Nattens NHL: Bostons första final på 21 år

Det blev en målsnål historia vi som kämpade mot klockan och satt uppe och såg matchen bjöds på i natt. Båda lagen spelade snuskigt bra defensivt och målvakterna Dwayne Roloson och Tim Thomas turades om att bjuda på spektakulära räddningar.

Det blev som jag trodde, Boston knep den andra finalplatsen. Stor hjälte, bortsett från Thomas såklart som höll nollan, blev Nathan Horton som med 7.33 kvar av den tredje perioden stormade fram mot mål och styrde in matchens enda mål och segerpucken till 1-0.

Boston är alltså i final för första gången sedan år 1990. Då blev det förlust mot ett annat Kanada-lag, nämligen Edmonton. Nu väntar Vancouver och om några veckor vet vi om det är i Kanada eller USA som det kommer jublas.

Tampa Bay har gjort en fantastisk säsong, men det räckte inte hela vägen till final i år. Jag tror dock att vi kommer få se Lightnings långt fram i slutspelsträdet ett par år här framöver. Man har ett ungt lag med mycket utvecklingspotential, blandat med många rutinerade stjärnor.

Finalserien då. Det kommer bli stenhårt. När Tim Thomas spelar som han gjorde i natt så är han världens bästa målvakt och jag tror, precis som mot Tampa, att Thomas kommer sätta en hel del käppar i hjulen för Vancouvers anfallare.

Natten mot torsdag spelas den första finalmatchen i Vancouver. Ni vet vem jag har tippat att få lyfta bucklan, just det - Vancouver Canucks. Man kan snacka hur mycket som helst inför den här finalserien, men vi väntar med det till på onsdag då det börjar dra ihop sig.

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0