Tre poäng i Göteborg - ett bra avslut på en intressant hösttermin

Luleå Hockey besegrade Frölunda med 2-3 i Scandinavium och avslutade därmed höstterminen av elitserien med tre poäng. Såg bara tredje perioden idag på grund av släktkalas, och då var det bara Frölunda då man jagade Luleå efter att gästerna gått ifrån till 0-3 i andra perioden.

Luleås mål gjordes av Sami Sandell, Simon Hjalmarsson och Ville Viitaluoma. Johan Gustafsson storspelade och var en stor bidragande orsak till att Luleå nu kan resa hem med alla tre poäng till Norrbotten.

Matchen ska inte ha varit någon klang och jubel-föreställning, men tre poäng i Scandinavium är alltid bra.

Förra säsongen samlade Luleå ihop 54 poäng från och med premiären i september fram till jul-uppehållet. I år har laget lyckats spela ihop 52 poäng, alltså bara två poäng sämre än fjolårets succé-artade höst.

Ändå är det betydligt fler som gnäller och menar att årets Luleå Hockey, trots pappret och alla de fantastiska förstärkningar som rekryterats under sommaren, ser sämre ut i år.

Jag däremot tycker att det har varit en mycket intressant och rolig första halva av grundserien där Luleå, utan att i många matcher ha presterat så bra som man med ett skadefritt lag i storform kommer kunna göra, ändå hänger med i yttersta toppen av tabellen.

Det är med en stor förväntan jag nu blickar fram emot vårterminen av elitserien som rullar igång den 26/12. Då blir det annandags-hockey och fest i Coop Arena då Luleå startar om matchandet med Norrlands-derby mot Modo. Njut nu av slutet på denna söndag så hörs vi.

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0