Förlust mot Jokerit i sudden

Luleå åkte ut ur European Trophy-slutspelet idag när man förlorade mot Jokerit i sudden med 2-3. Dagens match var betydligt bättre och roligare än gårdagens kvartsfinal, men det blev alltså förlust.

Luleå tog ledningen genom Simon Hjalmarsson i den första perioden. Luleå gjorde en riktigt dålig andraperiod där Jokerit kunde vända och gå upp till en 1-2-ledning. I tredje perioden kvitterade Ville Viitaluoma till 2-2 och såg till att matchen gick till sudden death.

Norrbottningarna tog en klantig utvisning i förlängningen då man var för många spelare på isen. Jokerit fick chans i powerplay och utnyttjade det läget. Sett över hela matchen var det rättvist att Jokerit gick till final.

Toni Koivisto och Mattias Persson var bäst i Luleå. Riktigt bra slit av båda då deras respektive kedjor var de som skapade flest målchanser framåt.

Johan Fransson var ohotat sämst på isen idag. Riktigt uselt spel av Fransson som ligger bakom mer negativt än positivt ute på isen.

Det är frustrerande att se honom ligga bakom baklängesmål på baklängesmål och vara rent bedrövlig i egen zon.
Jag har haft tålamod med Johan och tänkt att det ska vända och att han ska komma igång, men nu börjar även jag få nog. Det ska bli intressant att se om och hur Luleå ska agera med Fransson. Så här får det inte fortsätta.

Nu väntar bronsmatch imorgon mot antingen Linköping eller Salzburg. Dessa två lag möts senare ikväll.