BANG!

Så kommer det låta imorgon. Hela hockeysverige kommer skakas av ett öronbedövande dån då pucken släpps och träffar isen i Skellefteå Kraft Arena klockan 16.00 på lördageftermiddagen.
 
Ett dån och en explosion som signifierar all förväntan, alla känslor och all den uppladdning som har byggts upp under en veckas tid nu.
 
Imorgon drar det äntligen igång. Det är tur att pucken släpps imorgon. Ett par dagar ytterligare med väntan och jag tror att hela Norrland, framför allt Luleå, Piteå och Skellefteå skulle koka över och propparna skulle gå.
 
Ja, Luleå och Skellefteå är självklara, men jag nämner även Piteå. Hockeystaden som ligger mitt i skottlinjen mellan de två finalstäderna.
 
Staden som har fått fram en del av de personer som kommer att vara inblandade i den kommande SM-finalen. Lasse Johansson (GM i Skellefteå), Thomas "Bulan" Berglund (Assisterande tränare i Luleå), Jan Sandström (Back i Luleå), Johan Forsberg (Forward i Skellefteå, bänkad i slutspelet men tillhör ändå laget).
 
Det är dessutom inget snack om att det råder slutspels- och finalfeber i Piteå.
 
Igårkväll samlades ett flertal Luleåsupportrar på ett av stadens torg för att "pynta" staden med banderoller, röda flaggor, B.S.T.L-affischer och andra Luleå Hockey-souvernirer. Det hängdes även upp banderoller på ett flertal broar ovanför E4:an.
 
Denna bild togs tidigare idag på en av stadens frisörsalonger.
 
Finalfeber som sagt:
 
 
Det råder helt klart hockeyfeber i Piteå, och jag som bor i staden kan intyga det.
 
I Skellefteå pryder de svart-gula färgerna många av stadens butikers olika skyltfönster och har gjort så under hela slutspelet.
 
I Luleå är röda flaggor upphängda i de centrala delarna av staden.
 
Man kommer även visa de fyra första finalerna på storbildsskärm på Storgatan. Ett bra initiativ då det definitivt kommer bli en folkfest för de som inte hann skaffa biljett till final-matcherna.
 
Det är även bestämt att man kommer visa en eventuell match fem på jumbotronen i Coop Arena, som i så fall spelas lördag den 20/4 i Skellefteå.
 
Luleå Hockey kommer ha fullt arrangemang med kiosker öppna och fri entré. Det kommer garanterat bli häftigt, och till 99,9 procents säkerhet kommer det att bli en match fem.
 
Imorgon är det äntligen dags. Oj så fantastiskt roligt det här kommer bli. En hockeyfest utöver jordiska mått.
 
Detta kommer bli galet!
 
Avslutar med en bild på finaltrycket som kommer pryda de två finalarenornas isar under hela SM-finalen:
 
(Bilden är från Coop Arena).
 
Riktigt snyggt. Stanley Cup-inspirerat och modernt.
 
Låt festen börja!
 
// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0