Nattens NHL: Tampa fortsätter imponera

Tampa Bay fortsätter att imponera i årets slutspel. I natt vann man den första matchen i kavrtsfinalen på bortais mot Washington med 4-2.

***

San Jose vann den första matchen mot Detroit. Sharks avgjorde i sudden och vann med 2-1.

***

I natt är det två matcher som gäller:

Första matchen i serien mellan Philadelphia-Boston och match två mellan Vancouver-Nashville.

***

Ikväll inleder Sverige VM-turneringen i Slovakien med match mot Norge. Eftersom det är Valborg så kommer det nog bli ganska så lugnt på bloggen resten av dagen och under kvällen vilket ni säkert förstår.

Trevlig Valborg!

// Berra

Harju klar för ett år

Johan Harju är klar för Luleå Hockey inför nästa säsong. Kontraktet är ett rakt ettårs-kontrakt utan klasuler. Han kommer spela i tröja nummer 90.

Är fullt up ikväll med diverse aktiviteter, så länkar en artikel där ni också hittar hela presskonferensen minut för minut.

Trevlig fredagskväll!

LÄNK


// Berra

Harju är klar för Luleå

Enligt Kuriren är det Johan Harju som man kommer presentera på presskonferensen.

LÄNK

// Berra

Släpps Harju nu?

Luleå Hockey kallar till presskonferens 17.30 i eftermiddag. Jag skulle sätta mina pengar på att Johan Harju kommer presenteras.

Har fått det viskat ett flertal gånger i mina öron de senaste veckorna att han är klar för Luleå. Vi får vänta och se.

Det tunga är att då presskonferensen äger rum så springer jag på en fotbollsplan och dömer fotboll, så det kan dröja innan nyheterna från presskonferensen publiceras här. Ni får hålla koll på de andra hockeysidorna.

Hoppas ni har överseende med det.

// Berra

Nattens NHL: Vancouver segrade

Vancouver tog en knapp 1-0-seger mot Nashville i nattens enda kvartsfinal och leder alltså matchserien med 1-0 i matcher.

***

Två matcher i natt:

Washington-Tampa Bay

San Jose-Detroit

// Berra

Alavaara klar för Skellefteå

Efter några dagars väntan så är det nu officiellt. Jan-Axel Alavaara blir Skellefteås nästa backvärvning. Kontraktet är skrivet på ett år.

- Självklart kommer han att kunna tillföra en hel del rutin i vår unga backbesättning, så vi är riktigt glada att han valt att skriva på för oss, säger sportchefen Lasse Johansson till Norrans hockeyblogg.

// Berra

Kvartsfinaltipset - så slutar det

Så var då åttondelsfinalerna avklarade och sexton lag har blivit åtta. Så här tror jag det går i kvartsfinalerna:

Vi börjar i öst:

Washington-Tampa Bay 4-2
Kommentar:
Tampa har gjort en helt fantastisk säsong hittills men här tror jag den tar slut. Man kommer lyckas vinna någon eller möjligtvis två matcher men det känns som att Capitals ändå kommer få en relativt lätt resa mot semifinalen.

Philadelphia-Boston 3-4
Kommentar:
Detta blir en riktigt häftig matchserie med lite rivalitet mellan lagen som inte ligger speciellt långt ifrån varandra geografiskt sett. I slutspel är det viktigt med en riktig matchvinnar-målvakt - och det har Boston i Tim Thomas. Bruins ligger hästlängder före Flyers när det gäller målvakterna och det tror jag kommer avgöra den här matchserien.

Western Conference:

Vancouver-Nashville 4-1
Kommentar:
Canucks har tagit sig förbi slutspels-spöket Chicago och kommer bli riktigt farliga nu. Nashville, som i år har tagit sig till andra rundan i slutspelet för första gången i klubbens historia, får vara nöjda om man lyckas vinna en match mot Canucks.

San Jose-Detroit 3-4
Kommentar:
Otroligt svår matchserie att tippa. Två lag som har fått vila ett bra tag inför kvartsfinalerna. Det kommer bjudas på fina matcher mellan dessa gäng. Sharks slog ut Red Wings i fjol och just därför tippar jag vidare Detroit i år. Revanschlustan hos "The Big Red Machine" kommer avgöra.

Så tror jag det slutar i kvartsfinalerna. I natt drar det alltså igång med en match. Vancouver-Nahville.

Kampen om Stanley Cup fortsätter!

// Berra

Nattens NHL: Boston och Tampa Bay vidare

Boston slog Montreal i natt i en riktig rysare i den sjunde avgörande matchen. Boston satt ständigt i förartsätet men Montreal lyckades alltid komma tillbaka och kvittera. Tillsut drog dock Boston det längsta strået och avgjorde i sudden, seger-siffrorna blev 4-3.

Fjolårets skrällgäng är alltså utslaget. Tycker Boston är ett bättre lag än Montreal och det var skönt att få in tipset i den här matchserien med 4-3 i matcher till Boston.

***

Jag fick även in tipset i den andra matchserien som avgjordes i natt. Tampa Bay slog Pittsburgh borta i den sjunde matchen med 0-1 och är alltså vidare med 4-3 i matcher, precis som jag trodde inför slutspelet.

I överlag är jag rätt så nöjd med mitt åttondelsfinal-tips. Jag har lyckats få vidare rätt lag från alla matchserier förutom från den mellan Anaheim och Nashville då jag hade högre tankar om Ducks.

***

I natt drar kvartsfinalerna igång med en match. Men återkommer senare om hur jag tror kvartsfinalerna slutar.

// Berra

"Burra" slutar i Luleå

Efter 15 säsonger i Luleå Hockey väljer nu Anders "Burra" Burström att inte fortsätta spela ishockey i Luleå. Han är dock osäker om framtiden.

- Jag har ännu inte beslutat mig hundraprocentigt för om jag skall spela vidare eller om jag skall hitta på något annat, berättar Anders. Jag har inte satt någon tidsgräns för mig själv när beslutet måste fattas, men det kommer att behövas en speciell utmaning eller ett speciellt äventyr för att jag skall köra vidare.

Tack för alla år Anders och lycka till med vad du än sysslar med till hösten!

// Berra

Nattens NHL: Vancouver dödade slutspelsspöket!

Två år i rad har man åkt ut mot Chicago i slutspelet, i natt dödades den tragiska trenden av Vancouver. Alex Burrows blev stor hjälte då han, drygt fem minuter in i sudden, smällde in 2-1 i krysset efter slarv av Chicago.

Burrows gjorde även 1-0 för Vancouver tidigt i första perioden och det såg länge ut som att det skulle bli matchavgörande - då klev Jonathan Toews fram. Med mindre än två minuter kvar av matchen kvitterade han till 1-1 med ett riktigt viljemål.

Då trodde jag Chicago återigen skulle fixa det och slå ut Canucks för tredje året i rad, men så blev det alltså inte. Vancouver är vidare och det helt rättvist. Man är snäppet bättre än Blackhawks och trots Chicagos enorma kämpaglöd så räckte det alltså inte till för att vinna fyra raka.

***

Philadelphia slog ut Buffalo i natt. Den sjunde matchen mellan dessa lag blev aldrig spännande då Flyers tillslut kunde vinna med klara 5-2.

***

Montreal fixade fram en sjunde avgörande match i natt då man slog Boston hemma med 2-1. Det är jämnt i årets slutspel. Tänkte bara om det var någon som missat det.

***

Så till nattens drabbningar, rysare, godbitar, ja kalla det vad ni vill. Här är dem i allafall.

Boston-Montreal
Kommentar:
Ja, hur ska detta sluta. Det kommer bli tight. Jag hoppas innerligt av hela mitt hjärta att Canadiens tar detta. Blir inte förvånad om det avgörs i sudden...

Pittsburgh-Tampa Bay
Kommentar:
Ni som har lagt mitt åttondelsfinal-tips på minnet kommer ihåg att jag tippade 3-4 i matcher till Tampa Bay här. Nu är det 3-3 och det skulle vara häftigt om Tampa slog ut Pittsburgh. Jag står fast vid mitt tips - Tampa kommer vara klara för kvartsfinal imorgon-bitti.

// Berra

Spelschemat 2011/2012

Nu har spelschemat för elitserie-säsongen 2011/2012 kommit ut. Luleå inleder hemma mot Växjö Lakers och det första derbyt mellan Luleå och Skellefteå äger rum i Kraft Arena den trettonde oktober.

Här hittar ni hela spelschemat.

// Berra

Nattens NHL: San Jose vidare

San Jose Sharks är som fjärde lag i årets Stanley Cup-slutspel klara för kvartsfinal. I natt besegrades Los Angeles med 4-3 efter att Joe Thornton blivit stor hjälte i sudden. Matchserien slutade 4-2 till San Jose.

***

Tampa Bay har kommit upp från underläge 1-3 i matcher till 3-3. I natt vann man med 4-2 på hemmais och tvingar därmed fram en sjunde avgörande match i Pittsburgh natten mellan onsdag och torsdag.

***

Jag tog en NHL-fri natt för första gången på nästan en vecka i natt. Skälet är självklart att spara så mycket krafter som möjligt inför natten som kommer. Två sjunde avgörande matcher och en viktig sjätte match, det är vad som bjuds på menyn.

Montreal-Boston
Kommentar:
3-2 i matcher till Boston och Montreal är piskade att vinna. Jag tippade den här matchserien till sju matcher före slutspelet och jag står fast vid det. Montreal vinner i natt. Matchstart 01.00.

Philadelphia-Buffalo
Kommentar:
3-3 i matcher och det här kommer bli en riktigt batalj i Wachovia Centre. Jag varnade för Buffalo som jag ansåg hade skrällchans inför den här matchserien. Nu är man där med en sjunde avgörande match och det kan gå hur som helst. Tror dock att hemmaplan blir avgörande och att Flyers tar hem detta. Matchstart 01.30.

Vancouver-Chicago
Kommentar:
Nattens intressantaste match med tanke på bakgrunden i den här matchserien. Canucks hade 3-0 och skulle bara stänga detta - då vaknade Blackhawks till liv. Nu har man tagit tre raka och den här sjunde matchen är omöjlig att tippa. Chicago har slagit ut Vancouver ur slutspelet två år i rad, det kommer helt klart finnas med i tankarna hos spelarna när man skrinar ut på isen i natt. Jag säger sudden och där blir en skitpuck avgörande för något av lagen. Matchstart 04.00.

// Berra

Moran återvänder till elitserien

Centern Brad Moran, som spelade i Skellefteå AIK två säsonger under åren 2008 till 2010, återvänder till elitserien inför kommande säsong.

Den kanadensiske centern har skrivit på ett tvåårs-kontrakt med nykomlingen Växjö Lakers. Den gångna säsongen spelade han i Edmontons farmalag Oklahoma City Barons där han svarade för 71 poäng på 79 mathcer.

// Berra

Nattens NHL: Nu är det darrigt i Vancouver

Chicago är på väg att göra det få har lyckats med i idrottsvärlden, vända 0-3 till 4-3 i en matchserie. I natt vann Chicago hemma med 4-3 efter sudden och därmed blir det en sjunde avgörande match i Vancouver natten mot onsdag.

***

Nashville slog Anaheim med 4-2 i natt. Därmed är Nashville vidare till kvartsfinal efter 4-2 i matcher.

***

Det blir en sjunde avgörande match mellan Philadelphia och Buffalo. Flyers avgjorde i sudden och därmed blir det en sjunde avgörande i Wachovia Centre  natten mot onsdag.

***

Så till nattens matcher:

Tampa Bay-Pittsburgh
Los Angeles-San Jose

// Berra


Nattens NHL: Washington klara för kvartsfinal

Fyra matcher i natt, jag börjar med de två som jag tittade på.

Washington Capitals är vidare till kvartsfinal efter att ha slagit ut NY Rangers med 4-1 i matcher. Rangers kämpade tappert men Washington är ett mycket bättre lag och i natt blev siffrorna 3-1 till "the Caps".

Marcus Johansson är en svensk som kommit upp riktigt mycket på slutet. I nattens match serverade han Alexander Semin med en underbar macka som ledde till 3-0. Det ska bli kul att följa Marcus vidare i det här slutspelet.

***

Den andra matchen som jag tittade på i natt var Boston-Montreal. Boston tog en blytung sudden-seger på hemmais då man avgjorde i den andra sudden-perioden. 3-2 i matcher nu till Boston.

***

Los Angeles besegrade San Jose i natt med 3-1. Sharks har nu 3-2 i matcher och Kings håller alltså matchserien vid liv.

***

Pittsburgh skulle "bara" stänga matchserien mot Tampa Bay i natt. Ledning med 3-1 i matcher och hemammatch, då slaktades pingvinerna. Tampa vann med hela 8-2(!) och därmed är det nu 3-2 i matcher till Penguins.

***

Så till nattens matcher:

Buffalo-Philadelphia
Ställning: 3-2 i matcher till Buffalo

Nashville-Anaheim
Ställning: 3-2 i matcher till Nashville

Chicago-Vancouver (nattens godbit)
Ställning: 3-2 i matcher till Vancouver

// Berra


Fleury klar

Damien Fleury har sagts vara klar för Luleå en längre tid utan att det varit bekräftat. Nu kan man dock läsa på Västerås hemsida att fransmannen är klar för två säsonger.

En mycket bra värvning enligt mig då Luleå får en snabb och teknisk spelare med ett rappt och snabbt handledsskott.

LÄNK

// Berra


Superlördag!

Strålande sol och värme. Men denna lördag bjuder inte bara på kalas-väder, kvällen har även mycket att bjuda på när det gäller oss hockey-törstiga.

Klockan 19.00 möter Sverige-Finland i Czech hockey games. Matcherna mot Finland är alltid vikiga och innehåller mycket prestige.

21.00 är det så dags för kvällens höjdpunkt. Washington möter NY Rangers i den femte matchen i Stanley Cup-slutspelet.

01.00 avrundas superlördagen med det femte mötet i matchserien mellan Boston och Montreal.

Som sagt, en superlördag på alla sätt och vis. Både vädermässigt och sportsligt.

// Berra

Nattens NHL: Fördel Buffalo

Philadelphia förlorade i natt hemma mot Buffalo med 4-3 efter sudden. Flyers gav bort intiativet totalt i inledningen av matchen då Flyers-målvakten Brian Boucher bjöd på några riktiga tabbar. Buffalo gick upp till 3-0 och Boucher blev utbytt.

Philadelphia reste sig dock starkt och i den tredje perioden kunde Daniel Briere trycka in kvitteringen 3-3 till hemmapublikens stora jubel.

Buffalo var dock starkast och kunde avgöra 5.31 in i sudden. Nu väntar match i Buffalo och det ser tufft ut för Philadelphia som ligger under med 3-2 i matcher.

***

Nashville besegrade Anaheim på bortais med 4-3 efter sudden. Där leder Nashville nu med 3-2 i matcher och har hemmamatch härnäst.

***

Så till nattens matcher:

Pittsburgh-Tampa Bay
Washington-NY Rangers
Boston-Montreal
San Jose-Los Angeles

// Berra

Påskledigt - glöm det!

Långfredag och storhelg, då släpper Luleå Hockey på handbromsen och kastar ut en hel drös med nyheter. Här är det som kommit:

Jonas Berglund har skrivit på kontrakt för Luleå över nästa säsong. - Det känns kul att jag fått den här chansen igen, det visar att man gjort något bra förra året, säger Berglund.

Konstantin Komarek väljer att stanna i Luleå ytterligare en säsong. Enligt Komarek var det inget svårt beslut att fatta då Luleå kom med kontrakt-erbjudandet.

Robin Jonsson har förlängt sitt kontrakt med Luleå på 2+1 år. Riktigt bra, den defensiva klippan kommer bli en viktig pusselbit i Luleå Hockey de kommande åren.

Johan Gustafsson är klar för Luleå. Den 19-åriga målvakten, som närmast kommer från Västerås, säger så här om sitt två-års kontrakt med Luleå Hockey:

- Det känns mycket bra att jag fått den här chansen att skriva på ett elitseriekontrakt med en så pass bra klubb som Luleå Hockey och jag ser fram emot nästa säsong som kommer att bli jätterolig. Klubben har legat på mig sedan första dagen de hörde av sig så jag har en jättebra känsla, säger Johan Gustafsson på Luleås hemsida.

En riktigt bra start på Påsk-helgen alltså. Nu lär det bli lugnare på bloggen under kvällen just med tanke på att det är Påsk och Långfredag.

Ha en trevlig kväll så hörs vi imorgon.

// Berra


Nattens NHL: Börjar Vancouver darra?

Vancouver Canucks hade 3-0 i matcher mot Chicago. Det har nu förvandlats till 3-2. I natt körde Blackhawks över Canucks på bortais då man vann med hela 5-0.

Hemmamatch väntar nu för Chicago då man kan få fram en sjunde avgörande vid seger, och frågan är - börjar Vancouver darra nu?

***

Satt uppe och såg det fjärde mötet mellan Montreal och Boston i natt. Montreal som inledde med två raka bortavinster förlorade den tredje matchen som spelades på hemmais för några dagar sen, och i natt blev det ny förlust i Bell Centre.

Boston tog en blytung sudden-seger och vann med 5-4. Boston som var uträknade av de flesta efter två raka hemma-förluster är nu med i allra högsta grad och nu väntar match fem i Bruins hemmakula. Precis som före slutspelet tror jag fortfarande att denna serie går till sju matcher.

***

San Jose bortaslog Los Angeles Kings i natt med 6-3 och leder nu med 3-1 i matcher. Den här serien känns rätt så avgjord då Sharks kan stänga den på hemmais natten mot söndag.

***

Så till nattens två matcher:

Philadelphia-Buffalo
Anaheim-Nashville

Det står 2-2 i båda dessa matchserier och det känns som att de två lag som vinner sina respektive matcher i natt kommer ta sig vidare från dessa matchserier.

// Berra

Lavander till Brynäs

Mats Lavander lämnar, som väntat, Luleå Hockey inför kommande säsong. Ny klubbadress blir Brynäs IF och kontraktet är skrivet på 2+1 år.

Mats passade inte in i Jonas Rönnqvists spelsystem och jag förstår lite hur Luleå tänker då man inte behåller honom.

Jag tror Mats kan göra några riktigt bra år i det unga Gävle-laget och vill härmed ta ett sista farväl av krigaren som bjudit på många fina ögonblick under åren i Luleå-tröjan.

Lycka till i Brynäs "Snygg-Mats"!



// Berra

Nattens NHL: Nu är det kört Rangers

Godmorgon.

Rangers förlorade som sagt i natt efter en maraton-match i Madison Square Garden. Som jag skrev inför sudden så trodde jag att en tillfällighet skulle bli avgörande, och det blev verkligen en tillfällighet som avgjorde.

Lundqvist skulle bara lägga plockhandsken på pucken då Marian Gaborik i Rangers försökte slå undan pucken från mål. Det hela resulterade i att Jason Chimera fick öppet mål och kunde avgöra tillställningen.

Marcus Johansson var riktigt bra i Washington och stod för två mål, 2-3 och 3-3.

3-1 i matcher till Washington som nu har hemmamatch. Det här släpper aldrig Ovechkin och grabbarna, jag tror man avgör redan nästa match och skickar Rangers på sommarlov.

***

Detroit är som första lag klart för kvartsfinal. Red Wings gjorde processen kort med Phoenix och vann fyra raka. I natt blev slutresultatet 6-3.

***

Pittsburgh har kopplat ett rejält grepp om Tampa Bay i deras matchserie. I natt vann Penguins i sudden på bortais med 3-2 och även där tror jag att det är kört för Tampa. 3-1 i matcher och Pittsburgh missar inte en chans att få avgöra i sin hemmaarena.

***

Buffalo tog nattens enda hemmaseger då Philadephia besegrades med 1-0. Där är det nu 2-2 i matcher och vidöppet inför fortsättningen.

***

Anaheim slog Nashville på bortais med 6-3 och även i denna matchserie är det 2-2 och omöjligt att förutspå hur det ska sluta.

***

Så till nattens matcher:

Montreal-Boston
Vancouver-Chicago
Los Angeles-San Jose

// Berra

Washington avgjorde

Drygt tolv minuter in i den andra sudden-perioden avgör Washington. Slutresultat 4-3 alltså.

3-1 i matcher till Capitals efter en galen match.

Kommer med resultat och tankar kring den här och de andra matcherna senare.

Nu ska jag sova.

Länge!

Godnatt.

// Berra

Sudden death väntar

Washington kom tillbaka på ett imponerande sätt upp till 3-3. Nu blir det sudden death.

Omöjligt att säga vilka som kommer ta hem detta. Spelet böljade fram och tillbaka på slutet.

Drar till med en klyscha och säger att en tillfällighet kommer avgöra.

Jag lägger mitt tips på att Rangers kommer ha den där extra turen med sig i sudden och ta hem det här.

// Berra

KVITTERAT!

Med 7.53 kvar av den tredje perioden kvitterar Washington i powerplay.

Den här matchen blir bara sjukare och sjukare.

Hur ska detta sluta?

// Berra

Vad är det som händer??!

Vi har inte ens spelat fyra minuter av den tredje perioden och Washington har hunnit göra både 1-3 och 2-3.

Nu är det defenitivt match igen.

Rangers tar time out.

Nu lär det bli åka av!

// Berra

Fördel Rangers inför tredje perioden

Rangers leder med 3-0 inför tredje perioden och har alltså just nu hämtat upp 0-2 till 2-2 i matcher.

En period återstår dock och detta är långt ifrån över. Det kan gå fort i hockey, det fick bevis på inte minst i den här andra perioden.

Men visst är det kraftig fördel Rangers. Lundqvist står på huvudet och Garden bär fram sina blåa krigare.

Washington måste satsa allt framåt.

Intressant tredje väntar om en liten stund!

// Berra

Garden kokar!

NY Rangers har gått från 0-0 till 3-0 i den andra perioden och Madison Square Garden kokar just nu.

Ruskigt häftigt. Henrik Lundqvist är som Kumla-anstaltens murar - omöjlig att ta sig igenom.

Sex minuter kvar av andra.

Ojojoj...

// Berra

Två spelare klara under kvällen

Har varit upptagen under kvällen så därför kom det inget inlägg om Luleås två värvningar föräns nu.

Lukas Kilström från Södertälje känns som en ersättare för Styrman. Jag är mycket nöjd med Lukas som ersättare, en defensiv back med lite mer tyngd i närkamperna än Styrman.

Daniel Gunarsson från Leksand är på gång i sin utveckling och jag tycker att Luleå, i och med dessa värvningar, visar att man helt klart tänker på framtiden också.

Två intressanta back-värvningar som sagt och backsidan börjar ta form mer och mer.

***

Nu fullt fokus på NHL. Ser Rangers-Washington i natt. 0-0 efter sju minuters spel i Madison Square Garden.

// Berra

Skellefteå värvar ung talang

Skellefteå AIK har gjort klart med ännu en värvning inför kommande säsong. Det handlar om 19-åriga Marcus Sörensen som närmast kommer från Djurgårdens organisation. Kontraktet är skrivet på två år.

- Han är en talangfull forward som är i sin utvecklingsfas, det känns jätteroligt att vi får hjälpa honom i hans utveckling här i Skellefteå, säger sportchefen Lasse Johansson i ett pressmeddelande.

// Berra

Nattens NHL: Vancouver krossades och Sharks bjöd på mäktig vändining

Chicago Blackhawks håller liv i matchserien. I natt besegrades Vancouver med hela 7-2 och därmed är det nu 3-1 i matcher till Vancouver.

Den viktiga centern Dave Bolland var tillbaka i Chicago och det blev succé direkt alltså. Tyvärr, för Chicagos del, kom han tillbaka lite försent. Jag tror inte Blackhawks lyckas göra som Flyers ifjol och vända 0-3 till 4-3 i matcher.
***

San Jose Sharks bjöd på en mäktig vändning då man vände underläge med 0-4 till seger i sudden med 6-5 borta mot Los Angeles. Där leder nu Sharks med 2-1 i matcher.

***

Så till nattens matcher, och det är några stycken:

NY Rangers-Washington
Tampa Bay-Pittsburgh
Buffalo-Philadelphia
Nashville-Anaheim
Phoenix-Detroit

// Berra

Nattens NHL: Detroit en vinst från kvartsfinal

Detroit Red Wings bortaslog Phoenix i natt med 4-2 och har nu 3-0 i matcher. Allt talar för att vi kommer få se detta klassiska lag i en kvartsfinal snart.

***

Philadelphia tog en viktig bortaseger mot Buffalo, även där blev det 4-2. Nu står det 2-1 i matcher till Flyers som har tagit tillbaka hemmafördelen.

***

Boston vann, en aning överraskande, i Bell Centre med 4-2. Därmed står det nu 2-1 i matcher till Montreal.

***

Pittsburgh besegrade Tampa Bay på bortais med 3-2 och leder matchserien med 2-1 i matcher.

***

Så till nattens drabbningar:

Vancouver har chans att säkra en kvartsfinalplats då man möter Chicago på bortaplan i natt. Canucks leder med 3-0 i matcher.

San Jose möter Los Angeles i natt då det är dags för den tredje matchen i denna matchserie. 1-1 står det i matcher.

// Berra

Styrman till Skellefteå

Imorse blev det så bekräftat. Fredrik Styrman lämnar Luleå Hockey och har skrivit på för två år med rivalen Skellefteå AIK.

Styrman hade kört fast i Luleå och jag är inte förvånad över att han vill byta miljö. Det ska bli intressant att se hur han lyckas nere i Västerbotten nu.



// Berra


Kallio till Växjö

Tomi Kallio har gjort klart med nykomlingen Växjö Lakers. Finländaren har skrivit på ett tvåårs-kontrakt med smålands-klubben.

– Tomi vill så det värker. Han vill verkligen åstadkomma något varje dag. Det är precis en sådan spelare vi behöver, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till Smålandsposten.

// Berra

Vancouver stormar på mot kvartsfinal!

Vancouver Canucks besegrade i natt Chicago med 3-2 och har nu 3-0 i matcher mot fjolårs-mästarna. Daniel och Henrik Sedin stod för nya poäng och Mikael Samuelsson blev match-hjälte med sitt 3-2-mål i den tredje perioden.

***

Nashville slog Anaheim med 4-3 i en händelserik match. 2-1 i matcher till Predators som har ny hemmamatch när den fjärde matchen ska spelas i denna matchserie natten mot torsdag.

***

Så till nattens matcher:

Phoenix-Detroit

Buffalo-Philadelphia

Montreal-Boston

Tampa Bay-Pittsburgh

// Berra

Rangers segrade...

...i den tredje åttondelen som utspelade sig i Madison Square Garden ikväll. Det var en match som inte bjöd på särskillt mycket i chansväg under de två första perioderna. Ställningen 1-1 inför sista var rättvis och det kändes ovisst om hur det skulle sluta.

I den tredje perioden tog Rangers ledningen med 2-1 då ungefär hälften av perioden hade spelats. Washington kom igen och kunde kvittera med fem minuter kvar av matchen.

Jag började tro på ett sudden-avgörande. Då klev Brandon Dubinsky fram och frälste Rangers och hela New York med sitt 3-2-mål. Klockan visade på 18.21 och trots lite press i slutet så lyckades Rangers hålla undan och ta en mycket viktig seger.

2-1 i matcher till Washington och ny match i Garden väntar om ett par dagar.

***

Nashville-Anaheim har dragit igång, man är fjorton minuter in i första perioden och det är mållöst.

***

02.00 börjar Chicago-Vancouver. Nöjer mig dock med att se en match ikväll och återkommer under morgondagen med tankar kring dessa två matchers slutresultat.

// Berra

Los Angeles nollade San Jose

Los Angeles vann den andra matchen i åttondelsfinalen mot San Jose med 4-0. Nu väntar två matcher i LA och det är helt klart fördel Los Angeles som nu har knipit en bortamatch. Nu räcker det alltså att Kings vinner sina hemmamatcher för att gå vidare.

***

Philadelphia slog Buffalo i natt med 5-4 i en tät match. Där står det nu 1-1 i matcher. Även där är det liten fördel Buffalo nu som har två hemmamatcher framöver.

***

Så till kvällens matcher:

NY Rangers-Washington

2-0 i matcher till Capitals här. Det blir den här matchen som man ska se ikväll. Börjar 21.00, riktigt bra tid. Det känns som Rangers måste ta de två kommande matcherna nu i Garden. Man får inte ge bort en matchboll till Capitals att kunna avgöra på hemmaplan i match fem.

Anaheim-Nashville
Här står det 1-1 i matcher och denna tredje drabbning mellan lagen känns otroligt svårtippad.

Chicago-Vancouver
Canucks har 2-0 i matcher och ska Chicago fortfarande vara med i den här matchserien så känns en vinst i natt på hemmais som ett måste.

// Berra

Montreal imponerar!

Montreal har börjat årets slutspel på bästa möjliga sätt. Man vann första bortamatchen mot Boston och i natt tog man andra raka, seger med 3-1, i Bruins hemmaborg.

Nu väntar alltså två raka matcher i Bell Center och Montreal har ett riktigt bra läge just nu att gå vidare från den här matchserien.

***

Detroit slog Phoenix tidigare ikväll med 4-3 och där leder alltså Red Wings med 2-0 i matcher. Nu flyttar den matchserien till Phoenix.

***

Nu klockan 04.00 börjar andra mötet mellan San Jose och Los Angeles. Det blir dock för sent för mig. Men jag återkommer under söndagsförmiddagen om hur den matchen slutar.

Godnatt.

// Berra

De första matcherna avklarade

De första matcherna i Stanley Cup har spelats nu under två nätter. Samtliga matchserier har kommit igång, så här är ställningen i matcher.

Vancouver-Chicago 1-0
Philadelphia-Buffalo 0-1
Wahington-NY Rangers 1-0
Pittsburgh-Tampa Bay 1-0
Boston-Montreal 0-1
San Jose-Los Angeles
Anaheim-Nashville 0-1
Detroit-Phoenix 1-0

Så är alltså läget i matchserierna. I natt fortsätter festen.

// Berra

Grattis Färjestad - SM-guld 2011

Färjestad var för bra. Under långa stunder var man överlägsna och jag har sällan sett ett sådant rättvist SM-guld delas ut.

Färjestad har varit klasser bättre än samtliga lag i det här slutspelet. En lagmaskin från väggen Christopher Nihlstorp längst bak i målet hela vägen fram till slitvargen Emil Kåberg.

Bara att gratulera Färjestad. Mitt tips inför final-serien på 4-1 i matcher kanske en del Skellefteå-supportrar tog som lite provocerande från min sida. Så var inte min mening i allafall.

Vi har nyss fått bevisat för oss hur otroligt bra årets upplaga av Färjestads BK var.

Grattis Karlstad!

// Berra

Ikväll kan det ta slut

Dags för den femte finalen mellan Färjestad-Skellefteå ikväll. Vinner Färjestad så vinner man guld, för Skellefteå finns inget annat än vinst.

Det kommer bli en stenhård match men jag tror som sagt att guldet hamnar i Karlstad redan ikväll. Jag hoppas dock att Skellefteå vinner så vi får en längre matchserie.

// Berra


Nu drar det igång!

I natt drar kampen om Stanley Cup äntligen igång. Trettio lag har blivit sexton, som nu ska bli ett. En vinnare ska få höja bucklan och titulera sig Stanley Cup Champions 2011.

De senaste årens slutspel har varit helt fantastiska och allt talar för att även detta kommer bli riktigt underhållande.

Jag har ju tidigare tippat åttondelsfinalerna. Nu kommer jag även med ett tips, så här innan slutspelet börjar, om vilket lag som tar hem hela alltihopa.

Mitt tips faller på Vancouver Canucks. Laget har imponerat stort och vann som sagt Western Conference. Med glödheta Daniel och Henrik Sedin i laget känns det som att det är deras tur i år.

Nattens matcher:

Pittsburgh-Tampa Bay
Detroit-Phoenix
Washington-NY Rangers
Vancouver-Chicago
Anaheim-Nashville

Ojoj, nu är det inte länge kvar. Vi har nu ca en och en halv månads toppundehållning i form av världens bästa ishockey framför oss.

History will be made!


Chicago fick jubla förra säsongen. Vilket lag blir Stanley Cup Champions 2011?

// Berra

Några kvällens

Glömde slänga med mina kommentarer om kvällens...

Så här kommer det.

Kvällens vägg: Nilhstorp var minst sagt en vägg och blev stor hjälte för Färjestad som nu har guldläge hemma på torsdag.

Kvällens reporter: Max Grinndal på TV4 är bara för skön. Med sina klockrena intervjuer och kommentarer från spelargången ser han till att man verkligen anledning att skratt framför TV:n under kvällen. Annat mot för vad Boork bjuder på.

Kvällens silence: Måste ju ta med avgörandet i sudden också. Det blev verkligen knäpptyst i Skellefteå Kraft Arena då Färjestad avgjorde. Hörde jag en knappnål träffa marken?

// Berra

På torsdag avgör Färjestad

Skellefteå gör en fruktansvärt bra match ikväll och man förtjänar verkligen att vinna. Men Christopher Nihlstorp ville annat.

Färjestads målvakt var helt fantastisk och höll kvar värmlänningarna i matchen. I sudden death-spelet dröjde det inte länge innan Färjestad avgjorde och jag har sällan varit med om att en arena har tystats så enormt som vid Färjestads 1-2.

Jag trodde på tre raka för Färjestad, nu har man tagit två. Spelar Skellefteå så här på bortais har man stor chans att knipa en bortaseger på torsdag.

Jag tror dock att den här matchserien kommer stängas på torsdag. Färjestad missar inte ett läge att spela hem guldet inför sin hemmapublik i Löfbergs Lila Arena.

// Berra

Bekräftat

Luleå Hockey går idag ut och bekräftar det som har varit klart en längre tid. Mattias Persson och Sami Sandell kommer spela i elitserien och Luleå kommande säsong.

Vet inte så mycket om dessa spelare men Mattias Persson känns som den bättre av dessa två. Samtidigt får man ha i åtanke att det här inte är några spelare som ska bära laget kommande säsong.

Forwardssidan börjar fyllas och jag börjar bli mer och mer tveksam till att Jonas Berglund kommer få ett kontrakt. Känns som att Komarek och Harju är de två sista pusselbitarna som ska in, men det kan bli någon annan också.

***

AIK gjorde idag klart med en trio nya spelare. Robert Rosén från Modo, Linus Videll från Södertälje och Tobias Viklund från Frölunda.

Tycker AIK bygger helt rätt. Det ska bli intressant att se om AIK kan motsvara denna säsongs succé även nästa säsong.

***

Ikväll är det dags för den fjärde finalen mellan Skellefteå och Färjestad. Västerbottningarna känns piskade att vinna på hemmais ikväll, annars är detta över.

Förlust ikväll för Skellefeå innebär nämligen tre matchbollar till Färjestad, varav två på hemmaplan, och det kommer man aldrig släppa.

Som sagt, viktig match ikväll i Kraft Arena men jag tror, som ni vet, på tre raka för Färjestad och ikväll tar man andra raka och avgör sedan på torsdag i Löfbergs Lila.

// Berra

Åttondelsfinalerna tippas

Så är grundserien slut i NHL. Chicago knep sista slutspelsplasten i väst efter att Minnesota slog Dallas med 5-3. Då är det alltså klart hur åttondelsfinalerna spelas, så här tror jag det slutar.

Eastern Conference

Washington-NY Rangers 4-1
Kommentar:
NY Rangers tog sig till slutspel, men det känns inte som att det här laget ska kunna rå på Washingtons stjärnspäckade trupp i en lång matchserie. Tror det blir en ganska lugn resa för Capitals genom första rundan.

Philadelphia-Buffalo 4-2
Kommentar:
Höjer ett varningens finger för skrällchans på Buffalo. Men en tabell över 82 matcher ljuger aldrig. Philadelphia slutade tvåa och Buffalo sjua. Flyers är ett bättre lag och går vidare.

Boston-Montreal 4-3
Kommentar:
Montreal bjöd under fjolårets slutspel på många häftiga matcher då man, totalt uträknade inför slutspelet med sin åttondeplats i grundserien, var ruskigt nära att ta sig till final. Årets upplaga av "The Habs" känns inte lika mäktig och jag tror man kommer bli utslagna mot Boston på grund av att Bruins har sjunde avgörande på hemmais. Men en sak har jag lärt mig från ifjol; räkna aldrig bort Montreal Canadiens. Hockeytokigare stad får man leta efter.

Pittsburgh-Tampa Bay 3-4
Kommentar:
Tampa har kommit smygandes underifrån år efter år. I år slutade man femma i grundserien och får möta fyran Pittsburgh. Det kommer bli riktigt jämnt, men jag tror på Lightnings här. Något säger mig att Penguins kommer stå för ett litet fiasko och åka ut redan i första rundan.

Western Conference

Vancouver-Chicago 4-2
Kommentar:
Vancouver får skräckmotståndarna Chicago i försa rundan. Blackhawks har nämligen slagit ut Vancouver i de två senaste slutspelen. Just därför tror jag att Vancuver, med två glödheta tvillingar och en enorm revanschlusta i laget, kommer slå ut fjolårets mästare.

San Jose-Los Angeles Kings 4-0
Kommentar:
Sharks har etablerat sig i toppen under ett par år och jag tror man har chans att gå långt i år. Los Angeles har gjort en bra säsong men här tar det slut för LA.

Detroit-Phoenix 4-2
Kommentar:
Vi får en repris från ifjol då dessa två lag även då möttes i åttondelsfinal. Den gången gick Detroit vidare efter att Nicklas Lidström blivit stor hjälte för Red Wings med två mål i den sjunde avgörande matchen. Detroit är mitt favoritlag i NHL och jag hoppas de tar sig vidare. Phoenix kommer kämpa för allt vad de är värda men i en serie på sju matcher kommer rutinen och stjärnspetsen som finns i Red Wings bli tungan på vågen.

Anaheim-Nasville 4-3
Kommentar:
Kanske den svåraste matchserien att tippa i Western Conference. Anaheim känns dock numret större och med en extra hemmamatch så tror jag att Ducks går vidare.

Så här tror alltså jag. Skickar med en länk där ni hittar hela spelschemat för första rundan som drar igång på onsdag. Kan bara konstatera att det kommer drickas många liter energidryck de kommande månaderna.

Spelschema första rundan

// Berra

Sandell till Luleå

NSD-bloggen "Rödgul röra" avslöjar idag att Troja-Ljungbys poängspruta Sami Sandell är klar för Luleå Hockey på ett tvåårskontrakt. Länk

Luleå Hockey har inte gått ut med någon bekräftelse men enligt NSD så är det bara en tidsfråga innan ett pressmeddelande dyker upp om värvningen.

// Berra


Chicago torskade

Fjolårsmästarna Chicago Blackhawks förlorade med 3-4 hemma mot Detroit ikväll. Chicago pressade på mot Jimmy Howard i Detroitkassen i slutet men fick inte in kvitteringen. En poäng hade räckt till slutspel för Blackhawks.

Nu måste man istället hoppas på att Dallas förlorar mot Minnesota senare i natt. Annars kniper Dallas den sissta och åttonde slutspelsplatsen.

Det gick vägen igår för Rangers som fick resultatet med sig i matchen Carolina-Tampa Bay. Frågan är om det går vägen för Blackhawks i natt.

Thrillern rullar vidare...

// Berra

Rangers till slutspel

New York Rangers klarade sig sensationellt vidare till slutspel efter att Tampa Bay mer eller mindre körde över Carolina med 6-2.

Kul med Rangers och Henke Lundqvist i slutspel. Nu blir det däremot tufft då Washington Capitals väntar i åttondelsfinalen.

Daniel Sedin skrev historia i natt då han, som tredje svensk genom tiderna, vann NHL:s poängliga med sammanlagt 41 mål och 63 assist.

Ifjol vann tvillingbrorsan Henrik poängligan - i år var det Daniels tur. Oerhört häftigt.

Ikväll fullbordas den sista omgången av grundserien då det spelas fem matcher. Sedan drar det som man gått och väntat på hela säsongen igång - Stanley Cup-slutspelet.

// Berra

I natt avgörs Rangers och Henkes öde

New York Rangers besegrade New Jersey Devils med 5-2 ikväll. Ni som har koll på slutspurten av NHL:s grundserie vet att Rangers öde avgörs beroende på hur det går i matchen som spelas i natt klockan 01.00 mellan Carolina och Tampa Bay.

Rangers var tvingade att vinna ikväll och gjorde det, men det är alltså inte säkert att det räcker. Vinner Carolina mot Tampa i natt får Henrik Lundqvist och hans lagkamrater ta semester - samtidigt som Carolina Hurricanes kniper sista slutspelsplatsen i Eastern Conference.

Dramatik in i det sista alltså. Stackars Rangers-spelare som spelade sin match redan 18.30, lokal tid, och sen måste vänta flera timmar på att Carolinas match ska färdigspelad.

Såg Rangers match ikväll och jag hoppas verkligen att vi får se detta klassiska lag i Stanley Cup-slutspelet istället för Carolina. Jag tycker det känns som ett halvtråkigt lag.

Men hur man än vrider och vänder på det ska det mycket till för att Carolina ska förlora på hemmaplan i en sån här viktig match mot ett Tampa Bay Lightning som inte har något att spela för.

Ruskigt spännande blir det i allafall.

// Berra

Färjestad segrade i tredje finalen

Färjestad tog intiativet en bit in i första perioden och spelade ut Skellefteå. Fyra minuter in i andra perioden gjorde Värmlänningarna 4-0 och då trodde jag att det var över. Det kändes avgjort.

Skellefteå kom dock tillbaka på ett imponerande sätt och det stod 4-2 inför tredje. Där började också Västerbottningarna bäst då man reducerade till 4-3 efter bara tjugofyra sekunder.

Kvitteringsjakten inleddes, men istället för 4-4 kunde Färjestad göra 5-3 och spela hem den tredje matchen till Karlstad. 2-1 i matcher till Färjestad nu.

Matchen gick i vågor men sett över 60 minuter så är det fullt rättvist att Färjestad vinner.

Ny match på tisdag.

Ska Skellefteå ha en chans att vinna guld känns det som en måstematch för Västerbottningarna att ta den på hemmais i Kraft Arena.

Kvällens ramsa: "Guldet ska hem, guldet ska hem, guldet ska hem till Karlstad igen". Enligt Färjestads-klacken är det solklart vart guldet kommer hamna.

Kvällens tunga resa: Har ett par kompisar som är Skellefteåsupportrar som åkte ner till Karlstad med North Power igårkväll för att se dagens match. En hyfsat tung bussresa är vad som väntar dem nu.

Kvällens frågetecken: Inte bara kvällens, utan hela slutspelets frågetecken. Var är Mikko Lehtonen ute på isen? Karln syns knappt till under stora delar av matcherna och när man väl ser honom så ser han rädd och liten ut. Jätten som dominerade på alla sätt och vis i grundserien går inte att känna igen. Ska det bli något guld till Skellefteå så måste han komma igång.

// Berra

Grattis Ö-vik!

Ni klarade det. Modo Hockey spelar i elitserien även nästa säsong. Hela Fjällräven Center utbröt i ett jubel som både innehöll glädje och lättnad då slutsignalen ljöd ikväll.

Modo besegrade Södertälje med 2-0 efter en målexplosion i andra perioden då Modo gick från 0-0 till 2-0 på åtta(!) sekunder.

Modo är ett bättre hockeylag än Södertälje och det är fullt rättvist att Challe Berglunds gäng spelar i elitserien till hösten.

För Peter Popovics mannar blev det en tung afton och nu väntar, som så ofta då ett elitseire-lag åker ur, en rejäl spelarflykt från SSK som nu får börja bygga en starkt allsvensk trupp inför kommande säsong.

Grattis Modo.

Grattis Ö-vik.

***

Imorgon lördag är det dags för den tredje finalen mellan Färjestad och Skellefteå. Jag tror det kommer bli ännu en riktig rysare som mycket väl kan gå till sudden.

Men ni som följer bloggen flitigt vet att jag tror på tre raka nu till Färjestad och imorgon inleds den sviten i Löfbergs Lila Arena.

Skellefteå kommer komma ut stärkta efter sudden-vinsten senast men Färjestads maskin, då man rullar på fyra offensiva och producerande kedjor, kommer att bli avgörande.

// Berra

Viitaluoma klar på två år

Finländaren Ville Viitaluoma har kommit överens med Luleå Hockey om ett tvåårs-kontrakt. Ville har tidigare i sin karriär spelat tillsammans med Joonas Vihko då dessa två varit ruskigt bra tillsammans.

Ett intressant nyförvärv. Ville är en skicklig, erfaren spelare som enligt "Osten" kommer höja kvaliteten ytterligare på Luleå Hockey inför kommande säsong.

- Jag ser fram emot att flytta till Luleå, säger Ville Viitaluoma om sitt kontrakt. Det känns jättebra och det skall bli en spännande utmaning när jag nu för första gången flyttar utomlands. Jag har under säsongen sett flera av Luleå Hockeys matcher på TV och gillar sättet som man spelat på. Så det här kommer bli jättekul, säger Viitaluoma.

// Berra

Fredagsmys - när det är som bäst

Ikväll ska det så avgöras. Modo mot Södertälje. Vilket lag får rikta in sig på Allsvenskan och vilka får fortsäta att spela i hockeyns finrum? Det är frågorna inför kvällen.

Lägets känns snäppet värre för Modo som inte är vana vid att vara i det här läget. Det var faktiskt bara fyra år sedan som Svartvadet höjde Le mat-pokalen och jublade över SM-guldet till Modo Hockey.

Många, inklusive jag, trodde att det var början på en storhetstid där Modo skulle vara ett etablerat topplag många år framöver. Så blev det inte.

Sedan guldet 2007 har det gått sakta men säkert utför och nu är botten nådd. Ödesmatch i Fjällräven Center där inget annat än vinst räknas.

I Södertälje är det självklart också nervöst, men klubben är vana vid den här typen av matcher då detta är tredje året i rad som man slutat bland de två sämsta i elitserien och fått spela kvalserien.

Den rutinen som SSK har från tidigare matcher av den här sorten kommer vara guldvärd ikväll. Men det är, enligt mig, det enda som talar för Södertälje denna kväll.

Modo har hemmaplan, en hel region kommer dö om Modo åker ur elitserien. Modo har ett mycket bättre lag än Södertälje på pappret och jag tror stjärnorna i Modo har fattat vikten av kvällens match och kommer frälsa hela Ö-vik denna kväll.

Men detta är alltså bara mina tankar. Det är otroligt svårtippat och jag skulle inte bli förvånad om det kommer avgöras på straffar.

19.00 drar det igång. Kring 21.30 vet vi vilka som får jubla och vilka som får sörja.

Det här är fredagsmys när det är som bäst.

// Berra

Skellefteå har kvitterat

Efter en sjuk tillställning i Kraft Arena, som nästan aldrig ville ta slut, blev Jimmie Ericsson matchhjälte då han satte 3-2 17.55 in i den femte perioden.

Färjestad satt i förarsätet matchen igenom men Skellefteå lyckades komma tillbaka både från 0-1 och 1-2 underlägen. Vilken fantastisk match detta var.

Bara hoppas att kommande matcher blir lika jämna och tighta. Jag står dock fast vid att Färjestad nu tar tre raka.

Finns väl inte mycket mer att säga. Två bra lag som ger allt för att vinna och då blir det såna här matcher. Match tre väntar nere i Karlstad på lördag. Blir intressant att se vilket av lagen som laddat om bäst efter kvällens urladdning.

Kväellens macka: Adam Larssons passning bakifrån egen förlängd mållinje upp till Christian Söderström på offensiva blå höll hög klass.

Kvällens gubben i lådan: Anders Söderberg snittar inte någon enorm istid per match i Skellefteå. Men ikväll, då han väl var inne, skötte han sig fruktansvärt bra. Uppåkningen av Färjestads-försvaret och framspelningen till Niclas Burströms kvitteringsmål var magnifik. Att han sedan är inne på isen i anfallet då Jimmie Ericsson avgör tror inte jag är någon slump.

Kvällens handske: Emil Kåbergs hockeyhandske hängde på tork i en av pauserna då den överångades och brandlarmet utlöstes. Arenan fick utrymmas och matchen försenades en aning. Men vi får ha överseende med detta. Det är inte lätt att handskas med sån där utrustning.

// Berra

Poängkung klar(?) för Luleå

Enligt Expressen är Mattias Persson från Troja Ljungby klar för Luleå Hockey. I Allsvenskan denna säsong gjorde han 53 poäng på 48 matcher.

Helt klart intressat, men sätter ett frågetecken framför klar just eftersom ingen av parterna valt att bekräfta uppgifterna.

Läs Expressens artikel här.

Paus och omspolning just nu i Skellefteå Kraft Arena inför den femte perioden mellan Skellefteå-Färjestad. Dramatiskt värre där Västerbottningarna har varit närmast ett avgörande i den första förlängningsperioden.

// Berra

Fabbe, Lavander, Harju och SM-final 2

Enligt Sportbladet vill Luleå Hockey göra sig av med Karl Fabricius och Mats Lavander. Ingenting är bekräftat men tystnaden från Luleå kring dessa två spelare skapar självklart spekulationer.

Jag förstår om Luleå inte är nöjda med prestationerna från dessa spelare den gågna säsongen. Samtidigt är det viktigt att ha kvar spelare med enormt hjärta för klubben, så kallade kulturbärare.

Om Burra lägger av och dessa två försviner ser jag, i den trupp som är klar hitttills inför nästa säsong, bara Jan Sandström som en spelare av den sorten.

Men mycket kommer hända fram till Augusti och det är som sagt ingenting som är klart ännu.

***

Sportbladet berättar även att om Johan Harju väljer att flytta hem till Sverige och elitserien så är det Luleå Hockey som gäller.

Om man skulle få hem Johan så är det en enorm förstärkning framåt - dessutom har han ett stort hjärta för Luleå.

***

Ikväll är det dags för den andra finalmatchen mellan Skellefteå och Färjestad. Skellefteå Kraft Arena är utsålt och är det någon match som Skellefteå ska vinna i den här serien så är det denna.

Tror man kniper en vinst ikväll, mycket tack vare hemmastödet och en stor revanschlusta från den första matchen. Sedan tar Färjestad tre raka och mitt tips fullbordas.

// Berra

Det avgörs i sista omgången

Modo och Södertälje vann sina respektive matcher ikväll. Det innebär att båda lagen står på sjutton poäng inför fredagens avslutande omgång av kvalserien. Och då möts lagen - i Övik.

Modo-Södertälje.

En match där 30 miljoner kronor står på spel. För oss neutrala är det hur häftigt som helst - för lagens supportrar kommer det vara himmel eller helvete på fredagskvällen.

Rögle förlorade mot Växjö ikväll och därmed släcktes elitseirehoppet för skåningarna.

// Berra


Johnsson lämnar Luleå

Så kom de, det som jag trott en längre tid. Pierre Johnsson lämnar Luleå Hockey och drar till Frölunda.

Luleå erbjöd ett nytt kontrakt men Karlstadsonen tackade nej. Motiveringen var att han vill pröva någonting nytt. Helt förståeligt.

Tack för dessa tre säsonger Pierre. Du har bevisat att du kan spela ditt spel med en hög nivå då det gäller som mest. Årets slutspel är ett tydligt bevis på det.

Läs mer här.

Lycka till i Göteborg!

// Berra


Mycket sport ikväll

Kvalseriens näst sista omgång spelas ikväll. Striden om andraplatsen blir allt hårdare och intressantare. Vilka matcher det kommer bli! 

Ishockeylandskamp mellan Sverige-Tyskland från Halmstad med start 19.30.

Dessutom spelar mitt kära Manchetser United den första kvartsfinalen mot Chelsea i Champions Leauge. Slaget om England - det kan bli två riktigt klassiska matcher. 

Det talar för ett rejält zapp-kalas framför TV:n ikväll med andra ord.

Och ute skiner solen...

// Berra


Match ett till Färjestad

Färjestad tar ledningen i matchserien efter ett riktigt målkalas. 5-4 efter lite dramatik på slutet ändå.

Skellefteå förlorar på grund av sin usla första period där Färjestad hade 3-0 efter tjugo minuters spel. Skellefteå vaknade till liv men det fungerar inte att bjuda bort en period till Sveriges kanske skickligaste passningslag.

Skellefteå krigar in i det sista men det räckte tillslut inte ända fram.

Nu är det bara för spelarna att ladda om inför rond två på torsdag. Kan Skellefteå vara med redan från start då, så tror jag att det kan bli en ruskigt häftig fight i Kraft Arena.

Tänkte börja med att köra några kvällens också efter varje match i finalserien.

Kvällens indian: Yared Hagos serverade, med en läcker backhand, Pelle Prestberg framför Skellefteåmållet som kunde sätta 1-0 tidigt in i matchen.

Kvällens skräll: Petter Rönnqvist i TV4-studion trodde inför matchen att målvakterna skulle bli avgörande. Hur kan han tro det? Petter har väl aldrig gillat att snacka om målvakter...

Kvällens citat: "Det är rena kakmixen i Skellefteås zon". Leif Boork var inte nöjd med Skellefteås försvarsspel under den första perioden.

// Berra

Bloggen avslöjar: Finallagets kapten ser ut att lämna

Så här strax före att den första finalmatchen mellan Färjestad och Skellefteå ska dra igång, har uppgifter från en säker källa nått mig.

Och det gäller Skellefteå AIK:s lagkapten Fredrik Warg. Han kräver en rejäl löneökning för att han ska stanna i Västerbotten kommande säsong. Något som Skellefteå inte har gått med på.

Nu talar mycket för att vi kommer få se honom i någon rikare klubb till hösten. Exempelvis Hv71 eller Linköping.

// Berra 

Arlbrandt till LHC

Efter två framgångsrika säsonger i Luleå Hockey är det nu bekräftat. Pär Arlbrandt är klar för Linköping, kontraktet är skrivet på två år.

Vill bara tacka för alla fantastiska ögonblick du har gett oss ute på isen. Lycka till söderut!

Ikväll spelas den första finalen mellan Färjestad och Skellefteå. Är det någon match som Västerbottningarna ska vinna där nere så är det den ikväll. Men jag tror det blir tufft.




// Berra

Skellefteå, nu är det slut på det roliga - Färjestad är för bra

Imorgon drar SM-finalen mellan Färjestad och Skellefteå igång. Med Luleås fantastiska säsong i minnet ser jag verkligen fram emot att få följa den här finalserien.

Vi får se, kanske kommer jag ta mig ner till Skellefteå för att bevittna någon av fighterna på plats. Tyvärr tror jag inte att det kommer bli speciellt spännande.

Matcherna kommer kanske vara jämna men jag tror Färjestad kommer dra det längsta strået i nästan alla matcher.

Färjestad är ett äckligt bra lag då man är bra på alla punkter ute på isen. Man spelar den bästa totalhockeyn helt enkelt.

Karlstadlaget har dessutom gått genom kvartsfinalen och semifinalen i princip helt smärtfritt. En enda förlust under hela slutspelet talar sitt tydliga språk.

Skellefteå har å andra sidan manglats i långa matchserier. Sju matcher mot Linköping i kvartsfinalen och sex matcher mot Luleå i semifinalen.

Den rutin som finns i Färjestad genom gamla slutspelsrävar som Rickard Wallin, Pelle Prestberg, Emil Kåberg m.fl. kommer också ha en stor betydelse.

Nä, det här tar Färjestad.

Mitt Tips: Färjestad-Skellefteå 4-1 i matcher.


// Berra

Grattis Växjö!

Lyssnade på matchen via radio på väg hem från fjällen och nu är det alltså klart. Växjö Lakers spelar i elitserien säsongen 2011/2012.

2-5 borta mot Örebro gav elitseriekontrakt eftersom Rögle inte fick med sig någon poäng hemma mot Södertälje. Kul med nytt blod i elitserien, nu blir det ett häftigt race om andraplasten.

Intressant att ett av elitserielagen alltså kommer spela allsvenskan till hösten. Det kan bli båda - för Rögle är fortfarande med och slåss om andraplasten.

Jag tror ändå att det blir Modo eller Södertälje som hänger med Växjö upp i hockeyns finrum. Lägger mitt tips på Modo. Mycket på grund av att dessa två lag möts i sista omgången - i Ö-vik. Det kommer avgöra, tror jag.


// Berra

RSS 2.0