Goren stängs av i tre matcher

Idag kom domen mot Lee Goren efter överfallet på Robin Jacobsson under tisdagens match mellan Luleå och Linköping i tisdags. Goren stängs av fyra matcher, varav en omvandlas till böter på 11000 kronor. 
 
Jag tycker att tre matchers avstängning är ett rimligt straff och ett bra beslut av disciplinnämnden. Så här lyder disciplinnämndens utlåtande:
 

"Av anmälan följer att Lee Goren kommer in sent i ett pågående bråk och angriper en

Luleå-spelare med flera slag utan handskar som riktas mot motspelarens huvud. Efter det att linjemannen separerat spelarna utdelar Goren ännu ett slag mot motspelarens huvud.

Lee Goren har i huvudsak anfört att han går in och försvarar sina medspelare som var i numerärt underläge i bråket och att han inte hade någon avsikt att skada någon.

Filmsekvenserna ger stöd för uppgifterna i anmälan och det är, enligt nämndens bedömning, utrett att händelsen gått till på det sätt som där anges. Det är alltså utrett att Lee Goren kommer in som tredje man bakifrån och utdelar flera slag utan handskar mot Luleå-spelaren. Han respekterar inte heller när linjemannen bryter slagsmålet utan utdelar därefter ytterligare ett slag. Slagsmål ska enligt den praxis som nämnden sedan länge tillämpat föranleda en avstängning. I detta fall är det försvårande att Lee Goren kommer in som tredje man bakifrån och utdelar slag mot huvudet på en oförberedd motspelare och att Lee Goren fortsätter slå efter det att linjemannen gått emellan".


// Berra


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0