Säsongens roligaste match

Det blev en riktig känslofylld match mellan Luleå och Linköping i Coop Arena ikväll. Luleå visade under större delar av matchen upp riktigt bra totalhockey och kunde ha vunnit med betydligt större siffror om man hade varit lite effektivare.
 
Segern skrevs till 4-1.
 
Men fyra mål framåt är naturligtvis fullt godkänt. Luleås mål gjordes, i följande i ordning, av Jan Sandström, Niklas Olausson, Mika Pyörälä och Chris Abbott.
 
Det som det pratas om efter matchen är dock slagsmål i allmänhet, och Lee Goren i synnerhet. Hur kanadensaren INTE får matchstraff när han kommer in som tredje kille, med kastade handskar och dessutom tar strypgrepp och matar slag på Robin Jacobsson, är helt obegripligt.
 
Lee Goren var ur balans under hela matchen och fokuserade mest på att åka runt och grina och försöka få igång bråk. I tredje perioden var han på Chris Abbott, då slutade det med att Goren fick lämna isen.
 
Kvällens största besvikelse var när Robin Jacobsson och Daniel Rahimi, direkt i efterföljande tekning, droppade hjälm och handskar för att göra upp. Hela hallen och båda lagens spelare var inställda på en ärlig och riktig uppgörelse (något som fegisen Goren borde lära sig av) mellan två tuffingar. Då bryter domarna innan de ens har börjat slåss. Enormt frustrerande.
 
I övrigt var det, som rubriken säger, en riktigt underhållande match mellan två lag som verkligen ville profilera sig inför en eventuell kvartsfinal mot varandra.
 
Dessutom var det tre oerhört viktiga poäng som bärgades i kampen om topp fyra.
 
Till sist: Lee Goren borde absolut bli ett fall för disciplinnämnden och få ett par matchers avstängning. Luleåklackens ramsa "Goren är en kärring", passade som handen i handsken denna kväll.
 
Ja, för övrigt passar den alldeles utmärkt varje kväll. Goren är farlig för sig själv och för andra ute på isen. Jag hoppas verkligen att vi får se Luleå mot Linköping i en kvartsfinal och att Anton Hedman, eller Robin Jacobsson, gör upp med Goren en gång för alla.
 
Hockey is a game for men, not for chickens.
 
God natt.
 
// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0