En pinne i Ö-vik

Luleå fortsätter att ha problem med Modo. Idag förde man spelet, skapade betydligt fler målchanser än hemmalaget, men fick "bara" med sig en poäng.
 
En poäng på bortais är alltid okej, men med de chanser som Luleå radade upp ikväll borde alla tre poängen hamnat i Norrbotten.
 
Positiva saker som jag tar med mig från kvällen är Dean Kukan som gjorde en riktigt bra match. Fint passningsspel och säker i sitt agerande ute på isen.
 
Johan Gustafsson fortsätter att vara grymt stabil i målet. Helt klart viktigt med en bra målvakt i det kommande slutspelet. 
 
Linus Persson fick äntligen göra mål igen och ser ut att trivas med bröderna Abbott. Senast Linus nätade var just mot Modo, den åttonde december, i Fjällräven center då också. 
 
Hela laget ser ut att få in mer och mer energi i spelet för varje match som går, och farten man har är riktigt bra och Luleå känns svårfångade när de kommer i anfallsvågerna. 
 
Bästa kedjan ikväll, var precis som de senaste matcherna, Pyörälä, Klasen och Hedman. Den kedjan skapade längst och bäst anfall och det känns som en perfekt mix av spelare i den kedjan.
 
Klasen som kan hålla i pucken och stå för det kreativa. Hedman, en stridsvagn som bara kör, men som också kan hålla i pucken och fördela den till sina kedje-kamrater. Också Pyörälä, en måltjuv av högsta kvalité.
 
Nu väntar Brynäs hemma på lördag innan det är dags för landslagsuppehåll. Med tanke på Gävle-lagets form borde det bli tre poäng för Luleå.
 
// Berra

Hirschovits till Minsk

Nu är det även officiellt att Luleå Hockeys center Kim Hirschovits lämnar laget för spel i KHL och Dinamo Minsk.
 
Så här säger Hirschovits till Luleås hemsida: 
 
- I hockeybranschen kan saker och ting ändras väldigt snabbt och nu står jag hastigt inför en ny utmaning med KHL. Jag är tacksam över att ha fått chansen att tillhöra Luleå Hockey och det främsta minnet var att få vara med och vinna European Trophy tillsammans med killarna, berättar Hirschovits.

 

- Jag vill samtidigt ta det här tillfället i akt och tacka fans, mina lagkamrater, tränare och alla runt laget som har tagit väl hand om mig. Jag gillar Luleå och har lärt mig mycket på dom här månaderna, avslutar Kim.

 

Nu återstår det att se om "Osten" väljer att ersätta Hirschovits eller Jacobsson, eller om man nöjer sig med den trupp man besitter just nu.

 

// Berra


Nu är det officiellt - Jacobsson lämnar

Nu har Luleå Hockey gått ut med det på klubbens officiella hemsida. Robin Jacobsson lämnar Luleå Hockey för spel med Brynäs IF resten av säsongen. 
 
- Jag har trivts riktigt bra i Luleå, tillsammans med laget och allt runt omkring. Men jag känner samtidigt att jag inte fått spela så pass mycket som jag önskat – vilket jag nu blivit erbjuden i Brynäs som har ett stort backbehov. Så jag tror att det här kommer att gynna mig i min fortsatta utveckling, säger Robin Jacobsson om det nya läget.
 
Läs mer HÄR
 
 
// Berra

Hirschovits lämnar Luleå Hockey

Luleå Hockey verkar inte ha tänkt ge oss någon lugn sista januari i år. Först uppgifterna om Robin Jacobsson till Brynäs, och nu kommer det besked om att centern Kim Hirschovits skeppas iväg till Schweiz eller KHL. Det mesta talar dock för KHL.
 
Nu förväntar jag mig att något kommer komma in under dagen eller kvällen. Och det finns en hel del som talar för det när man läser runt och pratar med olika personer med bra insyn.
 
Fortsättning följer. 
 
// Berra

Jacobsson lämnar för Brynäs

Idag går Aftonbladet ut med uppgifterna om att Robin Jacobsson lämnar Luleå Hockey för spel i Brynäs. Anledningen ska vara att Robin varit missnöjd med det förtroende han har fått, samt att Dean Kukan kommit in sent i laget och fått en större roll än honom.
 
Om det stämmer tycker jag personligen att det är riktigt tråkigt. Robin har inte levt upp till de höga förväntningar som ställdes på honom inför säsongen. Men i ett slutspel är hans fysik och hårda spel en tillgång för vilket lag som helst. 
 
***
 
Det är, som bekant, sista januari idag och fönstret stänger inatt. Så det lär hända en hel del grejer under dagen och kvällen, och jag ska försöka hålla bloggen så uppdaterad som möjligt om några nyheter om Luleå Hockey dyker upp.
 
Men vi får inte glömma att det ska spelas ishockey ikväll också. Luleå gästar Modo, ett lag som man har haft svårt för. Luleå och Modo är två lag som har visat god form på slutet, så det kan nog bli en riktigt sevärd match i Ö-vik ikväll. 
 
***
 
Kim Hirschovits var friskförklarad igår, men finns enligt uppgifter inte med på bussen ner till Ö-vik. Skumt. Kan Hirschovits också vara på väg bort? I så fall borde en ersättare presenteras under dagen.
 
Nåväl, det räcker med detta så länge. 
 
// Berra

Goren anmäls

Först skulle han frias, men nu har domarchef Ahlström och hans mannar ändrat sig, och Lee Goren anmäls nu till disciplinnämnden som ska granska överfallet.
 
Läs mer HÄR.
 
 
// Berra

Säsongens roligaste match

Det blev en riktig känslofylld match mellan Luleå och Linköping i Coop Arena ikväll. Luleå visade under större delar av matchen upp riktigt bra totalhockey och kunde ha vunnit med betydligt större siffror om man hade varit lite effektivare.
 
Segern skrevs till 4-1.
 
Men fyra mål framåt är naturligtvis fullt godkänt. Luleås mål gjordes, i följande i ordning, av Jan Sandström, Niklas Olausson, Mika Pyörälä och Chris Abbott.
 
Det som det pratas om efter matchen är dock slagsmål i allmänhet, och Lee Goren i synnerhet. Hur kanadensaren INTE får matchstraff när han kommer in som tredje kille, med kastade handskar och dessutom tar strypgrepp och matar slag på Robin Jacobsson, är helt obegripligt.
 
Lee Goren var ur balans under hela matchen och fokuserade mest på att åka runt och grina och försöka få igång bråk. I tredje perioden var han på Chris Abbott, då slutade det med att Goren fick lämna isen.
 
Kvällens största besvikelse var när Robin Jacobsson och Daniel Rahimi, direkt i efterföljande tekning, droppade hjälm och handskar för att göra upp. Hela hallen och båda lagens spelare var inställda på en ärlig och riktig uppgörelse (något som fegisen Goren borde lära sig av) mellan två tuffingar. Då bryter domarna innan de ens har börjat slåss. Enormt frustrerande.
 
I övrigt var det, som rubriken säger, en riktigt underhållande match mellan två lag som verkligen ville profilera sig inför en eventuell kvartsfinal mot varandra.
 
Dessutom var det tre oerhört viktiga poäng som bärgades i kampen om topp fyra.
 
Till sist: Lee Goren borde absolut bli ett fall för disciplinnämnden och få ett par matchers avstängning. Luleåklackens ramsa "Goren är en kärring", passade som handen i handsken denna kväll.
 
Ja, för övrigt passar den alldeles utmärkt varje kväll. Goren är farlig för sig själv och för andra ute på isen. Jag hoppas verkligen att vi får se Luleå mot Linköping i en kvartsfinal och att Anton Hedman, eller Robin Jacobsson, gör upp med Goren en gång för alla.
 
Hockey is a game for men, not for chickens.
 
God natt.
 
// Berra

Imponerande insats i Skellefteå

Då var jag tillbaka på hemmaplan och ska försöka sammanfatta, samt ge min syn på fredagkvällens sprakande derbytillställning i Skellefteå som Luleå kunde vinna med 0-1 efter straffar.
 
Ja det blev målsnålt, men stämningen i hallen och det intensiva spelet ute på isen gjorde även detta derby sevärt. Luleå gjorde en riktigt bra och gedigen insats utifrån de förutsättningar som fanns.
 
Jag tycker att man spelade stabilt, höll uppe spelet och det var egentligen bara i tredje perioden som Skellefteå fick rejält tryck mot Luleås kasse.
 
Bäst hos gästerna var två spelare. Dels Johan Gustafsson som spikade igen fullständigt och låg bakom segern mest av alla i Luleå.
 
Den andra spelaren som jag vill lyfta fram är en krigare som sällan får några rubriker - Anton Hedman. Hans riviga spel var helt underbart för ett hockeyhjärta att få beskåda från läktarplats.
 
Först kom han ut i första bytet och smällde på Niclas Burström i kortplanket så det sjöng i hela sargen och såg till att Niclas fick känna på lite is.
 
Sedan dröjde det bara en liten stund innan han delade ut en rejäl smäll på Viktor Arvidsson framför Skellefteås mål efter avblåsning, vilket såklart resulterade i en korrekt dömd två minuters-utvisning.
 
Det jag vill få fram med att plocka ut just dessa två händelser är att Hedman, med sitt agerande visar att "vi är här för att delta". "Vi är här för att ge er en riktig match."
 
Det sänder signaler till resten av laget och publiken om att detta blir en hård och tuff fight. Riktigt bra gjort av Hedman som ofta är i bra i matcherna mot Skellefteå då det blir lite fysik och kamp ute på isen.
 
Luleå grejade som sagt två oerhört viktiga poäng i kampen om topp tre. På tisdag är det dags för hemmamatch i Coop Arena då Linköping kommer på besök.
 
Ny viktig match då, om nya viktiga poäng...
 
 
// Berra

Senaste nytt!

Ja det händer verkligen grejer inför kvällens derby i Skellefteå. Vi börjar med det som går fortast, hemmalaget. Oscar Möller gör comeback ikväll, det bekräftades idag av Skellefteås Anders Forsberg.
 
Hos gästerna från Norrbotten är det lite fler förändringar. Nyligen meddelades att Niklas Olausson (handskada, inget allvarligt) och Kim Hirschovits (sträckt ljumske) missar kvällens fight. Två centrar som försvinner alltså.
 
Sami Sandell tar Olaussons plats och Mika Pyörälä kliver in som center mellan Linus Klasen och Anton Hedman. 
 
Luleå spelar med åtta backar ikväll, vilket innebär att Robin Jacobsson, tack och lov, är med i truppen. Hans fysik behövs i såna här bataljer.
 
Här är Luleås preliminära lag ikväll:
 
Målvakt: Johan Gustafsson (Samuel Ward)

1: Daniel Gunnarsson, Johan Fransson-Cam Abbott, Chris Abbott, Joonas Vihko
2: Lukas Kilström, Robin Jonsson-Toni Koivisto, Sami Sandell, Linus Persson
3: Jan Sandström, Fredrik Svensson-Linus Klasen, Mika Pyörälä, Anton Hedman
4: Robin Jacobsson, Dean Kukan-Karl Fabricius, Niklas Fogström, Jens Jakobs
 
// Berra
 
 

Inför Skellefteå-Luleå

Ikväll är det dags för säsongens fjärde derby mellan elitseriens två nordligaste lag, Luleå och Skellefteå. Skellefteå har 2-1 i matcher mot Luleå hittils denna säsong, och visst talar form och hemmaplan för att det kommer vara 3-1 till Skellefteå efter denna kväll.
 
Eller?
 
Pratar man med folk, både neutrala och Skellefteåsupportrar, samt läser runt på olika sidor, snackas det mycket om att skrällar sker när man minst anar det. Och visst talar det för Luleå. Men det är nog det enda.
 
Luleå har visserligen fyra segrar på de sex senaste matcherna, men spelet har inte klickat helt och senast mot Hv71 var det riktigt segt och dåligt.
 
Samtidigt har Skellefteå öst på ordentligt sedan omstarten efter jul och förutom ett bottennapp, 6-0-förlust mot Linköping för ett par veckor sedan, har Anders Forsbergs mannar gått som tåget.
 
I hemmalaget från Västerbotten saknas en hel del spelare: Martin Lundberg, Petter Granberg, Rasmus Edström, Oscar Möller, Erik Forsell och Pontus Petterström. Dessutom är det frågetcken kring Niclas Burströms medverkan ikväll.
 
I Luleå är Pavel Skrbek, som bekant, långtidsskadad. David Rautio är inte redo för spel ännu och det betyder att Johan Gustafsson fortsätter vakta kassen.
 
Chris Abbott och Toni Koivisto är tillbaka i laget efter magsjuka. Självklart mycket positivt. Två spelare som höjer sina respektive kedjor enormt. 
 
Vad tror jag om matchen då? Tjah, jag åker ner till Skellefteå i eftermiddag utan några som helst förväntningar på att Luleå ska få med sig några poäng. Samtidigt slår gästerna från Norrbotten ur underläge, har ingen som helst press på sig och kan spela avslappnat. Skellefteå SKA bara vinna och har all press på sig. Som jag skrev tidigare är det detta som talar för bortaseger - inget annat.
 
Det brukar bli tighta och roliga matcher mellan dessa lag, och något tips känns svårt att lämna. Får Skellefteå en bra start och går ifrån tidigt målmässigt, kommer nog luften gå ur bortalaget rätt snabbt. 
 
Men ju längre det står 0-0 och ju längre lagen följs åt resultatmässigt, ju mer kommer det gynna Luleå.
 
 
***
 
Jag kommer vara borta resten av helgen. Så något inlägg om derbyt kommer inte på bloggen först söndagkväll.
 
Trevlig derby-kväll och sedan en fortsatt trevlig helg på er!
 
Vi ses i Kraft Arena, eller hur?
 
 
// Berra

En riktig skitmatch i Jönköping

Luleå var riktigt bleka i kvällens bortamöte mot Hv71. 4-1 till hemmalaget från Småland var fullt rättvist och Luleå får lämna Jönköping med en del att fundera över.
 
Benen ser sega ut, det är slarviga passningar och man spelar fast sig i egen zon alldeles för ofta. 
 
Lukas Kilström stod för Luleås mål med ett slagskott från blålinjen.
 
Detta är ingen match att minnas. Nu är det bara att ladda om inför säsongens fjärde möte mot Skellefteå på fredagkväll i Kraft Arena.
 
***
 
Kvällens enda positiva nyhet var att Skellefteå bortaslog Modo med 1-2. Därmed är avståndet mellan Modo och Luleå i mitten av tabellen oförändrat.

Inför Hv71-Luleå

Imorgon onsdag väntar Hv71 på bortais för Luleå Hockey. Chris Abbott och Toni Koivisto är magsjuka.
 
David Rautio fick en puck i huvudet på träningen igår och kände sig yr under kvällen. Han står av säkerhetsskäl över imorgon.
 
Luleå testade lite nya formationer idag på träningen, och så här ser laget mot Hv71 ut:
 
Målvakt: Johan Gustafsson (Samuel Ward)

1: Daniel Gunnarsson, Johan Fransson-Linus Persson, Niklas Olausson, Karl Fabricius

2: Lukas Kilström, Robin Jonsson-Mika Pyörälä, Kim Hirschovits, Jens Jakobs

3: Jan Sandström, Robin Jacobsson-Linus Klasen, Sami Sandell, Joonas Vihko

4: Dean Kukan, Fredrik Svensson-Cam Abbott, Niklas Fogström, Anton Hedman
 
***
 
En elitseriematch ikväll. Frölunda möter Brynäs i Scandinavium. 
 
// Berra

Piteås målglada helg

10-3 mot Ö-vik igår. I eftermiddag blev det en ny kross i LF Arena. Kovland besegrades med hela 7-0 efter en riktig uppvisning av Piteå Hockey. 
 
Segern innebär att Piteå befäster sin femteplats i Allettan, nu med endast tre poäng upp till Sundsvall ovanför strecket. 
 
Nästa match för Piteå är nu på onsdag då man möter Teg på bortais.
 
// Berra

Två nya straff-poäng

Det blev två nya poäng igår för Luleå då Växjö besegrades med 3-2 efter straffar. Finns egentligen inte så mycket att säga om matchen. 
 
Luleå är långt ifrån någon formtopp och spelade stundtals riktigt dåligt igår. Ändå är det starkt att komma tillbaka, kvittera på slutet och knipa extrapoängen.
 
Skönt att se hur Hirschovits har kommit igång med straffskyttet och att Johan Gustafsson gjorde en stabil insats. Annars fanns det inte mycket att ta med sig från gårdagens tillställning i Coop Arena.
 
***
 
Idag har jag tänkt pallra mig till LF Arena för att kika på Piteå Hockey och deras match i Allettan då man tar emot Kovland. Piteå spelade även hemmamatch igår då man slog Ö-vik med hela 10-3.
 
// Berra

Inför Luleå-Växjö: Kukan får fortsatt förtroende

Dean Kukan imponerade på tränarteamet under gårdagens bortamatch mot AIK, vilket gör att han får fortsatt förtroende imorgon då Växjö gästar Coop Arena.
 
Exakt hur truppen ska formeras är inte bestämt ännu, förutom att Johan Gustafsson vaktar målet. Mest troligt lär det bli som mot AIK senast. Fem forwardspar och sex backar. 
 
Det skulle innebära att den preliminära laguppställningen mot Växjö imorgon ser ut så här:
 
Målvakter: Johan Gustafsson (David Rautio)
Förstafemman: Johan Fransson, Daniel Gunnarsson - Cam Abbott, Chris Abbott, Joonas Vihko.
Andrafemman: Jan Sandström, Dean Kukan - Toni Koivisto, Niklas Olausson, Linus Persson.
Tredjefemman: Lukas Kilström, Robin Jonsson - Mika Pyörälä, Kim Hirschovits, Jens Jakobs.
Fjärdekedjan: Anton Hedman, Niklas Fogström, Karl Fabricius.
Femte forwardspar: Sami Sandell, Linus Klasen.
 
// Berra
 

Två poäng på Hovet

Luleå gjorde ingen kanonmatch ikväll borta mot AIK. Det blev ändå två poäng efter seger på straffar, vilket får ses som godkänt på bortais med tanke på insatsen.
 
Kim Hirschovits och Toni Koivisto stod för gästernas mål under ordinarie tid. Luleå gjorde en riktigt bra andraperiod och hade 1-2 inför tredje. 
 
Tredjeperioden blev dock sönderryckt av utvisningar och tillslut orkade inte Luleå stå emot och AIK kunde kvittera i powerplay. 
 
I straffläggningen bjöd Kim Hirschovits och Jens Jakobs på två riktigt fina straffar. Hårda, välplacerade skott. Inget kladd.
 
Jens Jakobs straff blev matchvinnande.
 
I och med kvällens två poäng var detta fjärde matchen i rad med poäng för Luleås del.
 
Någon som förtjänar beröm ikväll är backen Dean Kukan som är tillbaka i Luleå för att främst fylla ut backsidan nu när Skrbek är långtidsskadad. Drygt 19 minuters speltid, en assist och otroligt stabilt spel. Hoppas Dean fortsätter så här, då kan han bli en riktigt rolig överraskning under våren.
 
David Rautio gjorde en bra match och en bra straffläggning. Men Luleå-målvakten hade ruskigt tur då han, med några minuter kvar av tredje perioden, fick för sig att medvetet flytta målburen ur sitt läge när AIK kom i ett anfall.
 
Domarna valde att inte ta en utvisning, vilket såklart var fel. 
 
Som sagt, tur..
 
Två poäng på bortais är alltid bra. Nu väntar Växjö hemma på lördag. Ett Växjö som förlorade hemma mot Skellefteå med 1-2 ikväll och som nu har åtta raka matcher utan seger.
 
// Berra

Jidström slutar som VD

Idag meddelar Luleå Hockey via ett pressmeddelande att Peter Jidström slutar som VD för klubben efter denna säsong. 
 
Han kommer dock att finnas kvar inom organisationen men med mer inriktning på marknad och kommunikation.
 
- De här fem åren som klubbdirektör och VD för Luleå Hockey har varit de roligaste i hela mitt arbetsliv, säger Jidström. Men jag vill vara ärlig mot mig själv och föreningen. Jag har inte den energi som krävs för att göra ett hundraprocentigt jobb kommande säsong – så även om det är ett tråkigt beslut att ta så känns det ändå helt rätt i maggropen."
 
Detta säger Jidström till Luleås officiella hemsida. För hela artikeln samt webb-tv med Jidström - klicka HÄR.
 
 
// Berra

Uppror på gång inom Hockeyligan?

Ni som hänger med inom hockeyvärlden har knappast missat Växjös VD, Anders Ömans häftiga och RADIKALA ATTACK mot Brynäs, Frölunda och Modo angående deras fusk med att använda sig av NHL-spelare på korttidskontrakt, trots att det var förbjudet. 
 
Jag gillar Anders Ömans sätt. Att han låter känslorna få komma ut, synas och få uppmärksamhet. För det ligger väldigt mycket sanning i det han säger. 
 
Jag hoppas, och tror, att dessa tre klubbar i fråga, på något sätt kommer att straffas. Förmodligen ekonomiskt.
 
Att Anders Öman går ut och säger att han ska stämma klubbarna och ta upp detta i rätten, visar att han menar allvar och är less, samt att klubbarnas egoistiska agerande förhoppningsvis kommer att få konsekvenser. 
 
Det ska bli mycket spännande att följa denna stekheta debatt som blossat upp och se vad som kommer hända.
 
Vissa vill kalla det för uppror inom Hockeyligan, jag vet inte riktigt. Men visst kan detta ha varit startskottet till en lång och segdragen process, som tillslut kanske slutar med ett uppror.
 
Avslutningsvis, Chris Härenstams tweet tidigare under förmiddagen, som ganska väl beskriver vad som sker och vad som kommer att ske de närmaste dagarna och veckorna:
 
"Nästa möte som Hockeyligan har kommer garanterat vara barnförbjudet".
 
// Berra

Håll i er - nu börjar festen!

Tidigt imorse blev det klart. Nu är spelschemat för NHL:s grundserie 2013 äntligen här.
 
Lagen kommer möta lag inom sin egna division fyra eller fem gånger, samt lag i övriga konferensen tre gånger. Några matcher mellan lag från skilda konferenser kommer inte att spelas.
 
Grundserien kommer bli 48 omgångar lång, och kommer hålla på tre veckor längre än normalt, till 27 april. Det kommer bli ett otroligt intensivt matchande då det kommer spelas matcher varje kväll under den 99 dagar långa grundserien. 
 
Slutspelet drar igång den 30 april och en eventuell sjunde avgörande Stanley Cup-final kan komma att spelas så sent som 28 juni. 
 
Här är premiärhelgens matcher, 19-20 januari, alltså nu till helgen. Svenska tider inom parentes:
 

LÖRDAG

 Philadelphia – Pittsburgh (21.00).

 Winnipeg – Ottawa (21.00)

 LA Kings – Chicago (21.00)

 Boston – NY Rangers (01.00)

 Montreal – Toronto (01.00)

 NY Islanders – New Jersey (01.00)

 Tampa – Washington (01.00)

 Florida – Carolina (01.30)

 St. Louis – Detroit (02.00)

 Nashville – Columbus (02.00)

 Dallas – Phoenix (02.00)

 Minnesota – Colorado (03.00)

 Vancouver – Anaheim (04.00)

 

SÖNDAG

 Buffalo – Philadelphia (18.30)

 NY Rangers – Pittsburgh (01.00)

 Calgary – San Jose (01.00)

 Minnesota – Dallas (02.00)

 Vancouver – Edmonton (03.00)

 Phoenix – Chicago (04.00)


Här hittar ni hela spelschemat. LÄNK

Nu är det bara att vänta in helgen. Håll i er - nu kan festen ÄNTLIGEN BÖRJA!

// Berra


Fortsatt svårt mot Timrå

Ny strafftorsk mot Timrå. 2-3 i en match där domarna återigen hade huvudrollen. Är fruktansvärt irriterad, och orkar inte skriva något långt inlägg.
 
Vi kan bara fastslå att Timrå inte passar Luleå Hockey. Punkt.
 
Skjuter man 52(!) skott som Luleå gjorde ikväll, ska man göra mer än två mål och inte bara få med sig en poäng.
 
Trevlig kväll.
 
// Berra
 

Säker seger och bedrövlig domarinsats

Luleå Hockey tog en komfortabel 5-2-seger ikväll hemma mot Rögle. Gästerna från Skåne hängde med i matchen upp till 2-2, men orkade inte hänga med Luleå tillslut och hemmalaget kunde stänga matchen säkert.
 
Luleå gör en stabil hemmainsats utan att förta sig. Man gjorde vad som krävdes helt enkelt.
 
Karl Fabricius var enligt mig bästa hemmaspelare ikväll. Han syns inte jätteofta i målprotokollet, men hans slit och energispridande spel, byte efter byte, är oerhört imponerande att se.
 
En stabil seger och tre poäng. Nu väntar ny hemmamatch för Luleå på lördag då man möter Timrå.
 
Avslutningsvis, några rader om domarinsatsen. Det var den sämsta jag har sett på många år. Inkonsekvent och ojämn, dålig nivå. Någonting måste göras.
 
De svenska domarna är för dåliga helt enkelt. Tydligen är det inte bara i Luleå som det har varit kaos och mängder med frågetecken ikväll. 
 
Jösses, det står så mycket på spel. Vi måste kunna få en bättre och tydligare bedömningsnivå i elitserien.
 
Med dessa ord säger jag god natt.
 
// Berra
 

Magkänslan stämde

Det blev vinst ikväll. Luleås bortaseger mot Frölunda med 1-3 var ett viktigt trendbrott för Luleå. Efter en trevande inledning och ett tidigt ledningsmål för Frölunda kunde Luleå med lite tur och en hel del vilja vända på matchen.
 
Gästernas mål gjordes av Mika Pyörälä, Toni Koivisto och Joonas Vihko. Skönt att Luleå är tillbaka på vinnarspåret igen.
 
Nu väntar Rögle hemma på torsdag och Timrå hemma på lördag. Hoppas Luleå kan fortsätta rida på den här vågen nu i dessa två matcher.
 
***
 
Skellefteå åkte på en typisk plattmatch borta mot Linköping ikväll då det blev förlust med 6-0. Sådana matcher kommer alltid efter en lång segersvit, men siffrorna 6-0 var lite väl stora kan jag tycka.
 
// Berra

Vardag

Ja nu börjar vardagen sakta men säkert tuffa igång igen. Jag har varit borta i helgen, därav tystnaden här på bloggen.
 
Luleå är nere i en rejäl formsvacka då det blev ny förlust borta mot Färjestad i lördags med 2-1. Imorgon möter Luleå Frölunda i Göteborg. Min magkänsla säger att förlusttrenden kommer brytas då.
 
Jag tror i allafall på minst en poäng.
 
***
 
Helgens bästa och gladaste nyhet var självklart att NHL-ishockeyn kommer komma igång i mitten av denna månad. Och jag tror att det kommer bli en roligare NHL-säsong än på många år. 
 
Med en kortare grundserie är det mindre förutsägbart vilka lag som kommer gå till slutspel, och i en serie på cirka 50 omgångar (inte fastställt exakt hur många omgångar det kommer bli) kommer varje match gälla betydligt mer än vad en match i en serielunk i en 82-matchers serie gör. 
 
Varje match kommer vara livsviktig för lagen och dessutom kommer vi få ett Stanley Cup-slutspel där lagen kommer vara mycket fräschare än efter en 82 matchers lång grundserie.
 
Det blir riktigt spännande att se vilka som kommer få lyfta bucklan i slutet av juni. 
 
Mitt tips: Testar ett litet wildcard - Buffalo Sabres.
 
// Berra

Final på lördag

Ja det blev en riktig rysare mot Ryssland. Sverige vann med 3-2 efter straffar och spelar därmed final på lördag mot USA, som vann sin semifinal mot Kanada med hela 5-1.
 
Blir en högintressant match. Nu laddar vi för kvällens två elitseriematcher. Jag kommer att ha huvudfokus på klassikermötet mellan Färjestad och Hv71.
 
Trevlig kväll.
 
// Berra

Jag älskar Junior-VM!

Ännu ett år kan jag konstatera detta. Idag fick vi en se en fantastisk kvartsfinal mellan Ryssland och Schweiz som hade allt. Otrolig dramatik, boxplay-mål, videogranskningar och brottning på isen.
 
Juniorhockey är galet roligt att titta på. Massor med misstag och hjärta och energi i varje närkamp.
 
Publikhockey, men inte tränarhockey.
 
Det svängde en hel del mellan Ryssland och Schweiz i eftermiddags men tillslut kunde Ryssland gå vinnande ur striden med 4-3 efter straffar. Sett till respektive lands spelarmaterial ska naturligtvis Ryssland vara i semifinal.
 
Men Schweiz ska ha en stor eloge för sitt enormt uppoffrande spel och deras förmåga att kunna störa toppnationerna. Jag tror absolut att Schweizisk ishockey går en ljus framtid till mötes.
 
***
 
Det blir alltså Ryssland mot Sverige i torsdagens semifinal. Matchen börjar klockan 14.00 i SVT svensk tid.
 
Innan dess ska vi dock avnjuta den första semifinalen mellan Kanada och USA. Den sänds i TV10 och försnacket drar igång 09.30. Vilken galen match det kommer bli.
 
Väckaren är ställd.
 
// Berra
 
 

Back on track

Så där. Då var nyårsfirandet också över och vi kan landa och börja fokusera inför en spännande fortsatt vinter och kommande vår.
 
Imorgon torsdag spelas de nästa elitseriematcherna. Färjestad-Hv71 och AIK-Skellefteå. Men redan idag bjuds vi på högklassig underhållning i form av Junior-VM.
 
Tidigare idag krossades Tjeckien av USA med hela 7-0 i den ena kvartsfinalen. Och om lite mindre än en timma, klockan 14.00, ska Sveriges semifinalmotståndare koras.
 
Ryssland-Schweiz inför en fullsatt hemmahall kan bli något alldeles extra.
 
Semifinalerna i turneringen spelas imorgon torsdag.
 
// Berra
 
 
 

RSS 2.0