Två poäng på Hovet

Luleå gjorde ingen kanonmatch ikväll borta mot AIK. Det blev ändå två poäng efter seger på straffar, vilket får ses som godkänt på bortais med tanke på insatsen.

Kim Hirschovits och Toni Koivisto stod för gästernas mål under ordinarie tid. Luleå gjorde en riktigt bra andraperiod och hade 1-2 inför tredje.

Tredjeperioden blev dock sönderryckt av utvisningar och tillslut orkade inte Luleå stå emot och AIK kunde kvittera i powerplay.

I straffläggningen bjöd Kim Hirschovits och Jens Jakobs på två riktigt fina straffar. Hårda, välplacerade skott. Inget kladd.

Jens Jakobs straff blev matchvinnande.

I och med kvällens två poäng var detta fjärde matchen i rad med poäng för Luleås del.

Någon som förtjänar beröm ikväll är backen Dean Kukan som är tillbaka i Luleå för att främst fylla ut backsidan nu när Skrbek är långtidsskadad. Drygt 19 minuters speltid, en assist och otroligt stabilt spel. Hoppas Dean fortsätter så här, då kan han bli en riktigt rolig överraskning under våren.

David Rautio gjorde en bra match och en bra straffläggning. Men Luleå-målvakten hade ruskigt tur då han, med några minuter kvar av tredje perioden, fick för sig att medvetet flytta målburen ur sitt läge när AIK kom i ett anfall.

Domarna valde att inte ta en utvisning, vilket såklart var fel.

Som sagt, tur..

Två poäng på bortais är alltid bra. Nu väntar Växjö hemma på lördag. Ett Växjö som förlorade hemma mot Skellefteå med 1-2 ikväll och som nu har åtta raka matcher utan seger.