Bara att hylla Skellefteå

Skellefteå vann dagens finalmatch med 2-4 i Coop Arena och har därmed 2-0 i matcher och guldet som i en liten ask. På tisdag väntar match tre i Västerbotten och för att det ska finnas en minimal chans för att detta ska gå till sju matcher så MÅSTE Luleå vinna på tisdag.
 
Det tror jag knappast man kommer göra. Däremot har jag svårt att se att det ska bli fyra raka. Jag tror inte att Luleå kommer släppa en till match i Delfinen.
 
Däremot kan detta mycket väl vara över på lördagkväll.
 
Man imponeras av Skellefteå och "the young guys". För visst är det dessa som gör det för SAIK.
 
Jimmie Ericsson tryckte visserligen in en puck idag, men i övrigt är det de unga som syns, både på isen och i poängprotokollet.
 
Joakim Lindström, Bud Holloway och Oscar Möller var rätt osynliga idag.
 
Istället är det sådana som Viktor Arvidsson, Petter Emanuelsson och Melker Karlsson som bär det här laget och det är verkligen denna unga trio som borde målas i guld om Skellefteå tar hem bucklan.
 
Innan säsongen skrev jag att man i Skellefteå inte skulle tillåta en tredje raka finalförlust om man gick till final i år. Nu leder man med 2-0 i matcher och det är enorm uppförsbacke för LHF.
 
Luleå då? Ja man kom ut betydligt bättre än i match ett, och som vanligt tog man tag i taktpinnen direkt i sin hemmaborg. Det dröjde inte länge innan Linus Persson kunde göra 1-0 inför ett kokande, helt GALET Coop Arena och en överspelad Joacim Eriksson.
 
En stund senare fick Luleå möjlighet att spela fem mot tre, utan att få utdelning (Det var horibelt nära 2-0 ett par gånger). Efter det märkte man direkt att Skellefteå fick mycket energi av att ha klarat av den tuffa situation som man var i. 
 
Sedan var det inget snack. Skellefteå är bättre och skickligare på att hantera spelet med puck i hög fart. Luleå gjorde en bra andraperiod och skulle ha haft ett par mål till med lite flyt.
 
I tredje perioden spelade Skellefteå av matchen på ett bra sätt och Luleå kom aldrig till några riktiga farligheter.
 
Det är bara att hylla Skellefteå som vinner rättvist återigen. Man är ett bättre hockeylag än Luleå och det är ett välförtjänt guld som kommer hamna i Västerbotten, antingen på torsdag eller på lördag.
 
Hur som helst så ska det bli fantastiskt roligt att på tisdag åka ner till Skellefteå och se om Luleå kan störa SAIK återigen i Kraft Arena. Luleå kan spela mer avvaktande och behöver inte föra matchen på samma sätt på bortais.
 
Jag tror att det kommer bli 3-0 i finalserien på tisdagkväll, men hoppas kan man ju alltid göra.
 
Det enda som talar för Luleå nu är att just INGENTING talar för dem. Det är ofta en fördel inom idrottsvärlden, det återstår att se om det är en fördel på tisdag och torsdag!
 
// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0