Grattis Skellefteå AIK

Skellefteå AIK är värdiga vinnare av SM-guldet 2013. 4-0, 4-1 och 4-0 i slutspelet är fruktansvärt imponerande och det är bara att konstatera - Skellefteå var överlägsna i hela hockeysverige denna säsong.
 
Jag känner ändå någon sorts glädje som Luleåsupporter även om det är svårt att ta fram den just nu. Vi gick till final, vi slog ut stora drakar som Frölunda och Färjestad i kvart respektive semifinal.
 
Skellefteå i finalen var för bra helt enkelt. 
 
Sveriges bästa lag.
 
Luleå är Sveriges näst bästa och ska inte skämmas.
 
Det enda som känns lite bittert nu är att Luleå inte kunde bjuda upp mer i kvällens match. 0-4 och att inte få in en enda puck i säsongens viktigaste match är såklart under all kritik. 
 
Men det är bara att konstatera. Det var många trötta ben i hemmalaget och där känns det som att Luleå och framför allt tränar-teamet med fystränaren Petter Pettersson i spetsen har en del att fundera över inför sommaren. 
 
Detta var i ett längre perspektiv en seger även för Luleå. Man har lärt sig många viktiga saker på resan och jag är rätt säker på att Luleå Hockey kommer ha goda möjligheter för att slåss om bucklan på allvar även nästa säsong. 
 
Nu är det, som vanligt när en säsong är över, en tom känsla inombords. Efter ett intensivt slutspel och en intensiv vår kommer det att bli ett par dagars uppehåll nu på bloggen, förmodligen till på måndag. 
 
Sedan får vi se vad som händer.
 
Avslutningsvis vill jag bara säga att jag är oerhört stolt över att tillhöra Sveriges kanske bästa klack.
 
Laget på isen förnedras av rivalen i en SM-final med 4-0 i matcher och sången från hemmastå slutar aldrig ikväll, trots att det varit kört sedan länge i matchen. Ljudvolymen bara stegrar ju närmare slutsignalen vi kommer.
 
Tror inte det hade varit så i många elitseriearenor runt om i landet om hemmalaget varit i samma situation som Luleå ikväll.
 
Jag hade gåshud under hela tredje perioden.
 
Och imorgon kommer jag att bära Luleå Hockey-tröja med mer stolthet än någonsin. Bara så ni vet.
 
// Berra

Kommentarer
Postat av: B.S.T.L

Bra skrivet, håller med i allt, som Luleå supporter får man trotts allt vara riktigt stolt över säsongen. Vi har ju även en seger i ET som inte skall föringas. Blir spännande att följa lagbygget nu för nästa säsong då vi åter igen går för guldet.
/B.S.T.L

2013-04-19 @ 14:40:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0