Färjestad segrade i tredje finalen

Färjestad tog intiativet en bit in i första perioden och spelade ut Skellefteå. Fyra minuter in i andra perioden gjorde Värmlänningarna 4-0 och då trodde jag att det var över. Det kändes avgjort.

Skellefteå kom dock tillbaka på ett imponerande sätt och det stod 4-2 inför tredje. Där började också Västerbottningarna bäst då man reducerade till 4-3 efter bara tjugofyra sekunder.

Kvitteringsjakten inleddes, men istället för 4-4 kunde Färjestad göra 5-3 och spela hem den tredje matchen till Karlstad. 2-1 i matcher till Färjestad nu.

Matchen gick i vågor men sett över 60 minuter så är det fullt rättvist att Färjestad vinner.

Ny match på tisdag.

Ska Skellefteå ha en chans att vinna guld känns det som en måstematch för Västerbottningarna att ta den på hemmais i Kraft Arena.

Kvällens ramsa: "Guldet ska hem, guldet ska hem, guldet ska hem till Karlstad igen". Enligt Färjestads-klacken är det solklart vart guldet kommer hamna.

Kvällens tunga resa: Har ett par kompisar som är Skellefteåsupportrar som åkte ner till Karlstad med North Power igårkväll för att se dagens match. En hyfsat tung bussresa är vad som väntar dem nu.

Kvällens frågetecken: Inte bara kvällens, utan hela slutspelets frågetecken. Var är Mikko Lehtonen ute på isen? Karln syns knappt till under stora delar av matcherna och när man väl ser honom så ser han rädd och liten ut. Jätten som dominerade på alla sätt och vis i grundserien går inte att känna igen. Ska det bli något guld till Skellefteå så måste han komma igång.

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0