig och stabil back.
 
Det mesta pekar på att ersättaren kommer från de egna leden då Marcus Oskarsson lär få ett A-lagskontrakt från och med nästa säsong.
 
// Berra
 
 

Blek insats i Ängelholm

Andra perioden var bra av Luleå Hockey, men då lyste ineffektiviteten hos bortalaget. Nä det här var ingen bra match av Luleå som såg viljelöst ut i agerandet ute på isen.
 
Det som förvånade mest var alla onödiga utvisningar som gästerna drog på sig. Det straffade sig i from av baklängesmål och Luleå fick hela tiden jobba i motvind och jaga en kvittering.
 
Luleå vann skotten med hela 36-18 och borde, trots det halvtaskiga spelet ikväll, ha vunnit. Men som det så vackert heter.
 
Motivation slår klass..
 
Man kan inte påstå att 4-2 till hemmalaget var orättvist. Rögle ville mer helt enkelt.
 
Bäst i Luleå ikväll, ohotat nummer tjugofem Anton Hedman. Riktigt bra med puck och som vanligt enorm i det fysiska spelet.
 
Dean Kukan gjorde mål ikväll, såklart väldigt roligt för den schweiziska backen. Luleås andra mål stod Mika Pyörälä för.
 
Det här var helt klart en mellanmatch och en "vakna-upp-match" för Luleå efter uppehållet. Nu är det bara att ladda om för Luleå då det väntar ny bortamatch mot ett bottenlag på torsdag, Timrå IK.
 
// Berra

Gustafssons sköna besked

Under gårdagens match mot Ryssland skadades Luleå-målvakten Johan Gustafsson och fick utgå. En tung nyhet för alla Luleåsupportrar förstås. Nu kommer dock glädjebeskedet från målvakten.
 
Det rör sig om en lättare sträckning av ljumsken och "JG" räknar med att spela redan på torsdag då man möter Timrå borta.
 
***
 
Imorgon drar elitserien igång igen och Luleå gästar Ängelholm för match mot Rögle. Luleå har vunnit samtliga möten med Rögle denna säsong, men Skåne-laget ska verkligen inte underskattas.
 
Rögle borta är ingen lätt uppgift och det är alltid svårt att veta var ett lag står efter ett uppehåll. David Rautio kommer vakta målet för Luleå och Samuel Ward följer med som reserv-målvakt.
 
 
// Berra

Fredagsfest i LF Arena

Det blev en riktigt underhållande match igår då Piteå besegrade Sundsvall med 3-2 efter straffar i Allettan och därmed tog ett stort steg närmare play-off.
 
Piteå krigade enormt och hade ett ovanligt bra stöd från hemmapubliken som levde sig in, skrek och klappade taktfast. Till och med sittplats var på tå, och det är inte ofta det sker i LF Arena.
 
Piteå har nu sju(!) raka segrar. Burra-effekten fortsätter alltså.
 
Redan imorgon söndag då det vankas ny hemmamatch mot Östersund, kan Piteå vid seger samt att övriga resultat går med PHC, säkra en play-off-plats.
 
Så om ni inte har något för er imorgon eftermiddag tycker jag verkligen att ni ska ta er till LF Arena och stötta Piteå Hockey.
 
Matchen börjar 16.00!
 
// Berra
 
 

Det blir en till Asplöven-match i Coop Arena

Tidigare denna säsong möttes Asplöven och Oskarshamn i Coop Arena i en match placerad i Luleå för att stärka samarbetet mellan Luleå Hockey och Asplöven, samt för att fler norrbottningar skulle få upp ögonen för den allsvenska Haparanda-klubben.
 
Det blev succé. Asplöven vann efter en häftig vändning inför en publik på hela 5016 personer.
 
Nu är det dags igen. Asplöven har under förra veckan kontaktat Luleå Hockey om möjligheten att anordna ytterligare ett sådant arrangemang i Coop Arena redan denna säsong.
 
Och nu är det klart. Fredag den 22/2 är det dags igen då Asplöven möter Mora. Precis som mot Oskarshamn så kommer det vara fri entré till matchen och fri placering i hallen. 
 
Ett riktigt bra initiativ. Jag tycker det är roligt att man fortsätter med detta och att det inte blev en engångsföreteelse.
 
Dessutom är det perfekt uppladdning inför derbyt mellan Luleå och Skellefteå lördagen efter, den 23/2.
 
Snacka om hockeyhelg.
 
 
// Berra

Stämmer uppgifterna?

Forsberg-gate fortsätter att hålla oss skribenter vid tangentbordet. Det började som svaga rykten som nådde mig redan igår förmiddag, men jag viftade bort dessa direkt.
 
I mitt inlägg tidigare idag, "Jag tycker synd om Anders Forsberg", skriver jag även att jag inte alls tror på det.
 
Nu har Norran gått ut med dessa uppgifter som tydligen personer med god insyn i Skellefteå AIK ska ha lämnat till tidningen. Det handlar alltså om att Anders Forsberg tydligen ska ha försökt få med sig ett flertal spelare från Skellefteå till sin nya klubb (Modo).
 
Anders Forsberg förnekar att detta stämmer. Men säger även att hans nya klubb kanske har tagit kontakt med vissa spelare. Två av spelarna ska ha varit vara Oscar Möller och Bud Holloway, som båda två har utgående kontrakt.
 
Det som är intressant är att sportchefen Lasse Johansson inte förnekar att detta kan ha skett.
 
Jag känner att nöjer mig med detta tills vidare, så får vi se vad tiden utvisar och om det kommer fram något ytterligare de kommande dagarna.
 
Läs Norrans artikel HÄR.
 
// Berra

Jag tycker synd om Anders Forsberg

Så här säger Bert Robertsson i dagens Expressen: "Det märks att Anders haft två lojaliteter".
 
Jag höll på att sätta frukosten i halsen imorse när jag läste intervjun med Skellefteås assisterande tränare Bert Robertsson. Förra veckan drack de kaffe tillsammans inne i tränarrummet och snackade skit.
 
Idag, dagen efter chock-måndagen, som jag väljer att kalla den, går Robertsson ut i media och beskyller Anders Forsberg för att ha varit ofokuserad, "suttit på två stolar" m.m.
 
Jag förstår om en journalist som Leif Boork, med betalt för att tycka, går ut och skriver diverse saker om Anders. Som att Leif tvivlade på honom som ledare redan för tre år sedan.
 
Eller att Johan Garpenlöv spekulerar i de uppgifter som finns om att Anders skulle ha försökt locka med sig spelare från Skellefteå till Modo inför nästa säsong, vilket jag för övrigt inte tror ett dugg på.
 
Men att som tidigare tränarkollega och vapendragare gå ut och sätta en dolkstöt i ryggen på sin före detta arbetskamrat, är väldigt lågt av Bert Robertsson.
 
Och han är inte ensam. Sedan nyheten blev offentlig igår-morse har det haglat kritik och anklagelser mot Forsberg från diverse håll inom Skellefteå AIK.  
 
"Anders har inte haft 100 procent fokus på laget den senaste tiden."  Citat: Pär Nordlund, ordförande Skellefteå AIK.
 
Vadå inte fullt fokus?
 
Två raka SM-finaler tidigare år. Och denna säsong, en överlägsen serieledning med mindre än tio omgångar kvar. Ja tack och lov att han inte har haft fullt fokus på laget. Om fokus hade varit 100 procent vågar jag inte ens fantisera om hur många poäng Skellefteå hade spelat in nu.
 
Ni fattar vad jag menar. Att Skellefteå väljer att sparka Forsberg för att man vill undvika en situation då man kan möta Modo i slutspelet med Ö-viks-laget kommande tränare i Skellefteå-båset, köper jag.
 
Fine.
 
Men att i efterspelet hålla på som Bert och vissa andra i Skellefteå AIK gör, är enligt mig ett väldigt illa beteende mot Anders och hans familj. Anders beskrivs som en av de mest seriösa och ambitiösa tränarna i Hockeysverige. Det tvivlar jag inte en sekund på.  
 
Så lägg ner smutskastningen och tacka istället eran oerhört kompetenta före detta tränare för den fina tid som varit.
 
// Berra

Ett vågat beslut av Skellefteå AIK

Imorse kom alltså nyheten som, på bara några minuter, fick hela Hockeysverige att gå upp i högvarv. Skellefteå sparkar huvudtränaren Anders Forsberg och han får lämna föreningen med omedelbar verkan.
 
Orsaken är enligt föreningen att Forsberg har gått bakom ryggen på Skellefteå när han berättade för spelarna att han gjort klart med en ny klubb, som ska vara Modo Hockey.
 
Ett tufft beslut av sportchefen Lasse Johansson och ordförande Pär Nordlund. Tränare och spelare gör, och har i alla tider, gjort klart med nya arbetsgivare mitt under pågående säsong och inte sparkats för det.
 
Forsberg är verkligen inte ensam. Det skulle vara tunna trupper i SM-slutspelet om en månad, om alla spelare som gjort klart med en ny klubb skulle sparkas.
 
Det som Skellefteå gör idag, är unikt.
 
Jag förstår det på ett sätt. När man vet att Forsberg är klar för Modo, och Ö-viks-laget mycket väl kan vara en eventuell kvartsfinalmotståndare för Skellefteå, förstår jag att SAIK vill undvika en sådan situation. Jag gillar att Skellefteå är tydliga och visar att man inte vill ha personer i laget som redan gjort klart med en ny klubb inför kommande säsong.
 
Samtidigt är det ett mycket, ja nästan sjukligt, vågat och tufft beslut att fatta. Skulle Skellefteå, som förlorade mot Timrå i lördags, fortsätta att förlora ett par matcher till nu efter uppehållet, kommer kritiska röster direkt att börja vändas mot ledningen och organisationen inom Skellefteå AIK.
 
Då kan det bli tufft att få lugn och ro i skutan igen.
 
Här är ett stycke hämtat från Skellefteås hemsida, och vad man säger i frågan:
 
”Stefan Klockare, Bert Robertsson och Krister Holm fortsätter som tränare och kompletteras med Hans Wallson, som under de senaste två åren tränat Skellefteås J18- och J20-lag. Den nya konstellationen är en del av en lösning med delat ledarskap där Lasse Johansson, som i dag är sportchef, får en delvis ny roll där han som general manager knyts närmare a-laget”.
 
Detta lär förmodligen inte vara de sista raderna som skrivs här på bloggen om denna nyhet. Det blir spännande att se om några nya uppgifter kommer sippra upp till ytan under de närmaste dagarna.
 
Tills vidare håller jag, som vanligt, till på Twitter där ni hittar ännu mer av mina personliga tankar och åsikter. Inte bara runt detta ämne utan alltid kring alla möjliga saker som rör ishockey, och annat i livet.
 
Användarnamn: @Berra1994
 
// Berra

Ingen rolig debut för Jacobsson

Nä det blev verkligen ingen dröm-debut i Brynäs-tröjan inför sin gamla hemmapublik. Luleå krossade Brynäs med 5-1 och tog en komfortabel seger, vad jag har förstått.
 
Jag såg som sagt inte matchen, men efter vad jag har hört så gjorde Luleå det som krävdes och kunde ha vunnit med betydligt större siffror (tre ribbträffar från hemmalaget bland annat). 
 
Man ska inte ta ifrån Luleå någonting, men Brynäs är helt klart ett lag i spillror och uppehållet kommer oerhört lägligt för Gävle-klubben.
 
Positivt ikväll är att Cam Abbott verkar komma närmare och närmare toppformen. Två mål ikväll, ett bra formbesked från Cam.
 
Nu väntar landslagsuppehåll. Luleå börjar om måndag den 11/2 med bortamatch mot Rögle. Nu ska jag se kvällens match från Coop Arena i repris.
 
Ha en fortsatt trevlig helg.
 
// Berra

Inför Luleå-Brynäs: Rautio i mål

Idag är det dags för den sista elitserieomgången innan landslagsuppehållet. Luleå tar emot Brynäs, och Robin Jacobsson gör debut i Brynäs-tröjan mot sitt gamla lag.
 
I hemmalaget kastas Rautio in i kassen efter skadan. Helt rätt att ge Rautio en match innan uppehållet, båda målvakterna måste hållas varma om någon skulle skada sig. Bra beslut av tränarkvartetten.
 
Pavel Skrbek kommer inte till spel. Joonas Vihko och Robin Jonsson är osäkra till spel, de ska värma och avgör sedan om det blir något spel i kvällens match.
 
Jag ska på 70-års kalas ikväll och kommer inte att vara på plats i Coop Arena. Men det kommer ändå ett inlägg efter matchen, kanske senare in på småtimmarna.
 
Då vet ni det.
 
Nedsläpp 18.30 i Coop Arena!
 
// Berra
 

Rätt beslut av Luleå Hockey

Luleå Hockey meddelade alldeles nyss att man har skrivit ett tvåårs-kontrakt med den schweiziske landslagsbacken, Dean Kukan.
 
Tanken var först att Dean Kukan skulle återvända till Allsvenskan, men när Robin Jacobsson igår lämnade Luleå valde "Osten" alltså att skriva fast den 19-årige backtalangen för kommande två säsonger. Dean kommer även fullfölja denna säsong med Luleå.
 
Dean Kukan är ett riktigt framtidsnamn och jag tycker att Luleå gör helt rätt. Så här säger sportchef Bergström:
 
- Dean Kukan är en kille som fått en bra skolning via vårt J20-lag och i Allsvenskan. Och han har de senaste matcherna verkligen tagit chansen tillsammans med vårt Elitserielag. Dean är bra kille som har otroligt mycket ishockey i sig och som besitter en jättepotential. Därför är vi mycket glada över att han ser Luleå Hockey som den bästa adressen för sin fortsatta hockeyutveckling över de kommande två säsongerna.
 
Så här säger Dean själv om sitt nya kontrakt:
 
- Jag har alltid haft en dröm om att få spela i Elitserien och det är jättekul att jag nu fått chansen att skriva mitt första seniorkontrakt med Luleå Hockey som är en välskött organisation och som ligger i en stad som jag trivs jättebra med.
 

 
// Berra

Goren stängs av i tre matcher

Idag kom domen mot Lee Goren efter överfallet på Robin Jacobsson under tisdagens match mellan Luleå och Linköping i tisdags. Goren stängs av fyra matcher, varav en omvandlas till böter på 11000 kronor. 
 
Jag tycker att tre matchers avstängning är ett rimligt straff och ett bra beslut av disciplinnämnden. Så här lyder disciplinnämndens utlåtande:
 

"Av anmälan följer att Lee Goren kommer in sent i ett pågående bråk och angriper en

Luleå-spelare med flera slag utan handskar som riktas mot motspelarens huvud. Efter det att linjemannen separerat spelarna utdelar Goren ännu ett slag mot motspelarens huvud.

Lee Goren har i huvudsak anfört att han går in och försvarar sina medspelare som var i numerärt underläge i bråket och att han inte hade någon avsikt att skada någon.

Filmsekvenserna ger stöd för uppgifterna i anmälan och det är, enligt nämndens bedömning, utrett att händelsen gått till på det sätt som där anges. Det är alltså utrett att Lee Goren kommer in som tredje man bakifrån och utdelar flera slag utan handskar mot Luleå-spelaren. Han respekterar inte heller när linjemannen bryter slagsmålet utan utdelar därefter ytterligare ett slag. Slagsmål ska enligt den praxis som nämnden sedan länge tillämpat föranleda en avstängning. I detta fall är det försvårande att Lee Goren kommer in som tredje man bakifrån och utdelar slag mot huvudet på en oförberedd motspelare och att Lee Goren fortsätter slå efter det att linjemannen gått emellan".


// Berra


RSS 2.0