Drömfinalen

Ja det blir alltså en drömfinal i norr 2013. I fredags var jag på plats då Skellefteå säkrade finalplatsen efter 3-1 mot Linköping och totalt 4-1 i matcher.
 
Igår satt jag bänkad framför TV:n då de bägge "Linusarna" frälste Luleå borta mot Färjestad och såg till att Luleå blev klara för sin första SM-final på 16 år.
 
De bägge "Linusarna" är såklart Linus Persson som kvitterade och tog matchen till förlängning, samt Linus Klasen som avgjorde matchen med ett ruskigt snyggt skott 12.45 in i förlängningen.
 
Därmed får vi nu se fram emot en galen drömfinal mellan seriens två nordligaste, och helt klart bästa lag.
 
Skellefteå och Luleå.
 
Finalserien drar igång på lördag med match ett i Skellefteå, för att sedan flytta till Luleå redan på söndag då match två väntar i Coop Arena med mindre än ett dygns mellanrum alltså.
 
Waow.
 
På förhand är det fördel Skellefteå, främst på grund av två anledningar.
 
Hemmaplan. Skellefteå vann serien och har därmed hemmaplansfördelen med sig även i finalen. Det är såklart en stor fördel då bägge finallagen är oerhört hemmastarka.
 
Luleå måste knipa minst en match i Skellefteås borg oavsett, det behöver inte Skellefteå göra i Luleås dito så länge SAIK sköter sina kort på hemmaplan rätt.
 
Den andra är finalrutinen som finns i Västerbotten. Skellefteå har varit med om två svidande finalförluster de senaste två åren. Dessa har självklart varit givande för Skellefteå AIK som garanterat har lärt sig en hel del på vägen.
 
Det som talar för Luleå är att man just slår ur underläge. Skellefteå är favoriter och "ska bara" vinna detta över sju matcher.
 
Men favoritskap behöver inte alltid vara positiv press, utan kan lätt förvandlas till en negativ belastning. Framför allt om det går lite trögt och om Skellefteå skulle förlora första två matcherna, som ett exempel bara.
 
Det är som sagt nästan en hel vecka kvar och jag lär ändå hinna spekulera sönder denna final redan innan den ens har dragit igång. 
 
Mitt tips är ändå att rutinen och hemmaplan blir avgörande och att Skellefteå tar det till sist. Men det kommer bli sju stekheta och täta matcher.
 
Mitt tips: Skellefteå-Luleå 4-3 i matcher (minst fem av dem till förlängning!)
 
// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0