Cehlariks stora kväll

Luleå Hockey besegrade Linköping ikväll med 2-6 i en match där gästerna från Norrbotten, för en gångs skull, visade prov på effektivitet och skärpa när pucken skulle in i mål.
 
Kvällens snackis är givetvis 17-åringen Peter Cehlarik som gjorde två mål ikväll. Cehlarik har nu gjort tre mål och två assist på fem matcher. Ruskigt kul för Peter som i och med detta verkar ha fått sitt stora genombrott på elitnivå.
 
Hela fjärdekedjan ska dock ha beröm (Cehlarik, Fogström, Vihko) för deras enorma slit och producerande spel.
 
Vi fick även en till tvåmålsskytt ikväll i Luleå då Niklas Olausson satte 1-3 och sedan 2-6 i tom kasse. Niklas har varit bra de senaste matcherna och har fått göra lite mål på slutet också. Alltid bra för självförtroendet. 
 
David Rautio gjorde en bra match i målet där enda plumpen var hans ingripande på Linus Hultströms 2-3-mål. Den pucken skulle han ha tagit som gick in lite väl enkelt mellan Rautios ben.
 
Karl Fabricius gör, precis som alltid, en jätteinsats då han sliter och kämpar med sitt energispridande spel. Kul för "Fabbe" att få näta ikväll också. Fabricius prestation när han trycker in 2-5-pucken visar på otrolig vilja. 
 
I och med denna seger skiljer det nu sju poäng ner till Linköping och fjärdeplatsen i tabellen är till 99 procent säkrad. Så är känslan. 
 
Dessutom vann Skellefteå glädjande mot Färjestad med 3-2 ikväll. Därmed är tredjeplatsen absolut inom räckhåll för Luleå då endast två poäng skiljer mellan Luleå och Färjestad med tre omgångar kvar.
 
Luleå möter även Karlstad-laget hemma på lördag. Chansen för topp tre finns definitivt.
 
***
 
AIK tog in två poäng på Brynäs ikväll runt slutspelsstrecket. Därmed skiljer det endast tre poäng mellan AIK och Brynäs. På lördag möts de båda lagen på Hovet.
 
Ojojoj..
 
 
// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0