Åttondelsfinalerna tippas

Så är grundserien slut i NHL. Chicago knep sista slutspelsplasten i väst efter att Minnesota slog Dallas med 5-3. Då är det alltså klart hur åttondelsfinalerna spelas, så här tror jag det slutar.

Eastern Conference

Washington-NY Rangers 4-1
Kommentar:
NY Rangers tog sig till slutspel, men det känns inte som att det här laget ska kunna rå på Washingtons stjärnspäckade trupp i en lång matchserie. Tror det blir en ganska lugn resa för Capitals genom första rundan.

Philadelphia-Buffalo 4-2
Kommentar:
Höjer ett varningens finger för skrällchans på Buffalo. Men en tabell över 82 matcher ljuger aldrig. Philadelphia slutade tvåa och Buffalo sjua. Flyers är ett bättre lag och går vidare.

Boston-Montreal 4-3
Kommentar:
Montreal bjöd under fjolårets slutspel på många häftiga matcher då man, totalt uträknade inför slutspelet med sin åttondeplats i grundserien, var ruskigt nära att ta sig till final. Årets upplaga av "The Habs" känns inte lika mäktig och jag tror man kommer bli utslagna mot Boston på grund av att Bruins har sjunde avgörande på hemmais. Men en sak har jag lärt mig från ifjol; räkna aldrig bort Montreal Canadiens. Hockeytokigare stad får man leta efter.

Pittsburgh-Tampa Bay 3-4
Kommentar:
Tampa har kommit smygandes underifrån år efter år. I år slutade man femma i grundserien och får möta fyran Pittsburgh. Det kommer bli riktigt jämnt, men jag tror på Lightnings här. Något säger mig att Penguins kommer stå för ett litet fiasko och åka ut redan i första rundan.

Western Conference

Vancouver-Chicago 4-2
Kommentar:
Vancouver får skräckmotståndarna Chicago i försa rundan. Blackhawks har nämligen slagit ut Vancouver i de två senaste slutspelen. Just därför tror jag att Vancuver, med två glödheta tvillingar och en enorm revanschlusta i laget, kommer slå ut fjolårets mästare.

San Jose-Los Angeles Kings 4-0
Kommentar:
Sharks har etablerat sig i toppen under ett par år och jag tror man har chans att gå långt i år. Los Angeles har gjort en bra säsong men här tar det slut för LA.

Detroit-Phoenix 4-2
Kommentar:
Vi får en repris från ifjol då dessa två lag även då möttes i åttondelsfinal. Den gången gick Detroit vidare efter att Nicklas Lidström blivit stor hjälte för Red Wings med två mål i den sjunde avgörande matchen. Detroit är mitt favoritlag i NHL och jag hoppas de tar sig vidare. Phoenix kommer kämpa för allt vad de är värda men i en serie på sju matcher kommer rutinen och stjärnspetsen som finns i Red Wings bli tungan på vågen.

Anaheim-Nasville 4-3
Kommentar:
Kanske den svåraste matchserien att tippa i Western Conference. Anaheim känns dock numret större och med en extra hemmamatch så tror jag att Ducks går vidare.

Så här tror alltså jag. Skickar med en länk där ni hittar hela spelschemat för första rundan som drar igång på onsdag. Kan bara konstatera att det kommer drickas många liter energidryck de kommande månaderna.

Spelschema första rundan

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0