Trenden bröts - tillsist

Luleå besegrade Timrå med 1-3 ikväll och bröt den negativa trenden mot Timrå och inkasserade därmed tre mycket viktiga poäng i kampen om topp fyra.

Luleå kom ut riktigt bra från start och tog tidigt ledningen när Cam Abbott, fri med Daniel Bellissimo, kunde sätta pucken mellan benskydden på Timrå-målvakten.

2-0 var ett snyggt powerplay-mål där Anton Hedman avslutade distinkt upp i nät efter en fin framspelning av Johan Fransson.

Luleå kontrollerade sedan händelserna i en mållös andraperiod och det kändes tryggt inför tredje perioden.

Timrå skulle dock skapa lite nerv då Per Hallin med några minuter kvar av matchen, på ett mycket märkligt sätt fick in pucken bakom David Rautio efter ett ihopslag långt ute vid blålinjen.

Pucken seglade in i en hög båge över Rautio och i mål. David var lika förvånad efteråt som alla andra spelare. Luleå sänkte dock relativt omgående Timrås kvitterings-förhoppningar genom den finske centern Niklas Fogström som med ett snyggt solonummer kunde göra 1-3.

En stark bortaseger av ett skadedrabbat Luleå. Hoppas att laget hinner få tillbaka några, eller i allafall någon spelare till på lördag då Luleå möter Frölunda i Coop Arena.