Klar seger mot Djurgården

Luleå vann klart mot Djurgården ikväll med 5-2. Efter två perioder hade hemmalaget en trygg ledning med 3-0.

Simon Hjalmarsson gjorde Luleås tredje mål för kvällen och såg därmed till att Luleå ikväll nådde milstolpen 4000 gjorda mål i elitseriens grundserie.

I den tredje perioden gjorde även Hjalmarsson 4-0, och då kändes det avgjort. Djurgården hade dock inte gett upp och när klockan stod på 15.00 visade resultattavlan 4-2.

Det blev ändå aldrig spännande. Bara 37 sekunder senare frispelade Niclas Wallin med en läcker passing Johan Harju som inte gjorde några misstag i avslutningen mot Tim Sandberg i Dif-målet.

Ikväll spelade Luleå sitt egna spel i sextio minuter och Djurgården hade inte mycket att sätta emot. Joonas Vihkos 1-0-mål i första perioden var riktigt snyggt.

Johan Fransson var stotlig på isen och gjorde i princip en felfri match, dessutom gjorde han Luleås 2-0-mål i den första perioden.

Trots att publiksiffran var några hundra under 5000 så var det en härlig inramning i Coop Arena. "Segern är vår" är alltid lika härlig att sjunga de sista minutrarna innan slutsignalen ljuder.

Johan Gustafsson fortsätter att ge ett lugnt och stabilt intryck i målet. Det ska mycket till om Rautio ska knipa förstaspaden i år.

Nu väntar Hv71 borta på lördag, HV som ikväll tog säsongens första poäng i elitserien genom att krossa Färjestad med 6-2.

Skellefteå nollade Linköping med 0-4 på bortais. Alltid starkt att hålla nollan, speciellt på bortaplan.