En riktig lagseger

Luleå besegrar Färjestad med 2-0 ikväll efter en relativt seg men spännande tillställning. Efter två perioder var det fortfarande mållöst i Coop Arena och det kändes som en typisk förlängningsafton.

Spelet i den tredje perioden böljade fram och tillbaka och förlängningen kom närmare och närmare. Men då hände det. 16.19 in i tredje perioden kunde Sami Sandell trycka in 1-0 i nättaktet framför ståplatspubliken och villt jubel utbröt.

Det var dock fortsatt nervöst efter målet då Färjesatd gick för en kvittering, men med uttagen målvakt slutade det som så många gånger förut. Simon Hjalmarsson kunde lägga in 2-0 och därmed var segern säkrad.

Bortsett från tre poäng var kvällens största glädjeämne Johan Gustafsson som fick hålla nollan. Johan bjöd även på en fin dans inför hemmaklacken efter matchen. En ny tradition på gång månne?

Detta var en snuskigt disciplinerad insats av Luleå Hockey, men det fanns vissa spelare som inte kom upp i normal standard ikväll. Niklas Olausson, Damien Fleury och Johan Harju är några av de som måste höja sig.

Men efter att ha nollat Färjestad och tagit tre poäng ska man inte klaga för mycket, nu suger vi på den här karamellen ikväll och imorgon är det fullt fokus inför AIK borta på torsdag.

***

Skellefteås segersvit stannade på två segrar. Ikväll blev det hemmaförlust med 1-3 mot Hv71, trots vinst i skotten med hela 38-19.