Straffseger mot Kärpät

Det blev en målrik historia mellan Luleå och Kärpät ikväll. Luleå drog det längsta strået när man kunde vinna med 6-5 efter straffar.

* Johan Harju fick det att lossna ikväll med två mål. Han spräckte nollan för Luleå under första perioden och kvitterade till 5-5 på straff i slutet av tredje perioden.

* Sebastian Enterfeldt var riktigt rolig att se, två mål från hans klubba ikväll. Det kommer bli många roliga stunder med Enterfeldt och resten av fjärdekedjan i vinter.

* Joonas Vihko såg pigg ut och stod för ett mål ikväll.

* Mattias Persson avgjorde straffläggningen med en fin straff.

* Johan Fransson dominerade som vanligt och passningen till Johan Harjus första mål höll hög klass. Behöver inte säga mer: Fransson is king!

* Jag såg period två och tre, och då var Luleå betydligt bättre än Kärpät och vann skotten komfortabelt. Däremot finns det en hel del att jobba på i försvarsspelet. Markeringen i egen zon var rent sagt usel ibland.

* David Rautio hade ingen lyckad kväll i kassen, några enkla mål och en del returer som man inte får släppa på det sättet som han gjorde. Dock var det första matchen för säsongen för honom, det gäller att ha tålamod och inte totalsåga David efter en match.

Nu väntar Färjestad på lördag. Offensiven var bra, men defensiven behöver det jobbas på ordentligt.