Seger i hemmapremiären

Var och bevittnade Piteå Hockeys hemmapremiär mot Clemensnäs idag, det blev Piteåseger med 7-6 etfer en imponerande vändning från underläge med 3-6 till seger. Piteå spelade faktiskt riktigt bra men Clemensnäs var äckligt effektiva och gästerna hade en ledning med 3-4 inför sista perioden, en period som skulle komma att bli en helt galen period.

Det började med två Clemensnäsmål och underläge med 3-6 åtta minuter in i tredje, då hade jag räknat bort Piteå.
Piteå visar dock prov på en otrolig lagmoral när man får spela powerplay i 5 minuter efter att en Clemensnässpelare korkat anfallit domaren och självfallet fått matchstraff. Detta efter att Piteå gjort mål och reducerat till 4-6 efter att Clemensnäs målvakt blivit liggande av någon anledning och spelet fortsatt pågå.
kan förstå irritationen hos gästerna men att hoppa på domaren rent fysiskt är ju bara korkat.

Piteå utbyttjade detta gyllene läge att ta sig in i matchen igen och när klockan visade 15.25 så hade Piteå fullbordat sin enorma vändning och gjort 7-6 som sedan stod sig matchen ut.

Luleå Hockey vände 0-2 till seger med 3-2 mot Hv71 igårkväll, och Piteås vändning idag höll hög klass -  vilken hockeyhelg det har varit.