Luleås bästa match

Luleå gjorde sin klart bästa match ikväll i denna finalserie och kanske sin bästa match på länge i Kraft Arena. Ändå räckte det inte till. Skellefteå vann med 2-1 och har därmed 3-o i matcher nu.
 
Och visst är det kört för Luleå nu. Inte ens en mental kollaps kan få denna kompletta lagmaskin att förlora fyra matcher i rad.
 
I Luleå är det många som gör riktigt bra prestationer, men tyvärr är det långt ifrån alla. Det räcker inte. Ska man slå Skellefteå, framför allt i Västerbotten, måste samtliga spelare göra prickfria insatser. 
 
Idag var Luleå minst lika bra som hemmalaget och en Luleå-vinst hade verkligen varit rättvist ikväll. Men det är ändå något som fattas. Olausson är sådär, Vihko är totalt osynlig och Mika Pyörälä får inte någonting vettigt uträttat överhuvudtaget.
 
Daniel Gunnarssons kanon till 0-1 i slutet av första perioden var bra, men vad är det med övriga backskott ikväll? Nio av tio går utanför och prickar man väl målet så är det oftast mitt i magen på Joacim Eriksson. 
 
Skellefteå har oerhört mycket medstuds skall tilläggas. Det är dock ett lag i ruskig medvind just nu och det är som man brukar säga - tur förtjänar man..
 
Oavgjort och förlängning hade nog varit allra mest rättvist, men Skellefteå ska absolut inte skämmas för vinsten ikväll.
 
Att hitta sätt att vinna matcher på när motståndaren är hetare och för matchen långa stunder är fruktansvärt imponerande och tyder på enorm mästarklass.
 
Skellefteås finalrutin från tidigare år har visat sig enormt betydelsefull i de tre finalmatcherna som har spelats.
 
Vissa personer har såklart börjat spekulera i om Luleå kan lyckas bli historiska, alltså som första lag i elitseriens historia att vända 0-3 i matcher till 4-3. 
 
I NHL har det skett tre gånger, och det är en galet lång väg att vandra. Luleå måste först och främst vinna nästa match. Sedan kan man ta det därifrån.
 
Final nummer fyra spelas på torsdag och då kommer vi på läktaren och Luleå-spelarna på isen att göra allt som står i vår makt för att det INTE ska firas något guld på isen i Coop Arena.
 
Som jag skrev i ett tidigare inlägg så tror jag inte att Skellefteå kommer vinna på torsdag. Luleå kommer helt enkelt inte tillåta det. 
 
Dessutom vill man i Luleå-lägret såklart vinna i allafall en finalmatch, precis som Skellefteå gjorde i sin första SM-final på väldigt många år då man föll mot Färjestad med 4-1 i matcher 2011. 
 
På torsdag kommer det bli ett sjukt drag i "Delfinen" som vanligt. Jag hoppas och tror att Luleå kommer bäras fram till en reducering i denna finalserie.
 
Men på lördagkväll är detta över. 
 
Vare sig man vill eller inte.
 
// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0