Samma läge som i januari

Ikväll är det alltså dags för match tre i SM-finalen mellan Skellefteå och Luleå. Västerbottningarna har visat sig ruskigt starka i de två tidigare matcherna, och visst talar i princip allt för Skellefteåseger även ikväll. 
 
Hemmaplan, ett utsålt Kraft Arena och chans att gå upp till matchboll och 3-0 i matcher. Det förväntas inget annat än Skellefteåvinst ikväll från hela hockeysverige, i alla fall söder om Skellefteå. 
 
I Luleå och bland klubbens faans är hoppet ännu inte ute. Lyckas Luleå knipa en seger ikväll väntar match fyra på hemmais på torsdag och helt plötsligt kan det vara 2-2 i finalserien.
 
Det är förstås en lång väg dit, och Luleå måste vinna minst två matcher i Skellefteå eftersom man förlorade i Coop Arena i söndags.
 
Det enda som talar för Luleå ikväll är just att nästan ingen utanför klubbens supporterskara tror på dem.
 
Minns ni derbyt i Skellefteå den 25 januari?
 
Skellefteå hade gått som tåget medans Luleå hade haft en fruktansvärd formsvacka i princip under hela månaden. Tips som 6-1 till Skellefteå och uttryck som "jättekross" florerade runt på flera håll inför den fighten.
 
Hur matchen slutade?
 
Luleå-seger med 0-1 efter straffar. 
 
Så visst har Luleå chansen att skrälla och knipa en bortaseger ikväll. Det är nog direkt nödvändigt om denna SM-final ska pågå längre än till på lördag. 
 
Jag åker ner till Skellefteå i eftermiddag med höga förväntningar på en minst lika härlig hockeyfest som de två tidigare matcherna har varit.
 
3-0 eller 2-1, sent ikväll vet vi svaret.
 
// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0