Imponerande insats i Skellefteå

Då var jag tillbaka på hemmaplan och ska försöka sammanfatta, samt ge min syn på fredagkvällens sprakande derbytillställning i Skellefteå som Luleå kunde vinna med 0-1 efter straffar.
 
Ja det blev målsnålt, men stämningen i hallen och det intensiva spelet ute på isen gjorde även detta derby sevärt. Luleå gjorde en riktigt bra och gedigen insats utifrån de förutsättningar som fanns.
 
Jag tycker att man spelade stabilt, höll uppe spelet och det var egentligen bara i tredje perioden som Skellefteå fick rejält tryck mot Luleås kasse.
 
Bäst hos gästerna var två spelare. Dels Johan Gustafsson som spikade igen fullständigt och låg bakom segern mest av alla i Luleå.
 
Den andra spelaren som jag vill lyfta fram är en krigare som sällan får några rubriker - Anton Hedman. Hans riviga spel var helt underbart för ett hockeyhjärta att få beskåda från läktarplats.
 
Först kom han ut i första bytet och smällde på Niclas Burström i kortplanket så det sjöng i hela sargen och såg till att Niclas fick känna på lite is.
 
Sedan dröjde det bara en liten stund innan han delade ut en rejäl smäll på Viktor Arvidsson framför Skellefteås mål efter avblåsning, vilket såklart resulterade i en korrekt dömd två minuters-utvisning.
 
Det jag vill få fram med att plocka ut just dessa två händelser är att Hedman, med sitt agerande visar att "vi är här för att delta". "Vi är här för att ge er en riktig match."
 
Det sänder signaler till resten av laget och publiken om att detta blir en hård och tuff fight. Riktigt bra gjort av Hedman som ofta är i bra i matcherna mot Skellefteå då det blir lite fysik och kamp ute på isen.
 
Luleå grejade som sagt två oerhört viktiga poäng i kampen om topp tre. På tisdag är det dags för hemmamatch i Coop Arena då Linköping kommer på besök.
 
Ny viktig match då, om nya viktiga poäng...
 
 
// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0