Det gamla Luleå Hockey är tillbaka

Seger med 2-1 mot Hv71 och idag var de det gamla Luleå Hockey som var tillbaka på isen. Full fart, tokhög for-checking och varenda en i laget slet som djur så fort Hv vann pucken. Då är det inte lätt att vara motståndare.

Mats Lavander och Sebastian Meijer fick utgå från matchen, båda med hjärnskakningar. Det innebär minst en veckas vila för dessa herrar.

Niklas Olausson och Pär Arlbrandt har ryktats på väg till Hv till nästa säsong. Idag sänkte man Jönköpings-klubben med varsitt mål.

Anders Nilsson blev helt rättvist utsedd till matchens lirare, killen stod för några riktiga monsterräddningar och nu hoppas jag att han får fortsatt förtroende till Modo-matchen på tisdag.

Stort cred ska även de inlånade spelarna ha, och främst av dem alla var Daniel Mannberg. Han skapar lägen och blir mer och mer van Elitserietempot för varje match som går.

Annandags-hockey, vilken fröjd. Mycket folk på läktarna, en sittplatspublik som tillsammans med ståplats skapar en enorm stämning i hallen, och framförallt - ett hemmalag som spelar som om det vore det sista man gjorde här på jorden.

Det var den inställningen som överraskade hockeysverige i höstas, och det var den inställningen som satte stopp för Hv71 denna afton.

**

Skellefteå fick ingen rolig omstart efter juluppehållet. Brakförlust med 5-1 mot Djurgården, det tätnar i striden om förstaplasten.

**

Sverige fick en enkel öppning på JVM då man besegrade Norge med hela 7-1.


// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0