Luleå i semifinal

Luleå besegrade Plzen efter straffar med 2-1 och är därmed klara för semifinal, den spelas idag lördag mot finska Jokerit.

Fredagskvällens kvartsfinal bjöd inte på någon underhållande ishockey. Toni Koivisto gav Luleå ledningen i den andra perioden efter en fin prestation då han bröt in framför mål och tryckte in pucken mellan benen på Adam Svoboda. I tredje kunde dock Plzen kvittera efter ett mycket bra skott av Jan Kovar, rätt upp i krysset.

I straffläggningen var det Luleå och David Rautio som drog det längsta strået efter att Johan Harju gjort straffläggningens enda mål.

Luleå ska tacka David Rautio för segern idag. David var ruskigt bra och är en stor bidragande orsak till att Luleå är i semifinal. 

Det var gaska avslaget från båda lagen ikväll, men ändå bra spel där passningarna satt och spelet såg i överlag bra ut. Den där intensiteten som finns hos Luleåspelarna under elitserien saknades dock i denna match och den måste upp avsevärt om man ska rå på de finska lejonen i Jokerit under lördagen.

Sändningen från semifinalen mellan Luleå-Jokerit drar igång klockan 17.10 på TV10 idag.

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0