Poäng i tråkig match

Ska börja med att säga att jag varit borta hos tjejen några dagar och därför som uppdateringen legat nere ett tag.
 
Luleå förlorade på straffar mot Timrå ikväll. Det var ingen klang och jubel föreställning och det var varken rättvist eller orättvist att Timrå vann.
 
När det komer till straffar är det oftast slumpen som avgör. Luleå gör en okej tredjeperiod, men spelet i de två första perioderna lämnade mer att önska.
 
Starkt ändå av Luleå att hålla i poängsviten som nu är uppe i fem raka matcher. Dessutom har Luleå tagit sex av nio poäng efter bortamatcher mot Hv71, Brynäs och Timrå.
 
Inte dåligt.
 
På torsdag avslutar Luleå sin bortaturné då man gästar Scandinavium för bortamatch mot Frölunda.
 
// Berra
 
 

En riktig krigarseger

Luleå Hockey krigar ner Hv71 ikväll och vinner med 0-2 på bortais. Ruskigt starkt. Dessutom är Toni Koivisto och Niklas Olausson skadade.
 
Styrkebesked.
 
Såg bara tredje perioden ikväll men av det jag det kändes aldrig farligt. Luleå är experter på att stänga matcher och man har även börjat bli bra på att pricka in puckar i tom kasse från hela planen.
 
Ikväll fick Niklas Fogström sätta 0-2 då HV hade plockat ut målvakten i slutet. Lukas Kilström gjorde läckert 0-1 i den andra perioden, fint framspelad av Daniel Mannberg.
 
David Rautio fick hålla nollan och spelade återigen briljant i målet. Riktigt roligt för David som bara växer och växer.
 
Nu väntar Brynäs borta på lördag.
 
// Berra

Seg tillställning mot Berlin

Luleå förlorade mot Berlin ikväll med 0-2. Trots att chansen att bli obesegrade i gruppspelet fanns där, var det en naturlig temposänkning från hemmalagets sida som inte alls spelade som under en elitseriematch. Långt ifrån samma aggresivitet och intensitet.
 
Luleå saknade dessutom skärpan och den riktiga hettan och viljan framför mål saknades.
 
Daniel Briere spelade inte pga förkylning. Claude Giroux gjorde lite som han ville utan att alls gå på maxfart.
 
Framför allt imponerades jag av hans förmåga att ALLTID sätta pucken på sina medspelares blad, inte framför, bakom eller på skridskon.
 
I Luleå är den enda som får godkänt David Rautio som spelade lugnt och stabilt.
 
Det är rätt förståeligt att spelarna, en sån här match när alla ska få spela mycket och ingen större matchning av laget ska ske, omedvetet slappnar av och lutar sig tillbaka lite.
 
Nu väntar bortamöte med Hv71 på torsdag. Räkna med ett helt annat Luleå Hockey då.
 
Kvällens publiksiffra 4245 var inte alls kattskit. Riktigt bra för en ET-match en tisdagkväll.
 
// Berra

Inför Berlin

Imorgon tisdag är det dags för den sista gruppspelsmatchen i European Trophy då Luleå tar emot tyska Berlin i Coop Arena.
 
Luleå är klara gruppsegrare och klara för slutspel, men visst skulle det vara en fjäder i hatten att vinna mot Berlin och därmed gå obesegrade genom hela gruppspelet.
 
Själv åker jag upp för att kolla på matchen först och främst av två anledningar. Claude Giroux och Daniel Briere, två av världens bästa hockeyspelare. Det ska bli roligt att se dessa två i action på så nära håll.
 
I hemmalaget vaktar David Rautio målet. Bröderna Abbott och Joonas Vihko vilar eftersom lagledningen vill ha igång lite folk som vilat och fått spela lite på slutet. Luleå kör dessutom med åtta backar.
 
Väl mött till en trevlig hockeykväll på tisdag i Coop Arena!
 
// Berra

Ruskigt stark seger

Det var en riktigt het och känsloladdad match som utspelade sig ikväll mellan Luleå och Färjestad. Luleå vann rättvist med 4-2 efter att ha gått ifrån till 2-0 tidigt och sedan släppte man aldrig ledningen till Färjestad.
 
Janne Sandström gjorde två mål ikväll vilket var riktigt roligt att se. Dessutom är det inte bara det offensiva spelet som fungerar för Öjeby-sonen, jobbet i egen zon sköter Luleå-veteranen föredömligt också.
 
Sami Sandell gjorde en mycket bra comeback och kommer bli bättre och bättre ju mer matcher han får i benen.
 
Pavel Skrbek förtjänar mängder med beröm. Tjecken är Luleås riktiga pelare i defensiven, positionssäker och prickfri match efter match.
 
Linus Persson har fått igång målskyttet ordentligt. Nytt skott upp i nättaket idag. Kommer bli många snygga strutar från Linus klubba i vinter.
 
Stort grattis till Robin Jacobsson som fick göra sitt första elitseriemål idag då han dundrade in ett slagskott från backplats bakom en chanslös Alexander Salak i FBK-målet.
 
Johan Fransson var riktigt bra idag. Nu är det bara poängen som saknas.
 
I stort sett gjorde hela laget en gedigen arbetsinsats då man fick hyfsad utdelning  på sina målchanser. I andra perioden hade Luleå en del farliga chanser att gå ifrån till 4-0, men det ville sig inte.
 
Nu är Luleå spellediga till på tisdag då den sista gruppspelsmatchen i European Trophy ska spelas. Luleå möter Berlin.
 
Se till att vara där då gott folk.
 
I det tyska laget spelar nämligen två av världens absolut bästa spelare i form av Claude Giroux och Daniel Briere. Det är inte ofta man får chansen att se sådana världsstjärnor live på en is så nära oss.
 
Ett hett tips. Köp biljett NU!
 
God natt.
 
// Berra

Inför Luleå-Färjestad: Fredagsmys i Coop Arena

Fredag, alltid lika härligt. Ikväll blir det fredagsmys i Coop Arena då Färjestad kommer på besök. Det är dags för andra raka hemmamatchen för Luleå Hockey som vann i onsdags mot toppkonkurrenten Modo med 3-2.
 
Förändringar i hemmalaget från senast inför matchen ikväll är att Anton Hedman går in som extraforward istället för Jonas Berglund. Sami Sandell är tillbaka i laget efter skada och går in på Koivistos plats i kedjan med Olausson och Persson.
 
Det blir riktigt roligt ikväll. Matcherna mot Färjestad brukar alltid bli något extra med heta känslor och bra fart.
 
Väl mött i Coop Arena för att fira in helgen, och förhoppningsvis även tre nya poäng!
 
// Berra

Koivisto blir borta länge

Idag kom mardrömsbeskedet för Luleå Hockey. Ett mellanfotsben har gått av för Toni som kommer missa en stor del av grundserien. Benet sköts av under gårdagens match mot Modo då en puck träffade foten olyckligt.
 
Riktigt trist för Toni och Luleå då finnen är en av lagets absolut bästa och viktigaste spelare. Bara hoppas att Koivisto kommer tillbaka så fort som möjligt.
 
Läs mer här.
 
// Berra
 

Skön seger mot Modo

Luleå besegrade Modo ikväll i en dramatisk och mycket underhållande match i Coop Arena.
 
Glädjeämnen i hemmalaget var Abbott-kedjan med Vihko som tredjelänk. Riktigt fungerande då kedjan fick ännu mer fart och tog sig enklare in på mål än man gjort tidigare.
 
Linus Persson fick sätta sitt första mål i Luleå-tröjan, och vilket mål sen. Inget kladd utan upp med pucken i nättaket stenhårt. Inga funderingar där inte. Linus såg riktigt bra ut i den gamla omgivningen med Olausson och Koivisto.
 
Pavel Skrbek fortsätter att imponera med sitt prickfria spel, dessutom blev tjecken målskytt ikväll. Inte det vackraste målet som skådats i Coop Arena, men ack lika betydelsefullt.
 
Publiksiffran 4389 åskådare var inte bra, men vi som var på plats skapade en ruskig stämning då det ständigt var bra tryck i arenan.
 
Kvällens bästa ramsa: "Modo sjunker som en Steen".
 
David Rautio storspelade och gjorde några galna räddningar i andra perioden och såg till att Modo inte lyckades kvittera Luleås 2-1-ledning. Johan Gustafsson har helt klart konkurrens om förstaspaden i vinter.
 
Till det enda tråkiga då. Toni Koivisto ska enligt uppgifter ha hoppat på kryckor efter matchen med en befarad fotskada. Hoppas det inte är något allvarligt.
 
***
 
Nu är det bara att ladda om inför en ny hockeyfest på fredag då Luleå möter Färjestad.
 
God natt.
 
// Berra

Inför Luleå-Modo: Jakobs tillbaka i laget

Ikväll är det äntligen dags för match i Coop Arena igen. Det är Norrlandskollegorna Modo som står för motståndet, så räkna med ett tufft Norrlands-derby ikväll.
 
I hemmalaget är Jens Jakobs tillbaka i spel och väntas gå in i fjärdekedjan, alltså ser fjärdekedjan inte ut som uppställningen här nedanför visar. Annars stämmer laguppställningen.
 
Anton Hedman har bihåleinflammation och kommer inte till spel. David Rautio vaktar målet.
 
Det ska bli intressant att se hur Luleå ska få stopp på Alexander Steen hos gästerna. Det kommer krävas ett enormt jobb och en otrolig disciplin.
 
Luleå har inte vunnit mot Modo sedan hösten 2011. Bryts den sviten ikväll?
 
Här är kvällens lag:
 
Målvakt: David Rautio

Första femman: Pavel Skrbek, Johan
Fransson-Linus Persson, Niklas Olausson, Toni Koivisto.

Andra
femman:
Lukas Kilström, Daniel Gunnarsson-Joonas Vihko, Chris Abbott,
Cam Abbott.

Tredje femman: Jan Sandström, Robin
Jonsson-Karl Fabricius, Kim Hirschovits, Linus Klasen.

Fjärde
femman:
Fredrik Svensson, Robin Jacobsson-Niklas Fogström, Jonas
Berglund, Johan Porsberger.
 
// Berra

Kan bli en super-match ikväll

Om ni inte har något speciellt för er ikväll vid sju-tiden tycker jag att ni ska slå er ner för att kolla på matchen mellan Frölunda och Hv71.
 
Ett klassiskt möte sedan flera år tillbaka i tiden, ikväll kryddat med ett Frölunda som förstärkt med NHL-spelare mot ett HV som alltid är bra och som bara kör match efter match.
 
Hoppas på mycket folk i Scandinavium ikväll, då brukar det bli snudd på en elektrisk stämning där inne. Jag ser fram emot den här matchen massor. En perfekt godbit att sätta tänderna i en måndagkväll.
 
// Berra
 
 

Bara att ladda om

Jag såg inte Luleås match igår, men man behöver knappast ha sett mycket för att förstå att laget inte gjorde någon kanonbra match borta mot AIK.
 
2-0-segern för "Gnaget" ska inte ha varit orättvis och det var visst många hos gästerna från Norrbotten som fick underkända betyg igår efter matchen.
 
Nu är det bara att glömma och gå vidare. På onsdag vankas det Norrlandsderby i Coop Arena när Modo kommer på besök.
 
Ha nu en fortsatt trevlig avslutning på helgen!
 
// Berra

Ketchup-effekt i tredje perioden grundlade segern

Luleå besegrar Växjö ikväll med 4-1. Efter två ganska sömniga perioder och ställningen 1-1 klev Luleå in i tredje perioden och avgjorde matchen, inom loppet av tio(!) sekunder.
 
Först styrde Karl Fabricius snyggt in 2-1 efter ett bra skott av Robin Jonsson och senare direkt efter tekningen kunde Anton Hedman smälla in 3-1.
 
I slutet av tredjeperioden fick vi se prov på fint samarbete mellan Cam och Chris Abbott, där den förstnämnda serverade brorsan som kunde sätta 4-1 bakom Mattias Modig.
 
Kul att Joonas Vihko fick göra mål igen. Hoppas att det har lossnat för finnen nu.
 
I det stora hela gör Luleå ingen kanonmatch men tredje perioden var helt klart en av säsongens bästa perioder från hemmalaget.
 
Vilket ös.
 
Nu är det bara att ladda om baterierna. På lördag väntar AIK på bortais för Luleå.
 
// Berra

Sundh har vaknat

Radiosporten och Hv71 meddelar nu att Oscar Sundh ska ha vaknat upp på sjukhuset. Mer än så vet jag inte för tillfället.
 
// Berra

Alla tankar till Oscar Sundh ikväll!

Ishockey är inte alltid det viktiga. Matchen Luleå-Hv71 ikväll och all annan elitseriehockey kommer i andra hand en kväll som denna.
 
Drygt sex minuter in i tredje perioden vid ställningen 1-1 åkte Oscar Sundh, i en närkamp med Toni Koivisto, handlöst ner med huvudet i isen och slog i tinningen. Under de sexton minuterna som Sundh fick behandling på isen ska han ha varit medvetslös, avsvimmad och haft krampanfall.
 
Han ska dock ha haft puls och andning igång under tiden.
 
Oscar är i bästa tänkbara händer då Luleås läkare Yelverton Tegner är framstående expert på huvudskador inom svensk ishockey.
 
Beslutet att bryta matchen var enligt mig självklart och helt rätt. Beslutet applåderades av hela Coop Arena och det var stort att se hur HV-spelarna åkte och tackade Luleå-klacken som dessutom skanderade "Oscar Sundh" gång på gång.
 
Starkt.
 
Det är bara att invänta besked kring Sundhs tillstånd, och att skriva några rader om ishockey-resultat ikväll känns inte bra gentemot respekten för Oscar.
 
// Berra

Inför toppmötet mot Hv71

Ikväll kommer alltså serieledarna Hv71 på besök till Coop Arena. Det är bäddat för en intressant och mycket sevärd tillställning.
 
Luleå gör om en del i kedjorna inför kvällens match. Linus Klasen kommer att gå in och spela med bröderna Abbotts. Anton Hedman är nämligen förkyld och kommer med största sannolikhet inte till spel.
 
Men förändringarna skulle enligt Bulan ändå ha gjorts och beror alltså enligt Luleå-tränaren inte på Hedmans frånvaro. Karl Fabricius och Kim Hirschovits får en ny kedjekamrat i form av Joonas Vihko.
 
Det blir spännande att se hur detta slår ut. Spontant känns det som att man måste ge det några matcher innan man kan dra några större slutsatser av detta.
 
Klasen med Abbotts kan lyckas, men det kan bli en dunderflopp också. Personligen ser jag fram emot att se Klasen med Abbotts och jag tror att det kan bli riktigt bra.
 
Samtidigt tycker jag också att det är trist eftersom Hedman, som hittills har varit säsongens stora utropstecken i Luleå, kuggat riktigt bra med Cam och Chris under säsongsinledningen.
 
Hur som helst blir det en riktigt intressant match ikväll där Luleå får sig en riktig värdemätare.
 
Johan Gustafsson vaktar målet.
 
// Berra

Tillbaka på vinnarspåret

Luleå Hockey besegrade Timrå igår med 2-3 efter straffar. Linus Klasen blev segerskytt i straffläggningen, precis en av de saker som Linus är värvad för.
 
Luleå hamnade tidigt i underläge med 2-0, därför var det starkt att komma tillbaka och ta med sig två poäng hem till Norrbotten.
 
Nu väntar toppmöte mot serieledarna Hv71 på tisdag i Coop Arena.
 
***
 
Skellefteå bortaslog Rögle med 1-3 i eftermiddag. Starkt av Skellefteå som går riktigt bra just nu.
 
// Berra

Pissig insats i Ö-vik

Jag sitter här och funderar över när jag ska få se Luleå Hockey spela igen. Ikväll var det viljelöst, segt och inget krig ute på isen överhuvudtaget. Modos 3-2-seger var fullt rättvis.
 
Daniel Gunnarsson och Johan Fransson har stora problem. Spelar fast sig i egen zon, missar grovt i markeringsspelet och är stora risker bakåt båda två.
 
Kim Hirschovits måste antingen byta miljö, eller tagga till ordentligt. Just nu åker finnen mest omkring och glider och ser rädd ut.
 
Karl Fabricius kämpar verkligen, men det vill sig inte. Samma gäller Vihko, han åker och åker, men det händer ingenting.
 
Det enda positiva från ikväll var Johan Gustafssons målvaktsspel, och framför allt - Jens Jakobs! Vilken succé i kedjan med Olausson och Koivisto.
 
Jakobs gjorde 1+1 ikväll då han kvitterade till 1-1 på egen hand innan han i tredje perioden läckert serverade Toni Koivisto som satte 2-2.
 
Nu är det bara att ladda om. Och jag hoppas Jonas Rönnqvist skäller ut grabbarna ordentligt ikväll. För att ta tre poäng borta mot Timrå och haka på Hv71 i toppen kommer det krävas betydligt mer av Luleå i E:ON Arena på lördag än vad man visade ikväll.
 
Avslutningsvis stort grattis till Janne Sandström som gjorde sin 600:e match i Luleåtröjan ikväll.
 
Riktigt stort. Du är en hjälte och en stor förebild när det gäller klubblojalitet och klubbhjärta i dessa tider när spelare byter klubbar åt höger och vänster.
 
Grattis Janne!
 
***
 
Kommer vara borta i helgen så bloggen kommer ligga nere i några dagar. Då vet ni det.
 
God natt.
 
// Berra

Ett riktigt bottennapp

Luleå Hockey föll ikväll hemma mot Brynäs med 0-1. Jag kunde inte vara på plats men följde matchen från TV-soffan.
 
Luleå gjorde en riktig skitmatch och Brynäs krigade ner norrbottningarna helt enkelt. Mycket starkt av Gävle-laget som nu har fem raka segrar uppe i Coop Arena.
 
Det finns egentligen inte så mycket mer att säga om kvällens match. David Rautios målvaktsspel och försvarsspelet var det enda positiva att ta med sig.
 
Nu är det bara att glömma och ladda om. Modo borta på torsdag, ingen lätt nöt att knäcka.
 
// Berra

RSS 2.0