Ingen succé direkt

Reaktionen på logotypen blev ganska väntad. Det stormar friskt ute på facebook och olika forum på nätet. Det som man efter en gansla kort överblick kan se är att det inte är överdrivet många som är positiva till den nya klubblogotypen.

Luleå Hockey har dessutom skickat ut ett förtydligande kring det nya märket:

"För att förtydliga - vi har inte plockat bort någon logotyp. Den vanliga björnloggan är LHF: s klubbmärke och stålmannenmärket har använts och används fortfarande i t.ex. souvenirer. Vi hade också stålmannenloggan på armen på de gula tröjorna för några år sen. Det här är alltså ett tillägg till vår logopark och kommer den här säsongen att användas på matchtröjan."

Jag kan förstå hur man i Luleå Hockeys styrelse och ledning tänker. Man vill ha förnyelse och efterlikna en del NHL-klubbar som har flera olika symboler som klubbmärke. T.ex. Vancouver, Calgary m.fl.

Samtidigt finns lag som Skellefteå AIK som haft i princip samma klubbmärke sedan föreningen bildades. I NHL finns det att jämföra med klassiska lag som Montreal Canadiens och Detroit Red Wings.

Det här blir säkert bra, men jag hoppas att Luleå HF har räknat med en hel del arga mejl och ilskna kommentarer den kommande tiden. För det är redan över 100 negativa kommentarer kring den nya björnen på Luleå Hockeys facebook och andra Luleå-relaterade sidor på nätet.

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0