Positiv mersmak, trots "bara" en poäng

Djurgården besegrade Luleå med 4-5 efter sudden death i en riktigt svängig och underhållande match. Luleå var klart bättre i första och ledde rättvist med 2-0 efter mål av Chris Abbott och Kim Karlsson.

I andra sänkte hemmalaget sitt spel, i kombination med att Djurgården fick fart på grejerna ordentligt. Efter några oturliga sargstudsar och en tabbe av Johan Gustafsson hade Djurgården vänt på matchen och satt i förarsätet med en 2-3-ledning inför sista perioden.

Tredje perioden blev dramatisk då Luleå spelade bättre än i andra. Det kändes dock som att gästerna hade koll på matchen, då det plöstligt hände något väldigt anmärkningsvärt.

Luleå började göra mål i powerplay. Sami Sandell kvitterade till 3-3, vackert framspelad av Niklas Olausson.

Djurgården återtog dock ledningen ett par minuter senare, för att sedan återigen dra på sig en utvisning. Luleå tackade och tog emot, spelade skjortan av Djurgården och plötsligt kunde Mattias Persson raka in 4-4 i öppen kasse efter ett mycket vackert powerplay-spel. Även här var Niklas Olausson inblandad i allra högsta grad.

I förlängningen kunde Djurgården avgöra ganska tidigt efter att Luleå dragit på sig en utvisning. Luleå tar poäng nionde matchen i rad, och även om det alltid är trist att förlora så är det en positiv mersmak som man har efter att ha sett dagens match.

Luleå börjar mer och mer hitta rätt i spelet, spelarna börjar kugga i bättre och bättre. Niklas Olausson har börjat visa sitt riktiga jag. Idag var han kung ute på isen då han skrev adress och levererade smörmackor åt höger och vänster.

Toni Koivisto fortsätter att spela bra. Tyvärr har varken Vihko eller Viitaluoma någon formtopp för tillfället. Kan det bara lossna för Vihko känns det som att det finns oerhört mycket offensiv kraft att utbringa i den kedjan.

Nu väntar Brynäs borta på måndag. Ingen lätt match. Men fortsätter Luleå spela så här så finns det alla förutsättningar till att poängsviten fortsätter, kanske till och med att det kan bli tre poäng.