Snack i kvällssolen

Värmen är enorm och det blir inte mycket tid inomhus. Man känner att sommaren är här på riktigt nu. Tänkte bara snabbt reflektera över dagens stora snackis - Modos värvning av Mikael Tellqvist.

Ett riktigt bra nyförvärv av Näslund och Forsberg som visar att man på allvar tänker bygga upp föreningen Modo Hockey till en vinnande klubb igen. Min åsikt och personliga känsla kring detta är dock att det inte går att bara köpa sig bort från problemen.

När man som klubb har varit på väg utför i ett flertal år och i våras nådde botten i och med kvalserien, krävs det en helrenovering. Man måste se över ungdomsverksamheten, styrelse - allt som har med organisationen att göra.

Luleå Hockey var på väg i samma riktning för ett antal år sedan, när man med minsta möjliga marginal slapp kvalspel. Där ingrep man innan det värsta inträffade - och nu, efter några år av motgångar och dåliga sportsliga resultat, gick man till semifinal den gångna säsongen. Och i år är man ett av de lag som av många tippas på topp fyra i tabellen inför säsongen 2011/2012.

Visst är det bra att man värvar, men det räcker inte. Det jag vill få fram är att även om Modo kommer komma högre upp i år tack vare några stora värvningar, så har Näslund och grabbarna mycket jobb framför sig, under många år. Att rusta upp en förenng, det tar tid.

// Berra


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0