Tack för mig!

Elitseriesäsongen 2012/2013 är över. Hockeysäsongen är dock långt ifrån över. Vi har ju det absolut bästa kvar - Stanley Cup Playoffs som drar igång på valborg. 
 
Jag tackar dock för mig nu. Jag känner att jag inte riktigt har den tid och motivation som krävs för att driva en hockeyblogg. Detta är ett beslut som har vuxit fram här under våren.
 
Jag startade Luleberra på hösten 2010 och det har verkligen varit en fantastiskt rolig resa. Att få följa och skriva om laget i mitt hjärta, Luleå Hockey, har varit otroligt roligt och spännande.
 
Jag känner dock att det är dags att gå vidare mot nya utmaningar. För tro inte att jag kommer sluta följa hockeyn, världens bästa sport, mindre bara för att jag slutar blogga. Snarare tvärtom - om det nu går att följa den mer än vad jag redan gör?
 
Vem vet, det är inte alls omöjligt att jag kommer dyka upp i något nytt format någon annanstans i framtiden. Så håll ögonen öppna! ;)
 
Jag kommer fortsätta att vara aktiv på Twitter, så om ni vill fortsätta att ta del av mina tankar kring livet i allmänhet och ishockeyn i synnerhet, tycker jag att ni ska söka upp och följa mig på Twitter.
 
@Berra1994 är användarnamnet.
 
Avslutningsvis vill jag tacka alla ni läsare som har följt bloggen genom åren. Tack så oerhört mycket!
 
Som sista grej här på bloggen vill jag ge er mitt tips kring vilka som kommer vinna Stanley Cup i år.
 
Eftersom jag tippade Buffalo Sabres innan säsongen, som nu ser ut att missa slutspel, måste jag få ge ett nytt tips inför slutspelet som drar igång nästa vecka.
 
De som får lyfta bucklan runt midsommar blir: Montreal Canadiens!
 
Tack för mig!
 
// Berra

Grattis Skellefteå AIK

Skellefteå AIK är värdiga vinnare av SM-guldet 2013. 4-0, 4-1 och 4-0 i slutspelet är fruktansvärt imponerande och det är bara att konstatera - Skellefteå var överlägsna i hela hockeysverige denna säsong.
 
Jag känner ändå någon sorts glädje som Luleåsupporter även om det är svårt att ta fram den just nu. Vi gick till final, vi slog ut stora drakar som Frölunda och Färjestad i kvart respektive semifinal.
 
Skellefteå i finalen var för bra helt enkelt. 
 
Sveriges bästa lag.
 
Luleå är Sveriges näst bästa och ska inte skämmas.
 
Det enda som känns lite bittert nu är att Luleå inte kunde bjuda upp mer i kvällens match. 0-4 och att inte få in en enda puck i säsongens viktigaste match är såklart under all kritik. 
 
Men det är bara att konstatera. Det var många trötta ben i hemmalaget och där känns det som att Luleå och framför allt tränar-teamet med fystränaren Petter Pettersson i spetsen har en del att fundera över inför sommaren. 
 
Detta var i ett längre perspektiv en seger även för Luleå. Man har lärt sig många viktiga saker på resan och jag är rätt säker på att Luleå Hockey kommer ha goda möjligheter för att slåss om bucklan på allvar även nästa säsong. 
 
Nu är det, som vanligt när en säsong är över, en tom känsla inombords. Efter ett intensivt slutspel och en intensiv vår kommer det att bli ett par dagars uppehåll nu på bloggen, förmodligen till på måndag. 
 
Sedan får vi se vad som händer.
 
Avslutningsvis vill jag bara säga att jag är oerhört stolt över att tillhöra Sveriges kanske bästa klack.
 
Laget på isen förnedras av rivalen i en SM-final med 4-0 i matcher och sången från hemmastå slutar aldrig ikväll, trots att det varit kört sedan länge i matchen. Ljudvolymen bara stegrar ju närmare slutsignalen vi kommer.
 
Tror inte det hade varit så i många elitseriearenor runt om i landet om hemmalaget varit i samma situation som Luleå ikväll.
 
Jag hade gåshud under hela tredje perioden.
 
Och imorgon kommer jag att bära Luleå Hockey-tröja med mer stolthet än någonsin. Bara så ni vet.
 
// Berra

Do or die

Ja ikväll är det verkligen do or die som gäller för Luleå Hockey. Luleå vill såklart inte se Skellefteå fira guldet i Coop Arena och kommer göra allt som står i sin makt för att vinna ikväll.
 
Jag tror att Luleå kommer lyckas.
 
Desperationen och hungern är alldeles för stor i Luleå-laget för att man ska släppa match fyra på hemmais. Det kommer dock bli stentufft då Skellefteå självklart kommer göra allt för att ta guldet redan denna match.
 
Det kommer bli en sjugalen stämning och Coop Arena kommer bära fram våra röda krigare i vad som kan vara säsongens sista hemmamatch.
 
På lördag kan det mycket väl bli ett välförtjänt guldfirande i Skellefteå, men ikväll är det enda som kommer ljuda efter slutsignalen publikens vrål och "T.N.T" pumpandes ur högtalarna.
 
Eller som Johan Fransson sa efter dagens värmning:
 
- Vinner vi kan Skellefteå få guldfrossa. Vi ska köra över dem.
 
// Berra
 

Luleås bästa match

Luleå gjorde sin klart bästa match ikväll i denna finalserie och kanske sin bästa match på länge i Kraft Arena. Ändå räckte det inte till. Skellefteå vann med 2-1 och har därmed 3-o i matcher nu.
 
Och visst är det kört för Luleå nu. Inte ens en mental kollaps kan få denna kompletta lagmaskin att förlora fyra matcher i rad.
 
I Luleå är det många som gör riktigt bra prestationer, men tyvärr är det långt ifrån alla. Det räcker inte. Ska man slå Skellefteå, framför allt i Västerbotten, måste samtliga spelare göra prickfria insatser. 
 
Idag var Luleå minst lika bra som hemmalaget och en Luleå-vinst hade verkligen varit rättvist ikväll. Men det är ändå något som fattas. Olausson är sådär, Vihko är totalt osynlig och Mika Pyörälä får inte någonting vettigt uträttat överhuvudtaget.
 
Daniel Gunnarssons kanon till 0-1 i slutet av första perioden var bra, men vad är det med övriga backskott ikväll? Nio av tio går utanför och prickar man väl målet så är det oftast mitt i magen på Joacim Eriksson. 
 
Skellefteå har oerhört mycket medstuds skall tilläggas. Det är dock ett lag i ruskig medvind just nu och det är som man brukar säga - tur förtjänar man..
 
Oavgjort och förlängning hade nog varit allra mest rättvist, men Skellefteå ska absolut inte skämmas för vinsten ikväll.
 
Att hitta sätt att vinna matcher på när motståndaren är hetare och för matchen långa stunder är fruktansvärt imponerande och tyder på enorm mästarklass.
 
Skellefteås finalrutin från tidigare år har visat sig enormt betydelsefull i de tre finalmatcherna som har spelats.
 
Vissa personer har såklart börjat spekulera i om Luleå kan lyckas bli historiska, alltså som första lag i elitseriens historia att vända 0-3 i matcher till 4-3. 
 
I NHL har det skett tre gånger, och det är en galet lång väg att vandra. Luleå måste först och främst vinna nästa match. Sedan kan man ta det därifrån.
 
Final nummer fyra spelas på torsdag och då kommer vi på läktaren och Luleå-spelarna på isen att göra allt som står i vår makt för att det INTE ska firas något guld på isen i Coop Arena.
 
Som jag skrev i ett tidigare inlägg så tror jag inte att Skellefteå kommer vinna på torsdag. Luleå kommer helt enkelt inte tillåta det. 
 
Dessutom vill man i Luleå-lägret såklart vinna i allafall en finalmatch, precis som Skellefteå gjorde i sin första SM-final på väldigt många år då man föll mot Färjestad med 4-1 i matcher 2011. 
 
På torsdag kommer det bli ett sjukt drag i "Delfinen" som vanligt. Jag hoppas och tror att Luleå kommer bäras fram till en reducering i denna finalserie.
 
Men på lördagkväll är detta över. 
 
Vare sig man vill eller inte.
 
// Berra

Samma läge som i januari

Ikväll är det alltså dags för match tre i SM-finalen mellan Skellefteå och Luleå. Västerbottningarna har visat sig ruskigt starka i de två tidigare matcherna, och visst talar i princip allt för Skellefteåseger även ikväll. 
 
Hemmaplan, ett utsålt Kraft Arena och chans att gå upp till matchboll och 3-0 i matcher. Det förväntas inget annat än Skellefteåvinst ikväll från hela hockeysverige, i alla fall söder om Skellefteå. 
 
I Luleå och bland klubbens faans är hoppet ännu inte ute. Lyckas Luleå knipa en seger ikväll väntar match fyra på hemmais på torsdag och helt plötsligt kan det vara 2-2 i finalserien.
 
Det är förstås en lång väg dit, och Luleå måste vinna minst två matcher i Skellefteå eftersom man förlorade i Coop Arena i söndags.
 
Det enda som talar för Luleå ikväll är just att nästan ingen utanför klubbens supporterskara tror på dem.
 
Minns ni derbyt i Skellefteå den 25 januari?
 
Skellefteå hade gått som tåget medans Luleå hade haft en fruktansvärd formsvacka i princip under hela månaden. Tips som 6-1 till Skellefteå och uttryck som "jättekross" florerade runt på flera håll inför den fighten.
 
Hur matchen slutade?
 
Luleå-seger med 0-1 efter straffar. 
 
Så visst har Luleå chansen att skrälla och knipa en bortaseger ikväll. Det är nog direkt nödvändigt om denna SM-final ska pågå längre än till på lördag. 
 
Jag åker ner till Skellefteå i eftermiddag med höga förväntningar på en minst lika härlig hockeyfest som de två tidigare matcherna har varit.
 
3-0 eller 2-1, sent ikväll vet vi svaret.
 
// Berra

Bara att hylla Skellefteå

Skellefteå vann dagens finalmatch med 2-4 i Coop Arena och har därmed 2-0 i matcher och guldet som i en liten ask. På tisdag väntar match tre i Västerbotten och för att det ska finnas en minimal chans för att detta ska gå till sju matcher så MÅSTE Luleå vinna på tisdag.
 
Det tror jag knappast man kommer göra. Däremot har jag svårt att se att det ska bli fyra raka. Jag tror inte att Luleå kommer släppa en till match i Delfinen.
 
Däremot kan detta mycket väl vara över på lördagkväll.
 
Man imponeras av Skellefteå och "the young guys". För visst är det dessa som gör det för SAIK.
 
Jimmie Ericsson tryckte visserligen in en puck idag, men i övrigt är det de unga som syns, både på isen och i poängprotokollet.
 
Joakim Lindström, Bud Holloway och Oscar Möller var rätt osynliga idag.
 
Istället är det sådana som Viktor Arvidsson, Petter Emanuelsson och Melker Karlsson som bär det här laget och det är verkligen denna unga trio som borde målas i guld om Skellefteå tar hem bucklan.
 
Innan säsongen skrev jag att man i Skellefteå inte skulle tillåta en tredje raka finalförlust om man gick till final i år. Nu leder man med 2-0 i matcher och det är enorm uppförsbacke för LHF.
 
Luleå då? Ja man kom ut betydligt bättre än i match ett, och som vanligt tog man tag i taktpinnen direkt i sin hemmaborg. Det dröjde inte länge innan Linus Persson kunde göra 1-0 inför ett kokande, helt GALET Coop Arena och en överspelad Joacim Eriksson.
 
En stund senare fick Luleå möjlighet att spela fem mot tre, utan att få utdelning (Det var horibelt nära 2-0 ett par gånger). Efter det märkte man direkt att Skellefteå fick mycket energi av att ha klarat av den tuffa situation som man var i. 
 
Sedan var det inget snack. Skellefteå är bättre och skickligare på att hantera spelet med puck i hög fart. Luleå gjorde en bra andraperiod och skulle ha haft ett par mål till med lite flyt.
 
I tredje perioden spelade Skellefteå av matchen på ett bra sätt och Luleå kom aldrig till några riktiga farligheter.
 
Det är bara att hylla Skellefteå som vinner rättvist återigen. Man är ett bättre hockeylag än Luleå och det är ett välförtjänt guld som kommer hamna i Västerbotten, antingen på torsdag eller på lördag.
 
Hur som helst så ska det bli fantastiskt roligt att på tisdag åka ner till Skellefteå och se om Luleå kan störa SAIK återigen i Kraft Arena. Luleå kan spela mer avvaktande och behöver inte föra matchen på samma sätt på bortais.
 
Jag tror att det kommer bli 3-0 i finalserien på tisdagkväll, men hoppas kan man ju alltid göra.
 
Det enda som talar för Luleå nu är att just INGENTING talar för dem. Det är ofta en fördel inom idrottsvärlden, det återstår att se om det är en fördel på tisdag och torsdag!
 
// Berra

Rättvist och 1-0 i matcher

Ja Skellefteå var betydligt bättre i den första finalen idag. Luleå gjorde visserligen en bra defensiv insats, men anfallsspelet var väldigt uddlöst.
 
Det var enbart tack vare Johan Gustafsson i Luleå-målet som matchen gick till förlängning. "JG:s" målvaktsspel höll absoluta världsklass idag. Bara hoppas att han fortsätter så här. Och det tror jag att han kommer göra.
 
Johan är i sin livs form just nu.
 
 
Väl i förlängningen avgjorde Bud Holloway med matchens enda mål och därmed leder Skellefteå nu finalserien med samma siffror, 1-0.
 
Inte så mycket att orda om. Domarinsatsen var bedrövlig men man ska absolut inte skylla Luleås förlust på de fyra randiga männen ikväll.
 
Ny match, alltså match två, väntar redan imorgon och då är det dags att Luleå höjer sig ordentligt om man vill vara med och kriga om SM-guldet.
 
Det tror jag också att man kommer göra. Imorgon kommer Coop Arena att koka över likt en gryta som stått på spisen alldeles för länge. Det kommer bli ett sjugalet tryck.
 
Imorgonkväll när vi summerar denna helg tror jag att vi kommer ha 1-1 i matcher. Det måste det vara.
 
Luleå måste vinna imorgon, annars är det enorm uppförsbacke för LHF och då tror jag chansen för att ta hem bucklan är oerhört liten.
 
Så är känslan.
 
Nya tag imorgon. Då är jag på plats och det kommer garanterat bli en ny hockeyfest!
 
Drömfinalen går vidare.
 
Trevlig lördagkväll på er!
 
// Berra

Hjelm klar för två år

Andreas Hjelm presenterades nyligen av Luleå Hockey som klar för klubben de kommande två säsongerna.
 
Ni vet vad jag tycker om silly-season mitt under brinnande slutspel och jag kommer inte att ge några kommentarer kring detta nyförvärv nu.
 
Men eftersom detta är en blogg som bevakar Luleå Hockey är jag såklart skyldig att rapportera om detta.
 
Läs mer HÄR
 
// Berra

BANG!

Så kommer det låta imorgon. Hela hockeysverige kommer skakas av ett öronbedövande dån då pucken släpps och träffar isen i Skellefteå Kraft Arena klockan 16.00 på lördageftermiddagen.
 
Ett dån och en explosion som signifierar all förväntan, alla känslor och all den uppladdning som har byggts upp under en veckas tid nu.
 
Imorgon drar det äntligen igång. Det är tur att pucken släpps imorgon. Ett par dagar ytterligare med väntan och jag tror att hela Norrland, framför allt Luleå, Piteå och Skellefteå skulle koka över och propparna skulle gå.
 
Ja, Luleå och Skellefteå är självklara, men jag nämner även Piteå. Hockeystaden som ligger mitt i skottlinjen mellan de två finalstäderna.
 
Staden som har fått fram en del av de personer som kommer att vara inblandade i den kommande SM-finalen. Lasse Johansson (GM i Skellefteå), Thomas "Bulan" Berglund (Assisterande tränare i Luleå), Jan Sandström (Back i Luleå), Johan Forsberg (Forward i Skellefteå, bänkad i slutspelet men tillhör ändå laget).
 
Det är dessutom inget snack om att det råder slutspels- och finalfeber i Piteå.
 
Igårkväll samlades ett flertal Luleåsupportrar på ett av stadens torg för att "pynta" staden med banderoller, röda flaggor, B.S.T.L-affischer och andra Luleå Hockey-souvernirer. Det hängdes även upp banderoller på ett flertal broar ovanför E4:an.
 
Denna bild togs tidigare idag på en av stadens frisörsalonger.
 
Finalfeber som sagt:
 
 
Det råder helt klart hockeyfeber i Piteå, och jag som bor i staden kan intyga det.
 
I Skellefteå pryder de svart-gula färgerna många av stadens butikers olika skyltfönster och har gjort så under hela slutspelet.
 
I Luleå är röda flaggor upphängda i de centrala delarna av staden.
 
Man kommer även visa de fyra första finalerna på storbildsskärm på Storgatan. Ett bra initiativ då det definitivt kommer bli en folkfest för de som inte hann skaffa biljett till final-matcherna.
 
Det är även bestämt att man kommer visa en eventuell match fem på jumbotronen i Coop Arena, som i så fall spelas lördag den 20/4 i Skellefteå.
 
Luleå Hockey kommer ha fullt arrangemang med kiosker öppna och fri entré. Det kommer garanterat bli häftigt, och till 99,9 procents säkerhet kommer det att bli en match fem.
 
Imorgon är det äntligen dags. Oj så fantastiskt roligt det här kommer bli. En hockeyfest utöver jordiska mått.
 
Detta kommer bli galet!
 
Avslutar med en bild på finaltrycket som kommer pryda de två finalarenornas isar under hela SM-finalen:
 
(Bilden är från Coop Arena).
 
Riktigt snyggt. Stanley Cup-inspirerat och modernt.
 
Låt festen börja!
 
// Berra

Svårt att gå igång

Vi är inne i ett ordentligt slutspelsvakum mitt mellan semifinalerna och den efterlängtade drömfinalen som drar igång på lördag. I dessa tider är det lätt att det börjar spridas en del rykten om nyförvärv och liknande.
 
Så har det blivit kring Luleå Hockey dessa dagar. Bland annat ryktas det om att Södertälje-backen Andreas Hjelm är klar för Luleå som Lukas Kilströms ersättare inför nästa säsong. Dessutom sägs det att Timrå-backen Sebastian Erixon ska vara på väg till LHF. 
 
Två riktigt bra backar och helt klart två intressanta spelare som jag är mycket positiv till. Jag har dock valt att hålla väldigt låg profil i rapporteringen kring dessa och många andra rykten om spelare hit och dit.
 
Detta på grund av att jag har väldigt svårt att gå igång på silly season-rykten under ett glödhett slutspel och inför en finalserie som kommer bli ännu mer glödhet. 
 
Låt oss nu ha fortsatt fullt fokus på SM-slutspelet i ytterligare två veckor, sedan kan vi börja snacka spelarförluster, nyförvärv och rykten. Men det först om några veckor alltså.
 
Trevlig onsdagkväll!
 
// Berra

Drömfinalen

Ja det blir alltså en drömfinal i norr 2013. I fredags var jag på plats då Skellefteå säkrade finalplatsen efter 3-1 mot Linköping och totalt 4-1 i matcher.
 
Igår satt jag bänkad framför TV:n då de bägge "Linusarna" frälste Luleå borta mot Färjestad och såg till att Luleå blev klara för sin första SM-final på 16 år.
 
De bägge "Linusarna" är såklart Linus Persson som kvitterade och tog matchen till förlängning, samt Linus Klasen som avgjorde matchen med ett ruskigt snyggt skott 12.45 in i förlängningen.
 
Därmed får vi nu se fram emot en galen drömfinal mellan seriens två nordligaste, och helt klart bästa lag.
 
Skellefteå och Luleå.
 
Finalserien drar igång på lördag med match ett i Skellefteå, för att sedan flytta till Luleå redan på söndag då match två väntar i Coop Arena med mindre än ett dygns mellanrum alltså.
 
Waow.
 
På förhand är det fördel Skellefteå, främst på grund av två anledningar.
 
Hemmaplan. Skellefteå vann serien och har därmed hemmaplansfördelen med sig även i finalen. Det är såklart en stor fördel då bägge finallagen är oerhört hemmastarka.
 
Luleå måste knipa minst en match i Skellefteås borg oavsett, det behöver inte Skellefteå göra i Luleås dito så länge SAIK sköter sina kort på hemmaplan rätt.
 
Den andra är finalrutinen som finns i Västerbotten. Skellefteå har varit med om två svidande finalförluster de senaste två åren. Dessa har självklart varit givande för Skellefteå AIK som garanterat har lärt sig en hel del på vägen.
 
Det som talar för Luleå är att man just slår ur underläge. Skellefteå är favoriter och "ska bara" vinna detta över sju matcher.
 
Men favoritskap behöver inte alltid vara positiv press, utan kan lätt förvandlas till en negativ belastning. Framför allt om det går lite trögt och om Skellefteå skulle förlora första två matcherna, som ett exempel bara.
 
Det är som sagt nästan en hel vecka kvar och jag lär ändå hinna spekulera sönder denna final redan innan den ens har dragit igång. 
 
Mitt tips är ändå att rutinen och hemmaplan blir avgörande och att Skellefteå tar det till sist. Men det kommer bli sju stekheta och täta matcher.
 
Mitt tips: Skellefteå-Luleå 4-3 i matcher (minst fem av dem till förlängning!)
 
// Berra

Mot Skellefteå!

Det är slutspelstider och det är full fart, precis som det ska vara. Igårkväll var jag på plats i Coop Arena och fick bevittna ett fantastiskt drama och en underbar slutspelsmatch mellan Luleå-Färjestad som hade allt. 
 
Ikväll kommer jag vara på plats i Skellefteå Kraft Arena för att kika på semifinal fem mellan Skellefteå och Linköping, där hemmalaget vid seger blir klara för SM-final. 
 
Jag hoppas på en lika tight och spännande semifinal-match ikväll som de övriga fighterna mellan dessa lag har varit. 
 
Jag kommer sedan att vara borta under helgen, så vi hörs igen här på bloggen på söndag-eftermiddag någon gång. 
 
Trevlig helg!
 
// Berra

Nu är det nära

Ja nu är det ruskigt nära, Luleå Hockeys första SM-final på 16 år. Detta efter en oerhört viktig och stark hemmaseger med 3-2 efter förlängning ikväll.
 
Det blev alltså för första gången i denna semifinalserie förlängning mellan Luleå och Färjestad, och väl där dröjde det bara 12 sekunder innan värmlänningen Linus Persson kunde skjuta in pucken snyggt i krysset bakom Salak och frälsa ett exploderande Coop Arena.
 
12 sekunder är för övrigt det snabbaste förlängningsavgörandet någonsin i ett SM-slutspel. Bara en sådan sak.
 
Matchen i helhet då. Färjestad var inte alls dåliga och tog tidigt kommandot i första perioden genom ett snyggt 0-1-mål. Luleå skapade några halvchanser men kändes lite ljumma första tjugo. 
 
I andra perioden såg man på hela hemmalaget att man hade fått sig en rejäl hårtork av Jonas Rönnqvist i paus. På de inledande fem minuterna i mittperioden hann Luleå göra både 1-1 (Karl Fabricius) och 2-1 (Jens Jakobs).
 
FBK tog då time out och höjde sig efter det. Man kvitterade också till 2-2 genom Christian Berglund. 
 
Den tredje perioden blev, trots en makalös Luleåpress, mållös. Förlängningen blev som sagt inte långvarig.
 
Riktigt skönt med ett tidigt avgörande. Och bra för nerverna, framför allt.
 
3-1 i matcher till Luleå nu och detta ska inte LHF kunna tappa. Även om två av de återstående tre matcherna är på bortais så bör Luleå fixa att slå in matchbollen.
 
Jag tror det kommer ske på måndag på hemmais, men det får gärna ske redan på lördag i Karlstad.
 
Robin Jonsson i Luleå är anmäld till disciplinnämnden efter den fula cross-checkingen på Per Åslund framför mål. Jonsson träffade Åslund i ansiktet med klubban och borde givetvis ha fått matchstraff. 
 
Domarna missade dock händelsen men Luleå-backen har nu alltså blivit anmäld i efterhand av kvällens två huvuddomare plus domarchefen Peter Andersson.
 
Jag tror vi kommer få se en avstängning på Jonsson. Hur länge är svårt att orda om och egentligen helt onödigt. Det är bara att invänta disciplinnämndens beslut.
 
// Berra

Klasen inte med

Linus Klasen var inte med på Luleå Hockeys värmning i förmiddags. Hela laget körde, men Klasen syntes inte till på arenan överhuvudtaget. Med andra ord talar det för att Klasen inte är med i kvällens fjärde semifinal mot Färjestad.
 
Från Luleå-håll vill man såklart inte gå ut och kommentera orsak eller om han kommer spela ikväll.
 
Ett tungt avbräck för Luleå Hockey om Linus inte spelar ikväll, framför allt i powerplay där Klasen har styrt och ställt kraftigt den senaste tiden.
 
Det har varit fantastiskt väder idag, hoppas att ni har passat på att njuta lika mycket av det som jag har gjort. Snart avresa mot Coop Arena.
 
Det kommer bli en häftig tillställning ikväll - också. 
 
Luleås slutspelskung Linus Klasen ser ut att missa kvällens semifinal mot Färjestad.
 
// Berra

På fredag...

...kommer jag att vara på plats i Skellefteå Kraft Arena för att bevittna semifinal 5 mellan Skellefteå och Linköping. Då tror jag att vi får 2013 års första finallag klart. 
 
Ja Skellefteå sitter med matchbollen efter kvällens 2-3-seger i Sudden Death i Cloetta Center. Denna semifinalserie fortsätter att bjuda på riktigt häftig underhållning.
 
Själva ishockeyn kanske inte alltid är så där bländande men det är fart, intensitet och dramatik. 
 
Och fyra förlängningar på lika många matcher. Waow, denna semifinal är en klassiker. Jag tror dock som sagt att denna klassiker kommer ta slut på fredagkväll i Skellefteå.
 
Jag tror inte att LHC orkar samla ihop tillräckligt med kraft för att knipa en match uppe i Skellefteå. Det är min känsla.
 
Linköping krigade på nytt heroiskt och desperat och var faktiskt, för första gången i denna matchserie, värda en seger ikväll.
 
Men det är små marginaler. Carl Söderberg missade ett friläge efter en fin räddning av Joacim Eriksson i inledningen av förlängningen. Någon minut senare drällde istället samma Söderberg med pucken på offensiv blå, Skellefteå kunde vända spelet och vips så hade Oscar Lindberg avgjort och skjutit Skellefteå till 3-1 i matcher.
 
Det är en enorm styrka att vinna borta i en tight match även då man inte spelar på topp. Om Skellefteå når final så är man, oavsett motstånd, klara guldfavoriter enligt mig.
 
***
 
Imorgon blir det en heldag ute med härlig utförsåkning. Perfekt uppladdning innan det senare på eftermiddagen är dags för avresa mot Coop Arena och semifinal 4 mellan Luleå och Färjestad. Oerhört viktig match för bägge lagen.
 
2-1 i matcher till Luleå i nuläget. Kommer vi få 3-1 eller 2-2 imorgonkväll?
 
Ni ser själva, det är en ruskig skillnad. 
 
Waow.
 
// Berra

Reducerat

Ja det blev en väntad och rättvis Färjestad-seger ikväll i Löfbergs Lila Arena. 4-1 skrevs siffrorna till efter att FBK varit snäppet hetare och effektivare än gästerna från Norrbotten.
 
Därmed har vi nu 2-1 i matcher till Luleå Hockey.
 
Inte så mycket att orda om. De som trodde att Luleå skulle ta detta i fyra raka får ta och landa och tänka om. Man måste komma ihåg vilka det är som Luleå har emot sig på andra planhalvan, det är laget som ÄR SLUTSPEL - Färjestads BK.
 
Denna semifinalserie går fortfarande enligt planerna och kvällens förlust är inget att deppa över.
 
Luleå knep första bortamatchen och det innebär att Färjestad MÅSTE vinna minst en match uppe i ett kokande Coop Arena. Lycka till säger jag, det kommer inte bli lätt. 
 
Jag tror inte att Luleå kommer vinna någon mer match i Karlstad. Därför var segern i match ett på bortais oerhört viktig, precis som det kändes på förhand inför denna matchserie.
 
Första matchen i Karlstad kan mycket väl bli den som kostade Färjestad finalplatsen när vi summerar denna semifinal. 
 
Luleå är fortfarande obesegrade på hemmais i årets slutspel och Färjestad ska göra det ruskigt bra om man ska knipa en match uppe i "Delfinen". 
 
Nu är det bara att ladda om för Luleå-spelarna och glömma snabbt.
 
På torsdag kommer Coop Arena gunga på nytt och göra livet surt för Wallin och grabbarna. 
 
På torsdag tror jag att Luleå går upp till 3-1 och matchboll i denna semifinal.
 
// Berra

Fördel Skellefteå

Ja det blev förlängning för tredje gången i rad mellan Skellefteå och Linköping. Efter rejäl dominans från hemmalaget i första och tredje perioden kunde Linköping ändå hålla ut och ta det till övertid.
 
Väl där hann dock rättvisan och verkligheten ikapp LHC som fick se Oscar Lindberg, helt omarkerad framför Engstrand, trycka in 3-2-målet och därmed skjuta Skellefteå till 2-1 i matcher.
 
Nu har jag svårt att se hur Linköping ska orka vända på detta. Visst, nu väntar match i Cloetta Center och kan man vinna den så är det 2-2 och öppet inför match fem i Kraft Arena på fredagkväll.
 
Jag tror ändå Skellefteås större kunnande och något bredare lagmaskin kommer ta ut sin rätt i denna matchserie.
 
All heder dock till Linköping som verkligen krigar och bjuder upp till dans i denna matchserie. Det är riktigt roligt att titta på dessa dramatiska fighter som neutral åskådare.
 
// Berra
 

Viktig match i Skellefteå

I eftermiddag väntar semifinal tre mellan Skellefteå och Linköping i Skellefteå Kraft Arena. En oerhört viktig match som jag tror kommer bli en första fingervisning om hur denna matchserie kommer sluta.
 
Idag blir det en lugn dag och återhämtning efter en intensiv men fantastiskt rolig och trevlig helg. Självklart ska jag se matchen idag och det känns som att det mycket väl kan bli förlängning för tredje gången i rad i denna serie.
 
Måste jag tippa någon segrare så blir det Skellefteå. Jag tror inte att SAIK kommer släppa en till hemmamatch och därmed hemmaplansfördelen ytterligare en gång till LHC. 
 
// Berra
 
 

RSS 2.0