En pinne mot HV

Luleå förlorade mot Hv71 ikväll med 3-2 efter straffar. En poäng borta mot HV är jag helt klart nöjd med. Däremot är det fortfarande vissa detlajer i defensiven som behöver förbättras.

Johan Harju fortsätter att producera, ikväll gav han gästerna ledningen i den första perioden. Kvällens andra målskytt för Luleå var en mer ovan målgörare.

Sebastian Meijer var riktigt bra ikväll och förutom att få assist på Harjus 0-1-mål så gjorde han själv 1-2 i tredje perioden. Detta var Sebastians första mål i Luleådressen sedan han kom till Norrbotten inför förra säsongen.

Det var många som underpresterade idag. Niklas Olausson såg seg ut och gick in halvhjärtat i närkamperna. Elias Fälth var rent sagt bedrövlig idag.

Målvaktsspelet fortsätter dock att fungera. David Rautio var riktigt bra och höll kvar Luleå i matchen under andra perioden. Sett över 60 minuter var det ändå rättvist med två poäng till HV och ett till Luleå i en match som i överlag var ganska avslagen.

Jukka Voutilainen i Hv71 var bäst på isen. Karln har ett fruktansvärt skott och satte den avgörande straffen i straffläggningen.

Jesse Joensuu tacklade Robin Jonsson våldsamt in i sargen med huvudet före. Skulle tippa på att Robin blir borta cirka en vecka. Vi såg en idiotisk tackling i torsdags, och ytterligare en idag alltså. Straffet två minuters utvsining var åt skogen för dåligt.

Jag har sett alla Luleås matcher hittills i årets elitserie samt en hel del andra elitseriematcher och har tyckt att domarnivån varit riktigt bra så här under inledningen av säsongen. Men vid såna här tillfällen lyser fegheten hos de svenska domarna igenom, tyvärr...

***

Skellefteå tog sin andra raka seger genom att bortabesegra Växjö med 1-4. Skellefteå kom ut bra och det blev aldrig spännande efter att Skellefteå gått upp till 0-3 i den andra perioden. Hemmapubliken i Växjö får fortsätta vänta på säsongens första hemmaseger.