Match ett till Färjestad

Färjestad tar ledningen i matchserien efter ett riktigt målkalas. 5-4 efter lite dramatik på slutet ändå.

Skellefteå förlorar på grund av sin usla första period där Färjestad hade 3-0 efter tjugo minuters spel. Skellefteå vaknade till liv men det fungerar inte att bjuda bort en period till Sveriges kanske skickligaste passningslag.

Skellefteå krigar in i det sista men det räckte tillslut inte ända fram.

Nu är det bara för spelarna att ladda om inför rond två på torsdag. Kan Skellefteå vara med redan från start då, så tror jag att det kan bli en ruskigt häftig fight i Kraft Arena.

Tänkte börja med att köra några kvällens också efter varje match i finalserien.

Kvällens indian: Yared Hagos serverade, med en läcker backhand, Pelle Prestberg framför Skellefteåmållet som kunde sätta 1-0 tidigt in i matchen.

Kvällens skräll: Petter Rönnqvist i TV4-studion trodde inför matchen att målvakterna skulle bli avgörande. Hur kan han tro det? Petter har väl aldrig gillat att snacka om målvakter...

Kvällens citat: "Det är rena kakmixen i Skellefteås zon". Leif Boork var inte nöjd med Skellefteås försvarsspel under den första perioden.