Två underbara poäng!

Ett riktigt underhållande derby var det som vi fick se i Skellefteå Kraft Arena ikväll. Luleå vinner med 2-3 efter en otrolig straffdramatik där Toni Koivisto blev hjälte med sin avgörande straff.

Toni var bra under resten av matchen också och hans styrning till 2-2 var av oerhört hög klass. Luleås andra spelmål gjordes av Elias Fälth som efter en tilltrasslad situation framför Skellefteå-målet kunde trycka upp pucken i nättaket.

Skellefteå började helt klart bäst och när man i mitten av andra perioden gjorde 2-0 kändes det som att det återigen skulle bli en mörk kväll i Kraft Arena. Men ikväll var det alltså Luleås tur att vinna och jag ber inte om ursäkt för dessa två poäng.

Norrbottningarna slet något oerhört och spelet var som dag och natt, i positiv bemärkelse, jämfört med matchen i tisdags mot Timrå.  Johan Gustafsson var fenomenalt bra i kassen, han kommer ta förstaspaden - det är bara en tidsfråga.

Även Chris Abbott förtjänar beröm. Den energi och pondus som han bidrar med är ovärdelig för att lag. Helt fantastiskt att se honom agera ute på isen.

Ett riktigt roligt derby ikväll då båda lagen ville framåt och skapa chanser. Och jösses vad målchanser vi fick se. Inte bra för hjärtat...

Joonas Vihko har det kämpigt, han sliter och jobbar men det vill säg inte riktigt i avslutningsmomentet. Hoppas han får hänga en kasse mot Djurgården på lördag.

Åtta raka matcher med poäng nu. Luleå har inte spelat bra i minst hälften av dem, och ändå kniper man poäng i dessa matcher.

Riktigt starkt.

Ikväll var spelet som sagt mycket bra och jag hoppas Luleå kan komma in med samma fart och energi på lördag. Då kommer Hardy Nilssons mannar få det kämpigt.

Till sist. Jocke Lindström återvänder till elitserien och Skellefteå AIK Hockey. Blir intressant att se hur Jocke kommer klara sig utan Lehtonen och Warg i år.

Visst är det en ruskigt bra förstärkning, men är inte så säker att det kommer bli samma dominans från Jockes sida denna säsong som det var förra.

Nåväl, det får man tänka på mer senare. Nu ska jag bara luta mig tillbaka och njuta av kvällens seger.

Johan Gustafsson - the wall.

God natt.

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0