Ett vågat beslut av Skellefteå AIK

Imorse kom alltså nyheten som, på bara några minuter, fick hela Hockeysverige att gå upp i högvarv. Skellefteå sparkar huvudtränaren Anders Forsberg och han får lämna föreningen med omedelbar verkan.
 
Orsaken är enligt föreningen att Forsberg har gått bakom ryggen på Skellefteå när han berättade för spelarna att han gjort klart med en ny klubb, som ska vara Modo Hockey.
 
Ett tufft beslut av sportchefen Lasse Johansson och ordförande Pär Nordlund. Tränare och spelare gör, och har i alla tider, gjort klart med nya arbetsgivare mitt under pågående säsong och inte sparkats för det.
 
Forsberg är verkligen inte ensam. Det skulle vara tunna trupper i SM-slutspelet om en månad, om alla spelare som gjort klart med en ny klubb skulle sparkas.
 
Det som Skellefteå gör idag, är unikt.
 
Jag förstår det på ett sätt. När man vet att Forsberg är klar för Modo, och Ö-viks-laget mycket väl kan vara en eventuell kvartsfinalmotståndare för Skellefteå, förstår jag att SAIK vill undvika en sådan situation. Jag gillar att Skellefteå är tydliga och visar att man inte vill ha personer i laget som redan gjort klart med en ny klubb inför kommande säsong.
 
Samtidigt är det ett mycket, ja nästan sjukligt, vågat och tufft beslut att fatta. Skulle Skellefteå, som förlorade mot Timrå i lördags, fortsätta att förlora ett par matcher till nu efter uppehållet, kommer kritiska röster direkt att börja vändas mot ledningen och organisationen inom Skellefteå AIK.
 
Då kan det bli tufft att få lugn och ro i skutan igen.
 
Här är ett stycke hämtat från Skellefteås hemsida, och vad man säger i frågan:
 
”Stefan Klockare, Bert Robertsson och Krister Holm fortsätter som tränare och kompletteras med Hans Wallson, som under de senaste två åren tränat Skellefteås J18- och J20-lag. Den nya konstellationen är en del av en lösning med delat ledarskap där Lasse Johansson, som i dag är sportchef, får en delvis ny roll där han som general manager knyts närmare a-laget”.
 
Detta lär förmodligen inte vara de sista raderna som skrivs här på bloggen om denna nyhet. Det blir spännande att se om några nya uppgifter kommer sippra upp till ytan under de närmaste dagarna.
 
Tills vidare håller jag, som vanligt, till på Twitter där ni hittar ännu mer av mina personliga tankar och åsikter. Inte bara runt detta ämne utan alltid kring alla möjliga saker som rör ishockey, och annat i livet.
 
Användarnamn: @Berra1994
 
// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0