Gott Nytt År!

Sverige vann en målrik premiär mot Lettland med 9-4 efter att Timrås Max Friberg varit glödhet och gjort fyra av Sveriges nio mål.

J-VM är igång och det ska bli otroligt intressant att se hur långt detta svenska lag kan gå.

***

Imorgon åker jag bort och kommer vara borta över nyår fram till söndag då jag kommer hem. Så bloggen kommer vara död ett par dagar. Hoppas ni har överseende med detta.

Tillsist vill jag bara önska er läsare ett Gott Nytt År!

// Berra


Lyckligt slut på julfesten

Det blev en lyckad julfest i Coop Arena tillsist. Luleå besegrade Modo med 3-2 i sudden efter att Niklas Olausson med ett skott från förlängd mållinje sänkt Modo och avgjort matchen. Starkt av Luleå att knipa två poäng med tanke på att man låg under med 0-2 ett tag.

Johan Harju ser bättre och bättre ut för varje match som går. Framför allt är det bettet i skridskoåkningen som ser vassare ut och han fullföljer tacklingar i varje situation.

Dessutom ett mål från hans klubba ikväll, även om det egentligen borde tillskrivas Sebastian Enterfeldt. Vilken magisk passning från Enterfeldt, Harju behövde bara sätta dit bladet och stöta in 2-2.

Johan Fransson gjorde en helt okej match idag. Niklas Olausson var som vanligt bra, och speciellt het när det är Modo som står på andra sidan. Det är ingen slump att det är han som får avgöra matchen i förlängningen.

Elias Fälth gjorde Luleås första mål för kvällen då han reducerade till 1-2 efter ett skott utifrån som letade sig in i mål.

Luleå gör en bra match och borde med hyfsad effektivitet enkelt ha tagit hem alla tre poängen. Men med tanke på att man låg under med 0-2 så är jag ändå nöjd med två poäng ikväll. De övriga resultaten gick med Luleå ikväll, det innebär att man nu ligger tvåa i tabellen.

Nu väntar ny hemmamatch redan på onsdag då Färjestad gästar Coop Arena.

***

Nu är det fullt fokus på Junior-VM och Sverige som kliver in i turneringen ikväll. Match mot Lettland är det som gäller, den visas på SVT och drar igång 23.30.

// Berra

Inför Luleå-Modo: Julfest i Coop Arena

God annandag jul på er där ute! Hoppas ni har haft en trevlig julhelg och nu är pigga och laddade inför omstarten av elitserien.

Luleå tar emot Modo idag i Coop Arena. Det är uppdukat för en mycket trevlig tillställning då matcherna på annandagen brukar bli välbesökta med mycket hemvändare och härlig stämning. Dessutom delas det dagen till ära ut röda Luleå-jultröjor och tomteluvor till alla åskådare. Bara en sån sak.

Det ska bli intressant att se vilket lag som kommer vara piggast i eftermiddag. Luleå som har varit ute och spelat i Europa och fått några dagars mindre julvila eller Modo som fått vara lediga lite längre än Norrbottningarna.

Jag tror vi kommer få se en bra ishockeymatch med mycket fart och intensitet. Norrlands-derbyna mellan dessa lag brukar bli så.

David Rautio vaktar kassen. Niclas Wallin och Cam Abbott spelar inte, annars är det fullt manskap.

Nedsläpp 16.00, väl mött i Coop Arena för ett annandagjul-firande på bästa möjliga sätt!

// Berra

God Jul!

Nu tar bloggen julledigt ett par dagar, men vi hörs igen redan på annandagen då det spelas fem matcher i elitserien och det är dags för Norrlands-derby i Coop Arena mellan Luleå och Modo. Ska bli en riktigt rolig match.

Så nu återstår det bara att önska alla ni fantastiska läsare en riktigt God Jul. Och ta det lugnt med julskinkan, vet av erfarenhet att det inte blir roligt om man äter för mycket av den ;)

God Jul, hörs på annandagen!

// Berra

Rättvis seger för Djurgården

Djurgården straffade AIK i kvällens derby i Globen. Efter sextio minuter och förlängning stod det 2-2 och matchen fick avgöras på straffar. Där blev Mario Kempe matchvinnare med straffläggningens enda mål.

En rättvis seger då Djurgården var bättre än AIK större delar av derbyt. En riktigt bra ishockeymatch där vi bjöds på mycket målchanser och massor med heta känslor. 

***

I natt blir det nattmangling i TV-soffan. Om cirka en timma drar slaget om New York igång. Rangers-Islanders live från Madison Square garden. Kan bli en riktig höjdare.

// Berra
 

Fortsatt kris i Malmö

Leksand tog en blytung seger borta mot Malmö ikväll. Segersiffrorna skrevs till 1-2 efter att Piteåsonen Tobias Forsberg (bror till Johan Forsberg i Skellefteå) gjort det matchvinnande målet i den tredje perioden.

Malmö Redhawks har stora problem. Spelet fungerar inte, det finns ingen vilja, ingen glöd, ingen krigarinställning framför mål.

Framför allt är det försvarsspelet som är under all kritik. Idag ska Malmö tacka sin målvakt Pontus Sjögren för att siffrorna inte blev ännu större.

***

Imorgon är det dags för elitseriehockey igen. Linköping möter Brynäs. Ska bli spännande att se om Linköpings kris har vänt och om man kan besegra offensivt skickliga Brynäs imorgon.

// Berra


Krismöte i Malmö Arena

Imorgon möts Linköping-Brynäs och på torsdag är det dags för ett glödhett Stockholms-derby mellan Djurgården och AIK.

Redan ikväll bjuds vi dock på toppunderhållning när det gäller världens bästa sport, ishockey. Det vankas krismöte i Malmö Arena ikväll då Malmö och Leksand drabbar samman i Hockeyallsvenskan.

Två föreningar som det stormat ordentligt i under den senaste tiden, där dessutom de sportsliga resultaten inte gått i rätt riktning. 

Nu möts de ikväll alltså. Det ska bli en fruktansvärt rolig match att titta på. Snacka om att ord som ångest och kämpaglöd kommer stå i fokus ikväll. 

Nedsläpp 19.00 på Viasat Hockey och TV10. 

// Berra 

Luleå knep bronset

Luleå Hockey besegrade Linköping i dagens bronsmatch med 3-2 efter förlängning och bärgade därmed bronset till Norrbotten. Laget vände ett 0-2-underläge till seger, riktigt starkt.

Har inte sett matchen så kan inte kommentera så mycket kring själva spelet. Luleås mål gjordes av Simon Hjalmarsson, Johan Fransson och Jan Sandström.

Janne sandström blev matchhjälte då han med endast två sekunder kvar av förlängningen avgjorde tillställningen. Kul för Fransson att få näta. Lika mycket som jag sågade honom igår, lika mycket gläds jag med Johan när han lyckas och får utdelning i form av mål och poäng.

Skönt avslut på en trevlig ishockey- och idrottshelg.  

// Berra


Förlust mot Jokerit i sudden

Luleå åkte ut ur European Trophy-slutspelet idag när man förlorade mot Jokerit i sudden med 2-3. Dagens match var betydligt bättre och roligare än gårdagens kvartsfinal, men det blev alltså förlust.

Luleå tog ledningen genom Simon Hjalmarsson i den första perioden. Luleå gjorde en riktigt dålig andraperiod där Jokerit kunde vända och gå upp till en 1-2-ledning. I tredje perioden kvitterade Ville Viitaluoma till 2-2 och såg till att matchen gick till sudden death. 

Norrbottningarna tog en klantig utvisning i förlängningen då man var för många spelare på isen. Jokerit fick chans i powerplay och utnyttjade det läget. Sett över hela matchen var det rättvist att Jokerit gick till final.

Toni Koivisto och Mattias Persson var bäst i Luleå. Riktigt bra slit av båda då deras respektive kedjor var de som skapade flest målchanser framåt.

Johan Fransson var ohotat sämst på isen idag. Riktigt uselt spel av Fransson som ligger bakom mer negativt än positivt ute på isen.

Det är frustrerande att se honom ligga bakom baklängesmål på baklängesmål och vara rent bedrövlig i egen zon.
Jag har haft tålamod med Johan och tänkt att det ska vända och att han ska komma igång, men nu börjar även jag få nog. Det ska bli intressant att se om och hur Luleå ska agera med Fransson. Så här får det inte fortsätta.

Nu väntar bronsmatch imorgon mot antingen Linköping eller Salzburg. Dessa två lag möts senare ikväll. 

// Berra 

Luleå i semifinal

Luleå besegrade Plzen efter straffar med 2-1 och är därmed klara för semifinal, den spelas idag lördag mot finska Jokerit.

Fredagskvällens kvartsfinal bjöd inte på någon underhållande ishockey. Toni Koivisto gav Luleå ledningen i den andra perioden efter en fin prestation då han bröt in framför mål och tryckte in pucken mellan benen på Adam Svoboda. I tredje kunde dock Plzen kvittera efter ett mycket bra skott av Jan Kovar, rätt upp i krysset.

I straffläggningen var det Luleå och David Rautio som drog det längsta strået efter att Johan Harju gjort straffläggningens enda mål.

Luleå ska tacka David Rautio för segern idag. David var ruskigt bra och är en stor bidragande orsak till att Luleå är i semifinal. 

Det var gaska avslaget från båda lagen ikväll, men ändå bra spel där passningarna satt och spelet såg i överlag bra ut. Den där intensiteten som finns hos Luleåspelarna under elitserien saknades dock i denna match och den måste upp avsevärt om man ska rå på de finska lejonen i Jokerit under lördagen.

Sändningen från semifinalen mellan Luleå-Jokerit drar igång klockan 17.10 på TV10 idag.

// Berra

Rautio i mål

Tränartrion har bestämt att det blir David Rautio som vaktar målet i kvällens kavrtsfinal mot HC Plzen. Det ska bli intressant att se hur Luleå står sig mot laget som tog flest poäng under European Trophys gruppspel.

Matchen visas på TV10 och sändningen börjar 20.25.



// Berra

Bofors klädde av Örebro

Bofors Bobcats har imponerat stort i hockeyallsvenskan så här långt och ligger tvåa i tabellen. Kvällens seriefinal och länsderby mot tabellettan Örebro blev inget undantag. Bofors kontrollerade händelserna från början till slut och kunde rättvist vinna med klara 4-0.

Det ska bli oerhört intressant att se hur långt dessa två lag kan ta sig, det luktar kvalserien för båda lagen just nu. Men det är många poäng kvar att spela om.

***

Imorgon kliver Tre Kronor in i Channel One Cup. Det är Tjeckien som står för motståndet, matchen sänds på TV10 och börjar 18.30.

// Berra

Tomt

Ja man kan inte sticka under stolen med att det känns en aning tomt nu när elitserien har uppehåll. Men vi hockeytokar har fortfarande saker att göra på kvällarna/nätterna, hockeyallsvenskan och NHL rullar på i vanligt tempo.

Dessutom drar ET-slutspelet igång på fredag, där bland annat Luleå Hockey är med efter att som bekant tagit sig till slutspel under försäsongsturneringen.

Slutspelet äger rum i Österrike och Luleå spelar första matchen på fredag mot Plzen. TV10 visar matchen och sändningen startar 20.25.

***

Ikväll blir det att kika på det glödheta E18-derbyt i Hockeyallsvenskan mellan Bofors och Örebro. Två topplag som imponerat stort hittills, det är bäddat för en underhållande ishockeymatch med andra ord. Matchen sänds på Viasat Hockey.

// Berra

Tre poäng i Göteborg - ett bra avslut på en intressant hösttermin

Luleå Hockey besegrade Frölunda med 2-3 i Scandinavium och avslutade därmed höstterminen av elitserien med tre poäng. Såg bara tredje perioden idag på grund av släktkalas, och då var det bara Frölunda då man jagade Luleå efter att gästerna gått ifrån till 0-3 i andra perioden.

Luleås mål gjordes av Sami Sandell, Simon Hjalmarsson och Ville Viitaluoma. Johan Gustafsson storspelade och var en stor bidragande orsak till att Luleå nu kan resa hem med alla tre poäng till Norrbotten.

Matchen ska inte ha varit någon klang och jubel-föreställning, men tre poäng i Scandinavium är alltid bra.

Förra säsongen samlade Luleå ihop 54 poäng från och med premiären i september fram till jul-uppehållet. I år har laget lyckats spela ihop 52 poäng, alltså bara två poäng sämre än fjolårets succé-artade höst.

Ändå är det betydligt fler som gnäller och menar att årets Luleå Hockey, trots pappret och alla de fantastiska förstärkningar som rekryterats under sommaren, ser sämre ut i år.

Jag däremot tycker att det har varit en mycket intressant och rolig första halva av grundserien där Luleå, utan att i många matcher ha presterat så bra som man med ett skadefritt lag i storform kommer kunna göra, ändå hänger med i yttersta toppen av tabellen.

Det är med en stor förväntan jag nu blickar fram emot vårterminen av elitserien som rullar igång den 26/12. Då blir det annandags-hockey och fest i Coop Arena då Luleå startar om matchandet med Norrlands-derby mot Modo. Njut nu av slutet på denna söndag så hörs vi.

// Berra

Sviten bröts på Hovet

Luleå föll mot AIK med 3-2. Gästerna ska ha varit bättre och fört matchen, men var inte tillräckligt heta när chanserna dök upp.

Luleås mål gjordes av Chris Abbott och Simon Hjalmarsson. Inte så mycket att orda om, redan idag söndag är det dags för ny match, sista matchen före jul-uppehållet. Frölunda i ett kokande Scandinavium blir ingen lätt uppgift. Jag tror dock på poäng. Som texten lyder i "Vårat Gäng":

"När de kämpar så, kan de alla slå"

Blir intressant att se om Luleå kan studsa tillbaka efter första noll-poängaren sedan första november.

Nedsläpp 16.00

// Berra

Inför AIK-Luleå

Ny bortamatch idag då AIK står för motståndet. En intressant match som garanterat kommer bli tät, målsnål och jämn. Som det brukar bli mot "Gnaget" med andra ord.

Har fullt upp idag och eftersom det inte släppts några laguppställningar så får ni klara er utan det på denna blogg idag. Kommer inte heller kunna se matchen som börjar 16.00 och det kan dröja sent innan det kommer något inlägg efter matchen.

Ha en trevlig lördag.

// Berra

Sköna tre poäng i Växjö

Luleå bortabesegrar Växjö med 2-4 efter att Johan Harju stängt butiken med sitt 2-4-mål i tom kasse. Har varit upptagen ikväll så har bara sett tredje perioden av kvällens match.

Luleå inledde tydligen riktigt bra, Toni Koivisto öppnade målskyttet då han efter ett mycket vackert passningsspel kunde sätta dit 0-1.

Luleå gick upp till 0-2 genom Niklas Olausson, men tappade sedan till 2-2 inför den sista perioden. I tredje kunde Ville Viitaluoma göra 2-3 efter ett genialt pass av Topi Jaakola. Ville gjorde inga misstag och sprättade in pucken med ett hårt handledsskott cirka fjorton minuter in i sista akten.

Johan Harju avgjorde som sagt genom att sätta dit 2-4 och därmed säkra tre poäng till Luleå. Norrbottningarnas poängsvit är nu uppe i elva raka matcher. Fruktansvärt imponerande. 

Fem av sex poäng på de två inledande bortamatcherna. Nu fortsätter bortaturneén med AIK borta på lördag. Blir en mycket intressant match.

***

Timrå nollade Skellefteå med 0-2 ikväll i Kraft Arena. Därmed tappar Västerbottningarna, dock med en match mindre spelad än HV, serieledningen till Hv71. Jönköpings-laget bortaslog Frölunda med 3-4 efter straffar.

// Berra

Inför Växjö-Luleå

Här är Luleås lag mot Växjö ikväll, notera att Lukas Kilström är tillbaka efter långtidsskada och att Johan Gustafsson vaktar kassen.

Målvakt: Johan Gustafsson (David Rautio).

1. Topi Jaakola, Elias Fälth-Simon Hjalmarsson, Chris Abbott, Johan Harju

2.
Jan Sandström, Johan Fransson-Mattias Persson, Niklas Olausson, Sami Sandell

3.
Niclas Wallin, Robin Jonsson-Joonas Vihko, Ville Viitaluoma, Toni Koivisto

4.
Sebastian Meijer, Jonas Berglund, Kim Karlsson

Extra:
Daniel Gunnarsson, Lukas Kilström

// Berra


Modo segrade i derbyt

Det var upplagt för en tät, jämn och dramatisk drabbning i E:ON Arena denna afton. Faktum är att det aldrig blev spännande. Modo besegrade ett oerhört blekt Timrå med 1-4 och kunde segla iväg från tabelljumbon. Nu skiljer det sju poäng mellan Västernorrlandslagen.

Modo gör en mycket bra bortamatch och förtjänar verkligen alla tre poäng. Vi ska inte på något sätt ta ifrån Modo deras insats, dem gör det jättebra. Men Timrå var inte bra ikväll. Den energi och intensitet som har funnits i spelet de senaste matcherna var som bortblåst ikväll.

Såg Timrås seger-match mot Brynäs i repris i söndags, och när man såg kvällens match började man nästan fundera på om det var samma lag överhuvudtaget som var på isen. Så illa såg det ut ikväll.

***

Skellefteå bortaslog Växjö med hela 3-7. Detta innebär att laget från Västerbotten är nya serieledare.

***

Krisen i Linköping fortsätter. Ikväll blev man nollade hemma mot Frölunda, 0-3. "Säckens" gäng är nu nere på kvalplats.

// Berra


Två poäng i Gävle

Luleå Hockey besegrar Brynäs ikväll med 1-2 efter sudden death i en oerhört märklig match. Första perioden blev mållös, en period som jag tycker Luleå genomför på ett helt okej sätt. 

I andra perioden är det enbart Brynäs i tjugo minuter och hemmalaget leder rättvist med 1-0 inför tredje. Den tredje perioden blir en lång kvitteringsjakt för gästerna. Luleå spelar dock inte något vidare och Brynäs hade full koll på händelserna.

I slutet utvisas Jonathan Granström och Luleå får chans i powerplay, då smäller det. Simon Hjalmarsson kvitterar till 1-1 med endast 29 sekunder kvar och ser till att Luleå tar poäng för tionde matchen i rad.

I förlängningen avgör Mattias Persson redan efter 31 sekunders spel. Riktigt starkt att ta två poäng nere i Gävle, speciellt med tanke på hur spelet från gästernas sida såg ut.

David Rautio förtjänar hyllning. I andra perioden håller han kvar Luleå i matchen då det är fullt bombardemang mot Luleå-kassen.

Bra start på bortaturnén. Nu väntar Växjö på torsdag, men först ser vi fram emot morgondagen och tisdagkvällens glödheta "surströmmings-derby" mellan Timrå och Modo. Det blir garanterat en mycket sevärd match.

// Berra

Gustafsson med - inte Gunnarsson

Imorgon, alltså måndag förmiddag, var det tänkt att den svenska Junior-VM truppen skulle presenteras. Nu har den tydligen läkt ut på twitter efter att förbundet klantat sig.

Johan Gustafsson var självklart uttagen som en av tre målvakter. Är däremot lite överraskad över att Daniel Gunnarsson, efter en mycket bra höst i Luleå, inte kom med.

Här är hela truppen:

Målvakter: Anton Forsberg, Modo Hockey
Johan Mattsson, Sudbury Wolves
Johan Gustafsson, Luleå HF

Backar: Mattias Bäckman, Linköpings HC
Oscar Klefbom, Färjestads BK
Fredrik Claesson, Djurgårdens IF
Petter Granberg, Skellefteå AIK
John Klingberg, Jokerit
Patrik Nemeth, AIK
Jonas Brodin, Färjestads BK

Forwards: Johan Larsson, Brynäs IF
Johan Sundström, Frölunda HC
Max Friberg, Timrå IK
Sebastian Collberg, Frölunda HC
Filip Forsberg, Leksands IF
William Karlsson, VIK Västerås HK
Victor Rask, Calgary Hitmen
Joakim Nordström, AIK
Mika Zibanejad, Djurgårdens IF
Ludvig Rensfelt, Sarnia Sting
Rickard Rakell, Plymouth Whalers
Pontus Åberg, Djurgårdens IF
Erik Thorell, Färjestads BK

// Berra

Positiv mersmak, trots "bara" en poäng

Djurgården besegrade Luleå med 4-5 efter sudden death i en riktigt svängig och underhållande match. Luleå var klart bättre i första och ledde rättvist med 2-0 efter mål av Chris Abbott och Kim Karlsson.

I andra sänkte hemmalaget sitt spel, i kombination med att Djurgården fick fart på grejerna ordentligt. Efter några oturliga sargstudsar och en tabbe av Johan Gustafsson hade Djurgården vänt på matchen och satt i förarsätet med en 2-3-ledning inför sista perioden.

Tredje perioden blev dramatisk då Luleå spelade bättre än i andra. Det kändes dock som att gästerna hade koll på matchen, då det plöstligt hände något väldigt anmärkningsvärt.

Luleå började göra mål i powerplay. Sami Sandell kvitterade till 3-3, vackert framspelad av Niklas Olausson.

Djurgården återtog dock ledningen ett par minuter senare, för att sedan återigen dra på sig en utvisning. Luleå tackade och tog emot, spelade skjortan av Djurgården och plötsligt kunde Mattias Persson raka in 4-4 i öppen kasse efter ett mycket vackert powerplay-spel. Även här var Niklas Olausson inblandad i allra högsta grad.

I förlängningen kunde Djurgården avgöra ganska tidigt efter att Luleå dragit på sig en utvisning. Luleå tar poäng nionde matchen i rad, och även om det alltid är trist att förlora så är det en positiv mersmak som man har efter att ha sett dagens match.

Luleå börjar mer och mer hitta rätt i spelet, spelarna börjar kugga i bättre och bättre. Niklas Olausson har börjat visa sitt riktiga jag. Idag var han kung ute på isen då han skrev adress och levererade smörmackor åt höger och vänster.

Toni Koivisto fortsätter att spela bra. Tyvärr har varken Vihko eller Viitaluoma någon formtopp för tillfället. Kan det bara lossna för Vihko känns det som att det finns oerhört mycket offensiv kraft att utbringa i den kedjan.

Nu väntar Brynäs borta på måndag. Ingen lätt match. Men fortsätter Luleå spela så här så finns det alla förutsättningar till att poängsviten fortsätter, kanske till och med att det kan bli tre poäng.

// Berra

Målvaktstränare till J18

Luleå Hockey förstärker med en målvaktstränare till klubbens J18-lag. Det handlar om 22-årige Linus Nygren som har skrivit på för LHF.

- Jag är 22 år och spelade som målvakt fram till i början på det här året. Min erfarenhet som målvaktstränare sträcker sig sju år tillbaka i tiden då jag jobbat mycket på olika hockeyläger tillsammans med Sweden Hockey Institute och jag har även haft en del laguppdrag med Täby och Järfälla, säger Linus till Luleå Hockeys hemsida.

// Berra

Inför Luleå-Djurgården: Gustafsson i mål

Imorgon lördag möts Luleå och Djurgården i Coop Arena. Luleå kastas från ett hett möte direkt till ett annat. Matcherna mot Djurgården har utvecklats till rena rama derby-fighterna med mycket prestige och kamp som innehåll.

Tränar-teamet låter Johan Gustafsson fortsätta stå. David Rautio kommer behöva matchas in eftersom Gustafsson kommer vara borta ett antal matcher för Luleå då han med 99 procents säkerhet kommer bli uttagen till J-VM.

Men det är helt rätt att Johan får fortsatt förtroende mot Djurgården. Som Johan spelade mot Skellefteå hade det varit rent sagt idiotiskt att byta målvakt inför morgondagens möte med "tunnelbane-åkarna".

Det är exakt samma lag som senast även bland utespelarna, och det ska bli intressant att se om Luleå kan svara upp med samma fart och krigar-inställning som mot Skellefteå. Då kommer det bli en svettig eftermiddag för Djurgården.

Nu är det upp till bevis.

Efter två riktigt bra bortamatcher (Hv71 och Skellefteå) men två pinsamma hemmainsatser (Linköping och Timrå) är det dags för Luleå att visa upp sig från sin bästa sida även inför publiken i Coop Arena.

Jag tror på Luleå-seger och Toni Koivisto som målskytt. Två strutar mot Skellefteå AIK Hockey, han är på gång.

Tips: Luleå-Djurgården 3-1

// Berra


Två underbara poäng!

Ett riktigt underhållande derby var det som vi fick se i Skellefteå Kraft Arena ikväll. Luleå vinner med 2-3 efter en otrolig straffdramatik där Toni Koivisto blev hjälte med sin avgörande straff.

Toni var bra under resten av matchen också och hans styrning till 2-2 var av oerhört hög klass. Luleås andra spelmål gjordes av Elias Fälth som efter en tilltrasslad situation framför Skellefteå-målet kunde trycka upp pucken i nättaket.

Skellefteå började helt klart bäst och när man i mitten av andra perioden gjorde 2-0 kändes det som att det återigen skulle bli en mörk kväll i Kraft Arena. Men ikväll var det alltså Luleås tur att vinna och jag ber inte om ursäkt för dessa två poäng.

Norrbottningarna slet något oerhört och spelet var som dag och natt, i positiv bemärkelse, jämfört med matchen i tisdags mot Timrå.  Johan Gustafsson var fenomenalt bra i kassen, han kommer ta förstaspaden - det är bara en tidsfråga.

Även Chris Abbott förtjänar beröm. Den energi och pondus som han bidrar med är ovärdelig för att lag. Helt fantastiskt att se honom agera ute på isen.

Ett riktigt roligt derby ikväll då båda lagen ville framåt och skapa chanser. Och jösses vad målchanser vi fick se. Inte bra för hjärtat...

Joonas Vihko har det kämpigt, han sliter och jobbar men det vill säg inte riktigt i avslutningsmomentet. Hoppas han får hänga en kasse mot Djurgården på lördag.

Åtta raka matcher med poäng nu. Luleå har inte spelat bra i minst hälften av dem, och ändå kniper man poäng i dessa matcher.

Riktigt starkt.

Ikväll var spelet som sagt mycket bra och jag hoppas Luleå kan komma in med samma fart och energi på lördag. Då kommer Hardy Nilssons mannar få det kämpigt.

Till sist. Jocke Lindström återvänder till elitserien och Skellefteå AIK Hockey. Blir intressant att se hur Jocke kommer klara sig utan Lehtonen och Warg i år.

Visst är det en ruskigt bra förstärkning, men är inte så säker att det kommer bli samma dominans från Jockes sida denna säsong som det var förra.

Nåväl, det får man tänka på mer senare. Nu ska jag bara luta mig tillbaka och njuta av kvällens seger.

Johan Gustafsson - the wall.

God natt.

// Berra

RSS 2.0