Nu är det nära

Ja nu är det ruskigt nära, Luleå Hockeys första SM-final på 16 år. Detta efter en oerhört viktig och stark hemmaseger med 3-2 efter förlängning ikväll.
 
Det blev alltså för första gången i denna semifinalserie förlängning mellan Luleå och Färjestad, och väl där dröjde det bara 12 sekunder innan värmlänningen Linus Persson kunde skjuta in pucken snyggt i krysset bakom Salak och frälsa ett exploderande Coop Arena.
 
12 sekunder är för övrigt det snabbaste förlängningsavgörandet någonsin i ett SM-slutspel. Bara en sådan sak.
 
Matchen i helhet då. Färjestad var inte alls dåliga och tog tidigt kommandot i första perioden genom ett snyggt 0-1-mål. Luleå skapade några halvchanser men kändes lite ljumma första tjugo. 
 
I andra perioden såg man på hela hemmalaget att man hade fått sig en rejäl hårtork av Jonas Rönnqvist i paus. På de inledande fem minuterna i mittperioden hann Luleå göra både 1-1 (Karl Fabricius) och 2-1 (Jens Jakobs).
 
FBK tog då time out och höjde sig efter det. Man kvitterade också till 2-2 genom Christian Berglund. 
 
Den tredje perioden blev, trots en makalös Luleåpress, mållös. Förlängningen blev som sagt inte långvarig.
 
Riktigt skönt med ett tidigt avgörande. Och bra för nerverna, framför allt.
 
3-1 i matcher till Luleå nu och detta ska inte LHF kunna tappa. Även om två av de återstående tre matcherna är på bortais så bör Luleå fixa att slå in matchbollen.
 
Jag tror det kommer ske på måndag på hemmais, men det får gärna ske redan på lördag i Karlstad.
 
Robin Jonsson i Luleå är anmäld till disciplinnämnden efter den fula cross-checkingen på Per Åslund framför mål. Jonsson träffade Åslund i ansiktet med klubban och borde givetvis ha fått matchstraff. 
 
Domarna missade dock händelsen men Luleå-backen har nu alltså blivit anmäld i efterhand av kvällens två huvuddomare plus domarchefen Peter Andersson.
 
Jag tror vi kommer få se en avstängning på Jonsson. Hur länge är svårt att orda om och egentligen helt onödigt. Det är bara att invänta disciplinnämndens beslut.
 
// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0