Alla utom Cam och Mannberg med på resan

Imorgon möter Luleå Djurgården på bortrais och på lördag är det dags för sista matchen i gruppspelet i European Trophy. Med på resan finns alla spelare förutom Cam Abbott och Daniel Mannberg (landslagsläger).

Det är tänkt att Janne Sandström ska spela mot Liberec på lördag. Janne behöver matchträning och det är bra att han kan börja komma igång på allvar nu.

// Berra

Hannula klar för Modo

Modo har gjort klart med den landslagsmeriterade forwarden Mika Hannula från Djurgården. Detta är en grymt bra förstärkning till Modos lagbygge. Mika var riktigt bra mot Luleå i kvartsfinalserien i våras.

- Jättekul att Mika har valt MODO, han är en duktig spelare med mycket rutin som passar bra in i vårt lagbygge, säger MODO Hockeys GM Markus Näslund till klubbens hemsida.

// Berra

Janne siktar på premiären

Janne Sandström har varit på is sedan säsongspremiären, men det dröjde en månad innan han kunde köra för fullt. 33-åringen och före detta landslagsbacken siktar nu på att spela premiären mot Växjö den 15 september.

Janne är en av få riktiga kulturbärare i laget och även om hans poängproduktion inte är lika hög som för några år sedan så kommer han bli viktig för Luleå i vinter.

***

Cam Abbott ska kanske göra en ytterligare hjärnröntgen i Nordamerika. Den första visade inget alarmerande, men de fortsätter att ta det försiktigt. Ingen ersättare är planerad för tillfället.

// Berra

Seger mot Färjestad

Luleå besegrade Färjestad ikväll med 5-2. Det innebär att Luleå nu har chans att nå slutspel i European Trophy. Såg inte matchen så kan inte säga så mycket mer än att Johan Harju har vaknat ordentligt, två mål från hans klubba ikväll.

Målskyttar i Luleå: Joonas Vihko, Jonas Berglund, Johan Harju X2, Damien Fleury.

// Berra

Straffseger mot Kärpät

Det blev en målrik historia mellan Luleå och Kärpät ikväll. Luleå drog det längsta strået när man kunde vinna med 6-5 efter straffar.

* Johan Harju fick det att lossna ikväll med två mål. Han spräckte nollan för Luleå under första perioden och kvitterade till 5-5 på straff i slutet av tredje perioden.

* Sebastian Enterfeldt var riktigt rolig att se, två mål från hans klubba ikväll. Det kommer bli många roliga stunder med Enterfeldt och resten av fjärdekedjan i vinter.

* Joonas Vihko såg pigg ut och stod för ett mål ikväll.

* Mattias Persson avgjorde straffläggningen med en fin straff.

* Johan Fransson dominerade som vanligt och passningen till Johan Harjus första mål höll hög klass. Behöver inte säga mer: Fransson is king!

* Jag såg period två och tre, och då var Luleå betydligt bättre än Kärpät och vann skotten komfortabelt. Däremot finns det en hel del att jobba på i försvarsspelet. Markeringen i egen zon var rent sagt usel ibland. 

* David Rautio hade ingen lyckad kväll i kassen, några enkla mål och en del returer som man inte får släppa på det sättet som han gjorde. Dock var det första matchen för säsongen för honom, det gäller att ha tålamod och inte totalsåga David efter en match.

Nu väntar Färjestad på lördag. Offensiven var bra, men defensiven behöver det jobbas på ordentligt. 

// Berra 

TV 10

Det blir att följa kvällens match mellan Luleå och Kärpät på TV 10, eller i allafall halva matchen. Fick ett domaruppdrag tidigare i dag som jag tackade ja till, det innebär att jag missar den inledande halvan av matchen.

Det ska bli intressant att se vart kvällens moståndare Kärpät står, men jag hoppas såklart att det blir seger för Luleå. Även om det bara är försäsong är det alltid bra för ett lag att ha med sig så många segrar som möjligt i ryggen när man kliver in i elitserien.

Lite omformation i kedjorna inför matchen. Här är laget som ska ge Kärpät en ordentlig match ikväll:

Målvakter: David Rautio (Johan Gustafsson)

Första femman: Johan Fransson, Lukas Kilström - Simon Hjalmarsson, Chris Abbott, Damien Fleury

Andra femman: Niclas Wallin, Elias Fälth - Johan Harju, Niklas Olausson, Mattias Persson

Tredje femman: Topi Jaakola, Marcus Fagerudd - Sami Sandell, Ville Viitaluoma, Joonas Vihko

Fjärde kedjan: Konstantin Komarek, Sebastian Enterfeldt, Kim Karlsson

Extra spelare: Robin Jonsson, Daniel Mannberg, Jonas Berglund

// Berra

Modo besegrades...

...av Skellefteå ikväll med 4-2. Hannu Pikkarainen mötte ikväll sitt gamla lag Modo som han lämnade för att flytta till Skellefteå. Pikkarainen klev av isen som vinnare efter att hans Skellefteå vann kvällens träningsmatch med 4-2.

Målen för Skellefteå gjordes av Pierre-Eduoard Bellemare, Bud Holloway, Erik Forsell och Oscar Lindberg. Imorgon är det träningsmatch i Coop Arena, Luleå mot Kärpät. Vet fortfarande inte om jag ska upp till Luleå och se matchen live eller om jag stannar hemma i soffan och tittar på TV 10. Beslut fattas under morgondagen.

// Berra

Klar seger för Skellefteå

Skellefteå AIK besegrade Brynäs enkelt ikväll med 6-2. Jag såg slutet av matchen och hann med att se Oscar Möllers handledsskott som ser riktigt vasst ut. Oscar gjorde två mål ikväll.

Brynäs mål gjordes av Mats Lavander och Jonathan Granström.

// Berra

Ny vecka - premiären närmar sig

För varje vecka som går kommer elitseriepremiären närmare och närmare. Ikväll spelar Skellefteå AIK träningsmatch mot Brynäs och på onsdag möter man Modo.

För Luleå väntar också två matcher denna vecka, men först på torsdag. Då väntar Kärpät i Coop Arena och på lördag möter man Färjestad i Kiruna. Får se om jag är på plats på torsdag eller om man är lat och ser hemma, matchen sänds ju på TV 10.

// Berra

Ung back till Luleå

Luleå Hockey har gjort klart med en 18-årig juniorlandslagsback från Schweiz. Han heter Dean Kukan och har skrivit på ett kontrakt för ett år med Luleås J20-lag. 

- Det är en stabil back som spelar enkelt och är bra defensivt. Det är en spelartyp vi är i behov av i vårt J20-lag, säger Stefan "Skuggan" Nilsson, Luleå Hockeys sportchef på ungdomssidan.

// Berra

Ny förlust för Luleå

Luleå förlorade mot IFK Helsingfors ikväll med 5-2. Helsingfors ska ha dominerat det fysiska spelet och stressat Norrbottningarna hårt på den lilla rinken.

Luleås mål gjordes av Simon Hjalmarsson och Topi Jaakola. Nu är det bara att fortsätta slipa detaljer och avslut på träningarna och ladda för nästa match på torsdag. Då väntar Kärpät i Coop Arena.

God natt.

// Berra

Förlust i Finland

Det blev förlust för Luleå mot Jokerit ikväll. Det ska ha varit en tempostark match som Jokerit kunde vinna med 2-1. Luleås mål gjordes av Elias Fälth. Johan Gustafsson ska ha gjort en bra debut och räddade tydligen Luleå från större siffror i den tredje perioden då Jokerit tryckte på.

Imorgon fortsätter turneringen då HIFK står för motståndet.

// Berra

Bekräftat: Hedström klar för Timrå

Precis när jag klickat på publicera under det tidigare inlägget så kom bekräftelsen. Jonathan Hedström är klar för Timrå, han har erbjudits ett try out-kontrakt som gäller den närmaste månaden.

– Det ger oss en möjlighet att titta på honom på nära håll och se om han kan gå in och förstärka vårt lag, säger Thomas Johansson, klubbdirektör i Timrå.



// Berra


Hedström sänker lönen - kan lira i Timrå i vinter

Ni har säkert inte missat ryktena och spekulationerna kring Jonathan Hedström och att han ska vara på väg till Timrå. Nu avslöjar Sportbladet att "Jonte" tvingas sänka lönen från 323 000 kronor som han hade senast han var i klubben. Han har erbjudits en lön på 20 000 kronor i månaden av Timrå. Det är en sänkning på cirka 300 000 kronor.

Skulle vara riktigt roligt att se "Jonte" i elitserien i vinter. Han är en profil som säger vad han tycker och som skapar mycket rubriker. Enligt artikeln är det bara detljer från att övergången, som anses som en av de mest överraskande denna försäsong, ska bli klar.

Varken Jonathan Hedström eller Timrås sportchef Stefan Lindqvist vill kommentera uppgifterna.

// Berra


Nylander till Flyers

Michael Nylander ger sig inte bara så där. Nu har han erbjudits en plats i Philadelphia Flyers. Där ska han provspela i kampen om ett kontrakt och hans dröm är en lyckad återförening med Jaromir Jagr. 

Ni har väl inte glömt bort den fenomenala duon från tiden i New York Rangers. Det var världsklass. "Nyllet" har som ni vet haft en hel del problem de senaste åren och en NHL-comeback känns ganska osannolikt.

Men visst håller jag tummarna för att han ska lyckas. Jag tror dock att det kan sluta med att han förstärker AIK senare i höst. Skulle inte vara dumt att se Nylander i elitserien i vinter. Det vore rätt häftigt.



// Berra

Säsongens första seger för Skellefteå

Precis som för Luleå så kom säsongens första seger i den andra träningsmatchen. Skellefteå besegrade Södertälje med 1-2. Har inte sett matchen så kan inte komma med så mycket kommentarer kring matchen.

Skellefteås mål gjordes av Oscar Lindberg och Fredrik Styrman.

// Berra

Inför Finlandsresan: Fagerudd får fortsätta

Imorgon fortsätter Luleå Hockey European Trophy med match mot Jokerit. Sedan väntar HIFK Helsingfors på fredag.

Idag blev det klart vilka spelare som följer med till Finland. Hela truppen bortsett från Lukas Kilström, Cam Abbott och Jan Sanström. Johan Gustafsson och David Rautio följer med från målvaktssidan och Joel Lassinantti stannar hemma.

Det ska bli intressant att få fortsätta följa den unge talangen Marcus Fagerudd, nu när han dessutom får spela två matcher i sitt hemland.

Här är det preliminära laget:

Kedjorna:
Simon Hjalmarsson – Chris Abbott – Mattias Persson
Johan Harju – Niklas Olausson – Damien Fleury
Sami Sandell – Ville Viitaluoma – Joonas Vihko
Kim Karlsson – Sebastian Enterfeldt – Konstantin Komarek
Sebastian Meijer – Jonas Berglund – Daniel Mannberg

Backar:
Johan Fransson – Robin Jonsson
Niclas Wallin – Elias Fälth
Topi Jaakola – Daniel Gunnarsson
Marcus Fagerudd

Målvakter:
Johan Gustafsson, David Rautio

// Berra


Vinst för Piteå Hockey + Cam Abbott

Piteå Hockey vann sin första träningsmatch mot Luleås J20 igårkväll. Slutresultatet blev 4-3 efter sudden och Anders Öhlund blev matchhjälte då han avgjorde för Piteå.

***

Cam Abbott kommer att missa även de två kommande matcherna i European Trophy mot Jokerit och HIFK på torsdag respektive fredag. 

- Vi vill inte ha honom i matchsituationer innan allt är utrett, säger Luleås assisterande tränare Thomas "Bulan" Berglund till Norrländska Socialdemokraten.

// Berra

Skellefteå förlorade

Säsongens första träningsmatch för Skellefteå slutade med förlust. Växjö vann med 4-1. Har suttit och sett matchen på Norrans hemsida som körde direktsändning från Växjö.

Segern var rättvis på alla sätt. Precis som det var för Luleå i lördags så var det en hel del slarv och sega ben från Skellefteå ikväll. Målet för Västerbottningarna gjordes av nyförvärvet och den förre Luleåspelaren Fredrik Hynning.

// Berra

Första matchen ikväll

Ikväll är det dags för Piteå Hockey att göra premiär på försäsongen då den första träningsmatchen står för dörren. Man möter Luleå Hockeys J-20 på bortais.

Första träningsmatchen på hemmais spelas den 24/8, då möter man Boden i LF Arena. Ska försöka planera in och fara och se den matchen så att man tidigt får sig en liten glimt av Piteå Hockeys trupp 2011/2012. 

Här är hela spelschemat på försäsongen för Piteå HC:

15/8 Luleå HF J20 - Piteå HC 19:00 (borta)

17/8 Skellefteå J20 - Piteå HC (borta)

24/8 Piteå HC - Boden 19:00 (Hemma)

31/8 Asplöven - Piteå HC (Borta)

4/9 Boden - Piteå HC (Borta)

7/9 Piteå HC - Luleå HF J20 19:00 (Hemma)

10/9 Piteå HC - Asplöven 16:00 (Hemma)

// Berra

Seger mot Sparta Prag

Det blev vinst med 2-1 för Luleå i andra matchen i European Trophy. Sami Sandell och Konstantin Komarek blev målskyttar för hemmalaget som fick stående ovationer av hemmapubliken de sista minutrarna.

Komarek fick en tackling mot knät och fick kliva av under tredje perioden. Det återstår att se hur allvarlig skadan är.

3872 personer var på plats i Coop Arena idag. En riktigt bra siffra med tanke på att det var fotbollsderby mellan Boden och IFK Luleå samtidigt på Boden Arena.

Enligt de som sett matchen verkar Luleå höjt sig avsevärt från gårdagen och det skulle ha slutat med betydligt större segermarginal idag.

Jaja, en seger är alltid en seger. Nu väntar Jokerit på bortais den 18/8. Imorgon inleder Skellefteå träningsmatchandet när man möter Växjö.

// Berra

Förlust mot Slavia Prag

Det blev förlust med 1-2 mot Slavia Prag i säsongens första träningsmatch. Det var många vilsna spelare och sega ben.

Publik: 4050.

Johan Fransson blev utsedd till matchens lirare, med all rätt. Kyliga dragningar och finter i mittzon som fick en att tappa andan för en kort stund.

Joel Lassinantti gör en fullt godkänd debut i A-laget. Men 0-1-målet får han ta på sig efter att ha släppt en retur rätt ut i banan.

Luleås mål och kvittering gjordes av Joonas Vhiko, ett riktigt klassavslut av finnländaren. Slavia Prag spelade smart hela matchen och gick på kontringar.

Det var också en kontring som avgjorde matchen när Lukas Kilström gick bort sig på offensiva blå med drygt tre minuter kvar att spela. Det hela resulterade i ett två mot en-läge och 1-2 var ett faktum.

De nya spelarna, bortsett från Johan Fransson, såg rätt så vilsna ut i Luleås spelsystem. Precis som det ska vara på försäsongen, ni minns ju hur det gick mot Björklöven i fjol...

Ett utropstecken ikväll var Marcus Fagerudd, en 18-åring som ratats av det finska juniorlandslaget. Spelade med stort självförtroende och var riktigt stabil. Dessutom har han ett fint slagskott som han fick visa upp några gånger. Ett riktigt fynd.

Imorgon (söndag) fortsätter European Trophy då match två i turneringen väntar. Sparta Prag är det som står för motståndet. Jag kommer att ha fullt upp under hela dagen och kommer inte vara på plats i Coop imorgon. Kommer bli relativt dött på bloggen men ni kan räkna med ett inlägg kring matchen och resultatet på kvällen.

// Berra

Inför Luleå-Slavia Prag: Lassinantti vaktar målet

David Rautio har varit sjuk i veckan och Johan Gustafsson befinner sig i Lake Placid med juniorlandslaget. Det innebär att Joel Lassinantti får chansen direkt att visa vad han går för mellan stolparna.

Juniormålvakten får back up av inlånade före detta Luleå-målvakten Gusten Törnqvist, som ordinarie spelar med Asplöven i Division 1. Kul för Joel att han får möjlighet direkt att visa vad han går för, hoppas att han tar vara på den här chansen nu.

Som jag skrev tidigare så spelar inte Cam Abbott idag på grund av huvudet och Jan Sandström är som ni vet borta från spel ett tag till efter sin ljumskoperation. Niclas Wallin är sliten efter ett långt slutspel med San Jose och står över dagens match. Står över idag gör även Daniel Mannberg och Sebastian Meijer.

Det ska bli roligt att se hur lagledningen kommer hantera matchningen av laget. Det är tävlingsmatch och turnering, då vill man självklart vinna. Samtidigt är det försäsong och det är viktigt att alla spelare får chansen från första början att visa upp sig.

Laget mot Slavia Prag
Joel Lassinantti (Gusten Törnqvist)

Johan Fransson, Elias Fälth
Simon Hjalmarsson, Chris Abbott, Mattias Persson

Robin Jonsson, Lukas Kilström
Damien Fleury, Niklas Olausson, Johan Harju

Topi Jaakola, Marcus Fagerudd
Joonas Vihko, Ville Viitaluoma, Sami Sandell

Daniel Gunnarsson, Jonas Berglund (extra forward)
Konstantin Komarek, Sebastian Enterfeldt, Kim Karlsson

Nedsläpp 18.30 i Coop Arena!

// Berra

ET igång

Igår kväll drog European Trophy igång. Det blev klara segrar för Djurgården, Frölunda och Hv71. Färjestad däremot förlorade sin öppningsmatch.

Imorgon är det dags för Luleå Hockey att kliva in i turneringen, match 18.30 mot Slavia Prag i Coop Arena. Jag kommer att vara på plats och det ska bli spännande att se vart laget står just nu så här med drygt en månad kvar till elitseriepremiären.

Blir mer inför-snack inför matchen mot Slavia under morgondagen. Här är samtliga resultat från öppningskvällen i European Trophy:

Wien Capitals-Kärpät 3-2

HC Pardubice-Linköping 3-2

Djurgården-Slavia Prag 5-2

Färjestad-Red Bull Salzburg 0-4

Frölunda-Eisbären Berlin 6-0

Sparta Prag-Hv71 1-4

Slovan Bratislava-KaIpa 2-1

// Berra


Abbott tvingas vila

Cam Abbott har fortfarande problem efter den hjärnskakning han ådrog sig i november förra året under en hemmamatch mot Färjestad. Han kommer att stå över den första matchen i European Trophy mot Slavia Prag nu på lördag.

- Det är en del medicinska saker jag måste kika upp på grund av skadan jag hade förra säsongen. Jag vill titta så det inte är några problem innan jag börjar spela matcher, säger Cam till NSD.

// Berra

Modo värvar amerikanskt

Modo Hockey har idag gjort klart med en amerikansk center vid namn Rob Schremp. Han har gjort över hundra matcher i NHL men har aldrig lyckats slå sig in helt i världens bästa liga. Nu är han alltså klar för Modo och anländer till Ö-vik den 9 september.

- Markus tålamod i jakten på spelare har betalat sig skulle jag vilja säga. Robbie är en spelare som känns helt rätt för vårt lag, säger MODO Hockeys headcoach Ulf Samuelsson till Modos officiella hemsida.

// Berra

Lite att skriva om

Vi är åter igen inne i en period där nyheterna inte växer på träd. Nyheten som alla väntar på, i allafall vi Luleåsupportrar, är den om vilken klubb Janne Niniimaa kommer tillhöra i vinter. Tiden går och nu på lördag har Luleå sin första träningsmatch. Det borde inte dröja speciellt länge innan ett besked kommer.

***

Skellefteå har sin traditionella första isträning ikväll som brukar locka kring 4 000 åskådare. Modo hade sin första isträning i söndags, och den lockade hela 7 000 personer. Där spelade man dessutom en match mot bandylandslaget. Man kan då inte klaga på intresset i Ö-vik.

// Berra

Matchtröjorna

Nu har det där klubbmärket fått nog med uppmärksamhet, i alla fall på den här bloggen. Det lär väl fortsätta storma hela helgen ute på de olika forumen.

Jag tänkte istället lyfta fram en nyhet som jag tycker är rolig. Man kommer fortsätta att varva röda och svarta tröjor på hemmais. På borta is kommer man däremot lägga de vita ställen på hyllan och damma av de gula bortatröjorna.

Riktigt skoj om ni frågar mig!

// Berra


Ingen succé direkt

Reaktionen på logotypen blev ganska väntad. Det stormar friskt ute på facebook och olika forum på nätet. Det som man efter en gansla kort överblick kan se är att det inte är överdrivet många som är positiva till den nya klubblogotypen.

Luleå Hockey har dessutom skickat ut ett förtydligande kring det nya märket:

"För att förtydliga - vi har inte plockat bort någon logotyp. Den vanliga björnloggan är LHF: s klubbmärke och stålmannenmärket har använts och används fortfarande i t.ex. souvenirer. Vi hade också stålmannenloggan på armen på de gula tröjorna för några år sen. Det här är alltså ett tillägg till vår logopark och kommer den här säsongen att användas på matchtröjan."

Jag kan förstå hur man i Luleå Hockeys styrelse och ledning tänker. Man vill ha förnyelse och efterlikna en del NHL-klubbar som har flera olika symboler som klubbmärke. T.ex. Vancouver, Calgary m.fl.

Samtidigt finns lag som Skellefteå AIK som haft i princip samma klubbmärke sedan föreningen bildades. I NHL finns det att jämföra med klassiska lag som Montreal Canadiens och Detroit Red Wings.

Det här blir säkert bra, men jag hoppas att Luleå HF har räknat med en hel del arga mejl och ilskna kommentarer den kommande tiden. För det är redan över 100 negativa kommentarer kring den nya björnen på Luleå Hockeys facebook och andra Luleå-relaterade sidor på nätet.

// Berra

Nya klubbmärket presenterat

Presskonferensen rörde sig om den nya logotypen som ska pryda Luleås matchställ i vinter. Man har behållit björnen men gjort den i en ny tappning. Det gamla märket finns kvar och kommer sitta på axeln.



// Berra

Presskonferens klockan 15

Om mindre än en timma håller Luleå Hockey presskonferens. Enligt Kuriren är det i alla fall inte Janne Niniimaa som ska presenteras. LÄNK

Nåväl, det ska bli spännande att se vad det är för nyhet som Luleå Hockey vill ha ut.

// Berra

Hurtig till Piteå HC

Imorse presenterade Piteå Hockey nyheten på sin hemsida. Marcus Hurtig har skrivit på för spel i Piteå Hockey den kommande säsongen.

Det ska bli spännande att följa Piteå i division 1. Även om huvudämnet här på bloggen är Luleå Hockey så ska jag försöka hinna med och se en hel del matcher med Piteå i vinter och ge er uppdateringar här på bloggen lite nu och då.

// Berra

Niniimaa eller inte - det är frågan som gäller nu

Så var Johan Fransson klar. Enligt mig räcker den pusselbiten för att kunna konstatera att Luleå just nu befogar över elitseriens bästa backuppsättning.

Skulle desssutom den hårdskjutande finländaren Janne Niniimaa bestämma sig för att spela ett år till med Luleå Hockey så ser det oförskämt bra ut. Vi vet dock inte om klubbledningen vill ha Janne nu. Det är inget snack om att det skulle vara ett kanontillskott på backsidan, men det skulle även innebära mindre speltid på en del andra backar. En sån som Lukas Kilström skulle kanske inte få lika stor chans att blomma ut, till exempel.

Tiden får utvisa om Janne spelar i Luleå Hockey 2011/2012. En sak är då säker. Luleå har, med eller utan Janne Niniimaa, en riktigt stark trupp och det kommer bli en rolig vinter.



// Berra

Fransson återvänder till Luleå!

Nu är det klart. Johan Fransson återvänder till Luleå Hockey, det innebär att Luleå nu har åtta backar i sin laguppställning.

Personligen hoppades jag mer på Janne Niniimaa, men Fransson är en ruskigt offensivt skicklig back som kommer bli riktigt kul att se på i vinter.

Dessutom är det, även om jag ser det som ett rejält långskott, inte omöjligt att Janne Niniimaa också väljer att spela i LHF kommande säsong.

Här hittar ni mer information kring nyheten.


Johan Fransson lirar i Luleå Hockey kommande säsong. Idag kom glädjebeskedet.

// Berra

Viitaluoma sjuk

Som jag skrev tidigare klev Ville Viitaluoma av ganska omgående på dagens träning. Nu vet vi varför. Han var sjuk och ville ta det lugnt.

- Han har lite feberkänningar och var bara med på mötet vi hade innan, säger tränaren Thomas Bulan Berglund till Norrbottenskuriren.

// Berra



Första isträningen avklarad

Så var den första isträningen avklarad. Spelarna började droppa in på isen strax före 10.30 och efter ett ca 45 minuters intensivt pass började spelarna sakta droppa av.

Med tanke på att det var första träningen tycker jag ändå att det såg rätt så bra ut, och tempot under och mellan övningarna var häftigt att se. Men visst var det en hel del sega ben.

Några korta noteringar från första isträningen:

*Det kommer göra ont att stå ivägen för Johan Harjus handledsskott i vinter. Jösses vilken bössa karln har.

*Daniel Gunnarsson var en positiv överraskning. Grymt skicklig med klubba och puck i fart, dessutom ett riktigt bra slagskott.

*Bröderna Abbott var sig lika. Full fart och rakt på mål. Det fanns inga ögon på isen som glödde lika mycket som deras när de tappade pucken eller blev tacklade.

*Konstantin Komarek kommer bli riktigt bra i vinter. Han hade brottningsmatch ensam mot Sebastian Enterfeldt och Kim Karlsson om pucken. Komarek tog sig ur de bådas grepp och drog iväg med pucken.

*Flippmackan som Niclas Wallin slog från defensiv zon över hela mittzonen höll världsklass. Bodensonen har oslagit en och annan macka i vinter.

*Ville Viitaluoma klev av tidigt från träningen. Oklart varför.

Det var lite reflektioner från första träningspasset. Ganska många spelare stannade kvar längre på isen och körde extra. Nu är det två veckor av intensiv träning som gäller innan det är dags för den första träningsmatchen. Slavia Prag hemma den 13/8 i Coop Arena.

// Berra

Tillbaka till verkligheten

Så var augusti månad här och hockeysäsongen närmar sig med stormsteg. Semestern från bloggen har varit skön och välbehövlig.

Under dessa drygt två lediga veckor har jag hunnit med att...

...se Mustasch live på Piteå Dansar och Ler.

...åka mig spyless på alla karuseller på Liseberg.

...se en häpnadsväckande delfinshow på Kolmårdens Djurpark.

...lata mig i TV-soffan.

...dricka massor med Trocadero.

...spöa tobbe i FIFA.

...klippa gräs. (inte det roligaste under semestern)

...äta på McDonalds mer än en gång.

Plus en massa annat trevligt. Nu är det hårdkörning som gäller, försäsongsmatcher och slutspurten av silly season är det som väntar här närmast. Fortfarande inget besked angående Niniimaa/Fransson. Den som väntar på något gott...

Vi extremt hockeytörstiga nördar får oss en liten aptitretare inför det som komma skall redan idag. Klockan 10.30 går Luleå Hockeys A-lag på is då det är dags för säsongens första riktiga isträning. Jag kommer vara på plats och ett inlägg kommer i eftermiddag efter träningen.

Det var allt för denna gång. Känner ni, nu är vi igång igen!

// Berra

RSS 2.0