Rekordresultat av Luleå Hockey

Luleå Hockey presenterade idag ett rekordresultat. 7,2 miljoner kronor plus gick man den gångna säsongen. Föreningens bästa resultat någonsin.

– Det känns fantastiskt roligt att vi både lyckats med att leverera en bra säsong både på isen och i vårt övriga arbete, säger klubbdirektören Peter Jidström i ett pressmeddelande.



// Berra

Kaptensfrågan - vem tar över C:et?

Anders Burström beslutade sig för att lämna Luleå Hockey i våras efter lång och trogen tjänst. Förutom ett stort tomrum lämnar "Burra" även en fråga efter sig: Vem tar över kaptensrollen och C:et på bröstet till hösten?

Tänkte spekulera lite i det, och för mig finns det tre tänkbara alternativ som jag skulle ha valt mellan, och detta är alltså spelare som det är officiellt att de kommer spela i Luleå Hockey i vinter.

Jan Sandström: En av få åldermän och kulturbärare som finns kvar i Luleå Hockeys spelatrupp. Janne kommer alltid till jobbet och känns som en naturlig ledartyp då han är en av de mer rutinerade i årets backuppställning.

Niklas Olausson: Passningsgeniet från Småland förlängde sitt kontrakt med två år i vintras, och det är alltid bra att ha en kapten som man vet kan vara kapten under mer än en säsong. Sen har jag hört att Niklas gärna tar på sig kaptensrollen under träningar där han styr och ställer, så varför inte?

Chris Abbott: En ledartyp med sitt sätt att spela ishockey på. Jag behöver inte säga så mycket mer än att det skulle vara ruskigt häftigt med en kanadensisk lagkapten i Luleå Hockey säsongen 2011/2012.

Det är mina tre tänkbara namn, och detta är som sagt hur truppen ser ut just nu. Skulle Janne Niniimaa förlänga sitt kontrakt är det självklart också ett alternativ, eller om Niclas Wallin flyttar hem. Men en sådan eventuell diskussion får vi ta då.

// Berra

Ny vecka

God morgon på er där ute.

Det är måndag och en ny vecka. Silly Season tuffar på, och det är inget vidare tempo som "den löjliga säsongen" håller.

Nåväl, även om det kommer vara lite stiltje på silly-marknaden ett tag så lär vi bloggare inte ha brist på material att skriva om i veckan.

För på onsdag drar, som säkert ingen har missat, årets stora ishockey-höjdpunkt igång. Natten mot torsdag är det dags för match nummer ett mellan Vancouver och Boston i årets Stanley Cup-final 2011.

Bröderna Sedin VS Zdeno Chara.

Tim Thomas VS Roberto Luongo.

Nathan Horton VS Ryan Kessler.

Som ni ser finns det en hel del intressanta "matcher i matchen" att hålla koll på de närmaste veckorna. Jag återkommer med mer uppsnack kring finalserien och med ett tips om hur matchserien slutar när vi närmar oss match ett.

// Berra

Lördagsgodis 28/5

Allt kan hända i ishockey brukar man ju säga. Och när man ser det här klippet så kan man bara instämma.

Stackars finne...

LÄNK

// Berra

Glöm Nilsson!

Anders Nilsson har skrivit på ett treårs-kontrakt för NY Islanders värt 900.000 dollar per säsong. Därmed är det bara för Luleå att glömma Anders Nilsson inför nästa säsong. Chansen för en utlåning efter att Islanders erbjudit dessa summor ser jag som minimal.

Luleå får en ersättning på 200.000 dollar vilket ger ett litet tillskott i kassan.

Lycka till på andra sidan Anders!

***

Inget vidare väder idag, men gräsklippning står på schemat. Senare i eftermiddag blir det lite division 2 fotboll på LF Arena och ikväll intar jag och några poolare Challenge för att se Champions Leauge finalen.

Man United-Barcelona.

GO United!

Trevlig lördag på er.

// Berra

Nattens NHL: Bostons första final på 21 år

Det blev en målsnål historia vi som kämpade mot klockan och satt uppe och såg matchen bjöds på i natt. Båda lagen spelade snuskigt bra defensivt och målvakterna Dwayne Roloson och Tim Thomas turades om att bjuda på spektakulära räddningar.

Det blev som jag trodde, Boston knep den andra finalplatsen. Stor hjälte, bortsett från Thomas såklart som höll nollan, blev Nathan Horton som med 7.33 kvar av den tredje perioden stormade fram mot mål och styrde in matchens enda mål och segerpucken till 1-0.

Boston är alltså i final för första gången sedan år 1990. Då blev det förlust mot ett annat Kanada-lag, nämligen Edmonton. Nu väntar Vancouver och om några veckor vet vi om det är i Kanada eller USA som det kommer jublas.

Tampa Bay har gjort en fantastisk säsong, men det räckte inte hela vägen till final i år. Jag tror dock att vi kommer få se Lightnings långt fram i slutspelsträdet ett par år här framöver. Man har ett ungt lag med mycket utvecklingspotential, blandat med många rutinerade stjärnor.

Finalserien då. Det kommer bli stenhårt. När Tim Thomas spelar som han gjorde i natt så är han världens bästa målvakt och jag tror, precis som mot Tampa, att Thomas kommer sätta en hel del käppar i hjulen för Vancouvers anfallare.

Natten mot torsdag spelas den första finalmatchen i Vancouver. Ni vet vem jag har tippat att få lyfta bucklan, just det - Vancouver Canucks. Man kan snacka hur mycket som helst inför den här finalserien, men vi väntar med det till på onsdag då det börjar dra ihop sig.

// Berra

Allt talar för att vi bjuds på en riktig klassiker i natt

I natt smäller det i TD Garden. Det är dags för "Game seven" mellan Boston och Tampa Bay. Två lag som har bjudit på några riktigt underhållande rysare i denna matchserie.

Nu ska det avgöras. Alla andra matcher är historia. Nu är det en match som ska avgöra allt. Nu är det en match som ska ta fram Vancouvers finalmotståndare.

Och räkna med att båda lagen vill till final. Har man spelat en så lång säsong som dessa två lag har gjort och tagit sig så här långt - då finns det inga planer på att ta semester nu.

Allt talar för att vi kommer bjudas på en riktig klassiker i natt. Det är två lag som spelar - men det finns bara en plats kvar till finalen...

// Berra

Nattens NHL: Tampa fixade en Game 7

Vi får en Game 7 mellan Tampa Bay och Boston. Lightnings vann i natt med 5-4 och därmed avgörs det natten mot lördag vilket lag som får möta Vancouver i finalen.

Inför semifinalerna tippade jag 4-3 i matcher till Boston och jag ser ingen anledning att ändra på det tipset. Tampa Bay har gjort en strålande säsong men jag tror att Bruins i kraft av hemmaplan tar det här.

// Berra

Nattens NHL: Vancouver klara för final

Vancouver drog det längsta strået i nattens rysare mot San Jose. Vancouver låg under med 1-2 då bara 14 sekunder återstod av matchen, då sköt Henrik Sedin ett skott som styrdes i mål av Ryan Kessler och tog matchen till sudden.

Där blev en slumppuck från Kevin Bieksa avgörande och därmed spelar Vancouver Stanley Cup-final 2011 efter 4-1 i matcher mot San Jose.

Niclas Wallins Sharks är alltså utslaget och nu får vi vänta och se hur länge det dröjer innan beskedet om var Boden-sonen ska spela kommande säsong.

***

Vilka man får möta kan vi få veta redan i natt. Tampa Bay mot Boston i match sex, Bruins leder med 3-2 i matcher och kan alltså stänga serien på bortaplan.

// Berra

Intressant värvning av Växjö

Växjö Lakers fortsätter att värva intressanta och spännande spelare inför klubbens första säsong i högsta serien. Idag presenterades forwarden Liam Reddox som klar för Smålands-klubben.

Den gångna säsongen gjorde han 44 matcher för Edmonton Oilers i NHL. I AHL stod han för 33 poäng på 37 matcher, helt klart ett bra poäng-facit.

Det ska bli mycket intressant att följa honom och resten av Växjö i vinter. Som ni säkert vet inleder Luleå elitserien hemma mot Växjö den 15 september och något säger mig att det inte kommer bli någon lätt premiär.



// Berra

Nattens NHL: Tim Thomas ett spöke för Tampa

"Boston har Tim Thomas i målet och jag tror han kommer bli ett stort spöke för Tampa".

Denna mening skrev jag i mitten av maj inför den här matchserien. Och hitills kan vi väl konstatera att jag var ganska rätt ute. Tim Thomas nollade Tampa Bay i match tre och i natt var han mer eller mindre en ogenomtränglig vägg.

Boston vann med 3-1 och Thomas stoppade 33 av 34 skott. Bruins har nu 3-2 i matcher och kan stänga matchserien i övermorgon, men då krävs vinst på bortaplan.

***

Vinst på bortaplan är även vad som krävs för San Jose inför nattens femte möte med Vancouver. Canucks har 3-1 i matcher och kan stänga serien på hemmais.

***

Löpningen gick bra. Inga brutna ben eller armar, det får väl ses som en bra start på mitt nya liv.

// Berra

Torrt som i öknen

Ja det är sannerligen dålig fart på silly season just nu. Nyhetsflödet skulle kunna jämföras med vattenflödet i en öken - inget alls.

Men vi ska inte gnälla, silly season kommer in i dessa perioder någon gång då och då under sommaren, det kan bara bli bättre.

Rätt vad det är så ska ni se att det kommer börja ta fart igen och bomberna kommer börja avlösa varandra. Sommaren har börjat.

***

Jag har länge planerat att påbörja mitt nya liv - och nu är det dags. Imorgonbitti snörar jag på mig löparskorna och ger mig ut i naturen. Får se hur många kilometer det blir, men ut ska jag!

// Berra

Viktig match i natt

God morgon, eller god förmiddag kanske för de flesta.

Hur som helst, Vancouver vann som sagt igårkväll och sätter rejäl press på Sharks som nu måste vinna tre raka. Det blir oerhört svårt för San Jose mot ett Vancouver som är i storform, dessutom är bröderna Sedin fullständigt magiska för tillfället.

Jag tror den här serien tar slut natten mot onsdag.

***

I natt är det en viktig match i den östra semifinalen mellan Boston och Tampa Bay. 2-2 i matcher har vi där och det innebär att segraren i nattens match skaffar sig ett rikigt bra smashläge, ja matchboll helt enkelt.

// Berra

Nu blir det tufft, Sharks

Vancouver besegrade San Jose ikväll på bortais med 4-2. Därmed leder Canucks med 3-1 i matcher och kan stänga serien på hemmaplan i nästa fight.

Kvällens match avgjordes i den andra perioden då San Jose drog på sig mängder med utvisningar och tillät Vancouver att spela långa sekvenser med både en och två man mer på isen. Vancouver utnyttjade detta skoningslöst och gick upp till 3-0 på bara ett par minuter.

I den tredje perioden gjorde Vancouver även 4-0, först då vaknade Sharks till liv. San Jose fick in två reducerings-puckar och skapade lite nerv de sista minutrarna.

Segern var dock aldrig hotad och matchens lirare blev Henrik Sedin som hade assist-poäng på samtliga Vancouver-mål.

// Berra

Nattens NHL: Mäktig vändning av Tampa Bay

Boston ledde med 3-0 efter första perioden - då vaknade Lightnings till liv. I andra perioden gick man ikapp till 3-3 och i tredje gjorde man ytterligare två mål. Tampa vann med 5-3 och kvitterade därmed till 2-2 i matcher.

***

Ikväll är det dags för en ny drabbning i "hajtanken". 21.00 svensk tid släpps pucken i den fjärde semifinalen mellan San Jose och Vancouver. Canucks har 2-1 i matcher och förlorar Sharks ikväll tror jag Vancouver stänger det på hemmaplan i match fem. Viktig match ikväll alltså.


Simon Gagne frälste hemmapubliken genom att sätta 4-3 till
Tampa Bay i mitten av tredje perioden.


// Berra

Lördagsgodis 21/5

Tänkte börja med en liten ny grej här på bloggen. Från och med idag och under hela sommaren kommer jag varje lördag länka till ett videoklipp som på ett eller annat sätt kan förgylla tillvaron. Kan vara bra att ha till hands under gråa och rengniga sommardagar.

I premiär-godispåsen kommer en rolig video om alla de dråpligheter som kan ske kring en ishockeymatch. Håll utkik efter en viss Wallin i klippet.

Mycket nöje!

LÄNK

// Berra

Nattens NHL: San Jose ser till att det blir match

San Jose besegrade Vancouver i natt hemma med 4-3 och ser därmed till att det är match igen. 3-0 till Vancouver hade känts tungt för Sharks att vända på. 

Nu är det istället 2-1 i matcher till Canucks och det väntar en ny match i "hajtanken" natten mot måndag.

***

I natt är det dags för den fjärde matchen mellan Tampa Bay och Boston. Bruins leder med 2-1 i matcher och Tampa har alltså chans att kvittera på hemmais.

// Berra

Nattens NHL: Thomas nollade Tampa

Boston bortaslog Tampa i natt med 2-0 och leder nu med 2-1 i matcher i den östra semifinalen. Bruins-målvakten Tim Thomas var lysande och stoppade allt som kom emot honom.

***

I natt drabbar San Jose och Vancouver samman i det tredje mötet i den västra semifinalen. San Jose har hemmamatch men det är Canucks som leder matchserien med 2-0 i matcher.

// Berra

Dick valde Modo

Idag blev det klart. Modo Hockey vann dragkampen om Dick Axelsson. Peter Forsberg och Markus Näslund viftade med stora plånboken och då föll beslutet på Ö-vik.

Skellefteå fanns med i bilden länge, det är svårt att spekulera i hur nära Dick var Skellefteå men jag tror inte det var så jättelångt borta från att han hade hamnat i Västerbotten.

Nu blir det intressant att se vad Dick kan tillföra i Modo, ett Modo som laddar för revansch efter fjolårets inte alls så lyckade säsong.

// Berra

Warg lämnar Skellefteå

Då var det bekräftat och officiellt. Skellefteås lagkapten den gångna säsongen Fredrik Warg lämnar nu klubben.

32-åringen som stod för 30 poäng på 50 matcher i grundserien ifjol är klar för Dinamo Riga.

// Berra

Ingen ny spelare

Det blev ingen ny spelare som presenterades idag på presskonferensen. Däremot presenterades det nya upplägget för ungdomsverksamheten.

Stefan "skuggan" Nilsson blir sportchef för LHF unga och Ulf Engman blir utvecklingschef. Intressant att man verkligen tar tag i ungdomsfrågan och börjar jobba ordentligt med det.

Avslutar med ett citat från Thor Stöckel, vice klubbdirektör i Luleå, som har målet klart för sig:

"HV jobbar efter att bli bäst i Sverige på ungdomssidan, vi går in i Europaspel och vill bli bland de bästa i Europa".

// Berra

Nattens NHL: San Jose krossades i andra matchen

I väntan på att presskonferensen drar igång kan vi ta och snacka lite NHL. I natt spelades den andra semifinalen mellan Vancouver-San Jose, och det blev en riktig kross.

Daniel Sedin gjorde två mål och Canucks vann med hela 7-3. Nu känns det som att Sharks är tvungna att vinna båda av de två kommande hemmamatcherna. Tror Vancouver kommer vara skoningslösa om man får läge att avgöra på hemmais i match fem.

***

I natt är det dags för match tre mellan Tampa Bay och Boston. Där har vi likaläge 1-1 i matcher.

***

En kvart kvar nu.

Går ner och fyller på med lite vätska och energi i köket.

Det blir en spännande eftermiddag.

// Berra

Presskonferens klockan 13

Luleå Hockey kallar till presskonferens kockan 13 på Coop Arena. Bland annat är det den nya ungdomssatsningen som ska presenteras. Tror även att det kan ligga ett nyförvärv och lura i vassen. 

Kurirens Hockeyblogg kommer du kunna följa presskonferensen live från 13.00

// Berra

Fleury tar nummer 14

Damien Fleury landade idag i Luleå.

Och fransmannen kommer spela i tröja nummer 14.

// Berra

Nattens NHL: Boston kvitterade

Boston Bruins kvitterade i natt till 1-1 i matcher i semifinalen mot Tampa Bay Lightnings. Slutresultatet skrevs till 6-5 och nu flyttar matchserien till Tampa.

***

I natt är det dags för den andra drabbningen mellan Vancouver och San Jose. Där leder Vancouver med 1-0 i matcher.

// Berra

Lavander stannar kvar

Jag har fått en del frågor och funderingar hur jag tänker göra med min blogg-design nu när Mats Lavander kommer spela i Brynäs nästa säsong.

Jag har beslutat att Mats kommer stanna kvar på bloggen. Han är en stor profil och visade ett enormt hjärta under åren han var i föreningen.

Jag skulle aldrig haft Renberg, Skrbek, Styrman eller någon annan Luleå-spelare som lämnat för Skellefteå på bloggen.

Men Mats har en sån passion för Luleå Hockey och gjorde övergången till Brynäs på ett smidigt och proffsigt sätt. Så trots att han nu alltså lämnar Luleå så kommer han finnas kvar på bloggens startsida.

En gång kung, alltid kung!

// Berra


ÄNTLIGEN!

Äntligen går Luleå Hockey ut med det officiellt. Fransamannen Damien Fleury är klar för Luleå Hockey och det är ett tvåårskontrakt som är skrivet. Precis som vi vetat om i flera veckor.

- Damien är en högerfattad skridskostark spelare med ett utpräglat målsinne. Vilket han visat i ett bra lag i Allsvenskan, säger Luleå Hockeys sportchef Lars "Osten" Bergström i ett pressmeddelande.



// Berra

Luleå Hockey offentliggör...

...det som varit känt en längre tid via ett pressmedelande som kom tidigare idag.

"Luleå Hockey är till hösten ett av de 24 europeiska topplag som är med och tävlar i European Trophy – Europas största klubblagsturnering i ishockey. Det innebär att Luleå Hockey kommer att spela åtta matcher mot lag från Tjeckien, Finland och Sverige i augusti och september med ambitionen att gå vidare till slutspelet Red Bulls Salute den 16-18 december i Salzburg och Wien där det skall koras en vinnare av European Trophy 2011.

- Vi är i Luleå Hockey både glada och stolta över att vara en del av European Trophy, tillsammans med många av Europas topplag, säger Thor Stöckel som är vice klubbdirektör i Luleå Hockey. Vi ser med spänning och tillförsikt fram emot en turnering som vi tror och hoppas skall ge nya upplevelser och erfarenheter till både föreningens spelare och publik fortsätter klubbdirektören."

Helt klart intressant. Här kommer spelschemat:

13/8 Luleå HF - Slavia Prag  
14/8 Luleå HF - Sparta Prag  
18/8 Jokerit - Luleå HF  
19/8 HIFK - Luleå HF
27/8 Luleå HF - Kärpät  
28/8 Luleå HF - Färjestads BK  
1/9 Djurgårdens IF - Luleå HF
3/9 Liberec - Luleå HF

// Berra


Möller klar för Skellefteå

Oscar Möller är klar för Skellefteå på två år och blir därmed Västerbotten-klubbens senaste nyförvärv.

Oscar kommer från AHL och Los Angeles Kings farmalag Manchester Monarchs där han den senaste säsongen gjorde 50 poäng på 59 matcher.

Bara att gratulera Skellefteå till ett bra nyförvärv som garanterat kommer att bidra med mycket i vinter.



// Berra


Nattens NHL: Sedin hjälte för Vancouver

Henrik Sedin blev hjälte i natt för sitt Vancouver som vann den första semifinalen mot San Jose med 3-2.

I natt är det en NHL-fri natt. Natten mot onsdag fortsätter slutspelet med match nummer två mellan Boston och Tampa Bay.



// Berra

Vidrigt uppträdande av Tre Kronor

Finland styckade Sverige i småbitar ikväll.

6-1 slutade slakten.

Den tredje perioden hade min lillebrors hockeylag i björnligan genomfört på ett bättre sätt än vad Tre Kronor gjorde.

Man kom knappt till ett enda läge och man börjar ju fundera över var stoltheten för sitt land är då man låter Finland trampa in och sätta puck efter puck bakom en chanslös Viktor Fasth.

Det här var rent utsagt vidrigt att titta på. Orkar inte säga mycket mer förutom att jag gärna skulle fly landet just nu.

NHL i natt, då kan man lita på att få se två lag som spelar för klubbmärket på bröstet. Inte bara ett lag som det var ikväll.

Finland är världsmästare - och det är 120 procent rättvist!

// Berra


VM-final, mot lillebror

Ikväll gäller det.

Grannfejden.

Finnkampen.

Kalla det vad ni vill.

Ikväll möts Sverige och Finland återigen i en final i ett stort mästerskap. Man har många fina minnen från matcherna mot Finland.

VM 2003, i just Helsingfors. Vändingen i kvartsfinalen från underläge 1-5 till seger med 6-5 för Tre Kronor är svår at slå.

OS-finalen 2006. Sverige vann med 3-2 efter en riktig rysare. Nicklas Lidström blev matchhjälte med sitt fantastiska slagskott i början av den tredje perioden.  

Finland är lillebor till Sverige och det skulle vara fruktansvärt surt om vi förlorar ikväll.

Jag tror på nytt seger-firande dock. Det blir en finalrepris från 2006.

Mitt Tips: Sverige-Finland 3-2

// Berra

Nattens NHL: Tampa Bay imponerar stort!

Tampa Bay tog greppet direkt om matchserien mot Boston. I nattens första match mellan dessa lag tystade Lightnings en galen hemmapublik i TD Garden då man gick ifrån till en 3-0-ledning redan i första perioden.

Boston försökte komma ikapp men det blev aldrig spännande. Tampa Bay vann tillslut med 5-2 och fortsätter att imponera stort. Jag börjar fundera mer och mer på hur långt detta kommer räcka.

***

I natt rullar matchserien mellan Vancouver och San Jose igång. Vi har många fartfyllda drabbningar framför oss!

// Berra


Semifinaltipset - så slutar det

I natt drar semifinalerna i Stanley Cup igång. Kommer här med ett litet tips om vilka två lag jag tror kommer få mötas i final.

Boston-Tampa Bay 4-3
Kommentar:
Det här kommer bli stenhårt. Boston har Tim Thomas i målet och jag tror han kommer bli ett stort spöke för Tampa. Lightnings har gjort en riktigt bra säsong men jag tror inte det blir någon final.

Vancouver-San Jose 4-2
Kommentar:
Jag har tippat Vancouver som vinnare av Stanley Cup så jag måste ju tro på Canucks i den här matchserien. San Jose har ett riktigt bra och tungt lag, men spetsen i Vancouver tror jag blir avgörande.

I natt drar det alltså igång. 02:00 match ett mellan Boston-Tampa Bay.

// Berra

Vi får en klassisk final

Finland imponerade stort och slog ut Ryssland efter en stabil 3-0-seger ikväll. Vi får alltså en klassisk final på söndag mellan Sverige och Finland.

Senast dessa rivaler möttes i final-sammanhang var 2006 i OS-finalen i Turin. Sverige vann med 3-2 och då var spelare som Nicklas Lidström, Henrik Lundqvist, Mats Sundin och Peter Forsberg stora hjältar.

Nu är det dags för "the next generation" att kliva fram och visa vart skåpet ska stå.

För en förlust mot Finland - det är aldrig roligt.

// Berra

Tre Kronor är i final

Tjeckien besegrades i semifinalen. 5-2 skrevs sifforna till och därmed är Sverige klara för VM-final på söndag. Vilket lag man får möta avgörs som sagt senare ikväll.

Sverige genomförde matchen på bästa möjliga sätt. Bäst var kedjan med Silfverberg, Tedenby och Krüger.

Återkommer senare i afton när det blir klart vilket lag som blir Tre Kronors motståndare i finalen.

// Berra

Nattens NHL: Detroit utslagna

Detroit mäktade inte med att vända 0-3 i matcher till 4-3. I natt förlorade man sjunde avgörande mot San Jose med 3-2.

Jag satt uppe och såg matchen och visst var det rättvist att Sharks vann. Detroits anfallsspel kändes trubbigt och Red Wings powerplay fungerade inte för fem öre.

Nu blir det två intressanta semifinaler.

Vancouver-San Jose

Boston-Tampa Bay

Trettio lag har blivit till fyra. Natten mot lördag fortsätter kampen om Stanley Cup.

***

Om en cirka halvtimma spelar Sverige semifinal i Hockey-VM mot Tjeckien. Detta kommer bli en stenhård match och tyvärr så ser jag Sveriges chanser till ett finalavancemang som ytterst små.

Senare ikväll möts Ryssland och Finland i den andra semifinalen.

// Berra

Sverige klara för semifinal

Sverige-Tyskland blev precis som väntat. Ingen jättematch av Tre Kronor men man gjorde det som krävdes och vann med klara 5-2.

Tyskland stretade emot och det var väl stundtals lite spännande men det var ändå aldrig något snack om vilka som skulle till semi.

Nu väntar Tjeckien på fredag. Ett Tjeckien som tidigare idag körde över USA med 4-0. En spelare som Sverige kommer få se upp med är Jaromir Jagr, idag gjorde han tre av Tjeckiens fyra mål.

Karln kan fortfarande.

Imorgon har vi en riktig hockeydag framför oss. Vi börjar lugnt med uppvärmning klockan 16.15, Finland-Norge.

Klockan 20.15 smäller det ordentligt då Kanada och Ryssland drabbar samman i sin kvartsfinal. Detta får ses som aptit-retaren inför dygnets höjdpunkt.

För 03.00 är det dags, sjunde avgörande matchen mellan San Jose-Detroit i Stanley Cup. Vilken match det kommer bli.

// Berra

Hynning klar för Skellefteå AIK

Skellefteå har gjort klart med sitt fjärde nyförvärv inför nästa säsong. Det handlar om den tidigare Luleå- och landslagsspelaren Fredrik Hynning.

Ett bra nyförvärv - om han får vara hel vill säga. Fredrik har haft stora skadeproblem de senaste åren i Timrå och det ska bli intressant att se honom till vintern i de svartgula färgerna.

// Berra

Nattens NHL: Detroit fick fram en sjunde match

Detroit besegrade San Jose med 3-1 i natt och därmed får vi en sjunde avgörande match natten mot fredag.

Detroit hamnade i underläge i den tredje perioden med 1-0 men efter tre raka mål av Zetterberg, Filppula och Helm så lever fortfarande hoppet för Red Wings att göra det som skett i NHL:s historia tre gånger tidigare - vända 0-3 i matcher till 4-3.

***

Glömde skriva igår att Vancouver besegrade Nashville i den sjätte matchen och är alltså klara för semifinal. Där väntar antingen San Jose eller Detroit.

***

Ikväll ska Sverige och Tyskland gör upp, det är dags för kvartsfinal i Hockey-VM. Skulle Sverige förlora ikväll så är det ett praktfiasko.

Det MÅSTE bli vinst ikväll och det tror jag det blir också.

// Berra

Tyskland i kvartsfinal

Kanada besegrade Sverige med 3-2 och vinner därmed gruppen. Om Sverige la sig eller inte är svårt att säga, men inte var det mycket till kvitteringsjakt från Tre Kronor sista sju minutrarna.

Så här blir alltså kvartsfinalerna:

Tjeckien-USA

Finland-Norge

Kanada-Ryssland

Sverige-Tyskland


// Berra

Nattens NHL: Holmström hjälte

Detroit vägrar gå på semester. I natt vann man med 4-3 efter att ha vänt 1-3-underläge till seger. Tomas Holmström blev stor hjälte då han med cirka sju minuter kvar av matchen styrde in Nicklas Lidströms slagskott till 4-3.

Nu blir det spännande, lyckas Red Wings även knipa nästa match som spelas i Joe Louis Arena så känns det vidöppet inför en sjunde avgörande match. Men en match i taget.

***

I natt kan Vancouver skicka Nashville på sommarlov. 3-2 i matcher till Canucks men Nashville har hemmais och det kommer inte bli någon lätt uppgift för Sedinarna och gänget.

***

Sverige ångar på i Hockey-VM. Frankrike och Schweiz besegrades utan större problem i helgen. Ikväll väntar dock betydligt tuffare motstånd - Kanada. Pär Mårts väljer att peta storspelande Viktor Fasth som hållit nollan i tre av sina fyra VM-matcher hittills och istället ställa Erik Ersberg i mål.

Rätt eller fel av Mårts att peta Fasth? 

Svaret får vi ikväll.

// Berra 

Nattens NHL: Nashville fixade fram en sjätte match

Nashville bortabesegrade Vancouver med 4-3 i natt och får därmed fram en sjätte match. 3-2 i matcher till Vancouver.

***

I natt får vi veta om Detroit lyckas med samma uppgift som Nashville. San Jose har 3-1 i matcher och kan stänga det här på hemmais.

// Berra

Nattens NHL: Red Wings lever fortfarande

Detroit vann måstematchen i natt mot San Jose med 4-3 efter att Darren Helm blev stor matvhjälte med sitt 4-3-mål då mindre än två minuter återstod av ordinarie matchtid.

Nicklas Lidström var magisk och gjorde två mål. Såg halva matchen i natt och även om Detroit tog det i natt så kommer man få det ruskigt svårt att vinna tre raka till.

Sharks är ett tungt lag och jag tror San Jose stänger den här matchserien redan nästa match.

***

Boston slog ut Philadelphia med 4-0 i matcher. I natt vann Bruins med 5-1 och det är solklart att Boston varit ganska överlägsna i den här matchserien.

***

I natt spelas en match:

Vancouver-Nashville, där är det 3-1 i matcher till Canucks inför nattens möte.

// Berra

Nattens NHL: Vancouver på väg mot semifinal

Vancouver är på väg mot semifinal efter nattens 4-2-seger mot Nahville. Canucks har nu 3-1 i matcher och det här försprånget tror jag inte man släpper.

***

Två matcher i natt:

Detroit-San Jose

Boston-Philadelphia

// Berra


Nya nummer 2011/2012

Nu har Luleå Hockey släppt tröjnummren som de klara nyförvärven kommer spela i kommande säsong.

Här är samtliga nummer på nyförvärven:

5. Lukas Kilström, back, ny från Södertälje

6. Daniel Gunnarsson, back, ny från Leksand

15. Mattias Persson, forward, ny från Troja

37. Johan Gustafsson, målvakt, ny från Västerås

38. Ville Viitaluoma, forward, ny från

40. Sami Sandell, forward, ny från Troja

90. Johan Harju, forward, nygammal från Norfolk

Konstantin Komarek byter dessutom från nummer 25 till nummer 17 inför nästa säsong.

// Berra

Nattens NHL: Washington utslaget

Tampa Bay stormar på i Stanley Cup, i natt tog man fjärde raka segern mot Washington då man vann med 5-3 och nu är man alltså klara för semifinal. Ruskigt imponerande.

Jag trodde stenhårt på Bäckströms gäng men trots kraftigt spelövertag i två av dessa fyra matcher så lyckades man alltså inte vinna en enda match.

***

Boston har 3-0 i matcher mot Philadelphia efter nattens 5-1-seger. Flyers vända 0-3 i matcher till 4-3 i förra årets slutspel mot just Boston. Det tror jag dock blir tufft att återupprepa den här gången.

***

San Jose har 3-0 i matcher mot Detroit efter nattens sudden-seger med 4-3 i Joe Louis Arena.

***

En match i natt:

Match fyra mellan Nashville och Vancouver. Canucks har 2-1 i matcher inför nattens möte.

// Berra


En stabil seger

USA kördes mer eller mindre över av Sverige som fullt rättvist vann med 6-2. Ikväll spelade Tre Kronor som man ska göra, men jag väntar med hyllningarna.

Mest framträdande i Sveriges lag denna afton var kvartetten Loui Eriksson, Patrik Berglund, Jimmie Ericsson och Viktor Fasth.

Sverige vinner alltså grupp C och får med sig fyra poäng till mellanrundan. Den inleds på fredag med match mot Frankrike.

// Berra

Nattens NHL: Washington på väg ut ur Stanley Cup

Tampa Bay slog Washington i natt med 4-3 och har nu 3-0 i matcher mot Capitals som alltså är på väg ur årets slutspel.

***

Vancouver bortabesegrade Nashville med 3-2 efter sudden och där leder Canucks nu med 2-1 i matcher.

***

Nattens matcher:

Tampa Bay-Washington

Boston-Philadelphia

Detroit-San Jose

***

Kvällens fokus ligger självklart på Sverige och deras match mot USA i Hockey-VM. Nu ska vi äntligen få se var Tre Kronor står mot bra motstånd.

Blir en högintressant match med start 20.15.

// Berra

El-Clásico eller Hockey-VM?

Som säkert ingen sportintresserad kunnat missa så spelas retur-mötet mellan Barcelona och Real Madrid i fotbollens Champions Leauge ikväll.

Samtidigt möts Ryssland och Slovakien i Hockey-VM, en match som kan bli riktigt underhållande. Så frågan är alltså, El Clásico eller Hockey-VM?

Jag väljer ishockeyn - till att börja med i allafall.

Här är resultat från matcherna som började 16.15 idag:

Kanada-Schweiz 4-3 SD

Slovenien-Tyskland 2-3 e str.

// Berra

Nattens NHL: Flyers illa ute

Philadelphia Flyers förlorade i natt andra raka hemmamatchen mot Boston och är mycket illa ute i Stanley Cup. Två hemmamatcher för Bruins väntar nu och det här ska väl ändå inte Flyers  kunna vända.

***

Två matcher i natt:

Tampa Bay-Washington

Nashville-Vancouver


// Berra

En nödvändig seger

Sverige besegrar Österrike med 3-0 ikväll efter två mål av Niklas Persson. En nödvändig och skön seger för Tre Kronor som nu avslutar gruppspelet med match mot USA på onsdag.

Spelet lämnade en del att önska men vi fick ett mycket viktigt besked inför fortsättningen av turneringen - Viktor Fasth är i målet för att stanna.

Ikväll höll han nollan och var orsaken till att Sverige hade 1-0 efter första perioden då han var fullständigt fenomenal.

// Berra

Nattens NHL: Tampa Bay och San Jose kopplade greppet

I nattens två matcher kopplade San Jose och Tampa Bay greppet om sina respekive matchserier.

San Jose slog Detroit med 2-1 och har nu 2-0 i matcher när matchserien nu åker till Detroit och Joe Louis Arena.

Satt och tittade på matchen mellan San Jose och Detroit och även om Red Wings nu har två raka hemmamatcher så tror jag det blir svårt att vända på det här underläget. San Jose är ett tungt lag att möta med både spets och bredd.

***

Tampa kopplade ett ännu störe grepp om sin matchserie mot Washington då man tog andra raka borta-segern i natt med 3-2 efter sudden. Nu väntar två raka hemmamatcher för Tampa och visst ser det tufft ut för Bäckströms gäng.

***

En match i natt:

Andra mötet mellan Philadelphia-Boston.

***

Kvällens fokus ligger dock helt och hållet på VM och Sverige mot Österrike.

TV3 20.00

Vilken rysare vi har framför oss...

// Berra

Nattens NHL: Boston slaktade Flyers

Philadelphia åkte på storstryk i natt då den första kvartsfinalen mellan dessa lag spelades. 7-3 till Boston blev slutresultatet som därmed leder med 1-0 i matcher.

***

Nashville kvitterade till 1-1 i matchserien mot Vancouver efter seger i sudden med 2-1.

***

Så till nattens matcher:

San Jose-Detroit

Washington-Tampa Bay

// Berra

FIASKOSTART

Så var årets valborgsfirande över. Igår spelade Sverige som sagt sin första match i årets Hockey-VM, och ni har väl knappast lyckats undgå hur matchen slutade.

Förlust efter straffar med 5-4.

Så talar vi inte mer om den matchen.

Nu väntar Österrike imorgon.

Oj så viktig match...

Kommer senare med ett inlägg om nattens NHL.

// Berra

RSS 2.0