Ingen rolig premiär

Växjö fick åka hem med två poäng från Coop Arena efter straff-seger med 2-3.

Luleå spelade bra i tjugo minuter och gick upp till en 2-0-ledning genom mål av Konstantin Komarek och Ville Viitaluoma. Sedan slutade Luleå spela ishockey.

Det var stirrigt, slarvigt och fullständigt värdelöst i de två resterande perioderna. Förlängningen böljade fram och tillbaka utan att det skapades några jättefarliga chanser.

Johan Gustafsson såg bra ut. Sebastian Enterfeldt bäst på planen utan tvekan. Joonas Vihko åkte skridskor som vanligt men fick inte ut så mycket. Klarar sig ändå och får ett godkänt på grund av hans enorma arbetsmoral över hela isen. Annars är det inte många som får godkänt. Johan Fransson gör en okej match. Inte mer.

Det syns att det kommer ta några omgångar för Niclas Wallin att lära sig spelet på stor rink.

Johan Harju var seg, såg trött ut och var relativt osynlig.

Det enda som gladde ikväll var powerplay-spelet. Där kommer Luleå avgöra många matcher i vinter. Snuskigt bra.

Hockey spelas i 3X20 minuter och om man bara har tänkt glida genom två perioder så blir det svårt att ta tre-poängare. 2-3 efter straffar var fullt rättvist.

Nu gäller det att glömma. Hemmapremiären inför en förväntansfull och krävande hemmapublik är bortgjord. Nu väntar Frölunda borta på lördag. Då kan Luleå gå ut och spela avslappnat och försöka ta revansch efter kvällens förlust.

***

Skellefteå tog, precis som Luleå, en poäng ikväll. 3-2-förlust efter straffar blev det för västerbottningarna borta mot Färjestad. Oscar Möller och Bud Holloway gjorde målen för Skellefteå som möter Timrå hemma på lördag.