Inför Skellefteå-Luleå

Ikväll är det dags för säsongens fjärde derby mellan elitseriens två nordligaste lag, Luleå och Skellefteå. Skellefteå har 2-1 i matcher mot Luleå hittils denna säsong, och visst talar form och hemmaplan för att det kommer vara 3-1 till Skellefteå efter denna kväll.
 
Eller?
 
Pratar man med folk, både neutrala och Skellefteåsupportrar, samt läser runt på olika sidor, snackas det mycket om att skrällar sker när man minst anar det. Och visst talar det för Luleå. Men det är nog det enda.
 
Luleå har visserligen fyra segrar på de sex senaste matcherna, men spelet har inte klickat helt och senast mot Hv71 var det riktigt segt och dåligt.
 
Samtidigt har Skellefteå öst på ordentligt sedan omstarten efter jul och förutom ett bottennapp, 6-0-förlust mot Linköping för ett par veckor sedan, har Anders Forsbergs mannar gått som tåget.
 
I hemmalaget från Västerbotten saknas en hel del spelare: Martin Lundberg, Petter Granberg, Rasmus Edström, Oscar Möller, Erik Forsell och Pontus Petterström. Dessutom är det frågetcken kring Niclas Burströms medverkan ikväll.
 
I Luleå är Pavel Skrbek, som bekant, långtidsskadad. David Rautio är inte redo för spel ännu och det betyder att Johan Gustafsson fortsätter vakta kassen.
 
Chris Abbott och Toni Koivisto är tillbaka i laget efter magsjuka. Självklart mycket positivt. Två spelare som höjer sina respektive kedjor enormt. 
 
Vad tror jag om matchen då? Tjah, jag åker ner till Skellefteå i eftermiddag utan några som helst förväntningar på att Luleå ska få med sig några poäng. Samtidigt slår gästerna från Norrbotten ur underläge, har ingen som helst press på sig och kan spela avslappnat. Skellefteå SKA bara vinna och har all press på sig. Som jag skrev tidigare är det detta som talar för bortaseger - inget annat.
 
Det brukar bli tighta och roliga matcher mellan dessa lag, och något tips känns svårt att lämna. Får Skellefteå en bra start och går ifrån tidigt målmässigt, kommer nog luften gå ur bortalaget rätt snabbt. 
 
Men ju längre det står 0-0 och ju längre lagen följs åt resultatmässigt, ju mer kommer det gynna Luleå.
 
 
***
 
Jag kommer vara borta resten av helgen. Så något inlägg om derbyt kommer inte på bloggen först söndagkväll.
 
Trevlig derby-kväll och sedan en fortsatt trevlig helg på er!
 
Vi ses i Kraft Arena, eller hur?
 
 
// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0